marți, 11 mai 2010

ziua 8: semi-autodiversificare

Papi

Da... nu stiu cum a trecut vremea, nu am fost atenta la ceas, si am ajuns sa-i dau marucul lui cam cu 20 de minute inainte de ora de tzitzi si de somn (macar acum am aflat cum ar fi mesele daca i le-as da chiar inainte de lapte). Era deja marait, nervos, somnoros. Lua lingurita sa se joace cu ea, dar nu isi baga buzica acolo in ea sa ia si marucul. Asa ca nu am avut succes. Tot voia ceasca in care aveam marucul, si nu ajungea la el, mai rodea din masa, asa ca i-am pus piureul de mar pe masa! De asta am numit-o semi-autodiversificare, pentru ca totusi nu era marul intreg. A inceput sa se joace intr-un mare fel! Deci cred ca as recomanda autodiversificarea sau macar varianta semi celor care se plang de copii mofturosi la masa. Al meu n-ar fi inghitit nimic azi. Dar asa, de pe degetele lui era asa de bun marucul, de pe marginea mesei sa linga ca un catel era iarasi super! A mancat mai putin decat ieri, poate cam o lingurita de bebelus. Daca as fi avut mai mult piure, sa aiba pe masa peste tot, sigur ar fi mancat mai mult, dar asa l-a imprastiat pe tot si nu a mai fost :)). A avut pe toata salopeta, pe cap, pe dupa urechi, in pliurile de la gat, scaunul era tot tot tot cu mar si in locuri unde nu mi-am imaginat cum a putut ajunge! Si pana azi trebuia spalat si scaunul dupa fiecare masa, si el pe manute si pe toata fata! Dar azi a fost ceva!!! Nu stiu cum se descurca fetele cu autodiversificarea, ca io am pierdut mult timp cu curatarea, schimbatul copilului, etc :D. Dar a fost distractiv!

"Mami, cred ca am facut o prostie :P"



"Hai tu mami, ca stiu ca nu te superi!":



"Ups, m-ai prins ca mi-am pus si sub brat pentru mai tarziu..."



"Marul asta de aici e mai bun decat ce imi dai tu, mami!"



"No, bun, da altceva nu mai este in meniu azi?"



"Ah, era sa pierd o bucata de aici dintre degete!"



"Mami, nu eu am facut toata mizeria asta, jur"



"Ce-ai zis? Ca nu-mi mai dai laptic daca nu ma sterg la gura???"



"Bine atunci, treci incoace sa ma sterg!"




Somn

Da, la 1 noaptea s-a trezit perfect treaz, cu pofta de joaca. Si dupa multe plimbari, am reusit sa-l adorm. Apoi dimineata, ritualul frumos care ne pune zambetul pe fata oricat de somnorosi am fi: mangaiat Relu prima data, intors cu spatele la el sa il tina in brate, apoi se intoarce la mine, se lipeste de mine si incepe si rade si zice "mama". :x :x :x ma topesc!

Azi a dormit mai putin decat de obicei... si automat a fost mai marait. Si-a si scos din schema un somn si a fost si mai marait...

Gingii dureroase

Noi am mai avut o data problema gingiilor dureroase in regiunea premolarilor, culmea, pe la vreo 4 luni oare? Si o prietena draga din afara mi-a trimis atunci o solutie homeopata pentru dureri de gingii. Dar nu am mai avut nevoie atunci. Acum saracutul iar sufera. Geme tare, ca si cum ar urla, la fiecare supt, in plus, strange gingiile pe tzitzi, e agitat, roade bretelele de la sutien, etc. Roade tot, sta cu 3 degete in gura, nu ma mai lasa sa ii vad gingia, pana acum statea la scarpinat gingiutele, acum se vede ca-l doare daca il ating. A salivat el pana acum, dar acum are rauri rauri... Si trezirile astea de noaptea, cand e treaz treaz si nu vrea tzitzi, sunt un semn. Si a ajuns si din somnul de zi sa se trezeasca direct plangand cu lacrimi. Mi-a venit si mie sa plang cand l-am vazut... Sper sa nu ne chinuie mult.

Mi-am amintit acum, la faza asta ca s-a trezit plangand, cat e de simpatic in general cand se trezeste. De o vreme ziua il culc in patutul lui, nu in patul nostru. Pentru ca ajunsese sa se trezeasca si sa nu ne dea de stire, sa porneasca in expeditie prin pat, chiar ajungea pe marginea patului, oricate bariere puneam. L-am mai culcat in pat acu vreo 2 saptamani, cand a fost racit, pentru ca il puneam ridicat pe o perna, in speranta ca va putea respira putin si va putea dormi. Dar in rest, din moment ce oricum il adorm in brate plimbandu-l, el nu-si da seama unde il pun, asa ca ziua il pun in patut sa nu am grija lui ca va cadea din patul mare. Noaptea imi e mult mai usor cu el langa mine in pat. Ei si ziua, se trezeste el foarte silentios, si se intoarce cu capul in locul picioarelor, pentru ca asa sta cu fata catre usa. Isi pune manutele pe aparatorile de la pat, sa vada usa, si abia apoi incepe sa scoata sunete. Deci de fiecare data cand intru in camera ma asteapta fata lui zambitoare, uneori speriata daca nu l-am auzit repede, printre zabrele. E minunat! De asta am resimtit si eu alaturi de el azi trezirea mai zbuciumata, parca mi-a lipsit surpriza obisnuita...

