duminică, 3 iulie 2011

Gel de par homemade

Daca tot am putin timp liber :D, sar repede sa mai scriu cate imi zboara prin cap si nu apuc sa le pun aici pe tastatura...

Saptamana trecuta am facut o comanda la Elemental cu de toate. Printre altele, mi-am comandat si ingredientele necesare pentru produsul asta: http://www.elemental.ro/blog/gel-fixativ-de-par.html.

Ingrediente:
- apa plata - aveam :D
- zahar nerafinat - nu eram sigura ca am, ca de multi ani nu l-am mai considerat produs sanatos, ca sa-l cumpar :)). Dar am gasit, expirat din 2006, dar nu mirosea rau, asa ca l-am pus in amestec.
- glicerina - am cumparat
- guma xanthan - am cumparat
- conservant cosgard - am cumparat.

Optionalele pigmenti si arome nu m-au interesat.

Ce mi-a lipsit in procesul de creatie?
- mi-am cumparat o seringa dozatoare, dar nu si linguritele acelea, m-am bazat ca am un cantar de bucatarie. Se pare ca nu e destul de fin, chiar daca e electronic, asa ca la xanthan mi-am dat cu presupusul... Data viitoare imi iau si lingurite dozatoare
- m-am bazat ca un tel metalic normal (ca un mini tel de mamaliga :D) va fi suficient. Dar am amestecat foarte greu guma xanthan (vad ca tot asta mi-a dat batai de cap :)) ). Data viitoare trebuie sa-mi cumpar un mini mixer.
- nu aveau de vanzare recipiente stil borcanas, dar de plastic. Cum nu vreau sticla sa nu o sparg prin baie, mi-am comandat un recipient stil sapun lichid, cu pompa. Dar mi se pare ca la 100 ml de gel pierd foarte mult pe pereti si pe fund, de unde nu-l mai pot lua :D. Deci as fi vrut ceva cutiute de plastic, in genul celor in care se vinde gel la hipermarket.

Istoria mea cu gelurile:
- de cand am ramas gravida nu mi-am mai pus porcarii in cap sau pe piele. Decat in situatii foarte foarte importante, care pana acum au fost 2 la numar :D.
- cand am vrut sa-mi modelez parul scurt (al meu e cret natural, deci arata ingrozitor negelat :D), am folosit apa cu zahar. Tine bine, mai bine decat orice gel, se intareste, dar dupa cateva ore se transforma intr-un praf fin alb, sesizabil de aproape. (Poze cu freza cu sirop :D aici, aici si aici ; si sa nu uitam ca e un par tuns cu masina, deci fara modelare arata ca o blana de catel tunsa scurt :)) )
- problema cu apa cu zahar e ca am nevoie de apa, de zahar, de un pahar, de o vana deasupra careia sa-mi torn apa in cap, de un prosop pe care sa-l am apoi pe umeri pentru apa in exces si de putin timp. Asa ca daca eram in alta localitate la o nunta, a fost musai sa folosesc ceara de par cumparata din magazin. Cum am zis mai sus, s-a intamplat de 2 ori in ultimii 2 ani si jumatate. Bine, putem socoti si inainte de asta, de prin 2000, pentru ca de atunci am avut numai par lung pe care nu am pus gel sau ceara :D. Cu ceara sta cel mai bine, normal :D.
- nu mi-am cumparat geluri bio pentru ca sunt scumpe (si aveam alternativa super ieftina a apei cu zahar), si pentru ca pe majoritatea scria ca e doar pentru aspect ud, dar nu modeleaza, nu au putere.
- mi-a placut ca per total, la ce cantitate de gel de par pot face cu ingredientele cumparate, a fost o afacere buna.

Sunt multumita de gelul rezultat? Asa si asa.
- Imi place ca arata a gel, si deci il pot folosi oriunde, spre deosebire de apa cu zahar.
- Imi place ca nu e nesanatos cu corpul meu (si deci nici cu laptele lui Alex :D)
- Nu imi place pentru ca, la fel ca gelurile bio din magazine, nu prea il pot modela cum vreau eu. Mai mult ii da aspect ud parului, si el se usuca apoi cum vrea. In plus, e mai umed decat ceara de par. Parul meu fiind cret, la umezeala se increteste si mai tare. La apa cu zahar era ok, ca se intarea repede fixat cum voiam eu. Dar la gelul asta se onduleaza si degeaba il aranjez altfel ca el tot ondulat sta :)).

Asa ca in loc sa am o freza de genul asta:



am una gen anii 1920, cu onduleuri lipite de cap:



(stiu, am pus chiar o poza frumoasa, eu nu arat asa de bine :)) )

Concluzia?
- il voi folosi cand nu voi putea folosi apa cu zahar.
- cred ca ar merge de minune la parul lins. Dar apoi stau si ma gandesc daca la parul intins trebuie gel...

P.S. cautand poze, am gasit ca foarte fain aranjeaza parul si apa cu sare :D, poate ar trebui sa incerc!





