luni, 21 iunie 2010

Vizita la medic + alte chestiuni

Da, am mers si noi azi pentru prima data la cabinetul doctoritei noastre pediatre-medic de familie. A mai fost doamna doctor la noi, ultima data in 31 decembrie. Dar noi la cabinet nu am mai fost. Ne-a cantarit (9.55kg), ne-a masurat (71cm), ne-a cautat peste tot si a zis ca suntem perfecti :D. Era sa planga Alex cand l-a dezbracat :)) (poate s-a gandit ca nu s-a pregatit corespunzator :D), apoi cand l-a pus pe cantar si-a intors buzita asa scump suparici, gata sa suspine a plans... El de obicei era tare vesel cu strainii. Nu stiu daca s-a speriat pentru ca era proaspat trezit, pentru ca pana acum cunostea noi oameni pe domeniul lui de acasa, sau s-a instalat angoasa fata de straini. Dar apoi repede a ras cand m-a vazut pe mine. Totusi, doamnei doctor nu i-a ras.

Apoi i-am spus doamnei doctor totusi ce m-a impins sa merg la ea (cum am zis, e si medic de familie). Am intrebat-o de vanatai si a zis ca o sa-mi scrie maine o trimitere la analize (maine din cauza sistemului lor de programari de acum). Eu in continuare sunt plina de vanatai pe picioare si nu ma lovesc. Nu stiu inca daca voi avea incredere in ce analize imi va recomanda, sau ma bazez pe dr. google, sau merg la un hematolog. Ce boli zice dr. google ca se asociaza cu vanataile:

- efectele unor medicamente sau suplimente: aspirina, anticoagulante, corticosteroizi, si suplimente de genul gingko, ghimbir, usturoi, ulei de peste (nu iau nimic dintre astea)
- o boala de coagulare - banuiesc ca-mi voi face analizele sa descoperim...
- lipsa de vitaminele B12 (o iau din plin din lapte crud), C, K, acid folic (astea le iau din plin din salatele zilnice)
- boli de ficat - banuiesc ca voi testa
- septicemie - nu e cazul
- boli inflamatorii cronice, cum ar fi lupus - ce sa zic, am citit mai demult ca cei care au o boala auto-imuna le cam fac si pe restul. Nici nu stiu ce analize se testeaza pentru lupus.
- sindromul Cushing - chiar daca ma incadrez la stres, oboseala, etc. nu ma incadrez la felul in care se ingrasa bolnavii de cushing, doar pe trunchi, in rest mainile si picioarele sunt foarte slabe.
- anumite feluri de cancer, inclusiv leucemie - iar nu stiu ce analize se fac.

Am incercat sa le scriu in ordinea importantei. Om vedea maine ce analize imi recomanda si daca nu gasim nimic, voi cauta mai departe.

Ah, am uitat sa specific ca am mers la cabinet eu cu Alex si cu mami, cu masinuta mea. Asa ca acum a fost Alex prima data cu masinuta mea (nu cu cea cu care umbla Relu). Scaunul ii era la Relu in masina, asa ca mi-a fost lene sa-l mut, i-am montat mult mai rapid scoica. Asa, ca un remember :D, doar e pana la 11 kg.

Tocmai ma gandeam ca are Alex 8 luni si nu am asociat in mintea mea cu faptul ca eu am supt doar pana la 8 luni. Dupa aceea nu am mai vrut deloc tzitzi. Mami a banuit ca era din cauza ca mergea la servici, dar nu are a face. Oricum, o perioada nu am vrut sa vad tzitzi, iar apoi, pana am fost mare, cred ca si la scoala, in fiecare seara voiam sa isi ridice bluza/camasa de noapte ca sa ii pup sanii! Acum, cand il vede pe Alex ce mofturos e cateodata la san, mami de multe ori se intreaba daca nu cumva eram si eu in ceva greva din asta a suptului si ar fi trebuit sa insiste mai mult cu mine...

Aseara m-a frecat putin :D. De la 9 la 1 noaptea m-a tot solicitat la tzitzi cred ca mai mult de 10 ori. De cele mai multe ori voia doar sa ma verifice cred :D daca sunt acolo, ca isi baga tzitzi in gura si adormea imediat, fara sa suga. Eu tot fugeam de la laptop in pat. Probabil il si deranja ceva, altfel nu face el din astea :D.

Azi iar a urcat scari busilind. Urca foarte simpatic, ca isi pune genunchii, dar cand ajunge cu ambii genunchi pe scara, se ridica in picioare ca sa atace urmatoarea treapta.

