sâmbătă, 20 noiembrie 2010

A racit...

Raceala

Da, a racit Alexutul drag! Mi-e asa de mila de el! Deocamdata pare a fi o raceala mare ca prima noastra raceala, care m-a speriat pe mine tare de tot, cea in care si-a pierdut respiratia, pentru ca nu mai putea saracutul. Nu mai putea de oboseala, dupa o zi fara somn si fara supt... :((

La fel si acum, are nasucul infundat, nu poate suge. Azi-noapte s-a trezit pe la 5 inecandu-se intr-o tentativa de supt asa cu nasul infundat... De atunci eu n-am mai dormit, am tot incercat sa-l adorm, sa-l alaptez la verticala, sa-l fac sa nu-i fie asa de greu. E ingrozitor sa-i vezi cat se chinuie, mai ales ca ei nu inteleg nimic, nu stiu ce li se intampla...

Azi-noapte ma rugam la Dumnezeu sa-mi faca bine copilul si apoi m-am simtit asa de prost ca Il deranjez cu asa ceva, dupa ce ieri citisem si eu de Bubulina, fetita de doi anisori care a murit de leucemie dupa atata chin si lupta. Ce mai pot eu sa cer acum?

Azi i-am pus apa de mare in nasuc, a acceptat mai usor ca altadata. Dar deocamdata mi-a fost mie groaza sa il duc la aspirator la batista bebelusului. Ultima data a plans infiorator, ca si cum l-ai taia pe viu... Asa ca am incercat sa il aspir cu aspiratorul nazal de la Graco. Nu prea sta, si chiar daca l-am prins de cateva ori, nu scoate mare lucru... Dar macar nu face scandal.

As fi vrut sa avem Coryzalia pentru copii. De la raceala trecuta Relu tot cauta pe net sa cumpere si nu a reusit. Pare la fix ce ne-ar trebui noua, pentru nas infundat sau curgator. Oscilo e mai mult pentru febra, frisoane, etc.

Asa ca deocamdata mergem pe apa de mare, vitamina D si vitamina C. A, si i-am dat azi ceai de Lapacho, tot pentru imunitate. Mai e cunoscut ca Pau d'Arco. Bine, cat am putut sa-i dau. Vorba lui mami, noi la varsta lui beam cate o sticla de ceai o data. Acum el a reusit sa bea vreo 4 lingurite de-ale lui. Doamne ajuta sa scape repede si usor! Ma termina si acum cand il aud cum geme si plange in somn ca nu poate respira, si apoi il iau iar sa-l readorm la loc, si cauta tzitzi si se ineaca si plange mai rau :((.

Nu stiu cum a racit. E si vremea asta schimbatoare, ba il imbrac foarte subtire, ba il imbrac mai gros si poate transpira. Apoi au mai venit acasa taica-meu si frate-meu raciti. Nu i-am lasat aproape de Alex, dar umbland in aceeasi casa, microbii pot sa se aseze pe orice.

Ce o sa mai incerc: Badger Winter Balm (desi nici eu nu am simtit nici un efect cand eram racita si imi puneam pe la nas), Karvol capsule de pus pe o batistuta aproape de nas (singura data cand am incercat a vomat, dar era perioada lui vomitacioasa, asa ca nu pot trage o concluzie, si am mai banuit si ca i-a desfundat nasul si mucisorii multi i-au provocat voma), aerosoli cu ser fiziologic (ca doar la ultima raceala m-am hotarat ca-mi trebuie aparat de aerosoli pentru a-l folosi in modul inhalantelor de pe vremuri, poate chiar voi pune acolo ceva ulei esential, dar trebuie sa recitesc instructiunile ca nu mai stiu cum se folosea), si in ultima instanta chiar si batista bebelusului... daca altfel nu va putea manca si dormi saracutul.

Diversificare

Daca tot am zis de Lapacho, sa mai amintesc noutatile in diversificare: germeni de lucerna (alfalfa sprouts) si lapte de nuci de-ale noastre.

