miercuri, 30 iunie 2010

Al treilea dinte + am inceput cereale + altele

Daaaa, a iesit dintisorul! Incisivul superior central, cel drept. A puscat in sfarsit! Se vedea deja, cred ca de 3 zile, alb, ca si cum ar fi afara, dar nu se simtea. Azi dimineata a inceput sa isi scrasneasca dintii ca sa imi arate ce are :)) si cand l-am cautat, era acolo!!! Asta dupa 6 nopti nedormite. Culmea e ca nu pare sa se fi linistit, deci poate il supara deja perechea.

Dar sa revin cu alte lucruri ce le-am uitat sau nu am apucat sa le spun zilele astea.

Ce am uitat de duminica 27 iunie:

Mi-am dat seama ca am uitat sa va spun ca am facut duminica o inghetata delicioasa, cea mai buna inghetata din cate imi amintesc sa fi mancat. Nu mi-e greu sa afirm asta pentru ca, si daca mi s-a parut prea dulce, mie nu prea imi plac inghetatele :)). E vorba de asta: Inghetata de banane. Doar ca am facut "caramelul" cu miere in loc de sirop de agave. In primul rand, pentru ca miere bio aveam acasa, apoi e mai sanatoasa, si cu siropul de agave a fost o mare controversa anul trecut cand s-a descoperit ca se adauga in el sirop din ala de porumb, glucoza, habar n-am cum ii zice. Mi-am amintit: "high fructose corn syrup" parca. Oricum, nu mai e un produs natural. Sunt oameni care nu mananca miere pentru ca nu e vegana, dar eu deocamdata consider ca e mult mai sanatoasa. Mai, deci a fost delicioasa delicioasa! Si le-am facut si la ai mei, si la Relu, si nimanui nu i-a venit sa creada ca inghetata are un singur ingredient!!! Si in total cu tot cu glazura superba de deasupra putem spune ca are doar 3 ingrediente (4 cu apa :D)!!! E ceva, un deliciu! Si sa nu mai punem la socoteala ca e de post si e fara zahar si e raw (cruda)!

Ce am uitat de marti 29 iunie

Mi-am mai amintit ca marti am uitat sa spun ca am iar rani pe sani, mai ceva ca la inceput. In noaptea de pomina de luni spre marti, nu numai ca m-a suzetat asa, facand un vid foarte strans, chestie care oricum face rani, dar m-a si muscat. Si de cate ori voiam sa trag tzitzi afara strangea mai tare. Asa ca am niste rani ingrozitoare, si deschise, si sange inchegat. Iar acum ma doare crunt de tot cand suge la sanul ranit. Nu curge sange cand suge, asa ca l-am lasat. Stiu ca as fi putut sa ma mulg. Dar sunt doua probleme, el nu suge din biberon nici o molecula, si daca m-as fi gandit sa mulg, si sanul stang sa preia toate mesele, mi-e ca nu are cand sa se regleze productia sa fac mai mult la stangul. Oricum sunt niste carpe, ca ma suzeteaza toata ziua. Si acum mi-e si putin frica, pentru ca de durere eu ma crispez toata si imi vine sa plang si sa urlu. Si tare cred ca, la fel cum se intampla la vaci :D, daca sunt crispata nu prea dau lapte. Daca mai adaugam si oboseala cronica deja, nu suntem pe un drum tare bun. Mai ales ca el nu papa solide, deci daca nu-i ajunge laptele e rau rau...

Asa ca ma simt mai ceva ca in primele saptamani, cu 2-3-4 ore dormite din 24 si cu rani la sani! Da, azi noapte am dormit aproape 4 ore si mi se pare ceva incredibil! Ma simt plina de energie :))))! Daca la noapte dorm 5 cred ca o sa am impresia ca sunt in concediu! :))

Buuunnn, am baut niste ceai de lactatie zilnic. Ma suzeteaza la greu, nu m-a crutat zilele astea deloc. El suge tzitzi o data la 3 ore, dar zilele astea a stat cate o ora la fiecare supt. Si daca nu-i mai vine lapte, sta si suzeteaza, si pe mine ma dor sanii, si ii scot tzitzi din gura, si se trezeste! Si iar se trage la san, si tot asa...

