miercuri, 11 iulie 2012

Alte ganduri pe tema toxoplasmozei


Pentru mine scrisul e si terapie, asa ca ma folosesc de blogul lui Alex sa-mi pun ordine in ganduri, sperand ca voi vedea mai bine solutia cea mai buna. Spuneam in postarea precedenta ca ar trebui sa trec pe la Bucuresti pentru analizele de toxoplasmoza. Nu am explicat de ce. Eu ar trebui sa le fac de fapt in 26 iulie (stie cineva daca se pot face cu o saptamana inainte, chiar asa? Doamna doctor mi-a spus ca peste 6 saptamani). Nu stiu de ce m-am gandit s-o intreb pe doamna doctor de la Baia Mare de la infectioase daca sigur sigur sigur va putea ea trimite sangele la Bucuresti pentru analize. Daca nu, m-am gandit sa nu mai fac un drum in plus de Bucuresti, sa ne schimbam traseul nostru obisnuit spre casa, chiar daca asa va fi mai lung, si nou, ca sa trecem pe la Bucuresti sa fac analizele direct acolo.

Acum imi pare rau ca am intrebat. Doamna doctor mi-a spus ca acum ca e canicula sa merg acolo direct, si doar in datile urmatoare sa trimitem de la Baia Mare. DAR ea inca nu stie sigur daca poate trimite. De asta imi pare rau ca am intrebat acum, si am adaugat complicatia asta. Pentru ca acum nu mai pot da inapoi, cum sa-i spun ca nu mai merg pe la Bucuresti si ca vreau sa stiu daca poate ea trimite sigur?

De ce nu vreau sa merg pe la Bucuresti?
  •   Motivul principal nu e drumul, desi ma streseaza si asta, si ma streseaza ca Relu nu crede ca putem cu Alex sa facem toti cei 800 de km intr-o zi, si probabil va trebui sa dormim la Sofia. Ceea ce ar insemna ca se poate sa nu ajungem la timp ca sa facem analizele, si deci sa mai cheltuim inca o noapte la un hotel in Bucuresti (plus o zi de concediu in plus pentru Relu si stresul bagajului cu 2 opriri, cand Alex de-abia asteapta de acum sa ajunga acasa). Plus drumul prost si lung de la Bucuresti spre casa in a treia zi de drum.
  •   Motivul principal de fapt e stresul asta enorm cu toxoplasmoza, faptul ca nu e totul stabilit clar. Ma streseaza nesiguranta asta, faptul ca daca acum merg sa fac analizele la Bucuresti, eu voi afla abia prin saptamana 30 ca de fapt doamna doctor nu poate trimite sangele de la Baia Mare (ma refer la analizele de peste alte 6 saptamani). Pana atunci ea tot imi va spune ca ea crede ca poate sa le trimita. Dar e evident ca nu putem sa stim sigur pana cand chiar le trimite. A zis ceva de DHL, dar stia de ei de la mine, si vad ca nu a retinut bine, din moment ce eu i-am zis ca DHL trimite doar cu institutiile cu care are contract. Si DHL nu are nici cu ei, nici cu eco para diagnostic. Mi se pare incredibil de tarziu in saptamana 30 eu sa aflu ca nu pot trimite sange la Bucuresti. Si iar si iar sa trebuiasca sa decid ce fac cu toxoplasmoza asta?
o   O iau in serios mai departe, indiferent de cat de mult ma afecteaza tot stresul asta medical? Asta insemnand drumuri la Bucuresti din 6 in 6 saptamani pana la nastere, cautat clinica si doctor dupa saptamana 30 in Bucuresti pentru nastere acolo, mers in Bucuresti si stat la hotel de prin saptamana 37, sa nu ma prinda pe aici travaliul (cu Alex si cu Relu care si-ar consuma astfel tot concediul si nu ar mai avea zile libere sa stea cu noi dupa nastere, si cu mami care sa stea cu Alex cat nasc)? Avere de dat la nastere in Bucuresti (daca vreau ca Relu sa stea langa mine sa-mi apere drepturile ar trebui la o clinica privata, care in Baia Mare costa 16 milioane, nu 100)? Mers cu bebe mic lunar pe masina la Bucuresti la analize? Chiar vreau sa aflu doar in saptamana 30 ca eu trebuie sa-mi caut ginecolog si clinica la Bucuresti? Nu ar fi mai bine sa aflu acum?
o   Sau las tot stresul balta si nu ma mai intereseaza boala asta care imi strica toata placerea sarcinii? Vad ca nu apuc sa ma interesez de alte lucruri legate de sarcina, de celule stem si multe altele, nu apuc sa savurez sarcina, sa citesc despre nasteri, despre tandem, despre pregatirea copilului mare pentru noul venit, nu apuc nimic. Nu apuc sa ma ocup de Alex asa cum merita pe ultima suta de metri de copil unic, pentru ca mintea mi-e in alta parte. Dar daca aleg asta, cum voi putea trai cu mine, cum ma vor ierta bebe, Alex si Relu daca bebe nu va lua tratament pentru ca noi nu vom afla daca trebuie sa ia?