Ii place mult si laptele de nuci/migdale, deschide gurita cand ma vede cu lingurita. Si ii plac mult si germenii, i se par simpatici. Eu credeam ca ii voi mixa in ceva legume, dar cand i-a vazut, s-a intins la ei si i-a bagat in gura. Aseara iar cand i-a vazut in farfurie, i-a luat pe toti in pumn, i-a imprastiat pe jos si de acolo isi lua cate unul cu degetelele lui, foarte atent.

Am crezut ca voi avea timp sa fac o postare frumoasa, cu link la germenii de lucerna, sa scrie frumos ce nutrienti au, si la fel la laptele de nuci. Dar uite ca nu mi se arata atata timp. In ultima vreme stau foarte prost cu timpul, nu reusesc in jumatatea de ora cat doarme el nici sa rasfoiesc netul, si de multe ori atunci si mananc...

Somn

Daca tot am inceput subiectul somn... De miercuri seara iar plange in somn, nu stiu cand o sa iasa premolarii astia. De pe la 4 pana dimineata la 7 a plans aproape continuu. Joi noaptea macar am reusit sa dorm intre plansetele lui. Dar joi seara nu am reusit sa-l culc oricat l-am leganat/dansat/alaptat/scuturat. Chiar am crezut de cateva ori ca am reusit, si dupa cam un minut de somn, sarea direct in fund. Asa ca ne-am pus toti 3 in pat, l-am alaptat asa in pat, l-am mangaiat, i-am cantat... Si de cate ori se ridica in fund, il culcam la loc. Dupa 45 de minute a adormit, aproape la ora 12 noaptea! Noi deja ne temeam ca vom adormi inaintea lui de la atata "nani nani" si va cadea din pat...

Nu, nu pot trage concluzia ca in 45 de minute ar adormi zilnic daca ne-am pune langa el (si deci neplimbat, doar cantat, mangaiat si alaptat). Pentru ca el era deja dus in lumea somnului de 3 ori dupa ce l-am leganat in brate. Era deja ametit :D. Si pe de alta parte, seara am si eu vreo 2 ore fara el pe net, asa ca punandu-ma in pat deodata cu el as suferi putin :D.

Rutina noastra de somn s-a dus pe apa sambetei. Atata ne-a tinut. Pai eu pun muzica frumoasa, calma. Sting din lumini si le dau mai incet. Incep sa citesc sau il masez, sau il mangai. Si el ori e prea flamand/somnoros/plictisit si sare la san si eu trebuie sa incep direct sa il plimb la san, ori ii vine cheful de joaca si in timp ce eu citesc pe jos povesti, el fuge si rade, provocandu-ma sa fug dupa el. Normal ca se supara daca nu o fac, asa ca ne apucam si fugim si radem in hohote si gata cu rutina linistita. Bine, asta de obicei dupa ce incearca sa-mi rupa paginile de la carti.

De cand e mic incerc sa-i citesc povesti. Atunci plangea cand incepeam, i se parea prea plictisitor, voia plimbat sa vada lumea. Acum imi smulge cartea din mana nervos. Si nici el nu e fascinat de cartile de copii. Parca incet incet ii plac acum acelea care se desfac, nu se rasfoiesc, cu animale.

Ce mai face Alex

Daca tot am ajuns cu povestea la cartile alea, mi-am amintit. De cand e mic, cand vede/aude un cal pe strada devine foarte atent. Si bunica il mai si scutura atunci pe picior si spune "cla-clo-cla-clo" ca nu stiu cum sa scriu sunetul acela cu limba in cerul gurii, cand vrei sa descrii trapul calului. Ei, de cand a vazut pe carticica cu animale calul, ma tot punea sa-i spun cum face calul si radea bine. Saptamana asta a inceput sa spuna si el, asa cu limba. Si nu numai cand vede cartea, dar si daca il intreb cum face calul.

Si apropo de cla-clo, alaltaieri am ras cu lacrimi vreo 10 minute fara oprire. Stateam tolanita pe o canapea si el m-a calarit peste talie. L-am scuturat putin ca si cum ar calari si avea cea mai fericita fata pe care i-am vazut-o in ultima vreme! Era asa de fericit si multumit! Si radea si el cu toata fata! Cand ma opream facea singur, ma calarea si radea in hohote. Apoi a observat ca nu are echilibru asa ca s-a prins de tzitzi :)). Apoi daca le-a vazut i s-a facut pofta si s-a aplecat pe pieptul meu, a dat bluza la o parte si a inceput sa suga. Si se mai ridica sa mai calareasca si iar se apleca sa suga :)). Eu intre timp radeam in hohote dar asta nu-l deranja cu nimic :)).