Deci (ne)somnul

In fiecare noapte se trezeste plangand, urland, gemand, dar din ce in ce mai rare crizele astea. Si din ce in ce mai tarziu. Daca in prima noapte a inceput la 0:30, azi noapte a ajuns sa urle doar la 4! Deci treptat a fost mai bine. Ii dau camilia, dar problema e ca nimic nu-i pot da decat daca il trezesc de tot. In rest nu ma lasa nici sa il ating pe buze. Asa ca merg cu el la toaleta, aprind toate becurile, il trezesc de tot si ii dau camilia. Si/sau geluri de dinti. Intr-o seara i-am dat si nurofen (!). Dar cand am vazut ca dupa camilia a dormit mai mult decat dupa nurofen, m-am enervat si nu i-am mai dat. Si am mai gugalit si se pare ca ibuprofenul la copiii mici le cam strica rinichii. Studiile spun ca nu le distruge rinichii cu mult mai mult decat paracetamolul! Super concluzie, n-am ce zice... Mai si s-a strambat asta micu la nurofen, ceva extraordinar! Si s-a scuturat tot! Oricum, lui nu-i place gustul dulce. Nu-i plac fructele, ii plac legumele. Apoi asta fata de fructe era gretos de dulce si gretos de aromat. Cum am deschis sticla m-a invadat o "aroma" de capsuni de mi s-a facut rau. Mi s-a parut chiar hilar cum capsunii nu sunt indicati sub un an, si ei baga aroma asta. Oricum, e peste puterile mele de intelegere de ce ei cred ca zaharul ala si aroma imputita il face mai placut de copii. Al meu bea fara ezitare camilia aia care nu are nici un gust. Asa ii plac, gusturile mai sterse, nu asa accentuate... No, am trecut si peste asta, ce n-as fi facut in noaptea aia ca sa-i fie mai bine. Pacat ca nu l-a ajutat nici nurofenul...

Geluri din alea iar am cumparat toata farmacia si le-am probat pe mine, nu stiu daca am mai scris asta. Mai mult de 1-2 minute nu au nici unul efect.

Partea proasta e ca a inceput sa planga si ziua la supt. Alaltaieri a plans la masa de seara, ieri a plans si la cea de dupa-masa tarziu. Iar azi a inceput deja cu plansul de la amiaza... ce o fi?

De obosit ce e ca nu prea mai doarme bine, ieri, pe o canicula de dinainte de furtuna, a adormit, pentru a doua oara in ultimele luni, in carucior! Il plimbam la noi pe prispa, ca in oras nu poate sa adoarma ca e prea curios. Si mie imi cadeau ochii de somn, am simtit ca pic jos. Am incercat sa motai pe un scaun si nu am putut. Pe el nu voiam sa-l mai misc, pentru ca la fiecare scartait de roti se trezea. Asa ca am luat de pe scaune pernele si le-am pus pe presul de la intrarea in casa si m-am pus pe ele sa ma culc! De m-ar fi vazut cineva!!! :)) Am adormit tun tun, langa carucior. Peste 6 minute s-a trezit musiu asa ca atata a fost odihna!

(Am uitat sa specific ca sunt singura acasa ziua de doua zile, pentru ca au mers ai mei la Bucuresti)

Papi

Nici nu imi mai stiu zilele, dar stiu ca dupa a doua noapte nedormita, i-am oprit total diversificarea, ca sa fiu sigura ca nu e de la mancare. A supt doar tzitzi. Oricum, la cat de putin mananca, nu cred ca a simtit lipsa. Apoi a inceput cu diareea, asa ca i-am dat morcov fiert. Nu-i mai dadusem morcov de la inceputurile diversificarii, pentru ca era un constipat. Ii place asa de mult! Eu ma mir ca-i place pentru ca e iute-amarui, ca doar e morcov vechi, de anul trecut, nu dulcic proaspat. Chiar daca atunci la inceput nu-l prea manca, acum ii place mult mult si mananca vreo 2 lingurite!!! :D Fructe in schimb, desi i-am scos ciresele si perele sa nu ii provoace diaree, nu vrea sa pape.

