vineri, 8 iulie 2011

Update pe sectiuni: somnul


De cateva saptamani incerc sa structurez o postare de update. Dar nu reusesc. Poate nici nu ma atrage asa mult, ca daca ar fi asa as muta muntii din loc :D, chiar daca asta s-ar intampla la ora 1-2 noaptea.

Asa ca azi-dimineata m-am hotarat ca azi sa scriu o postare de update despre somn, si sa fac asa mai multe episoade mici mici, sa reusesc si eu sa scriu pe blog.

Cu cititul blogrollului sunt in urma. Cu to-do list pentru weekendul asta la Cluj sunt in urma. Cu multe alte to-do-uri sunt in urma :D (numarul mailurilor necitite de pe yahoo are 5 cifre :D). Si azi am simtit ca e ziua perfecta pentru a le rezolva pe unele dintre ele.

Dar stiti vorba cu socoteala... Nu am reusit sa-l culc pe Alex la amiaza (exact azi cand voiam sa ii descriu somnul :)) ). Asa ca lista de rezolvat plutea doar prin capul meu. Postarea disparuse de tot din ganduri.

Si azi la 17:30 aveam programare la dentist (unde imi las mai nou cateva salarii...). Dimineata eram usor stresata pentru ca nu stiam daca puiul mic se va trezi inainte sa merg eu la dentist. Pentru ca ii place sa fiu langa el si cand se trezeste :). Dar apoi, cand am vazut ca trece timpul, deja ma gandeam ca nici macar n-o sa-l pot adormi de amiaza inainte de 17:30. Si asa a si fost :D. Nu stiu ce o fi fost cu el, ceva l-a deranjat.

Deci sa revin cu update-ul.

Pana cand i-au iesit caninii de sus am mai scris cum era: un somn pe zi de o jumatate de ora, culcat dupa ora 12 noaptea, trezit dimineata devreme. Adormit greu, plimbat prin camera, leganat la san sau scuturat la verticala cu capul pe mine.

Dupa ce i-au iesit caninii de sus si pana saptamana trecuta am avut o perioada de vis. Si comportamentul lui se extindea si in restul zilei, era jucaus si vesel si iubitor. Si-a prelungit somnul de dimineata (iuhuuu, cel mai drag somn si pentru mine) si cel de amiaza. Seara tot tarziu il culcam, dar no, seamana cu mine :D. Si cel mai important lucru e ca treptat a ajuns sa adoarma in timp ce-l alaptam stand pe fotoliu si leganandu-i putin funduletul :D. Nici nu as fi visat vreodata ca putem ajunge la asa ceva fara chin.

De saptamana trecuta au inceput sa i se umfle caninii de jos. A reinceput sa fie mai dificil de comunicat cu el. Somnul de zi iar e foarte scurt (motiv pentru care nu mai reusesc sa fac nimic, nici sa fiu la zi cu ce citeam pe net, nici sa lucrez pentru firma cum o faceam saptamanile trecute). Si iar il adorm mai greu. Am reluat plimbarile prin camera ieri, pentru ca nu reusea sa adoarma, cred ca si din cauza unei iritatii la fundulet cum nu a mai avut. Mda, caninii vin cu tot felul de probleme, inclusiv cu scaun mai acid si mai des.

Faza super distractiva de azi, in timp ce il plimbam sa-l adorm, cica: el cu capul pe pieptul meu, lipit de mine, eu il mai priveam oglindit prin geamurile din camera, sa-l vad cand inchide ochii. Si dintr-o data, isi intoarce capul inspre mine si striga "Baaaaaaaauuuuuuu" si rade, fericit ca m-a speriat :))). Nu m-am putut opri din ras minute in sir, si el radea asa, usor fortat, cum o face el de obicei, cand stie ca e ceva comic, din moment ce rade toata lumea, asa ca rade si el, sa nu ne dam seama ca nu s-a prins :)))). De ne-ar fi filmat cineva iesea ceva demential :))))).