Si tocmai am mai gasit cu freza apa cu zahar niste poze pe care am uitat sa le pun undeva pe blog, de la nunta din octombrie la care am fost nasi:










(chiar daca par imbracata doar in negru, cum spuneam si in postarea cu 10 lucruri ce ma fac fericita, sa stiti ca spre surprinderea tuturor, aveam o rochie rosie, dar era cam frig :D)

Na, uite in ce s-a transformat pana la urma postarea mea despre geluri... :))

9 comentarii:

  1. Ce totala esti, faci gel de par si tot la baietii tai ajungi :))
    Iti spun eu ce mai fixeaza bine parul :D. Dar sa nu faci asa ceva des :)). Cand am facut 21 de ani mi-am spart capul...nu spunem cum. Si nu am avut voie sa imi spal parul, bla bla bla. Nu vrei sa stii ce beton arata, nicio ceara, gel, spuma etc nu a reusit sa imi refaca freza de cap spart. I loved it :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiu-meu pe la 2 ani descoperise cu succes ce bine se poate folosi crema mea de fatza pe post de gel de par. Iti atasez dovada :-))))
    https://picasaweb.google.com/familiagaina/DePasti03#5337746586883690274
    Asa ca daca gasesti o crema destul de naturala, te-ai rezolvat (glumesc, evident) - mi se pare ca iti sta bine orice ai pune in cap (si fara nimic...).

    RăspundețiȘtergere
  3. :))))) Amy, mor de ras la toate comentariile tale! :)))

    Simona, multumesc mult mult de poza!!! Ce super cool e! Eu am incercat cu din astea unse, gen unt de shea, dar arat ca barbatii de pe vremuri ce isi puneau ulei de par :)))). Probabil trebuie sa incerc o crema hidratanta, pe baza de apa :D. Am incercat si cu balsam de par bio, dar m-a prins ploaia si a facut spume =))

    RăspundețiȘtergere
  4. harnicuta... :) Oare cand mai ai timp si de asa ceva? Merci pentru impartasirea experientei - desi aveam de gand sa incerc si eu pentru Sorin, concluziile tale m-au convins ca nu este tocmai produsul de care are nevoie. ... Dar sunt deschisa la alte retete minunate. :)
    PS: in familie am inceput sa fiu strigata "alchimistule" :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Gabi, stii ca atunci cand avem ceva in cap ce ne pasioneaza, reusim sa ne facem timp :)).

    Ca un update, ieri la Botez am constatat ca si cu ceara cumparata mi se increteste parul. Deci se pare ca dintr-o data am un par mai cretulin decat inainte. Asa ca nu gelul a fost de vina :)), poti sa-l incerci daca nu ti-e greu pentru Sorin.

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.greenideareviews.com/2012/07/15/diy-homemade-natural-hair-gel-review-does-it-work/

    RăspundețiȘtergere
  7. Raluca stii vreu remediu naturist impotriva caderii parului? pe perioada sarcinii mi-a cazut mult par, imi cadea si inainte...dar de cand s-a nascut Ioachim imi cade parca as face chimioterapie..in fiecare dimineata gasesc gemotoace de per in pat :( Am un par care se ingrasa de pe o zi pe alta..again, mai demult nu se ingrasa asa de des rezista vreo doua zile fara spalare acum daca vreau sa am un par decent lasat liber tb sa il spal liber, altfel in coada rezista spalare la doua zile..

    Nu stiu ce sa ii mai fac..m-am saturat de sampoanele din comert pline de chestii care abia pot sa le citesc :(.

    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-as recomanda sa-ti faci niste analize de sange. Cauze pot fi multe, de la lipse de vitamine si minerale, pana la dereglari hormonale. As fi spus ca e normal sa cada dupa nastere, majoritatii femeilor le cade, asa masiv si de speriat cum descrii, pentru ca nu le-a cazut pe parcursul sarcinii. Asa ca dupa nastere, recupereaza perioada de "pauza in cadere". Dar nu e ceva tragic. Insa daca spui ca si in timpul sarcinii ti-a cazut, as face niste cercetari.

      Si sigur as renunta la produsele cosmetice din comert si la spalatul pe cap asa de des. Eu cu sapun natural (chiar acum sapun de alep) ma spal pe par, dar numai o data la vreo 2-3 saptamani. In rest, il ud cu apa in care ma imbaiez relaxant :D, ce contine tot felul de unturi si uleiuri, si asa merge murdaria sau praful ce il acumulez intre spalari, fara insa sa elimin si sebuumul sanatos ce se face la baza firului de par. Daca il eliminam, el se face apoi din ce in ce mai mult, si asa apare parul gras si matreata si alte dereglari.

      Si nu are a face cu alaptatul, mai ales daca ti-a inceput din sarcina. Nici caderea aceea ce apare la majoritatea femeilor nu are legatura cu alaptatul, pentru ca o patesc si cele ce nu alapteaza. E o re-aranjare a hormonilor dupa sarcina.

      Multa sanatate!

      Ștergere
  8. am uitat sa spun ca alaptez exclusiv...stiu ca e normal sa cada parul in perioada asta...dar parca nici in halul asta :(

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...