Am incercat intr-o dimineata sa-i dau banana, dar molecula care i-a ajuns in gura a scuipat-o gata sa vomite. Asa ca nici macar nu am considerat aceea prima zi. Si nici nu am mai incercat, pentru ca aveam acasa doar banane coapte, si astea nu sunt constipante.

Stiu ca in general eu respect totul ca la carte, deci daca am incercat banana nu as mai fi incercat nimic nou in ziua urmatoare. Dar ce sa fac, daca nu i-am dat pana acum banane si orez pentru ca era constipat si pentru ca aveam atatea bunatati de sezon de incercat! Trebuia acum sa ii dau orez, pentru diaree. Asa ca ieri, 1 iulie, am inceput si noi pentru prima data o cereala!!! Iupiii, suntem baieti mari! :D La 8 luni si jumatate a pus si el gura pe cereale. I-am facut un fel de supa crema din faina de orez si apa. Si, dupa ce jumatate am varsat-o pe aragaz (ca fugeam dupa el sa vad unde a mers lipa lipa), ce a ramas i-am amestecat-o cu morcovul si a fost un deliciu. Azi la fel! Deci azi a fost a doua zi de orez!

Greutate

Cu greutatea cam stagnam, poate ca acum cu orezul se va ingrasa... Intai a fost raceala, apoi tentativa mea de a-l invata sa suga cand stau jos, nu plimbat prin camera, si apoi dintii astia...

KK

Alaltaieri a facut 4 kk, din care unul de bebe alaptat (deci asa mai moale) cu o jumatate de cireasa (vorba lui Relu, cireasa de pe tort :D). Apoi spre seara mai diareice, si ultimul chiar doar mucus transparent! Ieri a facut 3 kk, primul de dimineata un mucus transparent spre verde, apoi mai moi, maro. Azi deja a facut de 3 ori, toate diareice.

Altele

M-a distrat azi cu scrasnitul din dinti, ca dupa ce mi-a aratat mie dintele, nu a mai facut asa pana cand a venit Relu de la servici, parca special sa-i arate ce are el, sau ce a patit el :D.

Miercuri am fost si eu prima data cu el cu masina singura. S-a comportat destul de ok, a marait putin, dar si-a revenit repede daca la semafoare il bagam in seama. Am mers cu el dupa mami meu, s-o luam de la coafor. Am stiut ca bunica vrea sa se laude la doamnele de la coafor cu el, si intr-adevar a fost o senzatie.

Miercuri mi-au venit la posta pantalonii namaste. Sunt super haiosi.

Ieri mi-au venit prin curier doua produse homeopate/naturiste de dinti, de la o draga prietena constanteanca, tiza mea :x. Am dat prea multe detalii? :P

Mai deci eu sunt inca in soc de cat de apropiate suntem noi, niste femei care ne-am cunoscut numai pe net. Imediat se implineste anul de cand au inceput sa se nasca "dovleceii" la odiseea noastra. Si imi amintesc cat suflet puneam acolo toate la fiecare nastere. Si cum ne sunam! Eu inca sunt in soc, da intr-un soc euforic, cum fetele astea dupa ce nasteau ma sunau pe mine (sau pe alte fete dragi) uneori chiar de pe masa, cum le cosea doctorul, sa imi spuna ca au nascut, sa le transmit la fete! O relatie minunata si niste clipe greu de descris!