Alex mai si cade. Alaltaieri nu a fost atent si a cazut de pe o treapta jos. De obicei il luam de manuta acolo, dar acum nu a asteptat. De cand umbla in picioare nu mai vrea sa busileasca. Doar pe vremea cand umbla de-a busilea stia si sa urce si sa coboare scarile. Azi iar de slabit de raceala l-am vazut si eu ca e mai impiedicat si mai neatent. Azi-dimineata s-a lovit de marginea subtire si ascutita a unei usi, de i-au ramas si urme. Si cand l-am auzit plangand, am fugit la el, asa de dulce a fost ca la mine in brate tot tot tot s-a lipit si a zambit si i-a trecut orice durere.

Asa e de minunat cat e de dragastos mai nou. De multe ori pe zi vine pur si simplu la mine si ma imbratiseaza, de ma da gata :x :x :x. Si daca il supara ceva, si daca pur si simplu isi aminteste de mine brusc. Si atata ne pupam si ne dragostim, ceva incredibil!

Dar ne si bate! Cand e nervos pe noi, face un mic tantrum si ne loveste peste fata si peste piept. Azi a lovit-o asa pe bunica pentru ca a indraznit sa il stearga pe sub nas de mucisori. Bunica i-a zis ca o doare unde a lovit-o. Si i-a mai spus ca atunci cand pe el il doare capul, bunica il pupa. El n-o pupa daca pe ea o doare capul? Si s-a aplecat si a pupat-o! :x :x :x

Joi am fost cu el la mall, ca ploua si era mare noroi pe jos pe la noi prin curte. Deja e asa obisnuit sa iasa afara tot timpul dintre doua somnuri, ca merge la usa nervos ca nu iesim o data! La mall o lunga perioada l-am tinut in ergo pentru ca asa am putut umbla unde am vrut si pentru ca asa il pot alapta discret cand ii trebuie. Dar apoi l-am dat jos sa incerc o pereche de pantaloni :)). Am fost cam stresata ca va fugi din cabina si va trebui sa fug dupa el in chiloti :)). I-am dat de lucru ceva in spatele oglinzii si a fost ok. Cam inghesuiala totusi :)).

Apoi nu l-am mai pus in ergo, si am intrat in cora. M-a lovit ca nu l-am lasat sa ia de la mine din brate toate cartile scumpe pentru copii :)). Apoi la legume fructe l-am pus jos sa imi iau niste pere. Bucurie imensa! A inceput sa mute merele la cartofi, sa imi aleaga mie perele ce sa le pun in punga, sa rostogoleasca pe jos niste cartofi, etc. De ce are Cora rafturile cu legume fructe la nivel asa jos? :D

Am iesit apoi in holul mallului si am zis sa-l las putin pe jos ca sa se mai oboseasca si el, nu numai eu, sa i se faca somn. Dupa ce s-a plimbat bucuros peste tot, si-a dat seama ca cele mai interesante sunt scarile rulante si doar la baza lor voia. Si apoi a mai vrut la un tablou electric, normal ca era la nivelul lui, pe care scria "pericol de electrocutare. 400V". L-am luat rapid pe sus in mari proteste si am mers spre casa.

Mai nou nu mai trebuie sa ma gandesc eu cand e marait daca nu cumva ii trebuie tzitzi, pentru ca atunci cand asta e motivul cere deja pe fata: ma trage de bluza si daca nu poate sa se serveasca imediat ma loveste pe piept :)). Dar e un mare simpatic cum ma trage de bluza! Mare mare! Si ma mai distreaza ca daca ma aude ca povestesc ceva despre tzitzi, isi aminteste brusc si atunci vrea! Pe loc!

Mai nou cand adoarme ramane de la joaca cu un obiect in mana, fie un pahar de plastic, fie o jucarie, o lingurita, etc. Aseara a fost o carcasa de cd. E destul de dificil sa-l cobor la san ca se mai si loveste singur in obiectele lui. Si mai trebuie sa fiu sigura ca atunci cand adoarme il leagan deasupra unui covor, nu pe parchet, ca isi scapa obiectul din mana :)). Dar e un simpatic el cu obiceiurile lui :)).