Stresul asta e e groaznic, decizii decizii decizii si atata nesiguranta, sa nu stiu inca unde si cu cine voi naste. Oscilez intre stari cu lacrimi in ochi si cele de nervi si injuraturi pe boala asta pe care o urasc. O urasc pentru ce a facut cu a doua si probabil ultima mea sarcina. Stiu ca sunt egoista cand spun asta, in loc sa apreciez ca deocamdata totul e ok. Dar daca tot am boala asta, macar de as trai in Bucuresti, cat de simplu ar fi, sau mai aproape, oricum, nu in coltul opus de tara.

Stiu ca vorbesc deja aiureli, fara sens si nu ma ajuta cu nimic. Nici lamentarile, nici nehotararile. Dar nu stiu daca sa merg acum la Bucuresti sau nu, nu stiu daca sa mai continui cu stresul asta sau nu. Nu stiu nimic si am sperat ca pe langa lacrimi in ochi postarea asta ma va ajuta sa imi fac o imagine de ansamblu. Relu zice sa mergem acuma la Bucuresti sa le facem, si apoi sa gasim noi o companie ce sa transporte sangele. Dar la nastere tot nu s-ar rezolva problema, pentru ca nu as sti cand sa le spun cu 24 de ore inainte sa trimita lada speciala frigorifica de la Bucuresti. Mi se pare asa tragi-comica situatia incat nu m-as mira sa ajung asa patetica incat sa aleg sa fac cezariana programata doar ca sa stiu cand sa chem curierul sa ridice sangele.

Si nu-mi dau seama daca toate gandurile astea de acum le am din cauza tiroidei, din cauza sarcinii, din cauza unor stresuri cu shopul sau sunt normale? Nu cred ca sunt normale...

23 de comentarii:

  1. Dar ca sa vii la Bucuresti cu avionul e scump?
    Eu cred ca iti faci prea multe griji, lasa putin totul la voia intamplarii. Stiu ca e usor de dat sfaturi, dar eu in sarcina chiar am avut senzatia ca nimic nu poate fi controlat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simt ca ar trebui sa nu ma mai stresez, am impresia ca exagerez din anumite motive, dar stiu ca nu e normal sa fiu atat de panicata pentru o nimica toata. Cred ca nesiguranta locului unde voi naste mi se pare cea mai stresanta...