In plus, dupa ce am nascut, am avut niste ingeri de fete care au facut orice sa ma ajute. Raluca U ma suna sa ma consilieze cu alaptatul (ma suna ea, din proprie initiativa), Raluca P si acuma daca nu ma "vede" o perioada imi trimite sms, sau daca are ceva sfaturi, la fel, ma abordeaza. Dana clujeanca mea draga mi-a trimis colief, cand plangea puiul de numa, primit de ea din Franta. A si platit curierul! Si ma suna si ea de numa. Apoi Delia, cand a aflat prin cate trece puiul mic cand au inceput sa-i dea dintii, mi-a cumparat Camilia si mi-a trimis din Canada! Si nu a acceptat transferuri bancare, a zis ca sunt prea mari comisioanele! A zis ca daca vreau neaparat sa ii platesc, sa donez in locul ei pentru drama din Haiti, care era atunci in toi. Si acum, cand a vazut prin ce chinuri trecem, Uka mea draga mi-a trimis si ea, tot cu efortul ei si cu plata ei, prin curier, niste homeopate/naturiste ce nu se gasesc la noi.

Eu nu reusesc sa inteleg cum pot fi fetele astea asa de altruiste si sufletiste cu o persoana pe care nici nu au cunoscut-o in particular! Cu Dana m-am intalnit, dar dupa momentul de generozitate.

Sper sa nu se supere ca le-am amintit aici, dar oricum sunt toata ziua in gandurile mele si in rugaciunile mele, trebuia sa ma mir putin si aici de bunatatea lor! Va multumesc din suflet! Nu reusesc sa-mi gasesc cuvintele potrivite care sa exprime ce simt.

Sa revin la subiectul "altele" ce s-au mai intamplat:

Ieri am vazut niste poze super ale Danei dragi, care s-a reapucat de fuga. Mi-a facut o pofta incredibila de sport. Am reusit sa ma urnesc sa ajung in pozitia verticala, dar nu am reusit sa fac nimic nimic!!! Sunt incredibil de obosita! Ma dor absolut toti muschii, nici nu stiam eu ca exista muschi unde am acum dureri musculare! Si eu cred ca e de la tiroida, nu de la noptile nedormite de acum. In plus, nesomnul pe mine ma ingrasa, si cred ca am mai citit pe undeva asta, e legat de hormonul stresului. Asa ca in ultimele zile, chiar daca am impresia ca fac eforturi chinuitoare de a sta toata ziua dupa Alex si sa ma plimb cu el in brate, si sa-l ridic de peste tot, etc., da dureroase eforturi, de imi vine sa nu ma mai ridic din pat, totusi acul cantarului urca urca...

Am o nunta duminica, si voi fi mare si puhaita de somn :)))). Si plina de vanatai pe picioare! Nu am mai mers la analize, ca daca am fost racita am stiut ca nu vor iesi bine. Apropo, oare am facut bilantul racelii? Din moment ce am avut norocul sa racim cam deodata (nu ca data trecuta cand am racit la 2-3 zile dupa el), el a fost racit doar o zi si un pic. Eu cu naturiste am fost racita 4 zile. Relu cu medicamente inca trage, la doua saptamani dupa ce a inceput! Am impresia ca am mai spus asta, si ca m-am mai repetat cu multe din postarea asta... hmmm. Oricum, e asa de lunga pentru ca Alex e plecat cu tati lui acuma :D. Stiu... ar fi trebuit sa profit si sa ma epilez daca vreau sa ajung duminica la nunta, sau macar sa spal mormanele de vase murdare si aragazul cu apa de orez :D, dar am simtit ca trebuie sa ajung la zi cu povestitul pe blog. Chiar daca recunosc ca nu a fost relaxant, am observat ca internetul ma cam oboseste, si incercarea de a fi la zi peste tot...

Ieri mi-a aratat ce-l doare! A plans de numa vreo doua ore la masa de dupa-amiaza si la un moment dat l-am intrebat "te dor dintii puiu?" si mi-am pus degetul pe dintii mei. Si mi-a luat degetul si l-a pus pe gingiile lui de sus! Chiar daca in ultimele zile nu m-a lasat deloc sa-i umblu in gura, a vrut sa-mi raspunda la intrebare, sa stiu ce-l doare!