Nu prea a papat azi. Poate pentru ca a revenit caldura, poate pentru ca iar e umezeala multa, poate pentru vremea schimbatoare: acum e cald cald, acum vin furtuni. Din shomoiog a supt de 3 ori si apoi l-a aruncat si maraia daca i-l mai aratam. Iar supica de mazare si dovlecel a luat o jumatate de lingurita, a aruncat cu degetul pe babetica din ea, a lins picatura ce a mai ramas si nu a mai vrut nimic apoi... Asta cica a fost a patra zi de mazare, nu stiu daca o pot considera asa, daca pot zice ca l-am testat prin regula celor 4 zile daca e alergic la mazare...

Relu a plecat la Bucuresti si e foarte racit. Sper sa nu fi apucat sa ne dea raceala... Ii uram sa rezolve acolo toate problemele si sa vina cu bine acasa. Acuma seara bunica e incantata cred, ca doarme cu noi!

Conversatie ieri intre mine si ai mei, legat de attachment parenting:

"Ei: - Cred ca cu tine seamana copilul asta, ca se trezeste asa zapacit din fiecare somn.
Eu: - Pai nu asa se trezeste toata lumea?
Ei: - Nuuuu, lumea se trezeste fresh. (nu au folosit cuvantul asta, dar nu mai tin minte exact, oricum, la asta s-au referit) Si frate-tau cand se trezea, era treaz de tot, nu ca tine. Cu tine atata rabdare trebuia sa avem dimineata! Si aveai anumite ritualuri care te ajutau sa te trezesti, te lua taica-tau in spate, in carca, si te plimba prin tot apartamentul, si te dadea cu spatele de usa de la intrare (asta tin minte perfect, cred ca dadeam sa se trezeasca :D, si intre timp tati imi canta "buna dimineata/s-a sculat si rata/rata-n pijama/ratoiul dupa ea". Melodia asta i-am cantat-o burtii in fiecare dimineata de sarcina :)) ). Si orice graba era, oricat de stresati eram, nu te grabeam din incetineala ta adormita, din ritualurile tale. Te ajutam cum puteam, dar nu te grabeam. (Si cum ei lucrau de la 7, si pe mine trebuia sa ma lase intai la cresa/camin, e clar la ce ore se intamplau astea...).
Eu: - Pai inseamna ca pe vremea voastra se cresteau copiii cu dragoste si iubire. Acum sa stiti ca eu sunt cam exceptia, cand afirm in lume ca vreau sa-l cresc educandu-l prin iubire, sa nu-l las sa planga, etc.
Ei: - A, pai nu, ca si pe vremea noastra noi eram exceptiile. Asa ne venea noua sa facem, cine crezi ca avea vreme atunci de alintat copii?
Eu: - Pai atunci cum ati stiut sa faceti asa, cu dragoste (si atasament)?
Ei: - Ei, stai sa vezi, daca tu crezi ca noi v-am crescut cu dragoste, s-o vezi pe bunica-ta (e vorba de cea din partea lui tati). Ea spunea ca numai cu "dragul mamei" trebuie sa vorbesti cu copiii.
Eu: - A, deci pe vremea aia totusi asa se cresteau copiii.
Ei: - Da de unde! Pe vremea aia o femeie statea acasa 6 saptamani dupa nastere, si apoi isi lasa copilul cu batrana familiei, care ingrijea de toti copiii, si ea mergea la camp.
Eu: - Pai si alaptat si din alea?
Ei: - Ce alaptat, ii dadea dimineata si seara, si in rest lapte de vaca si mancare...
Eu: - Si bunica?
Ei: - Bunica-ta il purta pe taica-tau intr-o naframa, ca zicea ca numai ea si tigancile mai umblau asa :D. Si asa mergea la camp, cu el cu tot. Si daca voia sa stea, il punea la umbra undeva si ea sapa (tati s-a nascut in iunie). Daca nu voia, il punea in naframa si asa sapa, cu el!"

Asa ca am ajuns la concluzia ca la noi attachment parentingul e in familie :D. Si mi-am amintit ca mi-a mai zis mami ceva o data. Se distra de Alex ca de cand il tinem in pat cu noi noaptea, toata noaptea ma suge. De fapt, ma suzeteaza. Si de multe ori prinde numai tzitzi cu gura si adoarme imediat. Apoi daca mi-o trag afara, se trezeste. Si mami radea de numa ce am ajuns, a zis ca ea numai la bunica a mai auzit asa ceva, ca pana la nu stiu ce varsta a lui tati (un an, doi, nu mai stiu) bunica dormea intr-o pozitie fixa, nu se putea misca, pentru ca tati asa dormea doar, cu tzitzi in gura lui.

