marți, 14 august 2012

Idei de protectie laterala pentru pat?

Nu mai tin minte de cand dormim pe jos. De un an, un an jumate, doi? Nu retin. Pana la 6 luni stiu sigur ca am dormit in pat, pentru ca imi amintesc cum Alex dormea pe pieptul lui Relu si eu il luam doar cand se trezea la tzitzi si apoi il plimbam vreo 40 de minute prin camera sa nu vomite in jet. Apoi o perioada am dormit foarte fericiti cu Alex intre noi. Dar totusi noaptea eu dormeam iepureste pentru ca Alex migra pana la picioarele patului, unde putea cadea jos in somn. Intr-o noapte Relu nu a fost acasa, asa ca eu mi-am mutat patul pe jos, pe o plapuma groasa, din aceea umpluta cu ceva lana sau vatelina si deasupra un material lucios, poate le tineti minte de pe vremuri. Deasupra ei am pus o patura sa ne tina cald, apoi un cearsaf, si a fost cea mai odihnitoare noapte din primavara 2009 incoace :D. Asa ca am hotarat sa raman asa. Am inceput sa dorm in sfarsit dusa. Copilul mai migra jos de pe plapuma, dar nefiind in relief, nu cadea, doar ajungea pe covor, pe parchet, si daca ma mai trezeam noaptea il recuperam de la 2 metri distanta :D. Pe laterale aveam protectii (plapume, perna de gravida, patura) unde se lipea "patul" nostru de mobile. Seara il duceam acolo si noi mai stateam in living la net/tv, fara nicio grija ca ar putea cadea de undeva. Noaptea se trezea de multe ori sa suga, dar eu nu tineam minte nimic, era autoservire. Asa ca in afara perioadelor de plans noaptea (din cauza caninilor de exemplu, cand se desprindea de san, incepea sa planga, se atasa iar, peste 5 minute se desprindea incepea sa planga), eu pot afirma ca de cand ne-am mutat pe jos eu dorm toata noaptea. Si si Alex doarme toata noaptea, doar ca din cand in cand suge in somn :)). Nici eu, nici el nu ne trezim de tot. Suntem in raiul somnului de noapte.

Acum, pentru ca vine bebe nr. 2, ne-am gandit cum ar fi totusi sa nu-l culcam pe jos (de la inceput :)))) ). In patul matrimonial nu cred ca am mai sta comozi nici macar noi 3, vedem cand mergem in concedii ca ni se pare destul de stramt. In Grecia a fost frumos pentru ca am lipit de patul matrimonial unul de o persoana ce mai era in camera! Bun, deci planul acum era sa marim patul matrimonial, sa incapem toti 4 in el.

Relu a reusit performanta asta acum in weekend. Eu nici macar nu aveam idei, el a avut si ideile salvatoare, si a tot pus totul in practica. O sa vreau la final sa fac o postare speciala cu poze, sa va arat ce frumos pat cu latime de 2.4 metri avem acum :D. Patul avea la cap o placa mare de pal, sa nu dai cu capul in perete. La picioare nu. Acum am pus si la picioare asa in forma de semicerc, sa nu blocheze mult privirea, sa fie mai ok, deci colturile saltelelor sunt totusi libere. Nu e mare problema. Dar am vrut sa fie o protectie fixa la picioare, sa nu ma mai stresez de Alex ca pica din pat in somn.

Planul este sa dormim asa:  Relu  -  Alex  - eu - bebe. Alex intre mine si Relu, ca sa fie la fel ca pana acum, sa nu resimta nici o schimbare in rau. Alex intre mine si Relu ca sa poata si Relu sa-l consoleze noaptea daca eu voi fi ocupata cu bebe. Eu intre Alex si bebe ca sa fiu aproape de amandoi. Eu intre Alex si bebe ca sa pot sa-i alaptez pe amandoi daca va fi cazul. Eu intre Alex si bebe ca sa nu se loveasca ei unul pe altul :D.