Ieri m-a pupat pentru prima data! A mai facut el pana acuma faze de genul ca ma prinde de urechi si de par si ma musca sau ma mozoleste pe obraz. Dar acum era chiar ca o imitatie, ca eu il pupam pe obraz si pe mana, si el mi-a luat frumos, nu brutal ca de obicei, fata in maini, si m-a pupat finut pe obraz! :x :x :x

Si ne-am pupat si prin plasa de la tarc! L-am pus in tarc si si-a lipit mainile de plasa, eu din exterior am inceput si eu sa-mi pun mainile pe plasa si sa ne jucam, ne tot mutam mainile. Si cand am pus eu gura pe plasa ca si cum as vrea sa-l pup, a venit si el cu gurita si a lipit-o de a mea!!! :x :x :x Am stat asa lipiti cateva secunde, sarutandu-ne :)).

A avut o mica aschie intrata in talpa. Noi il purtam descult toata ziua, si il punem si pe banci de scanduri, cusca (,) cateilor, etc. Si i-a intrat o aschie de lemn. M-am tot stresat cum i-o voi scoate, dar a iesit singura si nu mai e acolo!

Acum are o bubita la glezna, ieri parea muscatura de tantar. Dar azi e mai mare, nu inteleg, e iesita in afara tare de tot. Nu pricep ce e, poate e de la tantar si asa reactioneaza el saracutul.

Ce am uitat de vinerea trecuta, deci de acu o saptamana

A venit prietena mea Geo de la Oradea in vizita. Si i-am pus un pahar de apa minerala. Il tinea pe Alex in brate, asa ca pofticiosul si-a tras paharul si l-a pus la gura. Eu am ras, ca am stiut ca am mai incercat eu asa sa-i dau apa si nu voia deloc. Si ma distram cum se va speria de bulele ce-l vor stropi! Ei as, a trebuit sa-l oprim noi, ca el a inceput sa bea si sa inghita apa minerala si de-abia i-am luat paharul de la gura! A si ragait! Am crezut ca e din cauza lui Geo, asa ca i-am pus in acelasi pahar apa plata. A dus-o fericit la gura si a scuipat-o strambandu-se!!! Pentru cine nu stie, eu nu pot bea nimic sodificat, nu-mi plac deloc, in schimb Relu nu poate bea apa decat care e mai piscatoare la limba! Asa ca e clar cu cine seamana piticotul, nu?

Tot vineri i-am dat cirese sa roada de la mine de pe degete, pentru ca i s-a facut pofta cand am mancat eu. Nu stiu daca am mai scris asta, dar mi-a luat aproape toata jumatatea de cireasa si a inghitit-o asa! Peste o zi si jumatate a aparut in kk. De atunci nu mai vrea fructele nici piure, nici in shomoiog. Doar intregi, dar nu i le pot lasa lui in mana, ca le baga in gura cat ii incape, cat un deget, nu le roade! Si se ineaca. Si chiar si asa, din mana de la mine, papa doar cate o molecula, dar important e ca papa fara maraieli.

Si tot vineri v-am zis ca am o zi mai grea ca incercam sa-l dezvat sa suga plimbat prin camera. Nu numai pentru oboseala mea constanta de a plimba 9 kile jumate, de 6 ori pe zi cate o jumatate de ora cel putin. Dar la el sunt mai multe probleme :D :
- nu suge decat daca ii e somn
- nu suge decat plimbat, pentru ca el doar plimbat poate sa adoarma, deci asta e legata de prima
- deci cand mergem pe masina, nu suge, cand ajungem intr-un loc strain nu suge ca ii trece somnul, etc. Si avem probleme mari de deshidratare, de am ajuns sa ne fie frica sa mergem undeva, ca el nu papa...

