joi, 24 iunie 2010

Somnorici

Alex nu prea mai pare deranjat de raceala. Nasul nu-l supara. A ramas plansul la supt/somn, dar in rest pare ok. Daca nu-l supara nasul eu in rest nu stiu ce sa urmaresc :D. Cred ca a fost mai bine de data asta pentru ca am racit si eu aproape deodata cu el, semn ca am luat si eu acelasi virus de la Relu. La vreo doua ore dupa primele lui simptome, deja le aveam si eu. Si probabil am produs anticorpi. Data trecuta eu am racit la vreo 2-3 zile dupa Alex, deci atunci am luat raceala de la el, nu de la Relu. Asa ca acum eu si Relu suntem mult mai raciti decat el, in continuare. Doamne ajuta sa fie la fel de bine mai departe! Adica sper sa fie bine si acum, ca intr-adevar nu putem sa ne dam seama daca il doare capul sau gatul. Poate totusi ar trebui sa ajungem la medic sa-i verifice gatul, sa nu fi ramas cu ceva...

Eu sunt cobza. Nasul mi-e infundat si imi curge continuu, de de-abia asez copilul in pat, nu ma pot apleca, se lasa cu precipitatii. Capul nu ma mai doare asa tare. Gatul e in pioneze. Stranut toata ziua. Dar ma bucur tare mult ca Doamne Doamne ne-a ajutat de data asta sa nu fie Alex asa racit ca data trecuta! Am fost asa de trista cand am vazut ca iar raceste si m-am gandit ca iar trebuie sa trecem prin chinurile alea...

Somnoriciul meu se comporta totusi diferit :D. Nu si-a facut somnul de la amiaza, l-am scos in curte, a marait, l-am pus in carucior sa se joace si am inceput sa plimb caruciorul, ca maraie daca stau intr-un loc. In doua minute a adormit mancand din bara din fata. L-am dat pe spate sa nu stea asa, avea deja o urma pe obraz de la bara :D. Apoi el tot pica in fata cu capul la cutie si eu si mami il tot dadeam pe spate. Super surprinse, ne distram de el de numa, dar totusi ne intrebam daca nu cumva e bolnav. El nu adoarme in carucior! El adoarme plimbat si leganat si usor scuturat!

Apoi somnul urmator nu l-a mai dormit! Asa ca l-am pus in carucior si am iesit in oras, cu speranta ca va dormi. Da de unde! Chiar daca a sarit peste un somn, tot nu a adormit. Am venit acasa si i-am dat tzitzi si apoi a dormit 2 ore! Am mers la el, era deja 20:30, sa-l verific daca nu are febra! Pai imediat trebuia sa isi ia cina si sa adoarma somnul de noapte! Am pus mana pe el si s-a trezit, s-a foit, s-a ridicat in fund mai somnoros decat l-am vazut toata viata mea! Doar el si la 2 noaptea se trezeste mai fresh! Si nici nu m-a vazut in fata lui. Apoi s-a prabusit de somn cu capul pe catelul de plus de la picioarele lui! Iarasi eu si mami am inceput sa radem, chiar daca amandoua ne intrebam daca nu cumva nu-i e bine. El e un copil care doarme foarte putin si care adoarme foarte greu. De asta parca nu stiam daca sa radem din toata inima, dar la imaginea super-comica nu te puteai abtine. Apoi, tot asa somnoros si-a rasucit buzita si s-a pus pe plans, ca si cum m-ar certa ca nu sunt acolo cand s-a trezit. Nici nu ma vazuse de somnoros, chiar daca eram in fata lui! L-am luat in brate si a fost in continuare zapacit cateva minute bune!

Editez sa adaug ce am citit acuma seara interesant, dat pe facebook de Cristina: 101 motive pentru a-ti alapta copilul. Super!

6 comentarii:

  1. musai ajungeti si la medic cu piticul sa se uite in gat, urechi, sa-l asculte la plamani. Zic eu care m-am omorat mai mult de-o gramada cu doctorii dar treb sa fii impacata ca merge spre bine. Pupam somnoriciul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Raluca, eu am observat la Ana starea de somnolenta cand are ceva: virusache, vomita, etc... Corpusorul ei parca e "shut down", nu stiu cum sa explic, functioneaza la capacitate minima, isi conserva energia.

    Stii ca atunci cand s-a imbolnavit Ana prima data, ma bucuram ca un copil mic ca doarme, si dormea si pe burta! Ma gandeam ca dadusem lovitura...

    Poate ca ar fi bine sa il mai pbservi si azi si daca ti se pare ceva ciudat, total diferit de comportamentul lui obisuit (fie ca e somn, papa, etc), sa mergeti totusi sa il vada un medic.

    Te pup si ma rog la Dumnezeu sa nu fie nimic grav, ci numai simpla raceala.
    Sanatate multa.

    RăspundețiȘtergere
  3. poate o fi ceva in aer... ieri toata ziua Stefan a dormit fff putin de 3 ori cate 20 de minute.
    insa azi noapte, am avut o noapte la care cam visam de mult.
    nani la 9 jumate s-a mai trezit pt titi abia la 2 si apoi la 5 jumate si ne-am trezit de tot la 8.
    deci si al meu a dormit la greu azi noapte.
    sper sa fie ok Alexutu si sa fi fost doar somnoros.

    pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragilor, va pup...sper ca totu-i bine..

    RăspundețiȘtergere
  5. voi ce ma faceti pe-acolo, dormiti in continuare, ati plecat in concediu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Va pupam cu drag, fetelor! Suntem ok, dar ploaia asta ma face sa nu am energie pentru nimic... :">

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...