vineri, 28 septembrie 2012

Invinge Dravet!



De pe site-ul Asociatiei pentru Dravet si Alte Epilepsii Rare am preluat o scurta descriere ca sa intelegeti ce inseamna acest sindrom. Am incercat sa scriu cu cuvintele mele, dar parca orice gand doare atunci cand e vorba de copii bolnavi si de parinti care se zbat neputinciosi sa le faca acestora viata mai fericita. Daca pentru mine doare asa, nici nu-mi pot imagina ce e in sufletul celor care chiar trec prin asta... Asadar:
 
Sindromul Dravet este o formă incurabilă de epilepsie, care debutează în primul an de viață și afectează unul din 20.000 de copii. În afară de crizele epileptice extrem de greu de controlat, este însoțită de cele mai multe ori de tulburări de dezvoltare, întârzieri în achiziția limbajului, instabilitate la mers.

Pe site-ul www.dravet.ro puteti asadar sa aflati mai multe despre aceasta boala, puteti citi studii de profil despre Dravet, puteti sa vedeti filmul realizat de aceasta asociatie:



Site-ul este foarte complex si frumos realizat, aveti parte de informatii utile daca sunteti un parinte care se confrunta cu asa ceva, sau daca doriti sa sprijiniti Asociatia si familiile ce se lupta cu Sindromul Dravet.

De ce va scriu acum toate acestea? Pentru ca in 6 octombrie are loc maratonul sportiv “Invinge Dravet! Start!”. Evenimentul e unul sportiv, pe prima pagina a site-ului vedeti cum va puteti inscrie. Maratonul sporturilor pentru Dravet va avea loc in 6 octombrie, la ora 15, in Parcul Herastrau la Roaba de Cultura. Vor exista si ateliere de creatie si obiecte date celor doritori, in schimbul donatiilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...