Eram sigura ca exista pe piata protectii laterale de pat rabatabile/pliabile/glisante. In asa fel incat sa putem sa le inchidem atunci cand Alex si/sau bebe dorm acolo singuri (la amiaza, sau seara o ora inainte sa mergem si noi, sau noaptea cand merg pana la baie). Dar totusi sa pot sa le dau in jos cand trebuie sa cobor din pat. Mai ales cu o epiziotomie sigur nu as putea ridica piciorul peste o astfel de margine, ca avem si un pat destul de ridicat, nu stiu de ce... Si credeti-ma pe cuvant, eu am mare ghinion la epiziotomii...

Ne-am gandit si la posibilitatea lipirii patutului, dar nu se rezolva toata laterala, deci Alex ar putea lejer cadea din pat si pana nasc, dar si dupa aceea. Plus ca am auzit de astfel de cazuri in care bebe a migrat in patul mare si de acolo a cazut jos pe partea ramasa neprotejata din a doua jumatate a patului mare. Si, in plus, Alex se trezea cand era mic de fiecare data cand se atingea de marginile patutului (si se atingea repede :))) ), asa ca daca bebe mic va semana cu el, singurele "obiecte" de care se poate atinge noaptea suntem noi :D.

Din cate am cautat pana acum pe net, ori sunt fixe din lemn, dar pentru copii mai mari, in genul celei de la Ikea, ori de plastic, cum e aceasta:


Acestea de plastic cica UNELE ar fi rabatabile la 180 de grade (asta inseamna, dupa matematica mea, pana jos de tot; tin sa specific asta pentru ca in pozele ce le-am cautat de fapt se rabatau la 90 de grade, pana in pozitia orizontala). DAR numai daca salteaua e pusa direct pe pal, fara sa fie incastrata. Picioarele de sprijin ale protectiei se introduc sub saltea, intre saltea si suportul de sub ea. Asa ca daca salteaua e introdusa de fapt in patul de pal, nu se poate rabata deloc. Patul nostru asa e, cu salteaua introdusa vreo 5 cm in lada de pal, pentru stabilitate si aspect banuiesc. Deci de fapt nici astea nu ar fi rabatabile la noi. Si oricum, nu stiu de ce nu-mi inspira siguranta, am impresia ca daca da un copil mai tare in ele, se rastoarna cu tot cu picioarele lor, din moment ce singurul obiect ce le tine de fapt e salteaua, nu se prind in suruburi. Plus ca in toate pozele ele vin putin deasupra saltelei, nu-mi dau seama daca se poate regla inaltimea, dar nu mi-ar placea sa existe spatiu in care "cineva" sa-si poata prinde manuta.
 
Aveti vreo idee? :D Nu de alta dar cred ca s-ar supara Relu dupa ce a lucrat cu atata dedicare, sa-i spun ca tot pe jos dormim toti 4 :)).

28 de comentarii:

  1. Noi am folosit cu bebe Bed Bug Bumper (http://www.gobedbug.com/) - parca am cumparat de pe ebay.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesant! Nu am mai vazut asa. Si nu se poate impinge in somn? Vad ca la descriere spune ca e ca sa apere bebelusul sa nu cada in spatiul dintre bare si saltea, dar in poze il arata fara alte bare.

      Ștergere
  2. iarta-ma daca sunt prea directa, dar de ce nu ai incredere in Alex ca nu va cadea? Maria doarme in pat mare de la un an si 2 luni... si, e drept ca a cazut noaptea din pat, dar numai de 2 ori... in rest e perfect capabila sa se dea singura jos sa mearga la baie sau sa isi ia apa... desi doarme intre noi. Sunt dati, din ce in ce mai dese, in care nu ne mai trezeste pentru a o insoti.
    Alex e si mai mare decat ea.. eu cred ca tu te stresezi inutil...
    te rog inca o data, nu te supara daca am fost prea directa... Stiu ca e copilul tau si tu il cunosti cel mai bine, dar poate ii acorzi o sansa inainte sa achizitionati protectii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu esti indiscreta! Nu cred ca tine de varsta, cunosc copii si de 8 luni care se dau singuri jos din pat. Si Alex o face cand e treaz. Dar cand doarme se misca foarte mult. Si la mare, pe latime incapeam foarte bine toti 3, uneori nici nu ne atingeam, dar el se misca prin tot patul, si pe laterale, si la picioare, l-am gasit o data cu capul inspre picioare, fix pe margine, daca nu ma trezeam la timp cadea.

