duminică, 19 august 2012

Cum a aparut Alex pe lume – partea intai: terenul arid


 
Nu, nu e povestea nasterii :). Dar daca am incercat sa gandesc titlul “cum a aparut Alex in burtica mea” deja sigur ati fi spus ca stiti cum, si nu vreti sa auziti detalii  :P.

Cand eram in Grecia am amintit intr-o postare ca vreau sa povestesc cum am ramas insarcinata cu Alex desi aveam probleme. De atunci mi se tot reaminteste ca am uitat sa fac asta :D. Asa ca ma tin de promisiune:
 

Background: 

·          Sindrom Ovarian Polichistic (polycystic ovarian syndrome – PCOS). Asta nu inseamna chisturi la ovare, aceea e alta boala, mai simpla putin, care nu impiedica asa mult fertilitatea. Multe femei raman insarcinate cu chisturi la ovare si le dispar chisturile, dar PCOS vine cu o suita de alte boli care impiedica fertilitatea, te ingrasa oricat ai tine regim, si iti creeaza multe probleme estetice (acnee, hirsutism). Printre dereglarile din PCOS, amintesc:
o   Testosteron crescut - dat, culmea, de o dominanta estrogenica, deci cumva din prea mult estrogen (uneori din alimentatie, de exemplu soia este estrogenica, alta data din cosmetice, toate cosmeticele neorganice dau exces de estrogen), corpul secreta ca raspuns prea mult testosteron. Dominanta asta estrogenica este greu de inteles de catre lume, pentru ca daca stii ca ai prea mult testosteron, te astepti sa poti lua remedii naturiste estrogenice (marar, lemn dulce, branca ursului, etc.). Dar nu, acestea fac mult mai mult rau, cresc si mai tare estrogenul si automat si testosteronul.
o   Progesteronul scazut. Lucru care are doua consecinte negative: intarzie menstruatia si nu fixeaza sarcina la nevoie. In general dupa ovulatie, pana la menstruatie sau pana la nidarea sarcinii, in perioada luteala, progesteronul trebuie sa creasca. Fara cresterea progesteronului, sarcina nu se lipeste. Fara cresterea progesteronului, menstruatia intarzie. Sunt femei carora chiar nu le mai vine menstruatia deloc daca nu iau medicamente cu progesteron. Eu ma incapatanam sa imi las corpul sa se straduiasca singur totusi, si imi venea la 3 luni sau mai mult. Deci si daca as fi ovulat, aveam doar 4 sanse pe an pentru o sarcina.
o   Rezistenta la insulina – aici ar fi prea mult de vorbit. Cum multi doctori vad hipoglicemia ca pe ceva bun (“vezi? Poti sa mananci cata ciocolata vrei”), in loc sa isi dea seama ca asta inseamna o hiperinsulinemie si probabil o rezistenta la insulina. Rezistenta la insulina nu numai ca duce in timp la diabet de tipul 2, dar provoaca in corp o multime de alte dereglari hormonale, este cauza numarul 1 pentru Sindromul Metabolic (si deci si pentru bolile de inima) si este cauza numarul 1 pentru obezitate, indiferent de curele de slabire facute. Rezistenta la insulina apare nu numai pe fond genetic (tatal meu are diabet si bunica din partea tatalui a avut diabet), dar si din mancarea nesanatoasa, nenaturala, si din excesul de carbohidrati si de grasimi nesanatoase (nu, nu ma refer la grasimi animale :)), ci la hidrogenate&co).  Rezistenta la insulina determina de multe ori toate celelalte dereglari hormonale, inclusiv lipsa ovulatiei si lipsa progesteronului. De aceea, de multe multe ori, o dieta sanatoasa poate “vindeca” PCOS, cel putin temporar, cat sa se obtina o sarcina.