De ce chiar vineri, cand ne reveneam dupa raceala? Un moment prost, intr-adevar, dar eu ajunsesem aproape de capatul puterilor, ca el adormea aiurea la mami in brate si la Relu in brate. Si el daca adoarme inainte de a suge, apoi chiar daca ii e foame, plange si nu poate suge, si ma chinui cu el ore intregi, plimbandu-l sa pape...

Dar nu am reusit mare lucru. Pentru ca el tot nu sugea. Sugea o gura si incepea sa urle de ce nu ma ridic , ca si cum asta ar fi insemnat ca nu vreau sa-i dau tzitzi. Pana la urma a supt si a adormit extenuat, deci tot nu am rezolvat nimic, ca el tot nu a separat suptul de somn. Nu stiu ce m-as fi asteptat, sa i se faca mai degraba foame decat somn? Imposibil, el are la activ si 7 ore fara supt la un drum de Cluj! Asa ca desi ne-am chinuit amandoi vineri, tot nu am rezolvat nimic, ca doar tot la somn a supt. Intr-adevar, dupa chinuri de mese ce durau doua ore, adormea la san si manca si daca stateam jos. Dar la sfarsitul zilei, pot concluziona ca a fost un esec, eu am fost mult mai extenuata decat de obicei, pe el l-am chinuit si a fost suparat, si a mancat doar 4 mese din 6-7 de lapte cate are de obicei ziua.

Si de azi

De mai demult am zis noi ca Alex va deveni mecanic auto. Toate rotile si suruburile le invarte, le bazaie, le observa, le manevreaza, etc. Si in plus, ce altceva ar putea el deveni, din moment ce Relu il duce in targul auto, il duce la spalatoria auto unde are niste prieteni si acum, azi, l-a dus si la vulcanizare, unde si-a schimbat niste jante!

11 comentarii:

  1. Meeey,inghetata am facut-o inaintea ta,inca de cand a aparut pe blog,sac-sac... Stii cat de buna a iesit aseara cu zmeura? M-am lins pe botic si azi am avut gatul in pioneze :D.Prima data am facut cu banane si cirese,iar toping am folosit dulceata de capsune si prima,si a doua si a treia oara.
    Revin,ca am de adormit un smiorcait.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai un stil de imi vine sa recitesc tot! Esti atat de amuzanta,parca te si vedeam asezata in fata usii ,pe perne,dormind tun ,si pe Alex in carut. Iar de bule,nu mai zic,eu deja il vedeam clipind des dcand se spargeau bulele de nasuc,cand colo,ce sa vad ! El nu mai lasa paharul! Ce tare!!
    Cat despre prietenia formata aici,pe net,ce sa iti spun.. Eu am mai zis si pe forum ca sunt tare legata de voi toate,si ca voi m-ati scos din cea mai adanca depresie in care cazusem vreodata.Asa ca nimic nu m-ar buura mai mutl decat sa se concretizeze planul fetelor,de a organiza o intalnire intre cat mai multi dovlecei in septembrie.
    Va pupam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ralu, mami, mi se strange stomacul cand citesc...
    Dintisorii de sus au chinuit-o si pe Natalie, rodea saraca tot ce prindea si sugea non stop.

    Mai, dar atata nesomn, zau, este cumplit de greu. Si la noi e cu treziti multe noaptea dar cred ca as pica din picioare daca ar trebui sa ma ridic s-o plimb. Poate totusi se obisnuieste sa manance intins pe pat, zic si eu, sa mai incerci.
    Cu ciupitura..e posibil sa fie o reactie alergica. Acum 2 saptamani noi am mers la medic cu Natalie tot de la o bubitza d-asta. O ciupise un tantar, apoi dupa cateva zile s-a inrosit, s-a intarit si s-a facut ca un cos cu lichid care s-a si spart. Doc a zis ca e ok, ca e o reactie usoara si ca trece, eventual sa-i dau un antihistaminic.

    Sunt haiosi tare pantalonii. Sa pui poze cu ei. Ia-i la nunta si nu se va mai uita nimeni la vanatai:D sau la cearcane.

