sâmbătă, 1 decembrie 2012

Ce mai facem

Repede, pe scurt. Azi verisoara mea draga a sunat-o pe mami sa vada cum mai suntem, si-a dat seama ca eu nici la 3 saptamani de la nastere inca nu am vorbit cu nimeni la telefon :)).

Asa ca i-am scris rapid pe facebook un mesaj (mi-a pus Relu cablu de net, pentru ca nu voiam sa intru pe laptop cu wireless-ul cu David in brate). Si repede m-am gandit sa-l copiez si aici, pentru cei care mai sunt curiosi de noi.

"Saluuut!

Mi-a zis mami ca ai sunat. Eu inca nu am vorbit la telefon cu nimeni, daca iti poti imagina :)). Si de obosita, dar si ca sa nu-l radiez macar in prima luna. Ca e mereu la mine in brate. A zis mami ca nu stim face prunci :)) si eu i-am zis ca oricum ne oprim :))))))). In prima saptamana am dormit 4-5 ore pe noapte, saptamana trecuta totalizam 1-2 ore. Azi-noapte nu am apucat nici sa ma intind sau sa inchid ochii, nici macar un minut :))))). Cand s-a facut ora 8 dimineata nici n-am mai incercat, mi-am facut 2 cafele :)).

Are colici. Alex nu avea. Se screme si plange. Poate dormi doar in brate, dar nu burtica pe pieptul meu ca sa ma pot intinde, ci numai asa in brate culcat la san. Daca ma misc, se trezeste si plange. Pe fotoliu asa cu el in brate, nu pe piept, mi-e teama sa adorm, pentru ca atunci cand imi cad pleoapele am vazut ca se lasa moi si mainile si l-as scapa pe jos. Cand il pun jos si o secunda incepe sa se screama si sa planga. Nu poate nici sa suga culcat. Ragaie cu gura inchisa si ii iese lapte pe nas. O data a patit-o asa intins langa mine si nu a putut respira deloc, pana cand l-am ridicat rapid ca dadea disperat din aripioare.

Eu insa sunt tare fericita. Ma simt norocoasa ca nu plange ca Alex cu orele (Alex se invinetea si chiar orice faceam nu il calma), si ma simt norocoasa ca deocamdata Alex e incredibil de bine, poate chiar sa doarma pe plansete de David. In plus, cred ca savurez orice greutate pentru ca ma intristeaza gandul ca cresc mari asa repede si nu voi mai avea niciodata un bebe mic de 2-3 saptamani in brate...

Va pupam cu mult drag!"

Deci daca m-as obisnui fara somn ar fi perfect. David maraie foarte putin in brate de la colici, il deranjeaza doar daca il culc langa mine. Si e cel mai fericit la san. Sta cu tzatza in gura cam 20 de ore din 24 :)). De exemplu, il dau cuiva sa fac un dus, se trezeste plangand din cel mai profund somn, cauta tzitzi, eu il iau rapid (pentru ca de la primele semne de trezire are niste decibeli...) si cand da de san adoarme la loc imediat asa cu buzele pe san, fara sa suga :). Vrea doar sa ma verifice unde sunt :D. Bine, cu ocazia asta am invatat ca si un dus de 3 minute poate sa se imparta in doua episoade, cu o alaptare la jumatatea lui, in prosop, in baie :D. Si am vazut ca decat sa-l desprind 2 minute de tzitzi ca sa-i pun scutec curat si sa-l imbrac, mai bine ma contorsionez sa fac toate acestea cu el mufat. Noroc ca sunt "lungi" :)).

Alex e un dragut si un minunat si un simpatic. Sper sa nu cobesc acum, oricum stiam ca inspre 3 luni apare gelozia aceea grea de tot. Dar faptul ca Alex e atat de vesel si intelegator (chiar daca ma vede 99% din timp cu David in brate si la san) si faptul ca David nu sufera cum o facea Alex imi dau o stare incredibila de fericire. Ah, si dimineata David imi acorda niste zambeteeeeee treaz, constient, cu dedicatie :D, incat imi trece imediat toata oboseala :).

Postarea am inceput-o la amiaza. Pentru un copy-paste si niste poze am avut nevoie de 5 ore... Hmmm...

Ahhh si am mai fost fericita pentru vremea superba de saptamanile trecute... (spre deosebire de azi, cand frigul, ploaia si ceata ne-au impiedicat sa iesim afara, sa facem poze cu tricolorul de pe casa :), asa cum facem in fiecare an)
 




(poza facuta de Alex)







15 comentarii:

  1. va ador, va sorb orice cuvant, si orice poza, sunteti minunati toti 3.pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriu la comentariul de mai sus. Abia astept sa aud povestea nasterii. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Subscriu si eu la toate comentariile care s-au scris si se vor mai scrie! :)
    Am intrat in fiecare zi sa vad "ce mai faceti" :) Ma bucur sa citesc vesti, abia astept sa aflu si detalii despre nastere si multe alte elemente cu care te-ai confruntat cu al doilea bebe mic, cand vei avea timp sa le scrii.
    Parca ne simtim toti parte din familie, cand iti citim postarile. Pupici si numai bine! Sunteti niste frumosi, pe toate planurile! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Yupii vesti bune , like, like la tot , sunteti minunati iar brbe David este superb , si mai zles un big like la faptul ca este postul cu cele mai multe " sunt fericita " pe care-l citesc la tine , ma bucur ca esti atat de implinita . :*

    RăspundețiȘtergere
  5. ce frumos doarme in wrapul in care visa si Filipel!
    Filip tot asa dormea numai in brate. Dormeam adesea pe fotoliu, mi-am luat un rezemator de cap. O parte din noapte in pat, dar cu el pe pieptul meu pana la 4 luni.
    Sa cresteti mari si sa scapati de colici cat mai repede

    RăspundețiȘtergere
  6. Uau, Raluca! Ce ma bucur cand aud ca sunteti bine! Pe cand o sa te inveti tu fara sommn, dragul de David va dormi bustean oriunde il vei pune. :P Imbratisari.

    RăspundețiȘtergere
  7. Raluca, ce dulci sunt momentele si ce frumos le descrii tu mami! Sper sa treaca repede colicii lui David si sa va umple zilele de zambete! Va trimitem multi pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. M-ati coplesit din nou cu vorbe atat de frumoase, nu merit sa fiu inconjurata de oameni asa minunati! Va multumesc mult mult!

    Andra, tin minte cum te admiram ca nu ti se parea greu sau anormal sa doarma asa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa traiti si sa va ajute Dumnezeu sa ramaneti mereu cu totii tot atat de frumosi si bucurosi! Eu am insa, tipicara cum sunt, o observatie, deosebit de importanta. Poate (sper) ca am inteles gresit, doar tu, care esti atat de informata, nu bei acum cafele?????? Cofeina trece in lapte si desigur ca nu doarme copilul bine si-i mai termina si sistemul nervos. Nu se bea cafea nici in timpul sarcinii, iar daca ai baut si mai bei si acum, nu o sa iesiti mult timp din cercul vicios al nedormirii. Desigur ca daca lasi cafeaua, veti trece amandoi prin sevraj (da, si cafeaua da dependenta, si inca ce dependenta!), deci cateva zile va fi greu-greu. Dar se va merita! Eu va tin pumnii si va imbratisez pe toti cu drag, inclusiv pe mami, care iar a dat o replica mortala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, Mimi... Din ianuarie 2009 de cand am ramas insarcinata cu Alex am baut in total poate vreo 5 cafele pana acum, deci nu e vorba (inca :D) de dependenta. Cand am scris cuvantul "cafea" mi-a fost putin teama ca ma va certa doamna care ma ajuta cu remediile homeopate, daca imi citeste blogul. Pentru ca sunt homeopati care considera ca bautul cafelei afecteaza eficienta remediilor si intre "tratamente".

      Dar acum eram dupa 3 saptamani de 2-3 ore de somn din 24, si mai ales dupa o noapte in care nu inchisesem ochii nici macar 1 minut. Dimineata mi-am dat seama ca sunt la limita puterilor, cand il plimbam pe David sa-l ajut sa adoarma mi se clatinau picioarele de extenuare, ochii nu-mi stateau deschisi sa ma pot ocupa de Alex, capul ma durea teribil (cand e vreme ploioasa am tensiunea si mai mica, 80 cu 50). Asa, cu cafeaua, am putut sa o duc pana seara. Bine, nu s-a terminat "greul", dar de cand am revenit iar la 2-3 ore de somn pe noapte ma simt foarte plina de energie :D.

      Aveam nevoie deci de un "excitant" si ceaiul verde nu mi-ar fi fost suficient.

      Ștergere
  10. Raluca, incearca cu vreo 2-3 perne puse pe genunchi, una sub David, a doua sub prima, dar mai degraba pe genunchi, si inca una sub a doua, daca inca nu s-a format un prag suficient de inalt pe langa bebe - sper ca se intelege cat de cat, daca nu, fav o poza si-ti trimit. Noi asa dormim de muuulte ori, asa sunt sigura ca nu cade daca eu ma las moale dupa ce adorm. Va imbratisam cu drag, sa treaca repede colicile!

    Si eu astept povestea nasterii! (sigur sigur nu mai vrei bebe? :D )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multuuuu o sa incerc! Cred ca de fapt nu-mi place fotoliul :)))), nu-mi gasesc o pozitie buna, e tare si incomod. Au ai mei altul la taica-meu in birou in care te afunzi si te relaxezi imediat :D. Cred ca acolo o sa-mi petrec noptile. Insa nu chiar acum, de aseara Alex are febra si tuseste :(...

      Ștergere
    2. Felicitari, Raluca, ma bucur enorm pentru tine ca esti bine sunteti magici! Te imbratisez si putere o sa fii bine sunt sigura

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...