Alaptat

In continuare din cauza durerilor de orice fel, ca or fi de burtica sau de gingii, ma loveste pe sani, isi face toarte din sanii mei si le roteste :D, deja am urme impregnate de la degetelele lui :)). Apoi din cand in cand imi da manuta la gura mea sa i-o pup :). Si simt asa o mare mare dragoste si fericire ca imi permite sa-l iubesc! Nu as fi crezut niciodata! Eu tot timpul credeam in reciprocitate in dragoste, nu le intelegeam pe femeile care iubeau chiar daca erau batjocorite. Ei bine, fata de Alex simt asa o iubire incredibila! Sunt recunoscatoare si pentru ca il pot privi, il pot atinge, il pot pupa :x :x :x. Daca in plus, imi mai arata cate un semn ca nu-i sunt indiferenta, daca mai zambeste, ma mai admira, rade cand il iau in brate, ma mangaie, ma striga "mama", sunt absolut cucerita total!

Altele

Am stat si azi doar in scutecel afara. Nu am facut nudism total ca am mai stat si in carucior si nu am vrut sa avem accidente...

De azi am si cartea Copilul vegetarian. N-am apucat sa vad decat ca e vorba de vegetarian in sensul romanesc al cuvantului, vegetarian strict, fara oua si lactate. Are si parte teoretica si o gramada mare de retete.

A, mi-am amintit o chestie faina ce l-a invatat bunica pe Alex. Era intr-o zi saptamana trecuta caloriferul fierbinte si Alex a pus mana din greseala, apoi a retras-o repede. Si a incercat bunica (adica mami mea) sa-l imite, i-a aratat ca duce mana la calorifer si a spus "ai!". El a retinut!!! Si de atunci de cate ori e la bunica lui in brate langa calorifer, isi apropie mana, dar nu-l atinge, si se uita la ea. Mami spune "ai!" si el si-o retrage si nu mai incearca! Mi se pare super ce memorie are!

3 comentarii:

  1. este superb Alex ce mutrite are el cu marucul imprastiat all over. Cred ca a meritat toata distractia, chiar daca ai curatat la greu scaunelul.

    va pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce dulce-i Alexutul in poze! :x ultimele doua sunt super, super...si comentariile tale, mami!

    am mai incercat de doua ori sa-ti scriu dar nu m-a lasat Blogger sa postez..nu am inteles de ce, caci nici nu am avut rabdare sa citesc..m-am logat din nou si sper sa mearga..

    asa ca am uitat si ce am scris primele dati :D

    te intrebam daca nu te-ai gandit sa-l inveti pe pui semnele acelea bebelusesti...am gasit un post pe un blog de la tine din lista...cand bebe face un semn pentru o anumita nevoie, semn care se refera la un cuvant unic..repeti cuvantul si in acelasi timp faci semnul..ceva de genul..

    si zici ca esti incantata de Ergo? (am citit la Nela..) mai mult decat de wrap?

    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Moni, daaaa, a meritat! A fost super! Pupicei!

    Dana, multumim mult! Am auzit ca au fost erori la blogger. Sa stii ca am auzit de treaba cu semnele dar nu am avut rabdare sa citesc, m-am gandit ca mai bine il invat sa vorbeasca :))). Dar trebuie sa ne facem timp sa citim, ca uite eu nu stiam nici de Ellimination Communication pana cand mi-a zis cineva.

    Ergo-ul mi se pare perfect pentru greutatea lor de acuma si pentru energia lor de acuma si pentru vara. Alex vrea in wrap acum doar daca ii e somn si suntem in Auchan sau in Pollus in Cluj de exemplu :D, plin de lume in jur, nu poate sa se linisteasca nici in carucior, nici in brate. L-am pus in wrap si s-a simtit la adapost asa ca a adormit imediat. Dar daca e treaz si are chef de lume, nu stiu de ce nu-i place in el, tot sare si se intinde si se zbate. In schimb in ergo ii place si prin casa, gradina, si la plimbare in oras. Poate si sa vada, si de doua ori mi-a si adormit in el cand ma plimbam. Deci mi se pare super sa fie bun si de vazut lumea si de dormit in el. Si e foarte usor de pus. Acuma eu si wrapul il invarteam repede, dar deja era greu Alex sa-l bag singura la buzunar. In ergo ma descurc singura un-doi e bagat acolo si ii place mult! Mi-a fost frica sa nu-i fie prea cald, dar mi-am bagat mana intr-o zi caniculara acolo la funduletul lui si era aproape rece, deci e ca si cum ar tine de fapt umbra. E fain. Noi l-am luat second de pe ebay.de, normal :D.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...