Dupa cum s-a vazut si in filmuletul cu prosopul, mai nou orice material prinde vrea sa si-l puna pe cap sau pe dupa gat. Si umbla asa prin toata casa cu haine de-ale noastre atarnandu-i pe umeri. Nu stiu daca asta face doar de la treaba cu ghiozdanul ce urmeaza s-o povestesc, sau pur si simplu e o etapa.

Am la usa de la intrare un ghiozdanel mic. Normal ca l-a luat si a incercat sa il ia pe o mana. I l-a pus bunica in spate si i-a zis "du-te vezi in oglinda ce frumos esti!". Si el s-a dus direct la oglinda si a inceput sa se admire, din fata, din lateral!!! A stat minute bune in oglinda zambind mandru tare! :)) Apoi a inceput sa se plimbe cu ghiozdanul in spate tantos de numa! Nu a fost chip sa i-l dam jos apoi, ca facea scandal.

In fosta mea camera este o barza de jucarie atarnata sus pe aerul conditionat. Cand o vedea, de mic, o arata cu degetul si maraia. Asa ca bunica a inceput sa-i cante "barza barza ce-ai in cioc/ un bebe si un boboc / barza barza ce-ai in gusa / zarzare si corcoduse". Normal ca era "o friptura de boboc", dar a schimbat bunica, atenta la sentimentele mamei :)). Ei si acum incepe el cand o vede sa cante asa ca poezia :). Si de saptamana asta mai si spune "bahha" si intinde mana la ea.

Tot din categoria vocabular, mai nou cand il aude pe Nero latrand, arata cu degetul afara si spune si el timid, incet, "ham-ham" :).

Si de la Pavlov citire, cand aude soneria, sau sunetul portitei de afara, repede se uita la mine, imi arata cu degetul geamul si se cere in brate, aratandu-mi cu degetul ca vrea sa-l duc la usa de la intrare, sa vada cine a venit :).

Iesire

Ieri am plecat in mall la kenvelo la cumparaturi. Da, mare stire mare, FARA EL! Uau! Cred ca am fost plecata de langa el mai mult de o ora. Si asta as putea numara pe degete de cate ori s-a intamplat de cand s-a nascut!

In primul rand m-am simtit usoara fara 10 kilograme atarnate ori in spate ori in fata. In al doilea rand am incercat sa savurez cumparaturile, ca doar acum aveam ocazia fara fond sonor de maraieli. Imi trebuia musai o bluza cu maneca lunga buna de alaptat, pentru ca aveam doar una si cand era la spalat umblam cu tricouri cu maneca scurta. Mi-a placut fara el, recunosc. Dar m-am simtit mai urata :)). Stiu, pentru ca sunt mai urata. Nu-i cuvantul potrivit, pentru ca mami se va supara cand va citi. Dar sa recunoastem, aveam parul lung pe vremuri, acum ma tund cu masina, nu ieseam nicaieri nemachiata frumos, purtam haine ce ma avantajau, eram mai slaba, sanii mai fermi, pielea mai sanatoasa, etc. De obicei nu ma gandesc deloc la asta cand ies, pentru ca ies cu Alex, el e tot ce am mai frumos si mai pretios. (Bine, si nu am deloc timp sa ma aranjez, recunosc!!!) Si poate si eu sunt mai frumoasa cand sunt cu el, ca ii zambesc continuu si mi se lumineaza fata. Dar asa, urata si singura, simteam ca un mare handicap lipsa lui Alex. Cand am ajuns acasa m-a imbratisat asa de tare!

Mami mi-a propus sa ma mai elibereze mai des, sa mai fac astfel de iesiri. Dar i-am spus ca nu mi se pare profitabil. Eu la oboseala mea nu prea simt nici o imbunatatire dupa o ora plecata de acasa. As avea nevoie de zile intregi probabil :)). Si de cealalta parte, o ora doar cu Alex e extenuanta, ca sa "pedepsesc" pe cineva cu asta :)). In plus, mami il mai tine si dimineata o ora de obicei sa mai dorm eu. Si iar cand mananc, ca altfel nu ma lasa in pace. Stiu ca ar trebui incet incet sa ma mai desprind de el, sa nu fie asa brusca revenirea la servici.

