miercuri, 23 iunie 2010

Ta-ta-ta-ta-ta-ta

Azi-noapte a ajuns Relu de la Bucuresti. Dimineata tocmai il alaptam a doua oara cand el s-a trezit si a iesit din camera. Uitandu-se dupa el, a inceput sa maraie si sa-l cheme "a-ta-ta-ta-ta-ta!!!". Normal ca nu a mai vrut nici sa suga, nici sa doarma. Am mers dupa Relu si el tot il striga "a-ta-ta-ta-ta-ta". Cand am ajuns la el, l-a luat in brate, si Alex se uita la el, si acum cu alta tonalitate, mai de alint, "a-ta-ta-ta-ta-ta"!

Oricum, azi am observat ca ne imita tonalitatile ca si cum ar vorbi. Cand vede ceva frumos face exact ca noi "aaaiiiiii" (cum facem noi "aiii ce frumos/bun ii"). Cand il intrebi unde e Lucky, daca il vede spune "achi" si mai scoate sunete de genu "eeeeeiiiii" exact pe tonalitatea pe care noi ii spunem "acolo-i Lucky". Si daca nu-l vede, spune "uuuuu" exact pe tonul pe care noi spunem "nu-i Lucky acolo, nuuuuu". Se joaca incredibil cu tonalitatile si aproape ca-l poti intelege ce spune!

Timpul petrecut cu bunicul (deci cu tati meu) s-a cam dublat in ultimele zile. Si bunicul are mai multa rabdare sa schimbe activitatea daca Alex se plictiseste, sa inventeze tot timpul ceva nou, sa-l plimbe prin curte, pe la catei, sa se admire in oglinda si sa se intrebe care-i mai frumos :)))). Dar si Alex e mult mai dragastos cu el, se intinde la el in brate (pana acum se intindea la mine, la Relu si la mami) si plange dupa el dimineata cand pleaca la servici.

Update de raceala:

- nu e asa infundat nasucul ca data trecuta, deci poate putin mai usor sa manance si sa doarma
- DAR se trezeste plangand in hohote, plange cu buza de jos intoarsa in timp ce vreau sa-i dau sa suga; suge o gura si plange de numa apoi
- explicatii posibile:

1. la mine si la Relu raceala a atacat, pe langa nas, si gatul si capul. Amigdalele mi-s in pioneze si capul ma doare tare. Nasul continua sa curga. Asa ca si la el e posibil sa-l doara gatul si capul. Mai ales ca plange la supt si l-am suprins frecandu-si fruntea de perete. Nici nu stiu daca trebuie sa le dam ceva medicamente cand ii doare gatul si capul. Stiu ce trebuie la febra, dar la astea nu stiu. Am cautat azi pe net daca are voie propolis (de miere stiu ca nu-i voie din cauza botulismului) si sunt care zic da, sunt care zic ba, asa ca nu riscam. I-as fi dat pentru gat. Ma gandeam sa cumpar oscilococcinum sa am pe acasa... Normal ca am vrut sa-i dau ceai de musetel si nici o picatura nu i-a ajuns in gat... Nici cu doua feluri de cani cu cioc, nici cu biberon.
2. se vede ceva alb la un incisiv lateral de jos. Si la cei doi dinti iesiti parea ca durerea cea mare e cu vreo 2-3 zile inainte sa apara. Si atunci plangea la supt. Acum i-am dat o Camilia dar nu mi-am dat seama daca l-a linistit.
3. s-a iritat foarte foarte rau la fundulet, nu-mi dau seama de ce. Pare usturator...
4. are gaze pe care le scoate cu greu, de mai mult de o saptamana deja. In plus, el e constipat mereu, asa ca e posibil sa-l doara si burtica.

Asa ca nu prea doarme, nu prea mananca, plange la supt/adormit/plimbat, apoi e marait toata ziua probabil si din cauza ca e obosit si flamand.

Ca sa-i mai treaca timpul am mers cu el la apartament, sa mai vada ceva nou pe acolo pe jos. Pentru ca afara ploua ploua ploua... Tare simplu am mers, cu el in pouch si cu umbrela in mana.