o   Si altele, nu are rost sa va impui capul cu tot felul de rapoarte intre LH si FSH si alte treburi hormonale. Tin minte doar cum vazand primele mele analize, medicul ginecolog a afirmat: analizele arata ca esti la menopauza si nu mai ai nici un ovul, deci nicio posibilitate de ovulatie in viata aceasta.
·          Tiroidita autoimuna Hashimoto. E data in general si de iodul sintetic din sarea iodata artificial si din produsele ce o contin (boala apare DOAR in tarile care iodeaza artificial sarea), si de o dereglare a sistemului imunitar la nivel intestinal (de cele mai multe ori bolile autoimune sunt in stransa legatura cu Sindromul Colonului Permeabil (Leaky Gut), care e in stransa legatura cu o diversificare precoce in copilarie cu alimente necorespunzatoare), si de o lipsa a vitaminei D.  Aceasta boala determina:
o   Lipsa ovulatiei
o   Hipotiroidism – de fapt doctorii cand afla de Hashimoto iti spun ca nu exista cura, e pe viata, nu au ce sa-ti dea pana cand vei face hipotiroidism, si abia atunci iti vor da hormoni sintetici sa inlocuiasca functia tiroidei. Hipotiroidismul e la randul lui un factor care provoaca infertilitate, si mai ales este foarte grav netratat in sarcina, pentru ca da cretinism fatului. De aceea in timpul sarcinii mamicile care stiu ca au probleme cu tiroida trebuie sa se monitorizeze constant.
o   Uneori probleme de tiroida la bebelus. Hipotiroidismul se poate analiza de la nastere. O mentiune speciala aici as face referitoare la vaccinuri. Vaccinurile stiti ca doar uneori  fac ravagii in organismele micutilor. Ei bine, pe fond autoimun sunt foarte periculoase, deci daca se suspecteaza o boala autoimuna la bebelus, e mai bine sa amanati vaccinurile pana cand va puteti consulta cu un specialist in imunitate. Nu e nici o graba, really, sigur nu va lua in primii ani Hepatita B, boala pentru care se face primul vaccin in primele clipe, ca banuiesc ca nu il scoateti pe varianta, nu se apuca de droguri si nu face transfuzii cu sange netestat. Are vreme toata viata sa si-l faca. Apropo de asta, eu aveam de multi ani doar anticorpul anti-TPO, in care eram deja “specializata” la cat am citit. Ei bine, dupa un vaccin prin anii 2000, am “capatat” si anticorpul anti-tg (tot un anticorp tiroidian), care se face aproape exclusiv din cauza mercurului. Ta-da-dam!
o   Si, cel mai grav, pierderea sarcinii. Anticorpii tiroidieni resping tesutul tiroidian, il distrug pur si simplu, il “mananca”. Sunt ajutati de iodul sintetic, deci cu cat se ia mai mult iod sintetic (chiar si in medicamentele de iod recomandate de endocrinologii super nepriceputi), cu atat anticorpii omoara mai repede tiroida. Ei bine, in trimestrul 2 cand apare tiroida fatului, anticorpii gasesc aceste celule noi de “omorat” si ataca fatul. Lucru care duce in general la pierderea sarcinii, in trimestrul 2. Treaba cu iodul sintetic sa nu credeti ca o am eu de la dr.google, spun asta pentru ca de multe ori lumea da ochii peste cap ca nu am incredere in medici. Doctorita endocrinoloaga de la Baia Mare m-a infundat de iod, eu am inceput sa citesc pe tema si l-am oprit, m-am programat la Cluj si acolo doctorita, cand i-am zis de iod, s-a dat pe spate pe scaun si cu ochii mari a spus “iod in tiroidita hashimoto???”.