    Va pup cu drag!Ai grija si de tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluca, ma bucur sa te citesc, ca de fiecare data. Insa cand aud cat esti de obosita, mai mami, ma intristeaza tare lucrul asta.
    Te rog tare sa te mai odihnesti si sa o lasi pe mami tau sa te mai ajute.

    Te imbratisez cu drag si distractie la nunta!
    Macar e o iesire din cotidian care iti va face bine.
    Un weekend frumos va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea, am citit aseara ce ai scris dar nu am mai avut putere sa postez..ufff! bine ca a iesit dintisorul!

    mai, mi s-a pus un gol in stomac cand ai scris ca ai dormit pe pragul usii..asa, 6 min..parca si vedeam imaginea si-mi venea sa plang...draga de tine!:x
    eu nu cred ca as rezita in astfel de conditii..zic eu acum, dar cine stie..si noi ne odihnim tot mai prost (bubitele Anai,caldura), dar totusi 4 ore legam pe noapte;

    Cu sportul..sa stii, draga mea ca din 1 iunie (de cand mi-am facut eu magnificul program) si pana astazi, 3 iulie, nu am reusit sa alerg decat de 4 ori..eu, care-mi ziceam "macar de 3 ori/saptamana"..si atunci mi se parea realizabil, dar nu! nu este! sunt obosita, asa cum zici si tu, nu ma pot trezi dimineata si prefer sa mai dorm 30 de min in plus, iar seara..seara, se racoreste destul de tarziu si parca imi este groaza sa merg sa alerg dupa ora 22, sub clar de luna..am facut-o o data, saptamana aceasta, dar atunci erat atat de nervoasa incat daca-mi zicea cineva ceva cred ca eram in stare sa-i sar in cap:D

    va imbratisez!
    simt ca mai vroiam sa zic ceva..probabil o sa revin ;

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma simt asa aiurea! Eu am vazut mai mult partile bune la tot ce ai scris,iar celelalte fete au vazut partile rele!Mie mi-ai parut asa optimista ca m-am gandit ca stric tot daca subliniez "relele". Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Te citii ieri de pe telefon dar erau cam multe de scris si cam greu de pe al meu, care nu are limba romana instalata. Inceerc acum, cat timp Anda are treba dsa-mi desfunde sanii cu pompa de desfundat chiuvete, una din jucariile la mare cautare din arsenalul ei :)

    In primul rand, nu te agita in legatura cu nurofenul. Studiul in cauza spune doar ca nu e mai nociv decat Paracetamolul, care e considerat unul din medicamentele usoare. Nu e mare chestie sa dai niste Nurofen unui copil care sufera, in sensul ca nu ii faci rau. Iar faptul ca a plans relativ repede dupa administrare nu cred ca inseamna ca medicamentul nu si-a facut efectul, ci mai degraba ca fie i-ai dat o doza prea mica /kg corp, fie durerile erau itnr-adevar atroce si copilul s-ar fi chinuit mai rau fara el. Daca pe noi ne ajuta in cazurile de raceala severa sau la crampe seriose in timpul ciclului menstrual, cu atat mai mult efect va avea asupra unui organism de copil mic, neobisnuit cu calmantele. Asa incat nu-ti face procese de constiinta ca ai incercat si pastreaza siropul pentru zile negre si... chiar pentru tine cand s daca ai nevoie vreodata. A, si sticla noastra are gust de portocale, Panadolul are gust de capsune, iar paracetamolul in durerile de dinti nu e la fel de eficient ca si ibuprofenul. Or fi schimbat oamenii textura sau gustul Nurofenului, stiu eu? :). Cat despre dulce, e interpretabil. Paracetamolul, spre exemplu, e extrem de amar, asta e, cumva trebuie facut mai suportabil. Si cand mai cresc copiii chiar il accepta cu mare placere (Anda s-a prins ca e siropel bun, desi ea nu mananca dulciuri; cum? Intr-o dimineata cand a urlat isteric sa-i iesea o masea si a incercat seringa cu limba, a vazut ca... hm, e interesant, mai ales ca intre timp mai nbause suc de portocala.