      Ștergere
  2. Of, eu nu stiu ce sa-ti zic, decat ca te imbratisez si nici nu-mi pot imagina cat stres emotional trebuie sa fie la tine ...
    Legat de cei 800km/zi, sa stii ca noi i-am facut fara probleme cu fetele, vara asta, cu o singura oprire majora (masa de pranz plus joaca), in rest doua trei de cate cinci zece minute. E adevarat ca la noi drumurile sunt ... cum sunt, dar se poate. Noi intotdeauna am plecat fff dimineata, cu fetele inca super adormite, am facut popas pt mic dejun, le-am lasat sa se zbantuie un picut, apoi inca vreo cateva ore zdravene de condus, pranzul cu zbenguiala de care ziceam, ele iarasi atipite ... a mers. Noi insa mai avem si avantajul ca ele isi tin companie una alteia pe bancheta din spate, vorbesc, inventeaza joculete, canta, na, e mai simplu din punctul asta de vedere.
    In rest iti tin pumnii sa duca tot stresul asta la o nastere asa cum visezi si la un bebe sanatos si fara nici cea mai mica urma de ingrijorare in privinta lui.
    Inca o data imbratisari, draga mea Ralu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Raluca, si noi am facut 800 km intr-o zi anul asta si e ok. Daca ai rabdare sa-i vorbesti/distrezi/cantat lui Alex si mai faceti pauze e ok:). E o zi grea, dar e una singura.
    Avionul e scump rau, am cautat si noi varianta asta:(.
    Bucura-te de vacanta si lasa un pic grijile, pentru tne, pentru Alex si pentru bebe mic:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, din pacate la noi nu e unsa singura, de asta nu ne permitem sa-l obosim asa tare pe Alex, ca urmeaza apoi si drumul oribil de 600 de km prin tara pana la Baia Mare. Sper sper sa reusesc sa le uit, inca n-am avut succes. Azi de cate ori voiam sa discut cu Relu despre hotararea asta simteam ca nu am chef de stres si amanam, dar nu cred ca asta e o solutie :)). Multu!

      Ștergere
  4. Dar daca iti iau sange la Cluj, nu se poate trimite de la Cluj sangele la Bucuresti_ Si eventual sa gasesti o clinica particulara la Cluj unde sa nasti si care sa ia sange la bebe si sa trimita iar unde trebuie. Drumurile ar fi la fel de dese dar macar mai scurte. Zic si eu, poate nu am retinut toate detaliile si poate deja ai vorbit de asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ar fi o idee buna, daca nu pot astia de la Baia Mare. Dar si pentru asta simt ca trebuie sa stiu cat de repede daca nu pot cei de la Baia Mare, ca sa incep sa ma interesez la Cluj. Multu!

      Ștergere
  5. Se pot trimite probe biologice cu TNT fara probleme chiar daca laboratorul nu are contract cu ei.
    Se plateste transportul de catre expeditor.
    Telefon de contact - +40213034563 - TNT Clinical Trials Helpdesk.
    Trebuie sa intrebati la laborator conditiile de transport pentru probe. In mod normal este necesara o cutie frigorifica cu pereti foarte grosi din polistiren ( pe care pot sa ti-o trimit) si baterii de gheata.
    In situatia asta se poate ocupa sotul de transport.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de tot! Intr-adevar TNT mi-au spus si mie cand nu voiam prima data sa merg la Bucuresti, ca se poate. Dar nu am scapat de stres (asa sunt eu, nu ma baga in seama :D). Ei mi-au spus ca trebuie sa ii anunt cu o zi inainte ca sa trimita lada. Si la nastere nu as avea cum sa stiu cand e cu o zi inainte. Si iarasi va trebui sa vorbesc cu ei (multumesc pentru telefon) sa-i intreb ce se intampla daca ajunge lada in Bucuresti seara si la laborator e inchis?

      Multumesc inca o data!

      Ștergere
    2. Salut Raluca,

      Iti faci prea multe griji, multe probleme isi gasesc singure rezolvarea. Stiu ca atunci cand esti in mijlocul evenimetelor e insa mai greu sa vezi asta.

      Mai, am trimis eu sange in Belgia, si nu poti tu trimite in Bucuresti? Cand vei naste, vei tine recipientele cu sange in conditii optime pana cand vin cei de la TNT, sigur trebuie sa fie o solutie.

