luni, 16 ianuarie 2012

Ce mai facem noi: litere, abtibilduri, acuarele

Daca tot a avut atat de mare succes ultima postare mai personala, sa mai scriem deci :D.

De fapt nu am vrut sa treaca nenotata undeva, pentru ajutorarea memoriei mele, prima data cand a recunoscut literele. Zilele trecute a vazut un M si a zis foarte entuziasmat "mama!!!". Apoi mi-a aratat un T si a strigat "tataaaa!!!". Deci se pare ca nu a uitat de asta-vara, cand vreo doua luni a avut mania sa ma tot puna sa-i scriu pe orice foi, pe orice tabla, "MAMA", "TATA", "UNCHIU LALI", "BUNICU", "BUNICA", "LUCKY", "NERO" :)))). M-a surprins totusi, pentru ca de prin octombrie sigur nu m-a mai pus sa-i scriu.


Si am mai vrut sa scriu aici care sunt cele mai noi activitati adaugate zilelor noastre (pe langa puzzle-urile de dinainte, masinutele, creioanele colorate, plastilinele, cititul cartilor ... despre care nu cred ca am scris pe blog, sau sa fi pus macar o poza).

Din 1 ianuarie incoace are o pasiune usor costisitoare :)). De la bunicu' avea o carte cu abtibilduri, cu animale de la ferma, de la Editura Girasol. Eu recunosc ca daca nu ar fi fost din intamplare cartea in casa noastra, nu m-as fi gandit sa ii cumpar asa ceva. De aceea vreau sa va spun de ea, sa va dau idei :)). A fost o mare, mare distractie in seara de 1 ianuarie, impreuna cu Relu, cautau abtibildurile si locurile lor din carte. Si se distrau de fiecare abtibild. Si Alex trebuia sa-i dea pupicuri si daca gasea Relu intai, si daca gasea el (si nu s-a prins ca Relu il "fraiereste" la faza asta :))) ).

Zilele trecute am gasit albumul Cora si cateva pachetele cu abtibilduri, iar a fost foarte entuziasmat. Si putin trist cand s-au terminat si a vazut ca nu e complet albumul (ce sa facem, daca in toamna nu am avut pasiunea asta :)) ).

(da, face ca toate animalele ce le gaseste :D)

Acum am inceput sa-i cumparam mai multe. Si de aceea am spus ca e o pasiune putin costisitoare, pentru ca destul de repede completam cartile si revistele. Dar, daca luam in considerare ca Alex nu cere nici un produs din magazine (dulciuri sau alte lucruri procesate), consideram revistele cu abtibilduri "kinder-ul" lui saptamanal :)))). Si sunt folosite oricum, si dupa completare, ii arata bunicului care e cel mai mare animal, care animal inoata, care se catara, stie tot fara sa-i fi explicat noi.

Zilele astea am inceput sa desenam cu acuarele. Din motive de auto-protectie, am tot amanat, si am ales sa desenam pana acum doar cu creioane colorate :D. Ne jucam frumos cu acuarelele, mai ales eu :)). El se plictiseste destul de repede, si apoi vrea apa curata sa isi curete cu pensulele masinutele din dotare. Imi cere sa-i pun sort, "ca bunica".





Si mi-am dat seama de ce nu vrea Alex sa manance: ca sa nu ii fie ocupata gura, pentru ca vorbeste continuu! :))


Editez ca am uitat totusi ceva. Chiar daca avem paharelele astea de cand era micut, Alex doar acum are pasiunea de a le pune unul in altul si unul peste altul. Si dupa ce termina cele doua turnuri, imi spune "pozaaaaa!" si se aseaza intre ele :)).


8 comentarii:

  1. De Razvi ce sa zic oare? Ca e prea mancacios numa' sa nu fie nevoit sa vorbeasca? :))))
    Si noi avem mania cartilor cu abtibilduri...amandoi termina o carte intr-o ora,sa zic asa. Norocul nostru ca picii au descoperit ca le pot dezlipi si relipi :))) si asa stau mai mult ocupati cu o carte ;)
    Pup dulce pictorul! :-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, ai apucat sa comentezi in timp ce eu mai schimbam ceva la postare :))

    Deci asa, tu stiai de abtibilduri, normal! Are Razvi fratior mai mare :).

    Sigur pentru ca e mancacios :)))

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. pt abtibilduri la smaranda au avut maaare succes astea. sunt misto ca faci si povesti din ele, sunt multe...bine, dexavantajul e ca la noi prin casa acum sunt peste tot abtibilduri. pe parchet, pe mobila, pe pereti. dar arta merita :))
    http://www.ookee.ro/jucarii-lemn-melissa-a-doug/7025-melissa-doug-colectia-de-abtibilduri-litere-si-numere.html
    sunt 3 caiete, noi am avut 2 din ele, ma pregatesc si de al treilea

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai, ce ordonat si costiincios este Alex. Si mamica lui evident :)
    La copiii mei abtibildurile ajung pe maini, pe haine, si pe fata :) nicidecum pe foi. In schimb acuarelele sunt cea mai noua provocare. Rivalizeaza cu desenatul pe pereti :))
    Raluca, neaparat sa il filmezi. Stiu ca pozele graiesc de la sine, dar cand te uiti la filmulet, ce facea, cum facea, expresiile, reactiile, .. e si mai si :)
    Va tzuc :* :*

    RăspundețiȘtergere
  5. :) ce frumos va jucati voi! Nu-mi vine sa cred cat de mare a crescut Alexucul! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria, super, asa ii satisfac si nevoia asta noua de a observa literele.

    Sakura, o sa-l filmez, da. Si apropo de abtibilduri, din cele de la Cora, care erau dubluri, multe au ajuns pe pieptul meu, "sa pape tzitzi" :)). Dar doar dublurile, de restul nu s-a indurat :D. El e ordonat, seamana cu taica-sau :)).

    Gabi, multumim! Creste si el incetuc, cred ca Maria e mai mare decat el :)).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hhahhahha :)) :))
      "El e ordonat, seamana cu taica-sau :))" Esti tare.

      Astazi fiica-mea s-a incaltat sigura cu sandalutele. A venit la mine mandra sa-mi arate. Le avea puse invers dar asa de minunata era cum se plimba ea doar in body si sandale...
      Eu ca nauca eram la calculator incercand sa fac ceva la proiect, am felicitat-o, am admitat-o am pupat-o, si pe urma mi-am dat seama ca n-am filmat faza asta.
      Eeeh pai sa nu imi para rau ca n-am fost pe faza?

      Ștergere
    2. :D oricum ei o sa se enerveze cand vor fi mari, ca ii vom agasa cu filme si poze de cand erau mici :)). Si probabil ne vor injura si ginerii si nurorile :))).

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...