Deci astea doua au fost bolile mele, asa, in mare. Nu vreti sa stiti cand ma apuc de vorbit in amanunt ce fac :))). Acuma, ca istoric, pot sa spun ca eu stiam ca am PCOS si Hashimoto inca dinainte de casatorie, deci sigur inainte sa imi doresc o sarcina. Asa ca in momentul in care le-am spus doctorilor mei endocrinologi si ginecologi ca imi doresc o sarcina, ei au vrut direct sa inceapa tratamentele. Probabil aveau experiente cu femei care reusesc in vreo 10 ani, nu voiau sa pierd vremea si sa imi dereglez si mai tare organismul. Pentru ca, intr-adevar, menstruatia imi venea din ce in ce mai rar, cu cat ma incapatanam mai tare sa incerc natural. Am cerut ragaz un an de zile, pentru ca am stiut ca si remediile naturiste au nevoie de timp ca sa functioneze. Eu deja de multi ani eram obsedata de un stil de viata sanatos, astfel ca organismul speram ca e pregatit de fapt cat de bine se poate, mai interveneam eu cu naturistele ca sa raman insarcinata.

Singurul moment cand mi-a venit menstruatia la timp a fost in concediu, si am citit apoi cat de importanta este vitamina D, mai ales pentru bolile de tiroida si de imunitate.

Chiar daca incercarile mele nu au fost pana la urma pe parcursul a mai multor ani (a durat fix un an), tot am trecut prin traumele testelor de sarcina negative, prin frustrarea “de ce eu? De ce eu nu pot avea copii, ca toate femeile?” (da, stiu, tendinta de exagerare), prin lacrimile din coltul ochiului cand vedeam o femeie insarcinata.

Pe parcursul anului 2008, cat am incercat sa raman insarcinata natural, am fost la medici la controale, imi faceam analizele periodic. Chisturile mele au ajuns sa fie ciorchini ciorchini. Dar cu fiecare vizita la ginecolog ma speriam de ce m-ar astepta in viziunea lor. Ecografiile alea interne de monitorizare ma puneau pe fuga.

In decembrie 2008 am fost la Cluj la analize si la doctorita endocrinolog. Uitandu-se pe analize a inceput sa vorbeasca cu mine dur, certandu-ma cat mai am de gand sa incerc fara tratament? Eu i-am spus ca la ultimul ciclu, fie el si de 3 luni, am avut ovulatie, am recunoscut-o dupa egg-white (nu explic necunoscatorilor). A inceput sa rada de mine “cu asemenea analize e imposibil sa fi avut ovulatie si e imposibil sa ai ovulatie, pentru ca analizele arata ca si cum ai fi la menopauza, ca si cum nu ai mai avea deloc ovule. Esti inconstienta, fara tratament iti distrugi total sansele sa ai vreodata o sarcina”. Eu am intrebat-o ce ar trebui din punctul ei de vedere sa fac (pentru tiroida, deoarece PCOS il povesteam cu ginecologul), si a inceput sa-mi insire tot felul de hormoni si scheme de tratamente pe ani de zile. Si nici asa nu era sigura de rezultat.

Ginecologul mi-a spus ca n-are rost sa ma mai monitorizeze pana cand ma voi hotari sa incep tratamentul, pentru ca la ovare lucrurile stau din ce in ce mai rau, nici nu se mai vede nimic de sutele de mini-chisturi in aspect de ciorchine de acolo. Ovulatie lipsa totala. Mi-a spus ca atunci cand ma voi hotari totusi sa aleg calea alopata, vom incepe cu doi ani de metformin. Acesta este un medicament anti-diabetic cu multe efecte negative si pe termen scurt (greturi, voma, ...) si pe termen lung, ca orice medicament anti-diabetic (doctorul ginecolog mi-a spus ca in general dupa 2 ani e drept ca ficatul e distrus, ceea ce duce la multe probleme de sanatate, plus dereglari hormonale pe viata, ca doar hormonii se metabolizeaza in ficat; in plus, ca orice medicament de diabet, provoaca boli de inima, probleme de vedere, etc.). Apoi, cu ficatul distrus dupa 2 ani de metformin, am incepe stimularea ovariana. Fetele care au trecut prin chinul asta stiu mai bine ce inseamna, fie ca sunt medicamente, fie ca e tratament injectabil pe care ajung sa stie sa si-l faca singure acasa. Alte dereglari hormonale si de aici, si ingrasare, si depresie, etc. Plus chinul teribil de a lua medicamentele/injectiile, si de a merge aproape zilnic la ecograf intravaginal, sa vada medicul daca ai ovulat, si atunci sa opresti medicamentul ala si sa incepi tratament de sustinere a sarcinii. Ecograful ala aproape zilnic am spus si mai sus ca ma oripila, si ma stresa teribil. Mi-a zis doctorul ca m-ar lasa o perioada sa incerc natural inseminarea atunci cand constata el ca ovulez, iar daca nu, ar incerca el inseminare artificiala. Dar mi-a spus sincer ca a mai vazut femei cu analize ca si ale mele, si el imi spune de pe acum, sa nu-mi fac iluzii, ca nu crede ca scap fara FIV, si de fapt si FIV nu-i sigur ca s-ar putea cu ovule de-ale mele, ca el crede ca nu mai am.