      Si protectii trebuie sa luam oricum, pentru bebe mic, inca nu mi-e clar nici mie planul, cum va fi. Si parca vad ca orice planificare fac mi-o va schimba cand va veni pe lume. Dar o pregatire minima pentru el simt ca trebuie sa fac, altfel dormim toti pe jos si parca in noiembrie cu un nou-nascut nu as risca.

      Ștergere
    2. Si fiul meu se da jos din pat cand vrea, dar si cade (zgomotos). Si eu caut protectii...Ce bine de postul tau, ca sunt idei!

      Ștergere
    3. Uite ce circula pe FB zilele trecute, e o varianta mai ieftina pentru bed bumper expus mai sus, deci cu avantajele (ca ne putem da toti din pat jos usor cand nu dormim) si dezavantajele (poate nu e la fel de sigur) unei protectii mai joase:

      http://www.facebook.com/photo.php?fbid=462818400410103&set=a.125492100809403.16611.125262890832324&type=1&theater

      Ștergere
  3. Raluca, dar de ce nu-l pui pe alex intr-un pat separat, in camera cu voi, lipit cumva de perete intr-o parte si cu protectie in laterala cealalta? Asa nu dormiti inghesuiti, nu te stresezi ca o sa cada si nici nu il separi prea mult de voi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem mai multe motive:
      1. ne place atat de mult tuturor sa dormim impreuna, incat nici nu ne-a trecut prin cap sa ne separam.
      2. (care deriva din 1.) probabil o sa ne separam cand va cere Alex patul lui sau camera lui. Deocamdata mi s-ar parea un stres inutil si pentru mine, si pentru el, sa trebuiasca sa-l lamuresc sau sa-l invat sa doarma separat de noi.
      3. din cauza ca e atat de miscator in somn, ma simt mai in siguranta sa fiu langa el decat mai departe.
      4. patul e suficient de mare incat sa nu dormim inghesuiti, are latimea de 2.4 m. Adica e modificat deja :D. Ar fi acum un efort in plus sa ne gandim ce dulap eliminam de langa perete ca sa incapa un pat de o persoana.
      5. Alex e inca alaptat. Acum nu mai suge noaptea pentru ca nu are ce din pacate. Dar din cate am vazut eu la alte mamici care au ajuns sa alapteze in tandem, daca Alex nu se intarca pana in noiembrie, cand revine laptele va suge cot la cot cu cel mic, inclusiv noaptea. Si ar fi un mare efort pentru mine sa ma ridic din pat. Daca scap de blestemul cu refluxul, in sensul ca la Alex pana la 6 luni era musai sa ma ridic sa-l alaptez si sa-l tin apoi la verticala vreo 40 de minute.
      6. Nu as vrea sa asocieze venirea lui bebe cu semi-despartirea lui de noi. Deja au fost niste "binevoitori" care i-au spus razand ca dupa ce vine bebe mami si tati nu vor mai avea grija de el, si l-am vazut usor nedumerit :)).
      7. La patul mare oricum trebuie sa punem protectii pentru cand va incepe sa misune cel mic, si daca Alex nu ar mai fi in pat. Noaptea Alex ar fi flancat oricum in patul mare de noi, nu ar exista griji. La somnul de zi doar, sau cand nu sunt langa el. Somnuri la care oricum as fi stresata si intr-un pat de o persoana, ori ca pica pe langa protectie, ori ca se loveste de ea si se trezeste.

