miercuri, 9 iunie 2010

Prima zi de capsuni + prima julitura

Da, dupa prima vanataie trebuia sa urmeze si prima julitura. Era doar in scutec azi-dimineata in brate la bunica lui, se juca pe banca de lemn. S-a lasat in jos cumva tragandu-si coapsa de spatarul de lemn care nu era bine slefuit. Asa ca, fiind si dezbracat, s-a procopsit cu o mare julitura. El a inceput sa planga si noi tot ii cautam in talpi daca nu are bucati de lemn care sa ii fi patruns in piele. Abia apoi am observat ca avea saracutul o julitura.

I-am dat apoi niste pantalonasi foarte subtiri, chiar daca este canicula. Asa ca in loc sa-i dau un body cu maneca scurta la somn, am zis sa-l imbrac cu tricou cu maneca scurta. Arata asa de scump cu tricou si pantalonasi, parca era baiat mare! Mi-a venit sa-l pup toata ziua. Oricum, si eu i-s draga, ca toata ziua a plans dupa mine "mammmmaaaa" :)).

Asa, si azi a incercat prima data capsuni. Stiu ca nu se dau pana dupa un an. Dar m-am gandit ca, la fel ca la kiwi, se poate da curatat de samburi. Asa ca am curatat un fruct (ca acum am cautat pe dexonline daca e un capsune sau o capsuna si e un capsun :)) ) si l-am pasat. Nu i-a placut. Oricum, molfaise deja pe para lui. E a doua zi fara mar, din moment ce nu i-am mai dat nimic pe razatoare. Si marul se rupe in bucati mari in gura lui.

Oricum, capsunii fac parte din fructele care absorb multe chimicale, asa ca sunt pe lista alimentelor care nu ar trebui date la copii daca nu sunt bio. Cel mancat de Alex e de la noi din gradina, bio, asa ca nu am vrut sa ratez sansa sa isi ia el asa o "pastila" de multivitamine pana primavara urmatoare. Consider ca fructele locale de sezon contin tot timpul ce are nevoie organismul nostru in acea perioada. Pentru asta zic eu ca sunt facute.

Si tare mi-e ciuda ca din cauza ploilor avem asa o slaba recolta anul asta, anul diversificarii lui Alex... Probabil vom avea capsuni doar cat sa-i dam cele 4 zile sa vedem daca e alergic. Asa cum si cirese am avut doar vreo 5 zile sa pape Alex cate 2-3 pe zi... Si nici in piata nu am mai gasit. Toate recoltele oamenilor au fost distruse...

Deci la masa de fructe a papat para + capsuni (crude), iar la masa de legume morcov + dovlecel + salata verde (fierte la aburi).

Cu somnul stam prost, dar nu la fel de rau ca ieri. Plange si tresara si se prinde de mine cand il pun in patut adormit, dar reusesc sa-l adorm apoi. Si, cel mai important, azi nu s-a trezit plangand din somn! Suntem pe drumul cel bun. Mai trebuie sa vedem cum rezolvam anxietatea separarii.

Azi am observat ca il striga pe Relu intr-un anume fel, "uuueu", la fel de fiecare data. Poate ma aude pe mine cum ii spun Relu :D.

Si inca ceva comic. Am vrut si eu sa-l invat semnul de "lapte" din limbajul semnelor pentru bebelus. Si inainte de alaptare ii aratam tzitzi (ca deja stie ce e tzitzi si unde e) si ii spuneam "tzitzi (cuvant care il cunoaste) - lapte" si faceam semnul de lapte. In primele doua zile se uita la mana mea si dadea si el din degete, dar nu ii reusea. De atunci mana mea nu mai prezinta interes, se uita la buze si sopteste si el "apt" :)).

Se ridica pe orice, da chiar pe orice, ii trebuie un foarte mic punct de sprijin ca sa se ridice. Rade tare cand se ridica tinandu-se de picioarele mele. Busileaza in 4 labe de numa.

Si inca e tot cu freza Fanta :)

4 comentarii:

  1. care e limbajul semnelor pt bebelusi? andrei nu zice nimic (Doar rar ba-ba si bau-bau- bau) am inceput sa ma panichez ca vad la voi ca era vorbaret de mic:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Adriana, cauta pe google sign language si gasesti multe site-uri cu poze sau chiar cu filme. Eu am incercat putin si degeaba. Credeam ca va incepe sa spuna cuvinte si nu mai are rost. Dar sa stii ca daca vrei sa incerci, nu e prea tarziu.

    Zici de Alex ca era vorbaret, dar cuvintele astea el le rostea o data sau de cateva ori si gata. Pe Lucky nu l-a mai strigat demult. Se rusineaza de fiecare data cand incearca sa spuna ceva. Doar acum de vreo luna ma distreaza ca ma striga Mama! De asta spun ca daca reusiti totusi cu limbajul semnelor, eu cred ca veti trece mai usor peste tantrumuri. Multi nervi de-ai lor sunt legati de faptul ca nu-i intelegem ce vor.

    RăspundețiȘtergere
  3. aaa, am inteles acum. si andrei a zis o data "pa-pa" sau alte silabe....si nu s-a mai repetat:( credeam ca la Alex era "cursiva" treaba. adica la voi pana acum o luna nu striga/zicea des "Mama"?
    o sa caut! multumesc si hugs

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai zicea cateodata in soapta mama. Dar majoritatea cuvintelor le spunea doar de cateva ori, intr-o zi, si apoi pauza :D. Hugs!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...