Ce am citit interesant azi:

- io nu am stiut ca monosodiu glutamat poate aparea in ingrediente si ascuns sub alte denumiri. Ce-i drept ca nu-mi cumpar prostii din comert, dar tot m-am socat. Credeam ca sunt obligati sa scrie ingredientele de baza. Cititi lista aici, chiar sub video: Lista aditivilor ce contin MSG.

- am citit pe kellymom despre recomandarile La Leche League pentru diversificare. Si in plus, recomandarile a o gramada de asociatii medicale de sanatate, de alergii, din state, internationale, etc. E foarte interesant de citit tot articolul Primele alimente . Dar ce mi-a atras atentia au fost semnele unei alergii. Eu credeam ca trebuie sa ma uit doar dupa bubite sau Doamne fereste ceva gen soc anafilactic. Nu m-as fi gandit la iritabilitate, simptomele noastre de raceala, iritarea la fundulet, balonarea si gazele dureroase ca ar putea fi semne ale unei alergii. Oricum, as fi putut introduce un aliment nou, nu suntem in cele 4 zile de testare, dar nu am introdus pe motiv de raceala.

Doamne ajuta si pe mai departe. Deocamdata, chiar daca probabil il doare gatul si capul in plus fata de raceala trecuta, per total e mai usor ca nu e infundat total nasucul...

Sa vedem daca ma lasa sa si raspund fetelor dragi care mi-au scris azi pe blog. L-am alaptat la 22 si la 23 si cum se implineste ora cred ca ma mai cheama o data.

6 comentarii:

  1. of, of...racelile astea. sper sa va treaca repede. chiar ieri ma gandeam ce noroc pe capul nostru ca nu a racit pana acum. nici atunci cand eu am fost cobza de bolnava.

    Ce fain cred ca e sa-l asculti pe Alex gangurind. Cred ca Relu e tare mandru. Cat despre apropierea de bunicu'. e minunat. Eu eram asa fericita cand il vedeam pe Aidan razand si bucurandu-se cand isi vedea bunicii. va pupam. somn usor

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, medicul nostru pediatru homeopat mi-a recomandat dintotdeauna, la orice boala(!!!) trecerea directa pe un regim alimentar fara proteina animala (la raceli trebuie scoase complet toate produsele lactate) si produsele din faina alba. Incearca si nu o sa-ti vina sa crezi! Blogurile tale sunt f. frumoase, le voi "rasfoi" de acum cu mare placere!

    RăspundețiȘtergere
  3. Raluk drag...sanatate multa lui Alex. Scumpicul de el..deja gangureste pe diferite tonalitati!
    Nu am mai intrat de ceva vreme pe blog-ul tau si nu am stiut ce ati patit. Va pupam si va dorim sa va reveniti repede!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim mult de gandurile bune! Va pupam cu drag!

    Mimi, ma simt onorata de vizita! Faina alba nu consum, dar lapte (crud) da, si stiam ca e formator de mucus :">... Multumesc mult! Chiar zilele trecute am trimis familiei mele linkurile de pe blogul tau despre Elena Nita Ibrian! Am ramas foarte surprinsa ca nu stiam de ea, noi avem o biblioteca imensa de carti legate de sanatate! Ai un blog foarte foarte interesant! Si te admir mult ca de acolo de departe te mai intereseaza sa-i informezi si sa-i ajuti si pe romani :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult, pentru vorbele frumoase! Tu esti fantastic de bine informata, postarea despre soare mi-a mers la inima, foarte bine ai scris si despre alergii, dar si multe altele, nu am avut eu inca timp sa citesc tot (dar recuperez, ce zici, sa mai scriu comentarii si la postarile mai vechi?). Mie imi pare tare rau ca s-a scris asa de putin despre doamna Nita Ibrian si tare mi-as dori sa schimb ceva, macar un pic de tot...

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, Mimi! Sunt sigura ca misiunea de "re-amintire" a doamnei Nita Ibrian e pe maini bune!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...