      Dupa cate intrebari fara raspuns am acum, eu cred ca ne vom tot schimba dupa ce se naste bebe mic, nimic nu va fi batut in cuie. Ori vom vedea ca e mai ok bebe mic in patut lipit de pat, ori vom vedea ca e mai ok Alex pe o margine, ca si cum ar fi in pat separat, iar apoi in pat separat lipit de al nostru, si apoi dus patul mai incolo. Sau poate bebe mic va fi un urlator si vom ajunge in camere separate, ceea ce ar fi un chin, am o prietena buna care se plimba noaptea asa in doua camere diferite la alaptat... :D

      Dar va tin la curent oricum cu realizarile. Multumesc!

      Ștergere
    2. noi am pus la andreea niste laterale ca cele din poza ta, dar odata ce le-am fixat asa au ramas, ridicate. N-am rabdare sa le cobor dimineata si nici nu stiu daa se poate. ideea e ca ea urca in pat pe la picioare asa ca nu ne deranjeaza ca sta chestia aia sus. Nu merge asa?

      Ștergere
    3. La noi nu s-ar putea cobori, am inteles ca se pot doar daca salteaua e pusa direct pe lemn, fara nici un pic de pal care sa fie ridicat, deci sa nu fie salteaua deloc pusa in interiorul lazii patului.

      Daca nu reusim alte idei geniale (Relu aseara proba un gard ce il avem in casa pentru siguranta :)) ), asta va ramane cred cea mai ok idee. Si apoi, pe cand va incepe sa se miste bebe2, ne vom gandi la altceva, sa nu ajunga chiar la capetele goale.

      Ștergere
  4. Din experienta personala, protectiile astea laterale din poza ta pot fi foarte periculoase in momentul in care bb incepe sa misune prin pat. Unul: iti ofera o falsa sigurata si nu este deloc asa si doi, in momentul in care o excaladeaza pica mai de sus si cazatura e mult mai periculoasa.

    Baiatul meu avea 2 ani si zece luni cand s-a nascut sora lui. Inca mai dormea cu noi in pat desi avea camera lui amenajata cu tot ce ii trebuia. Am dormit asa (cu el si sora lui) pana cand a implinit 3 ani, in ziua respectiva a decis ca vrea sa doarma singur in camera lui, fara presiune din partea noastra. Cred ca il deranja plansul celei mici. A dormit cateva luni acolo si de vreo 3-4 luni a decis ca vrea inapoi cu noi in pat:)). Acum e mult mai usor pentru ca au ajuns amandoi la o program comun seara, merg la culcare impreuna in jur de 8 - 8.30 si se trezesc la 7 (fata se trezeste de nenumarate ori noaptea, dar suge si se culca imediat, foarte rar s-a intamplat sa-l trezeasca pe frate). Din nefericire baiatul mai are night terrors si mi-este frica sa nu o loveasca pe cea mica in somn (se zbate, plange...azi noapte pusese un picior exact peste pieptul ei aproape de gat, nu stiu cum a reusit sa vina in partea cealalta a patului, el nu isi aduce aminte nimic dimineata cand se trezeste...acum fetita are 9 luni si e mai voinicuta dar cand era mai mica dormeam foarte prost din cauza grijei sa nu o loveasca sau sa se rostogoleasca peste ea).

