marți, 26 iulie 2011

Al treilea canin

Postare scrisa in 22 iulie dar de atunci nu prea am mai mers cu laptopul la net.

Azi ne-a aratat ca i-a iesit in sfarsit al treilea canin (si-a tot bagat degetelul in gurita). Cand s-a umflat sub gingie a avut (acasa, acu’ vreo 2 saptamani) putina temperatura si scaune mai moi si mai dese. Acum cand chiar a iesit nu a fost nimic iesit din comun. Nici nu a fost el mai dificil si nici nu a plans in somn.

Cu ocazia asta mi-am amintit ca nu am scris pe blog despre o pigmentatie pe care o are el de cateva luni pe dinti. Dintii lui arata cam ca si poza de pe fundal de aici http://www.dentistryforbabies.com/pigmentations.html , care se poate vedea si in penultimul rand, e prima de acolo.

Din cate am studiat atunci pigmentatia apare intr-o dieta bogata (sau imbogatita) in fier si calciu, impreuna cu o bacterie deja prezenta in gura. Nu-mi dau seama daca lui i-a aparut dupa ce am inceput incercarile (neregulate) de a-i da fier ionic, sau o avea deja in stadiu incipient.

Referitor la moduri de inlaturare, nu prea sunt, decat periaj profesional, facut de medicul dentist, sub anestezie totala. Si dupa cateva luni, petele apar din nou. Normal ca nici nu ma gandesc la asta. Si trec de tot pana spre varsta de 9 ani.

E drept ca se vede foarte tare, mai ales ca piticul nostru rade mult, dar acum ca e mic nu poate fi complexat de asta. Recunosc ca m-am gandit de multe ori ca lumea care il vede crede ca sunt carii si se gandeste ca ii dau toata ziua bomboane :D, dar nu prea ma intereseaza. Ba chiar m-a intrebat cineva de cand poarta aparat dentar fix, ca nu stia ca se poate purta de copii asa mici :D.

Partea buna e ca am citit ca acesti copii care au asemenea pigmentatii nu prea fac apoi carii dentare. Nu se stie exact de ce, daca bacteria respectiva e responsabila de protectie, sau daca faptul ca au o dieta bogata (sau imbogatita) in minerale le face dintii sanatosi. Doamne ajuta!

Cu ocazia asta mi-am amintit ca si eu am avut asemenea probleme, dar nu de dimensiunea celor de pe dintii lui Alex. Si eu aveam pete negre pe dintii de lapte. Si abia acum dupa ce am nascut am motive sa umblu la dentist :D. Deci intr-adevar am avut tot timpul dintii mai sanatosi decat ai colegilor mei de generatie. Acuma sa vedem daca Alex va confirma regula.

2 comentarii:

  1. eu mizez pe mostenirea genetica pe care i-ai lasat-o! ;) La schimbarea dintilor problemele vor disparea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabi, ce simpatica esti! Mersi mult! Sper sa se adevereasca spusele tale! :-*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...