luni, 17 noiembrie 2014

De Ziua Internațională a Prematurității

Azi e Ziua Internațională a Prematurității! Anul trecut în noiembrie eram fericită că am participat activ la prima implementare a Îngrijirii Stil Cangur în România! Nu mă las mai prejos nici anul acesta, încet încet schimb sistemul!

Îngrijirea Stil Cangur este marea mea pasiune, de când am aflat cât de miraculoasă e atingerea maternă, cum ea poate salva vieți mai multe decât o fac incubatoarele, cu 51% mai multe! Dacă vreți să citiți cele mai importante studii pe această temă, care documentează aceste minuni infăptuite doar de pieptul mamei, vă invităm să citiți acest document cu aproape 70 de referințe bibliografice.

Pe pagina de Facebook a KiddyShop-ului organizăm în săptămâna aceasta 3 concursuri. Nu pun linkuri din magazin, deci sa n-o considerați reclamă agasantă:
  • dăruim un wrap elastic Boba unei mămici de bebeluș prematur
  • donăm un wrap țesut Little Frog unui grup de babywearing care deține o bibliotecă de sisteme de purtare și care oferă părinților sfaturi și chiar port-bebe-uri pentru probă. Sper ca mamele ce dețin aceste biblioteci să se implice activ în informarea și sprijinirea părinților de bebeluși prematuri, pentru că pentru aceștia purtarea bebelușului nu e o lozincă doar utilă, ci chiar salvează vieți!
  • donăm un maieu pentru îngrijirea stil cangur unei maternități dispuse să-l folosească! Știți prea bine că șansele s-o găsesc sunt rare... Maieul e foarte apreciat în toată Europa în spitale, la terapiile intensive neonatale, pentru că e mărime unică, e din bumbac organic, se îmbracă ușor pe mamă și permite medicilor accesul la bebeluș pentru controale și proceduri medicale.
 
Chiar dacă nu participați, dați un share postării: http://kiddyshopblog.blogspot.ro/2014/11/ziua-prematuritatii-3-concursuri-si.html. Nu pentru noi, noi oricum vom da aceste produse. Ci pentru a ajunge și în țara noastră părinții de prematuri să fie lăsați de medici să își îngrijească bebelușii așa cum e cel mai bine pentru ei! Pentru ca medicilor să le ajungă aceste informații pe la urechi în newsfeed-urile lor personale de pe Facebook și să fie tentați să cerceteze. După ce ar începe să caute informații pe temă, ar fi convinși repede că îngrijirea stil cangur este îngrijirea optimă pentru bebeluși. Și noi toți am avea de câștigat! Tu, sora ta, cumnata ta, verișoara ta, prietena ta, fiica ta, nora ta și copiii voștri. 


În săptămânile ce au trecut am mai lucrat la ceva, un proiect personal, nelegat de firmă, dar în strânsă legătură cu prematuritatea. O prietenă pe care am cunoscut-o chiar aici, pe blog, de când comenta aici în 2012, luptă de aproape 2 ani (de când a născut prematur) să unească părinții de bebeluși prematuri pentru a ajuta și pentru a informa noii părinți de bebeluși prematuri. A creat un grup pe Facebook (https://www.facebook.com/groups/mamicideprematuri/) și o pagină web (www.despreprematuri.ro) pe care o populează ea personal, încet încet, în puținul timp liber ce îl are. Anul acesta a mobilizat mamele de copii prematuri din multe orașe din țară să viziteze azi secțiile de terapie intensivă neonatală din orașele lor, să ducă flyere informative, scutece, șervețele, orice ar putea ajuta o mamă aflată într-un moment atât de dificil. 

Eu am ajutat-o să creeze un flyer despre îngrijirea stil cangur și unul despre alăptare. Vi le pun aici în format jpeg. Dacă vreodată veți dori să le imprimați și să le duceți într-o secție de neonatologie, mamelor și personalului medical, ați face un mare bine tuturor viitoarelor mame de bebeluși prematuri. Pentru că pe lângă îngrijorarea pe care o suportă părinții bebelușilor prematuri, ei mai trebuie să sufere inutil și din cauză că medicii nu sunt informați și le interzic accesul la copii, când tocmai atingerea mamei ar crește șansele ca bebelușul să supraviețuiască și să se dezvolte optim! Deci dacă aveți posibilități, imprimați-le, vă rog, și duceți-le în spitalele apropiate de voi. Nu sunt materiale promoționale, ci informații utile pentru părinți și cadre medicale. Vă mulțumesc!


Broșură Kangaroo Care exterior
(click pe poză, apoi click dreapta și Save As...)
Broșură Kangaroo Care interior
(click pe poză, apoi click dreapta și Save As...)Flyer alăptare față
(click pe poză, apoi click dreapta și Save As...)
Flyer alăptare verso
(click pe poză, apoi click dreapta și Save As...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...