    In fine..sa revin la postarea cu protectiile laterale, noi avem asa ceva si fata mea a cazut direct in cap intr-o dupa amiaza, nici macar nu incepuse sa mearga in patru labe dar intr-o fractiune de secunda s-a ridicat si sprijinita in margini a facut un salt peste protectia laterala si a picat direct in cap. a fost una dintre cele mai oribile experiente ale mele ca mama. A cazut in cap si tot corpul i s-a rasucit in aer si a venit peste cap dar in acelasi timp capul si gatul i-au ramas in aceeasi pozitie, flexate...efectiv am crezut ca si-a rupt gatul. Nu zicea nimci, nu plangea, nu se misca. Groaznic. Am chemat salvarea si au luat-o imediat la spital, intre timp si-a revenit din soc si din fericire totul a fost ok cu gatutul ei. Imediat am cumparat un patut si acolo o pun la somnurile de peste zi si seara pana ajung eu in pat tot acolo o asez, chit ca se trezeste de n ori pt ca nu ii place, dar decat cu gatul rupt mai bine asa.Patutul l-am lipit de patul mare si acum avem patutul pe o laterala si o protectie pe cealalta, dar asa cum am spus daca eu nu sunt cu ea in pat nu o mai las in patul mare.

    In primele luni mi s-a parut destul de dificil aranajamentul asta cu toti copiii in pat din cauza faptului ca cea mica era prea mica sa aiba acelasi program cu fratele. Il deranja cu plansul, nu se odihnea nici el foarte bine, cam pe la 6 luni s-a aranjat situatia mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, imi pare rau! Chiar asta ii spuneam si sotului, ca nu imi inspira incredere protectiile alea, am impresia ca daca stau doar sub saltea se misca bine de tot. Cand a pus el pe langa pat gardul ce-l aveam de protectie in casa, si se tot socotea sa taie patul, sa-l faca mai jos :D ca sa fie gardul mai mare, eu tot asta i-am spus, ca n-o sa fie suficient de mare, si e un risc in plus ca vor urca amandoi si pe gard. Chiar la patut m-am gandit, cand e etapa aceea cand lasi la nivelul cel mai de jos copilul ca sa nu se catere in afara :D.

      Nu stiu cum vom rezolva, Alex nu doarme fara mine, nu adoarme fara mine. Multe se pot schimba insa pana in noiembrie. Si daca dormim toti 4, (printr-un noroc imens asta ar insemna ca cel mic nu plange noaptea :D), atunci e evident ca unul dintre copii ajunge la margine, pentru ca nu pot sta unul langa altul, sa nu se loveasca. Deci oricum ne trebuie protectie, dar va trebui sa ne asiguram, cum zici tu, ca atunci cand nu suntem in camera nu e nimeni in pat. Desi Alex ar putea sa se joace asa periculos si ziua, cand e din intamplare in camera, doar n-o sa incui usa.

      Iti multumesc mult pentru ce mi-ai povestit, stiu ca nu ti-a fost usor. Imi pare atat de rau... Alex a cazut o singura data din pat si multa vreme am fost chiar traumatizata de intamplare.

      Ștergere
  5. Raluca, revenind la Bed Bug Bumper.... descrierea zice Most conventional bed rails have a space between the bed rail and the bed where a dangerous entrapment may occur. This is one of several reasons why the Bed Bug Bumper is better. " - adica vorbeste despre spatiul dintre bare si pat care apare in cazul aparatorilor conventionale. Asta nu are asa ceva.

    Eu as zice ca nu se impinge in somn, adera destul de bine la saltea (se pune direct pe saltea, sub cearsafuri) - chiar si eu am dormit sprijinita de bumper. Cat a fost Alex bebe nu am avut probleme. De cazut a cazut o data din pat (toddler fiind) cand nu pusesem bumper-ul.

    Din descrierea si pozele de pe site, eu zic ca merge si pt toddleri foarte bine. Noi nu prea l-am folosit in ultimul an sau mai bine, Alex nu prea are tendinta de a cadea din pat decat daca doarme aproape de margine, ceea ce putem usor evita. Bumper-ul are vreo 12-13cm inaltime, trebuie sa insisti serios ca sa te rostogolestei peste el. Dar nu e o solutie pentru a tine un bebelus treaz si mobil in pat!