Linkuri

Apropo de asta, chiar zilele astea m-am gandit ca niciodata in viata mea de dinainte de Alex nu am simtit o asemenea extenuare, chiar daca aveam zile lungi la servici, urmate apoi de mers pe jos si sala si piscina. Si munci agricole, menajere, nimic nimic nu se compara cu ce simt acum. Si mai ales cred ca te aduce la oboseala asta cronica faptul ca nu poti cand vrei tu sa te odihnesti, sa te relaxezi. De fapt nu mai trebuia sa adaug "cand vrei tu" in propozitia anterioara :)). Nu ai o pauza, o noapte dormita, ce noapte, 3-4 ore continue dormite, sau o seara mai relaxanta. Nu poti sa faci nimic cand vrei tu, nici macar lucruri normale gen mers la baie sau baut un pahar cu apa.

Se pare ca nu sunt singura obosita:

http://viataprinbalonulroz.blogspot.com/2010/11/un-oic-despre-oboseala-unei-mame.html

Interesant despre diversificare: http://happy-mami.blogspot.com/2010/11/povestea-diversificarii.html

Super super super fain despre alaptare! http://9davids.blogspot.com/2010/11/nurse-ins-are-for-everyone.html

18 comentarii:

  1. Multa sanatate Alexului mic si necajit! Pupam :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multa sanatate lui Alex! Si tie Raluca putere sa treceti si peste asta!

    Iar despre oboseala eu una nu mai scriu nimic si nu ma mai plang ca totusi Isabela doarme legat de la ora 23 la 2 si apoi se trezeste doar din ora in ora. Iar eu ma si mir ca mai functionez....dar cred ca va trece perioada asta si o vom uita. Vom ramane doar cu amintirile placute!

    Te admir tare mult pentru ce mama dedicata esti! Si informata. E o adevarta placere sa iti citesc blog-ul...pentru mine e si ca o minienciclopedie!

    Va pupam de la Cluj!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna si bine v am gasit,
    Imi pare rau sa incep sa va citesc pt prima oara blogul , fix cu art despre raceala.Multa sanatate puiului tau.Vremea asta e destul de capricioasa , drept pt care si Daria mea e la fel de racita.Am citi in art tau despre coryzalia.Peditra mea , m a sfatuit sa i dau Dariei , de fapt cu asta o tratez acum.Cate o jumatate de pastiluta de 2x/zi si panadol.Pt moment e bine , sa vedem cum evolueaza raceala.Nu mi place deloc , cand apar mucisorii , apare si tusea si nasul infundat si toate :(.Multa sanatate va dorim si vom reveni cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sanatate multa puiului drag!

    -Ma uit dupa Coryzalia pe aici!
    -laptele de nuci trebuie facut cu ajutorul unui blender, nu-i asa? daca da, o sa ma oftic un pic, caci in urma cu o luna am decretat nefolositor blenderul si l-am lasat acasa:(...sunt uimita cat de mult ii plac Anei nucile inmuiate in apa! le iau coaja si ii dau asa in manuta...stii cum face? miiaammm! si pleaca cu nucutza in mana prin casa si pare tare incantata...poate ca-i va place si lapte de nuci.
    -ce draguta ai fost cand ai spus ca fara Alex nu te simti frumoasa!:x:x:x draga mea si eu simt acelasi lucru...si da, cand sunt cu Ana sunt luminoasa, pentru ca-i zambesc mereu..si cand sunt cu ea, chiar daca sunt nemachiata, nepieptanata (se mai intampla si asta) si cu cearcane, mi se pare ca am cea mai minunata scuza...si cum spuneai si tu, lumea se uita oricum la copil:)
    -stii ca si Ana noastra face treaba asta, cu oglinda? ii spun "du-te sa vezi cat esti de frumoasa" si ea se duce la oglinda si se admira de numa...si zambeste atat de frumos!

    L-am vazut pe Alexutul in cateva filmulete! e un dulce! si cu prosopelul in cap si cu tricicleta si cand face tzup tzup...

