marți, 15 iunie 2010

Suc de dude

Da, daca tot am putut introduce un aliment nou azi, langa ciresele tocanite care oricum aratau a suc, am stors niste dude. Le-am stors si strecurat prin tifon ca sa nu manance si semintele. Super delicios, si merge bine cu principiul meu de a da ce e de sezon si local copilului. Nu stiu daca o pot considera asta prima din cele 4 zile de supraveghere pentru dude, pentru ca a vomat tot imediat dupa mancare, si putin lapte de dinainte cu 2 ore de masa... El vomita mult cand e constipat, si da, se poate sa fie constipat si fara banane, cereale, morcovi, etc.

Deci azi a papat asa:
- suc de cirese si suc de dude
- supa de dovlecel si salata verde

Observ ca de la canicula ii dau doar lichide :D. La supica a papat cred vreo 5 lingurite de-ale lui. Varsate pe alaturi, dar no, trebuie si babetica sa pape...

Azi a iesit pe balcon. Era pe jos in camera, balconul deschis dar cu usa aia care tine plasa de tantari inchisa. Dar inchisa bine, nu apropiata. A impins-o bine si a iesit in viteza pe balcon. Noroc ca am fost si eu rapida si am sarit pe el, ca in doua miscari de-ale lui putea ajunge la balustrada care e formata doar din 4 bare orizontale subtiri de metal. Lejer incape pe sub cea de jos...

Maine implineste 8 luni, nu-mi vine sa cred! Au trecut foarte incet primele luni in care plangea isteric aproape tot timpul cat era treaz, dar acum, de cand e o minune de copil, trece asa de repede timpul!

Mie varsta de 8 luni la un copil imi aminteste de un eveniment trist. Dar am ramas marcata rau de tot, toata viata cand auzeam de cineva ca are 8 luni, gandul imi zbura acolo... Cand eram mica, la tzara, bunica ne ducea si pe mine si pe verisoara mea la toate inmormantarile. Probabil ea trebuia sa mearga si nu avea cum sa ne lase singure acasa, nu stiu, niciodata nu mi-am pus intrebari de ce mergem. Nu ne deranja deloc, mai ales ca si primeam batiste si colac cu o moneda in el. Nu eram oricum atente noi la ce se intampla acolo. In afara de o inmormantare anume. Era vorba de un copilas, mormantarea era vara, dar noi il vazusem de Craciun cand umblasem la colindat dupa colaci. Tin minte cat erau de fericiti atunci de Craciun toti din familie de noul membru. Iar acum, la inceputul verii, s-a intamplat tragedia, baietelul a murit din cauza unui vaccin! Mie nu-mi prea placeau copiii mici, poate pentru ca tot timpul eram cea mai mica din grupul meu de verisori si prieteni. Dar copilul asta era foarte foarte frumos, si am retinut pentru totdeauna si numele lui, imi placea mult. Si toata tragedia asta m-a afectat si pentru ca vedeam familia cat era de afectata, si pentru ca era prima data cand imi puneam semne de intrebare legate de sistemul de sanatate. Pana atunci avusesem impresia ca doctorii le stiu pe toate, si rezolva orice problema, fara nici o latura negativa! Pentru prima data mi-am dat seama ca nu e asa, si ca ti se poate intampla ceva rau chiar daca urmezi orice reguli si orice sfaturi medicale. Si tragedia asta a "loteriei" mi se parea ingrozitoare, un pericol constant care planeaza asupra noastra... Si nu imi venea sa cred ca taranii nu o linseaza pe asistenta din sat care i-a facut vaccinul. De unde era sa stiu eu atunci ca nu tinea de ea ce s-a intamplat...

N-am putut sa scriu aceasta postare maine, in zi de sarbatoare, dar nici n-am putut trece de varsta asta a lui fara sa notez undeva ce insemna pana acuma in capul meu 8 luni. Pe orice copil de 8 luni l-am comparat toata viata cu cel de atunci... Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Iertati postarea trista si ne-la-locul-ei...

6 comentarii:

  1. Si eu tocmai ma gandeam sa merg maine sa-i fac vaccinul de 2 luni. Chiar nu stiu ce sa fac, imi este frica si sa-l vacc si sa nu-l vaccinez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Raluca, te imbratisez!
    Il pup pe Alexustu dulce. La multe lunite, pui mic. Sa cresti mare, sa fii sanatos, sa te faci om!

    Raluka, te admir pentru delicatetea sufletului tau... de o inocenta absoluta faptul ca, in zi de sarbatoare pentru puiul tau, faci un post in memoriam pentru puiul care ti-a marcat copilaria si a fost baza multor decizii viitoare. Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  3. Diamar, dupa cum vezi, sunt atatia copii care nu patesc nimic de la vaccinuri. Stii care e parerea mea despre ele. Dar trebuie sa te decizi ceva, si dupa aceea sa nu iti mai pui intrebari si sa nu mai ai dileme! Sunt sigura ca nici mamele care fac vaccinuri, nici cele care nu fac, nu isi mai bat capul, nu-si pun intrebari, nu se uita inapoi! E stresant asa! Te pup cu drag si sper sa iei decizia cea mai buna si sa fii impacata cu ea!

    Nela, ma faci sa ma simt asa de buna si eu nu sunt :D. Dar e un sentiment super placut sa stiu ca lumea asa m-ar percepe! Si ai exprimat asa de bine sentimentul meu pentru copilasul acela, mai bine decat mine! Incredibil! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluca, cum stii tu sa spui mereu ce trebuie cand trebuie! imi place asa mult cum scrii si ce scrii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adriana, multumesc mult! Am crezut ca vrei sa ma intrebi ceva despre dude si mi se parea simpatic ca noi chiar azi am inaugurat sezonul la ele! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. :) ar fi fost tare coincidenta! pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...