    Nu stiu noi cum o sa facem cand vom fi 4, Alex inca doarme cu noi (pat de 2m * 2m) dar doarme rau si ne deranjeaza. Bine, pe sotul meu il deranjeaza doar daca Alex doarme la mijloc, acum il culc intre mine si perete si ma deranjeaza doar pe mine. Se suceste, se invarte, ma impinge si loveste cu picioarele (si burtii mele de gravida nu-i place), de obicei se misca si inspre in sus (nu jos ca al tau!) si se loveste cu capul de tablia patului. Chiar ma gandeam sa pun bumper-ele intre noi, dar asta nu rezolva faptul ca aud fiecare sunet pe care il scoate/face. Si nici faptul ca vrea sa ma simta langa el...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pare o idee foarte faina mai ales pentru ca nu inalta prea mult obstacolul numit pat :)). Adica daca se hotaraste un bebe in 4 picioare sa sara peste el, macar stii ca nu sare de la peste 1 metru inaltime, cum se intampla cand adaugi o protectie mai inalta...

      Nu ma gandeam la lasat acolo ca intr-un tarc, dar apar situatii in care mergi noaptea sau ziua, cand dorm copiii, pana la baie, si Murphy spune ca fix atunci se trezesc :D.

      Eu cred ca ai putea incerca cu bumperul intre voi, macar nu va mai loviti :D. Eu am un somn foarte adanc, nu aud nimic acum ca nu cere noaptea tzitzi. Cand sugea noaptea ma trezeam la orice foiala de-a lui, sa nu apuce sa planga dupa tzitzi.

      Ștergere
  6. Sa-ti zic: patul nostru "matrimonial" este lipit cu o laterala de perete, la cap si piciare are patul marginile lui... mai ramane o laterala care nu ar avea protectie. Eee dar aici intervine patutul iuliei care acopera 1,20 din lungimea patului (am gasit o utilizare a patutului pentru copii :))) Dormim toti patru cu capul inspre perete si picioarele inspre patutul mic (sau asa e planul) asa ca spatiul liber noaptea e ocupat de picioarele unui adult... In timpul zilei improvizam cu o perna pusa pe bucata ramasa libera si altele puse jos si supraveghere cand copiii se joaca in zona sau dorm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte fain ati reusit sa va ingraditi acolo! Noi nu avem cum sa intoarcem patul, nu ar incapea in camera acum ca l-am facut de 2.4 latime.

      Si adultul care era baricadat total cum iesea de acolo? :D

      Ștergere
    2. "Calcand" in picioare tot :) E distractiv sa iesi... Te ridici cu greu in picioare si apoi te tii de diverse chestiuni ca sa nu cazi in slalomul printre picioare si capete. De mare ajutor ne-au fost o veioza care sta aprinsa peste noapte ca altfel nu aveam sanse sa ma descurc.

      Ștergere
    3. Mai, eu la epiziotomia trecuta de-abia ma ridicam din patul normal, tu crezi ca ma pot da asa jos din pat acuma? Prevad niste perioade gri asa :))))

      Ștergere
    4. Mda, imi pare rau sa aud asta... dar eu dupa cezariene am reusit chiar nu a fost nu chin (la a doua m-am descurcat mai bine ca la prima)... fiecare cred ca isi banuieste limitele. Sa nu crezi ca insist si ca asta e singura alegere, ma gandeam ca poate iti vin idei. Gandeste mai pozitiv (daca pot sa ma exprim asa). >:D<

      Ștergere
    5. Eu cand am vazut ce greu se recupereaza corpul meu dupa epiziotomia ma-sii m-am gandit "iti dai seama cum reactionam la cusaturile de la cezariana?". Ei, ce sa facem, daca nu mi-a fost dat sa nimeresc intr-un secol in care sa se nasca natural...