    Sa nu uitam ca, asa blamate cum sunt, indiferent de situatia trista a companiilor farmaceutice din zilele noastre, ei bine medicamentele au salvat milioane de vieti si daca usturoiul facea intr-adevar atatea minuni, lepra n-ar fi fost pe vremuri o boala incurabila si nu se murea din TBC.

    In rest, e tare greu sa te detasezi. Sa incerci sa citesti paginile astea peste un an, cand poate nu vei fi mai odihnita, dar poate vuei privi lucrurile "ca dinafara" si vei vedea ca multe din grijile pe care ti le-ai facut zilele astea puteau fi gestionate altfel. Te inteleg insa perfect, am trecut prin asta si orice mama care a ales sa isi ingrijeasca singura copilasul a trecut prin aceeasi lucruri. Am deplina incredere in tine ca vei trece peste aceasta perioada proasta si vei ajunge sa iti amintesti cu drag pana si de cele sase nopti nedormite de saptamana asta, sa nu mai spun de nunta de (presupun) astazi.

    Asa ca primeste de la noi o imbratisare mare si un pupic, pune-ti o masa cu castraveti sa iti colorezi fatza a proaspat si bucura-te de nunta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Lali, nu trebuie sa te simti prost...poate ca tu te bucuri zilele astea de un Paulica cuminte si super dragalas:); noi astea, mai nedormite, suferinde de calduri si bube (eu vorbesc de mine acum, sa fie clar!) nu prea reusim sa vedem lucrurile-n roz!

    te pup! am impresia ca eu sunt de vina pentru discofortul tau..scuze..

    RăspundețiȘtergere
  9. Lali, crede-ma ca ai duce si mai mult, doamne feste sa nu fie nevoie!

    Dana, m-ai facut sa rad, mi-aduc aminte de bicicleta mea eliptica din dormitor, e sexi, cu manere rosii, usor de folosit, are un senzor care merge cand vrea el dar e oricum inutil si... staaaa acolo langa geam, mai abitir acum cand zuzulina mea vrea sa se dea cot la cot cu mine pe ea.

    Pe mine m-a ajutat sa ma electrostimulez pe principiul ca odata ajunsa acolo si legata nu mai aveam scapare 45 de minute. Si da rezultate, o ora de electro inseamna efort atat de intens ca la 5 ore de sala aproximativ si daca mergi spre maximul intensitatii cum fac eu. Pentru tonus muscular e un compromis bun. Eu aveam niste muschi abdominali tare deprimati dupa sarcina :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu Dana,nu din cauza "voastra" ma simt naspa,chestia este ca eu vad intotdeauna partea plina a paharului.Cred ca atat mi-ar mai lipsi, la cati gargauni am eu in cap,sa mai vad si alb-negru ( acum cautam emoticonul ala betiv daca va vine sa credeti).
    Zoozie ,nu stii ca se spune sa nu ne dorim niciodata sa ne dea Dumnezeu cat putem duce?

    RăspundețiȘtergere
  11. Fetelor, va multumesc tare mult ca va ingrijorati pentru mine! Va imbratisez cu drag!

    Lali, sa stii ca eram si eu distrata de situatie, nu eram suparata. Poate si pentru ca trecuse :D.

    Ralu, exact asa, s-a umplut cu lichid bubita. Ce chestie... Si m-am distrat de numa cu pantalonii la nunta :D.

    Nela, sa stii ca astept cu entuziasm nunta :D.

    Zoozie, am o lene cu masca aia, ceva de groaza :)). Si ma tot gandesc, intr-adevar, cum va fi cand voi citi astea peste un an! :))

    Dana, te pup cu mare drag! Lasa ca facem noi sport, important e ca ma ambitionezi :)). Sper sa treaca bubitele si caldura!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...