    Mai, mami, da' ochiul meu a vazut pe tati cu laptopul si Alex (inca) nu era calare pe el:D; asta apropo de ce ziceam eu ca nu pot deschide calculatorul decat atunci cand doarme Ana.

    Si sunt de acord cu Cecilia: este minunat blogul vostru!

    ps (scris cu litere mici,mici): eu tot nu-mi dau seama cum reusesti tu sa le faci pe toate? sa ai grija de pui, sa citesti atata (am ajuns la concluzia ca citesti f repede si te duci la sursa sigura), sa ne impartasesti noua scriind pe blog...oricum, chapeau!

    va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am "rasfoit" si eu blogul si imi place, te-am luat la mine pe listuta ;-)
    Sanatate multa Alexutului!! Daviducul meu nu a fost racit decat f.f. usor ca bebelus, deci nu am avut problemele descrise de tine, dar imi dau seama ce groaznic tre' sa fie!! Hai, pupam, sa se faca bine repede!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Of, of, of, ii dau si eu un pupic mare lui Alex si unul mamicii lui! Sa se faca bine mai repede puiutul scump si sa nu mai sufere!

    RăspundețiȘtergere
  7. Uof, mai, Raluki, ce-o mai trageti acum si cu raceala.

    Pupam Alexul sa treaca mai repejor.
    Si poate ca n-ar fi rau totusi sa folositi batista bebelusului. Chiar dca va plange un pic...nu-ti fie teama. Mucii se vor fluidiza, ii tragi si scapa mai repede de ei. De fapt nu stiu daca ei plang din cauza instrumentului in sine sau din cauza zgomotului.
    Eu ii mai fac "inhalant" ca n-am mai gasit Karvol in farmacii. Cica-i retras.
    Pun inhalant in candela aceea de aromoaterapie si se umple camera de miros de eucalipt. Refill ori de cate ori este nevoie.
    Acum mai nou, la un magazin de produse naturiste am gasit o crema gen cum era aia chinezeasca pe vremuri. Este grozava la desfundat nasul.

    La faza cu oboseala...nu pot sa te ajut tare mult. Doar te asigur ca te inteleg perfect!

    Cand ies si eu la cumparaturi, fara copii,merg cu lista. Nu zabovesc niciun minut de-aiurea. Sot e incantat ca nu casc gura la prostii :D
    Daca-s cu ei, universul shoppingului e la picioarele mele.

    Va pup si va imbratisez tare de tot!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai , imi pare rau ca ati racit iarasi , mai mult ca sigur ca a luat de la ceilalti raciti , va pupam sa treaca repede .
    Eu vin in tara de Craciun , daca vrei iti aduc Coryzalia, numa sa gasesc in farmacii , deocamdata eu nu am gasit numa aia de la 6 ani in sus , mai caut , oricum daca ai nevoie de ceva sa-mi zici , vin cu avionul dar ma descurc.

    Va pupam .
    Ps super filumetele si ce bine merge Alex , bravo .Iza nu merge asa de bine desi a inceput deja de o vreme sa faca primii pasi .

    RăspundețiȘtergere
  9. imi pare tare rau sa aud de raceala lui Alex. Sper sa isi revina repede si sa nu se se mai "prinda" si de cei din jurul lui.
    La capitolul progrese, felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Raluka, sanatate multa!
    Va doresc si ne doresc!
    Va imbratisez tare de tot!

    RăspundețiȘtergere
  11. Fetelor, va pup si va imbratisez cu mult mult drag! Deocamdata am un pui nemultumit si nefericit asa ca si in timpul putin pe care mi-l permite sunt cu nervii la pamant :).

    Revin cu mai multe multumiri mai incolo, dar voiam doar sa va dau un feedback, sa stiti ca mi-ati incalzit sufletelul cu vorbele voastre!

    RăspundețiȘtergere
  12. allium cepace bun pentru muci, se gaseste in orice farmacie. Bine, mergea la bas curgator Dar tot de la muci se infunda, nu?

    Am vazut de la plantextrakt, e o firma serioasa. Eu am altceva Dar cand termin tubul isi de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  13. allium cepa voiam sa scriu. Cu oboseala crunta ahhhh cat te inteleg! S-ar putea ca Alex sa fi plans cand I se instala raceala, eu am patit asta.