      Ștergere
  7. Ralu, nu renuntati la saltea, parerea mea (de saltelista convinsa - tot de pe la 7 luni ale primului nascut). Si noi tomai ne-am upgradat salteaua conjugala de la 1,6 m la 2,5. Spre incantarea tuturor. Io stau si ma gandesc, dupa ce-or creste copiii (cati or fi in final), ce motiv sa invoc ca sa nu revenim la pat (contactul cu pamantul sare din schema, ca stam la et 7 :)) ). Iar nou nascutul nostru NU doarme "pe jos", doarme, de cele mai multe ori, PE MINE (deci are asigurat un stratulet izolant de grasimioara materna). In schimb fra-su (in noptile in care nu-i si el calare pe mine sau incrcand sa razbata calare pe mine) prefera tot mai mlt parchetul (in primele nopti umblam cu cearsafurile dupa el. apoi am renuntat si l-am lasat cu alegerile lui). Apropo de asta, eu va felicit ca puteti face planuri tip "cine doarme unde"... la noi display-ul se modifica de 3-4 ori pe noapte :))

    In leg cu epiziot, ridicarea din pat etc... s-ar putea sa fii uimita sa constati ca dupa nasterea 2 iti vei reveni muult mai usor. Eu la Cris aveam background sportiv, continuat in sarcina cat am putut u muulta miscare. Vreo cateva sapt dupa am avut impresia de "gaura" in muschii abdominali, de unde si dificultatea de a ma ridica din pat nesustinuta in maini. Acum... singurul sport a fost caratul Crisului. Nici urma de "gaura", daca m-as fi plictisit in maternit, puteam face abdomene... Asadar, gandeste-n roz, lasa griul ;D pupam

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) mersi de comentariu. Noi dormim pe o plapuma pe parchet, pentru ca de pe saltea mi-a fost teama ca pica, e inaltuta, de vreo 15-20 cm (am uitat masuratoarea). E evident ca eu as fi cea mai relaxata asa pe jos, numai ca nu prea avem loc cu totii (doar daca aruncam patul langa care dormim pe jos :D). Azi-noapte piticul dormea transversal si eu pe o fasie foarte ingusta, incat nici nu m-am putut misca :)).

      Of, sper sa fie bine cu epi, prima data m-am vindecat foarte greu, am avut sangerari la cusaturi multa vreme dupa ce s-au terminat lohiile, iar firele ce trebuiau sa cada repede inca atarnau la 2 luni :|. Cred ca nu sunt eu soi bun. Si acum ma doare epiziotomia la schimbarea de vreme sau daca ma ridic brusc de undeva. Si, normal, epi facuta din oficiu, cand inca nici nu era in vagin capul bebelusului, sa zici ca au observat ca nu incape. Mda...

      Ștergere
    2. nu-l aruncati, dar il demntati :D
      si noi inca avem o patura sub forma de "racord" intre saltea si podea :))
      nasol cu epi :((

      Ștergere
    3. A, deci de fapt se rostogoleste lin ca pe tobogan :D

      Ștergere
  8. Pentru cei care nu si-au largit inca patul matrimonial, o idee foarte faina: un pat ikea pentru copii http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S39887442/ care are 3 laterale securizate, si in partea libera se poate atasa de patul matrimonial! Si in timp, cand copilul vrea sa fie mai independent, se poate indeparta de langa patul parintilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am gasit si protectii din acelea mai joase, gonflabile, ceea ce ar fi ok si pentru calatorii: http://www.urbanbaby.com.au/epages/ecomm5000.sf/en_AU/?ObjectPath=/Shops/UrbanBaby/Products/TSTBR

    Noi deocamdata tot ne propunem sa incercam sa punem ceva pe sub cearsaful cu elastic, asa jos, sa vedem daca ne e suficient sau trebuie sa ne gandim la un gard inalt :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună, stiu ca este vechi postul dar acum am și eu nevoie de o idee cum sa facem sa nu cada copila din pat noaptea. Cum ați rezolvat atunci?

    RăspundețiȘtergere
  11. Bună, stiu ca este vechi postul dar acum am și eu nevoie de o idee cum sa facem sa nu cada copila din pat noaptea. Cum ați rezolvat atunci?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...