Astea erau in decembrie 2008, da? :D Chiar la inceputul lunii ianuarie 2009 am avut menstruatie. Am vazut ca am ovulatie prin 20 si ceva ianuarie, mi s-a parut SF ca a venit asa repede. In general daca ai un ciclu de 3 luni, ovulatia, daca exista, vine cu 2 saptamani inainte de urmatoarea menstruatie, nu vine la mijlocul celor 3 luni. La orice lungime de ciclu ati avea, daca e sanatos, atunci perioada luteala e mereu de 2 saptamani. In 9 februarie 2009 am mers, ca de obicei, la inot. Acolo, la toaleta am vazut putin spotting. M-am bucurat ca imi va veni menstruatia in ziua urmatoare. Ar fi insemnat un ciclu menstrual de 30 si ceva de zile, fata de 102 zile cel anterior! In 10 februarie am uitat complet. Seara saream din post in post la tv si am nimerit pe o telenovela turceasca. Nu glumesc :)))))). Si eu chiar nu ma uit la telenovele :))))). Si am ramas acolo si pe final am inceput sa plang din cauza nefericirii personajului feminim principal :))))). Si boceam in fotoliu :)))). Dintr-o data m-am vazut ce fac si m-am speriat :)))). “WTF is wrong with me???? Heeeiiiiii pai sangerarea de ieri nu s-a mai materializat azi in venirea menstruatiei. Sa fi fost sangerarea de nidare? Si acum plang asa pentru ca sunt insarcinata???????”. Am sarit pe un test de sarcina, si parca in lumina se putea vedea o liniuta foarte palida, nu eram sigura. Dar stiam ca daca se vede putin inseamna ca sunt insarcinata. L-am trezit pe Relu, a fugit la farmacie, si a luat doua teste: unul pentru atunci seara (o linie slaba) si unul pentru dimineata urmatoare (o linie mai puternica). Inca am tinute bine la arhiva toate cele 3 teste.

A fost un vis nesperat, indeplinit. A urmat sarcina cu bucuriile si stresul aferent problemelor mele. Dar asta in alt episod :)).  Din moment ce postarea a devenit prea lunga, pana la urma ajutoarele mele pentru fertilitate le voi expune in postarea urmatoare.


36 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc, sper sa nu aiba nevoie nimeni niciodata de informatii medicale. Cand citeam pe forumul DC la topicurile de probleme de fertilitate, ma speriam cate stiau unele fete, ce analize complicate, ce detalii despre cromozomi, ce informatii complexe despre schemele de injectii... of... de multe ori ele le spuneau medicilor ce au mai descoperit.

      Ștergere
  2. wow cate stii! adica stiam cate stii dar ma uimesti. Eu am o alta intrebare. raw-veganii spun ca daca am avea o alimentatie super sanatoasa noi, femeile, nu ar mai trebui sa avem durerile lunare aferente iar menstruatia ar trebui sa se intample la 2-3 luni dar asta nu ar afecta ovulatia. tu ce parere ai despre asta?
    pupici si felicitari pt. finuta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate am observat eu citindu-l pe Kevin Gianni (care acum nu mai e 100% raw vegan, dar si cand era, era foarte cinstit de ceea ce descoperea, aveam incredere in el), raw veganii pot avea probleme cu colesterolul. Adica cu lipsa lui :D. Si din colesterol si din grasime se formeaza multi hormoni, de aceea multi raw-vegani au probleme hormonale. Si din moment ce femeile anorexice la randul lor nu au menstruatie, ma duce cu gandul ca lipsa menstruatiei la o femeie este din cauza ca nu are suficienti hormoni.

      DAR am citit zilele trecute ceva interesant in cartea Adventures in Tandem Nursing. Se pare ca asa multa menstruatie ne cam strica, si din cauza ca devenim anemice, si din cauza ca nu e sanatos pentru sistemul reproducator. Insa ideea nu e sa opresti menstruatia prin subnutrire, ci prin sarcini si alaptare indelungata :)). Se pare ca prin triburile alea dupa care ar trebui sa ne ghidam cand ne gandim cum e natural sa fie fizicul uman femeile au foarte rar menstruatie, pentru ca de multe ori raman insarcinate inainte de prima menstruatie de dupa nasterea precedenta, sau oricum dupa primele luni. Alaptarea prelungita (si "ecologica", adica la cerere zi si noapte cu contact fizic prelungit) duce la o revenire a menstruatiei mai indepartata. Si mai scrie acolo ca prin triburile astea singurele femei care au menstruatie regulata sunt cele infertile, logic.