    RăspundețiȘtergere
  14. da chiar am vazut si aici allium cepa , de la boiron , dar nu am folosit niciodata , aici e folosita cel mai des ptr rinita alergica , insa din cate am vazut pe net e buna si la raceala , mai ales ca , cica e facuta si din bulbi de ceapa, in compozitia ei am vazut cateva care sunt si in compozitia Coryzaliei .
    Trebe incercat .
    merci zoozie

    RăspundețiȘtergere
  15. Monis, multumesc mult!

    Cecilia, multumesc mult de tot! Ma faci sa rosesc. Si cu oboseala eu spun din contra, ca tu ar trebui sa te plangi mai mult, ca tu rabzi cu rabdare si calm tot si in plus mai si mergi la servici (si acolo mai si primesti premii, nu stai degeaba). Jos palaria! Iti spun ca am mari emotii pe sambata cand o sa ne intalnim, ca vei fi cam dezamagita de mine :)) eu sunt doar o baietoasa aiurita :)).

    RăspundețiȘtergere
  16. Dana Gheorghe, iti multumesc pentru cuvintele asa frumoase si ma bucur mult ca m-ai gasit! Sper sa am timp si eu sa-si studiez mai bine blogul, cat am vazut pe fuga mi-a placut mult. Coryzalia eu vazusem pe boiron canada la doze lichide, ca si camilia. Zici ca si asta de la noi, pastile pentru adulti, se poate da la copii? E bine de stiut. Multumesc mult!

    Dana, cum mami sa consideri nefolositor blenderul? :D Ei ei, va trebui sa-l readuci acasa. Da, e super laptele de nuci si alune! Si Alex nu are nimic cu laptop de tati, doar cu laptop de mami, asa cum la Relu ii sta la plimbare in carucior fara scandal, si in masina in scaunul de masina! Na, nu ma pricep, sunt treburi de barbati!

    In legatura cu timpul, apuc sa citesc mult dar nu cat ar trebui. As vrea sa citesc mult si despre sanatate, si despre copii, si sa apuc sa fac chestii sanatoase acasa (de la mancare la activitati in aer liber) si sa apuc sa tin pasul cu grupul meu virtual. Normal ca nu apuc sa le fac pe toate, asa ca atunci cand ma adancesc in cautat ceva legat de sanatate, nu mai apuc sa citesc pe blogurile mele preferate, de exemplu :(. Uite, la voi n-am mai reusit sa intru de cand v-ati intors, de atunci din primele zile :((.

    Te pup cu drag! Si iti multumesc mult mult mult pentru cuvintele frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  17. Feli, Cristina, multumesc mult mult!

    Lili, Karvol am din afara si sa stii ca a ajutat mult! Mai mult decat ce puneam in lampa de aromaterapie! Am pus in lampa "raceala si gripa aromaterapie" de la fares. Eu cu shoppingul nu reusesc cu el, ca repede isi pierde rabdarea. Fara el nu ma simt bine, asa ca peste cativa ani probabil va redeveni o placere :)).

    Dana, intre timp a fost si Relu pana in Franta sa-si cumpere masina si a intrat in cateva farmacii pe langa Paris si la fel au zis ca au numai de adulti. Vezi ca cea la care ne uitam noi era link de Canada. Asa ca va trebui sa comandam de acolo cumva. Dar iti multumesc mult mult de tot pentru oferta! Si drum bun sa aveti catre casa si sarbatori minunate in familie!

    RăspundețiȘtergere
  18. Gabi, Nela, multumesc mult! Doamne ajuta sa nu ne mai fie copilasii bolnavi!

    Zoozie, multu mult! Ar fi si asta o varianta, sa vedem compozitia de la coryzalia! Uite, Dana noastra (din Cluj-acum Franta) a cautat in farmacii coryzalia si i s-a recomandat pentru copii "alium cepa compose", cica are doua in plus fata de coryzalia, doar ca fiind granule nu picaturi are si lactoza. Trebuie s-o vedem si aia cum e. Intre timp mi-a venit (tot cu lactoza) de la hyland's aia cu cold plus, vad ca n-are alium cepa deloc, ce chestie...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...