Asa ca de cate ori ma voi intreba daca fac bine ca nu bag instructie militara in Alex, imi voi aminti de bunica si ma voi gandi ca totusi n-a ajuns rau tati crescut asa :)). Pentru ca multi carcotasi incearca sa imi spuna ca Alex va ajunge asa un rasfatat. Si ca trebuie sa-mi impun punctul de vedere. Se pare ca am asta in sange, nu pot. Atata vreme cat pot sa-l ajut, il ajut. Atata vreme cat pot sa-l alaptez plimbat prin camera, asa il alaptez. Atata vreme cat ma pot trezi noaptea fara probleme, il alaptez cand vrea el si noaptea. Atata vreme cat mi-e cel mai drag intre noi noaptea nu-l exilez la el in patut. Nu-l las sa planga, il iau in brate daca in brate vrea, etc.

Eu cu bunica asta din partea lui tati nu m-am prea inteles, poate nu am avut ocazia. Nu de alta, dar nici cu bunica din partea lui mami nu m-am inteles pana cand am trecut de adolescenta, pana atunci comentam foarte obraznic. Dar uite ce am gasit ca aveam in comun! Pe langa ca mami imi spune ca seaman cu ea la bolile hormonale. Si desigur, pe langa faptul ca a fost in tinerete Regina Dansului sau Regina Balului :D, iar nu mai tin minte. Mami e langa mine, as putea-o intreba, dar mi se pare mult mai distractiv sa o las sa se mire maine ce am ales azi sa scriu pe blog :D. Oricum, la asta cu dansul clar seaman cu ea :))!!!

10 comentarii:

  1. Treaba cu vanataile ma pune si pe mine pe ganduri. Imi apar desi nu ma lovesc. Cea mai tare e una aparuta acum 2 zile in talpa. E gigant, umflat si dureros, e dea dreptul horror: am talpa vanata.
    O sa merg si eu la dr sa cer analize.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ralu, m-a distrat discutia cu atasamentul! Stii ce mi se are mie ciudat? Cum la asa o chestie naturala si fireasca s-au gasit unii s-o transforme in teorie. Asa se cresc copiii si gata, nu e nevoie sa fie un curent asta.

    Ai grija si de tine! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bineinteles ca mie mi-a sarit in ochi mai ales randurile despre analize:D (si faptul ca Cristina zicea ca are o vanataie-n talpa...hmm, asta nu-i chiar un loc obisnuit in care sa apara o vanataie..si asa, fara lovitura..trebuie investigat!).
    Ralu, nu cauta inca analize suplimentare pe google...sa-ti dea dna dr sa le faci pe cele uzuale si daca este ceva bai, de obicei, se "vede" si apoi se continua investigatia mai tintit..de ex, la lupus, inainte de a face anticorpii, trebuie sa ai niste probe de inflamatie modificate (VSH, fibrinogen)..la fel,daca ficatul este suferind este posibil ca sinteza anumitor factori ai coagularii sa fie afectata..

    Referitor la discutia despre AP mi-a placut ce a comentat Raluca "asa se cresc copiii si gata! punct!":)

    Fiecare-si creste cum vrea copilul! ce treaba are lumea ca puiul meu va fi un rasfatat?! ia uite, domne!:)

    oare eu de ce nu pot intra pe siteul Cristinei?! de mult timp mi se intampala asta:(

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a plåcut tare mult postul tau in legatura cu AP.Si asa de bine te inteleg , mai ales ca e atat de simplu så intelegi..Daca asa simti si asa alegi så iti cresti copilul, mai ales ca functioneazå si toata lumea e fericita de ce ai schimba teoria?!Sa stii ca mie mama mea cand a fost aici (a vazut cum il tineam mereu in brate daca era trist, sau dormeam cu el pe burta pt ca asa de bine ma simteam si aveam un somn tare bun si el fericit de numa' ca avea mancarea la nas:))) mi-a spus ca ea nu a procedat cu noi asa, nu ne-a tinut non-stop in brate sau gugulit asa cum facem noi( eu si sora mea) dar de iubit ne-a iubit si ne iubeste la fel de mult.