      Ah, cred ca nu te-am lamurit deloc daca e bine sau nu sa avem menstruatie :D. Pupici dragi si multumim!

      Ștergere
  3. Raluca, esti o adevarata enciclopedie. Imi place tare mult blogul tau si imi place ca te documentezi temeinic inainte de a posta. Iti urmaresc blogul de mult timp, doar ca nu prea am avut curajul sa comentez.
    Intr-o oarecare masura ma regasesc si eu in postarea ta: PCOS. Doar ca eu am ramas insarcinata in urma unui tratament de stimulate. Am incercat si eu mai mult timp fara nici un tratament, dar in cazul nostru chiar nu a functionat.

    Iti citesc cu interes blogul si gasesc tot timpul lucruri foarte utile,
    Adriana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru cuvintele frumoase, nu simt ca le-as merita, dar le primesc cu drag!

      Ma bucur ca a functionat tratamentul si totul e bine acum. Eu te admir pentru lupta, mie mi se parea inuman mai ales emotional sa urmez un tratament de stimulare. Asa ca de cate ori intalnesc femei care au ajuns sa considere stimularea ceva normal, ma uimeste puterea lor.

      Ștergere
  4. si eu il urmaresc cu interes, ma bucur mult ca ati reusit , stiu cum e sa reusesti dupa ce multi in zic clar,, nu ai nici o sansa, decat poate FIV,, la noi problema era sotul nu eu, dar eu m-am ambitionat sa cred ca vom reusi, si dupa cateva luni de naturiste combinate de mine ( nu glumesc) am reusit, iar acum ne bucuram de minunea noastra de 2.1 ani care este fenomenala pe zi ce trece.
    eu astept cu interes informatii despre noua sarcina, in cate sapt esti mai exact, cand urmatorul control, cum iti e, ?

    adriana noi ne cunoastem de dincolo de la anticonceptionale :) .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce fain ca ai reusit! Cu sotii e mai dificil, ca trebuie lamuriti :D. Pe DC am cunoscut multe femei la subiecte de azoospermie si oligospermie care erau niste luptatoare si niste mici cercetatori stiintifici. O urmaream acolo pe o draga prietena, care pe mine m-a ajutat enorm. Si tot asteptam sa reuseasca si ea...

      Azi am 27 de saptamani, intru in trimestrul 3, mai sunt cel mult 3 luni, nu-mi vine sa cred :)). Nu am apucat sa planific nimic, nu am apucat sa savurez spiritual sarcina, nu am apucat sa citesc cate mi-am propus... Daca la prima sarcina am avut impresia ca zboara timpul, acuma a fost si mai si. Poate si toxoplasmoza care ne-a stricat niste planuri.

      Am fost la ecografie in iulie, pentru morfologica de trimestrul 2, trebuia pentru toxoplasmoza. Totul e ok. E tot baiat :D. Nu avem niciun nume preferat, griji din astea :)).

      Ștergere
    2. oau ce putin mai ai, aveam senzaia ca ai 20-21 sapt, ce repede zboara timpul, abia asteptam sa-ti vedem noul bebe...
      sa ne mai tii la curent....

      Ștergere
  5. Ralu, ce putin mai ai... Uau.
    AM vb cu mama de saltea (hai ca eu scriu aici la enciclopedia ta sa stric ritmul :D) si a zis ca daca o gaseste pe tanti care face saltele, o intreaba daca iti face. Asta daca nu ti-ai cumparat deja ;)
    Din pacate eu nu-mi pun mari sperante ca lucrul de mana e tot mai rar...
    Kiss

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-am cumparat inca, dar nici eu nu-mi pun mari sperante, am impresia ca lucrul asta manual e foarte foarte scump :D. Pupici!

      Ștergere
    2. Mai, mama si-a facut acum cativa ani o saltea la tanti cu pricina si sigur n-a fost de aur. Acuma numai sa dea de ea...

      Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-au dat lacrimile...foarte emotionanta experienta si imi doresc sa fie bine si pe viitor totul...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai facut teste ca sa vezi rezerva ovariana? De ce au zis doctorii ca nu mai ai ovule?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa mi-au zis atunci privind rezultatul de la analizele LH, FSH si ceva raport intre ele.

      Ștergere
  9. oaiii asa am si eu si pe langa acestea am si prolactina marita!!! :( asa mai prind si eu sperante ca paote reusesc sa fac si eu bebe sanatos!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Una din prietenele mele cele mai bune avea prolactina marita si i s-a spus ca nu va reusi. In ianuarie 2009 a aflat si ea ca e gravida, intamplator, fara sa faca nimic. Sperante deci exista :). Mult succes si sanatate si implinirea dorintei!

      Ștergere
    2. IMI PARE ASA DE BINE CA TE-AM GASIT!!!! am crezut ca sunt singura pe lume eram si tare dezamagita ca am incercat de vreo 10 ori si nimic...apoi am inceput sa ma documentez despre ovulatie si incet incet incep sa iti descopar super blogul plin de informatii utile!!!!In prezent fac un tratament cu orgametril nu stiu cat de bune este dar il iau in speranta ca o sa fie mai bine!Daca nu sunt prea indiscreta si nu te deranjeaza intrebarea ....as fi vrut sa stiu daca bebei au ceva probleme cu tiroida sau daca le-a fost ceva influentat din cauza hashimoto, hipotiroidismului ?am cerut parerea pe un forum de discutii medicale despre problemele mele si una din doamnele care mi-au raspuns imi spunea ca ea nici nu crede ca ar trebui sa fac bebe (imi spunea ca ea stia pe cineva care a avut cu tiodida si bebe ei nu a putut nici macar sa isi miste muschii )si atunci m-am intristat foarte tare am inceput sa citesc despre bolile mele si am gasit blogul tau!

      Ștergere
    3. Copiii sunt perfect sanatosi! Si cei doi ai mei, si fetita prietenei mele cu prolactina.

      Te astept cu vesti bune! ;)

      Ștergere
    4. as fi vrut sa te mai intreb in legatura cu hipotiroidismul subclinic ..ai primit tratament de la inceput sau numai dupa ce ai intrat efectiv in hipotiroidism? medicul meu endocrinolog a spus ca din punctul ei d vedere nu trebuie sa iau nici un tratament ..am prolantina putin marita si hipotiroidism subclinic....?am incercat de mai multe orisa fac bebe dar nu am reusit, am facut o gramada de teste de ovulatie de m-am saturat eu de ele acum m-am hotarat sa ma duc la un ginecolog sa vad cum sa ma procedez daca la endocronologie nu am nimic..am vazut ca ti-a dat eutirox si deasta te intrebam ?

      Ștergere
    5. Am primit tratament in momentul in care eram insarcinata, deci cand si subclinicul ar fi putut deveni riscant. Dupa nastere am avut chiar hipotiroidism si a vrut sa-mi creasca doza.

      Multa sanatate si sa vina bebe!

      Ștergere
  10. Da a venit bebe in sf mi-am facut un test de sarcina si a iesit pozitiv dar sunt foarte trista deoarece am facut tratament 10zile cu orgametril :(((((((((( am inteles ca acesta este interzis in sarcina , desi mi-am facut teste de sarcina inainte sa incep tratamentul si a iesit negativ...acum o sa ma duc la ginecolog sa vad ce ii de facut am inteles ca o sa imi dea niste analize sa vada daca e sarcina cu malformatii, daca e asa va trebui sa renunt la ea :((((((((((((((( SUNT ASA DE TRISTA !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tin pumnii sa fie bine. Daca analizele ies bine vreau doar sa te rog sa te concentrezi pe bine, sa ai incredere, sa fii pozitiva. A doua mea sarcina a fost stresanta si eu consider ca i-am facut mult rau celui mic ca nu m-am putut controla si nu m-am putut concentra pe pozitiv. Multa multa sanatate!