      Curaj!

      Ștergere
    3. Salut Raluca,

      Iti faci prea multe griji, multe probleme isi gasesc singure rezolvarea. Stiu ca atunci cand esti in mijlocul evenimetelor e insa mai greu sa vezi asta.

      Mai, am trimis eu sange in Belgia, si nu poti tu trimite in Bucuresti? Cand vei naste, vei tine recipientele cu sange in conditii optime pana cand vin cei de la TNT, sigur trebuie sa fie o solutie.

      Curaj!

      Ștergere
    4. Eu cred ca pot fi recoltate probele, tinute la frigiderul spitalului pana a doua zi cand vine lada. Si cu celulele stem se intampla la fel. Nu vine nimeni sa le ia imediat.

      Ștergere
    5. Anastela, tot incerc sa imi spun ca reactionez exagerat, dar nu stiu cum sa ma "repar" :)). Poate ceva sedinte la psiholog m-ar ajuta.

      Aurelia, ai dreptate, uite ca eu nu gandesc logic deloc acum.

      Multumesc mult!

      Ștergere
  6. La clinica Gynia din Cluj nu poti rezolva oare?..multa sanatate!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma voi interesa, mai ales dupa ce vorbesc si cu cei de la euromedica din baia mare. Ce ma enerveaza din ce am observat eu la clinici si doctori e ca toti te trateaza ca si cum nu vorbesc ei aspectele astea cu amatori, deci ar fi atenti si mi-ar raspunde clar si concret daca i-ar aborda un alt medic. Cel putin asta a fost pana acum experienta mea in multe aspecte legate de dorinte normale ca pacient.

      Multumesc!

      Ștergere
  7. De ce nu cauti o clinica/spital pentru analize, nastere, controale la Budapesta sau in alt oras din strainatate unde poti ajunge mai usor cu masina decat la Bucuresti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cunosc pe nimeni in strainatate, adica nici un medic, nu stiu cum as putea gasi un specialist...

      Ștergere
  8. TNT face livrari cu prioritate: ora 9, ora 10 sau ora 12 - este putin mai scump, dar nu dau rateuri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Update: nu voiam sa merg prin Bucuresti ca sa am timp, din iulie pana la nastere, sa vad daca dr din Baia Mare chiar poate sa trimita sange. Si sa nu ma trezesc asa aproape de nastere cu un astfel de stres. Din septembrie incercam, ca sa spun asa. Trebuia sa trimit la 1 octombrie, inca nu s-a putut, inca nu s-a gasit solutie. Sa nu ma enervez ca nu am "testat" atunci daca se poate?

    Si acest stres imi amana stresant de mult totul. Daca de la final de septembrie tot sunt amanata zilnic, nu am mers sa-mi fac analizele de trimestrul 3, ca sa nu imi iau de doua ori sange intr-o zi. Asadar nu am mai dat pe la medic, fara analizele de sange. Nu stiu valorile tiroidei, care mi-ar fi importante... Mi se amana discutia cu doamna doctor din Bucuresti legata de analizele copilului la nastere, discutie care conteaza mult pentru alegerea localitatii in care nasc. Pentru ca se pare ca din Baia Mare poate fi complicat. Si la nastere nu ar fi momentul sa mi se spuna "suna-ma mai tarziu ca nu-mi raspunde" nu stiu cine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ufff...Imi pare rau ca se gasesc surse de stres tocmai acum. Probabil ai multe prietene in Bucuresti, dar daca te pot ajuta cu ceva, orice, te rog sa imi spui.

      Ștergere
    2. Iti multumesc din suflet! Am reusit sa trimit sange, inca astept sa vad daca e viabil. Dar oricum, pentru nastere e clar ca trebuie sa rezolv altfel, pentru ca acum a durat 3 saptamani varianta asta...

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...