    Acum am o prietena care a nascut acum o luna si ma intreba pe mine ce i-am facut eu lui Brucuc ca så nu mai plangå la varsta aceea.I-am spus clar , tinut in brate si la sån(el avea si bibe extra, dar si tzitzi pana la 3 luni jumate).

    ea spunea ca vrea si ea så faca cate ceva in caså si bebica nu vrea så stea singurica; i-am spus cå eu nu faceam decat sa stau mereu cu el , rar faceam cate ceva in primele såpt.S-a linistit , credea ca numai copilul ei e asa:))

    Si mai sunt parinti care le e frica ca se va invata copilul alintat si o så vrea numai in brate.Eu pot sa spun ca e total gresit.Cred ca din contra... in momentul cand el s-a linistit atunci cand il iei in brate inseamnå ca asta a vrut si tu i-ai oferit exact ceea ce voia el.Putin si simplu chiar.Si el capåtå incredere ca mami il va ajuta mereu cand e trist.

    Eu una ma uit la Bruce ca in brate nu mai vrea deloc.Dar DELOC.Si eu l-am tinut cred ca 3 luni numai in brate, am dormit pe burta cu el pana pe la 6 såpt.Si acum nu vrea DELOC in brate.

    Oricum fiecare pårinte isi creste copilul cum vrea.Eu am ales asa si nu imi pare rau deloc.Chiar sunt tare fericita pt ca ma gandesc ca daca il lasam så planga in patut sau il ignoram cand el avea nevoie de mine, doar ca så nu fie alintat, nu mai era Brucu meu un zåmbaret, un frumos si un strengar voios cum e azi.

    Te pup si te admir mami!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristina, te tin la curent daca aflu ceva.

    Ralu, ai mare mare dreptate! Asa ar trebui sa fie normal. Te pup si eu!

    Dana, mi-a placut faza cu "ia uite domne!". Super! Te pup cu drag! Eu pot intra pe site-ul Cristinei, oare de ce nu poti...

    Iulika, ti-am savurat comentariul, l-am recitit de multe ori. Nu numai pentru ca e un comentariu superb, dar si pentru ca tu nu te prea destainui cu chestiile astea. Si cred ca tocmai pentru ca tie ti se par normale! Uite, tocmai ma gandeam ca daca eu in primele luni am stat tot cu Alex in brate, ma plangeam de numa, tocmai pentru ca lumea din jur imi spunea ca ar trebui sa stea in pat... Daca as fi ascultat pur si simplu de dorintele puiului meu sunt sigura ca nu as fi fost asa frustrata. Esti minunata, mami! Avem ce invata de la tine! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Raluca, si eu am vanatai pe picioare, ma intereseaza subiectul :).
    Cat despre AP, sunt de-acord cu tine, fiecare isi creste copilul cum crede ca e mai bine. Si noi o alintam pe soimita si nu o lasam sa planga in ciuda unor pareri cum ca stricam copilul. Si noi, parintii, suntem niste alintati si ne place asa, de ce i-am rapi unui bebelul placerea asta?

    te pupicesc Sofia si Simona

    RăspundețiȘtergere
  7. parca sunt Alice in wonderland cu blogurile si toate aplicatiile pe internet :))). Deci nu stiu cum m-am logat ca si css :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Dana, de ce nu poti intra pe siteul meu? adelle.ro
    asta e . nu mere la tine?

    Treaba cu AP e teorie pentru ca asa cere lumea. Acum lucrurile nu se mai fac in mod dezorganizat, ci doar cu cap ;)) hahaha.

    Vestea buna e ca vanataia din talpa e aproape dusa.
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ralu, ai dreptate, AP se mosteneste in mare masura. Si eu vin dintr-o familie atasata. Tata isi duce fata de 4 ani in brate din centru pana acasa desi are o operatie de hernie de disc. Zice ca pentru copilul tau nu te mai doare, poti sa simti ca-ti cad si mainile, ca oricum il duci mai departe. SI am descoperit ca are asa mare dreptate :)

    Eu am cerut niste analize prin noiembrie anul trecut pentru ca mi se parea ca racesc foarte des si voiam sa vad si cum stau dupa 1 an si 2 luni de alaptat.

    Pentru vanataile tale incearca si arnica - desi asta trateaza efectul la prima vede, nu cauzele. Exista si bobite homeopate cu arnica, s-ar putea ca acelea sa trateze mai multe smtome si sa iti imbunatateasca starea in general.

    RăspundețiȘtergere
  10. Delia, uite ca parca vedem imediat un pattern al vanatailor: mamici care papa sanatos si alapteaza de numa :)). Uite ca eu si Cristina ne mai si caram toata ziua puii, de mai spui ca si tu faci asta, e clar :)))). Te pup cu drag! Spor la alintat soimita! :-*

    zoozie, super tare tatal tau! Jos palaria! Multumesc mult de sfaturi! :-*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...