      Ștergere
  11. iti multumesc pentru sustinere!sper sa fie bine chiar ma gandeam in aceste momente ca sunt multe femei care nu isi doresc copii, multe ii bat , altele nici nu le intereseaza de ei ii pararesc pe la maternitate , eu iubesc foarte mult copii si chiar eu sa patesc asa ceva ...numai doamne doamne va stii ce va mai fi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu iubeam copiii si mereu m-am gandit ca a trebuit sa trec prin greutati pentru a-i avea tocmai ca sa-i apreciez. Cum mai esti?

      Ștergere
  12. Astept cu nerabdare sa vina luni sa merg a doua oara la ecografie sa vad cum ii!D-na doctor imi spunea ca ii posibil sa nu fi fost afectat bebe, deoarece 2 saptamani (de la fecundare sau implantare nu am inteles exact ) nu are legatura directa inca cu mine, pana nu i se formeaza nu stiu ce vascularizatii sau asa ceva !Cand am fost luni la eco mi-a facut eco intravaginalasi mi-a spus ca sacul se vede ca sarcina ii fixata bine dar nu vede embrionul, asta ar avea doua posibilitati :ori ii oprita in evolutie ori ii prea mica sarcina (lucru care m-ar bucura f tare sa stiu ca nu a fost afectat bebe ca sa stiu ca pot tine sarcina!)Oricum si daca ii sa nu fie acum ma bucur ca am reusit normal nu cu FIV ceea ce inseamna ca pot incerca si pe viitor ca am sanse sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Raluca,
    Sunt in aceeasi situatie ca tine, PCOS (ovulatie si implicit menstruatie naturala rara (3-4 luni)). Am facut stimulare ovariana dar fara succes, acum urmez tratament homeopat si acupunctura si imi vine menstruatia la o luna si jumatate - doua, dar tot fara succes. (nu se prinde).
    As vrea sa stiu, ce crezi ca te-a ajutat ca si tratament pentru a ramane insarcinata natural?

    Multumesc
    Adriana Stanescu
    adrianaluminitavlad@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Adriana,

      in afara de ce am scris in postarile astea... hmmm ma gandesc. Poate o schimbare de paradigma? Imi pierdusem jobul in "productie" si ajunsesem intr-un domeniu care punea mai mare valoare pe ce simt oamenii, pe arta, pe individualitate. Eram intr-adevar in depresie dar poate si aceasta schimbare a avut o influenta, m-am oprit putin sa respir, sa vad ce e important in viata. Se pare ca faci asta cand iti pierzi brusc un job unde credeai ca totul e ok si unde iti dadeai sufletul :D. E greu acum ca e iarna, dar incearca sa te conectezi mai mult la natura, la TINE. La muzica, la relaxare. Sa stai pe pamant privind cerul, restabilind prioritatile. Sa te gandesti daca exista vreun blocaj emotional (stiu ca Noua Medicina Germanica - NMG - e controversata, dar se aseamana putin cu somatizarea, deci nu strica o cercetare). Sa iti lamuresti toate supararile si dilemele.

      Te imbratisez! Multa sanatate!

      Ștergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am rugamintea daca mai este posibil, sa-mi trimiteti si mie la adresa: ioana.baciu78@gmail.com, cartea Dnei. Izabella Wentz, si eu ma confrunt cu tiroidita autoimuna Hashimoto de 2 ani. Va multumesc foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua. Si eu as fi interesata de cartea Izabellei wentz. Daca puteti sa mi o trimiteti si mie pe adresa Olteanulavinia@gmail.com
    Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  17. Am avut inima zdrobită în ultimele 9 luni după ce David s-a despărțit de mine, dar după ce am văzut mărturiile unor oameni despre Dr. DAWN, am fost foarte încântată să-i cer ajutor. Mi-a explicat tot ce trebuia furnizat pentru a efectua vraja de împăcare și am avut încredere în el din toată inima. În exact 3 zile, iubitul meu, care m-a bântuit luni de zile, m-a sunat de 17 ori pe loc. Am fost șocat pentru că el a fost cel care m-a blocat și s-a mutat. Acum suntem fericiți împreună și așteptăm primul nostru copil împreună. Vreau să-l apreciez pe dr. DAWN pentru marele său ajutor și, de asemenea, să alertez publicul despre acest om grozav. Contactează-l personal dacă ai nevoie de ajutorul lui pentru a te reuni sau pentru a rămâne însărcinată sau poate ai nevoie de alte ajutoare.
    Whatsapp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...