Somnul de noapte este in continuare foarte fain. Cred ca in ultimele luni doar atunci cand au iesit caninii de sus au fost cateva nopti mai dificile. In rest, dupa ce il culc, eu nu tin minte sa mai suga pana cand deja il vad bine si afara e lumina :D. Suge si se culca la loc apoi. El nici nu se trezeste, eu imi deschid o secunda ochii, sa-l vad unde e si unde ma cauta :D. Poate mai suge si in restul noptii si eu sunt asa nesimtita? :)))

Deci, chiar si cu mica regresie datorata caninilor de jos, suntem bine de tot cu somnul. Nu doarme el ca alti copii, dar doarme mai mult decat mine la varsta lui :D.

17 comentarii:

  1. BAAAAAAAUUUUUUUU:) creste Alex si e un glumet:)))) Bravo ca dormiti mai mult!! vrem si noi:P

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos doarme... :) Ma bucur tare mult pentru voi,ca ati reusit sa va mai normalizati somnul. S-o tineti tot asa!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce doarme eu ca un ingeras :). Mie cel mai mult imi plac copiii cand dorm :)))))). Si tineti-o tot asa la dormit noaptea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Natalia suge toata noaptea de ceva vreme, cred ca si de 5-6 ori, vin caninii si la noi, am avut o alarma falsa au cateva saptamani, dar cred ca de data asta vedem coltisori. :)
    Eu m-am obisnuit sa dorm precum pisicile, somn intrerupt, mi-e bine, nu ma plang, desi daca nu as ingera tone de verdeturi si de fructe nu cred ca as rezista prea bine.
    Doamne, ce frumos e Alex cand doarme, si ce liniste degaja!
    Somn lin puiului mic si mamicii lui, sa se odihneasca pentru vacanta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce episod haios!:) Si ce frumos doarme Alex in poza, cred ca in realitate e si mai scump.

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi nu avem canini(abia are 7 dinti )si trezirile sunt multe si dese peste noapte.

    Traiasca tzitzi altfel cred ca eram moarta de multa vreme .

    Somn dulce in continuare .

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca un update: aseara l-am adormit cu greu la 2:14 noaptea! Nu stiu ce energie a avut. Voia sa se joace :))

    Partea minunata e ca inainte plangea de oboseala, acum nu plange, se joaca, e un scump, si daca-i spun "culca-te, Alex", el chiar asculta, se intinde si isi pune caputul jos. Bine, apoi se ridica razand, dar asta e alta poveste. Important e ca pana acum plangea si pe masina si acasa cand ii era somn, acum nu :). Creste mare puiul meu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Adriana ce tare ai fost cu bauuuu :))))). Da, cresc puii nostri, scumpii de ei! Hai ca si voi o sa fiti din ce in ce mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabi, multumim mult! Trebuia sa scriu si ca sa-l laud, ca numai m-am plans cu somnul asta de cand e blogul :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Gabi, multumiiiim! Cred ca mai ales puii astia care adorm greu ni se par si mai frumosi cand (in sfarsit) dorm :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. MoniQ, multumim mult! Da, si noua cand ne-au iesit caninii de sus am avut cateva nopti albe, ca nu prea apucam sa adorm la loc pana cand el iar plangea. Dar uite ca toate trec :). Sa aveti nopti usoare!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cristina, multumim mult mult! :-*

    RăspundețiȘtergere
  14. Dana, ai dreptate, fara tzitzi ar fi fost tare greu! Sa va iasa usor dintisorii! Nopti linistite!

    RăspundețiȘtergere
  15. Andreea, multumesc mult de vizita! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  16. Update la update de somn :D.

    Ii iese caninul nr. 3 si adoarme tot dupa 12-1-2 noaptea. Intr-o seara, dupa ce pana la 1 am incercat sa-l adorm, am cazut, am stins tot, ne-am culcat si eu si Relu, si piticul o ora si 20 de minute s-a jucat pe intuneric bezna, si-a plimbat masinutele, a patrulat prin camere si apoi s-a culcat langa mine. Fara plimbat, fara san, si fara scandal (nu e mult de cand plangea rau rau daca nu-l plimbam cand ii era somn).

    Si se trezeste mai devreme dimineata :D. Asa ca azi am baut si eu ceai verde ca sa ma scutur un pic de somn...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...