joi, 10 iunie 2010

nu stiu ce titlu sa pun

Am rasfoit azi un blog super!!! Un blog mediocru :D

Mi-au placut mult postarile astea:

- Cum sa nu cresti un copil rasfatat - in care zoozie, autoarea, trateaza un articol de pe un site de bone, despre cum trebuie dresati copiii :D.

- Sa cresti un copil e o placere - si tocmai azi am realizat inca o data ca e mult mai usor si mai placut daca ne dedicam total lor. Eu ajung sa fiu obosita sau nervoasa doar daca imi propun sa fac si altceva, de la internet la mancat, si la povestit cu mami :)), cand EL vrea atentia noastra in totalitate. Daca i se acorda, nu e asa marait (decat cand vrea sa schimbam jocul) si deci nici eu nu sunt asa obosita.

- Cel mai idiot articol despre alaptare - zoozie comenteaza un articol de pe site-ul revistei mami, care e intr-adevar, cel mai idiot articol despre alaptare :D

- In schimb asta: Laptele de mama e bun, dar de ce? e unul din cele mai bune articole pe care le-am citit despre alaptare. Si mi-a amintit treaba cu fierul, ca se pierde doar daca incepi diversificarea, dar asta e mic copil fata de ce faine chestii puteti citi acolo.


Alex a fost la fel ca ieri. Cum am spus si mai sus, ei sunt la fel, noi trebuie sa ne schimbam atitudinea fata de ei :D. Important e ca sunt sanatosi! A dormit destul de mult, si a ajuns sa mi se faca dor de el, asa l-am strans in brate cand s-a trezit!!! Si l-am pupat tot tot tot!

In tarc nu numai ca se ridica singur in picioare, dar se si ridica pe varfuri, ca sa vada peste margine :)). Bine, asta numai cu noi acolo langa el, sa nu se creada ca sta singur in tarc. Dimineata nici n-a lasat-o pe bunica lui sa manance langa el :)).

Capsunii nu prea ii plac :D. Pana acum fructul preferat e para, singurul aliment cumparat si ne-bio din ce papa :)). Noroc ca la legume parca ii plac dovleceii, care sunt de-ai nostri. Spun "parca" pentru ca de cand a venit caldura nu prea mai merge cu papatul, suntem tot acolo, cam o lingurita de fructe si una de legume...

Ei si azi a adormit exact exact la fix sa intru eu pe net, hotarata sa ma uit in blogroll ce nu am mai citit, si am dat peste o oferta extraordinara pe forumul "Poarta-ma, mami!": Primul venit, primul servit. Si se pare ca am primit un pouch! Iupiii! Abia astept. Cred ca soarta stie ca Alex vrea numai in brate, de mi se arata atatea "purtatoare" :)).

Pentru cine are puterea, si se poate uita la asa ceva, in blogroll chiar sus e blogul lui Kristen, o raw-food-ist. La postarea ei, trimite in alta parte la o ancheta desfasurata la o ferma de vacute unde se poarta ingrozitor cu vacutele. Eu nu m-am uitat, nu pot acum, cand il influentez si pe Alex. Ati putea spune "de ce sa ne chinuim sa vedem asa ceva?". In urma cu cativa ani am vazut documentarul Earthlings, foarte bine realizat, si foarte bine "citit" de Joaquin Phoenix. Chiar daca nu am mai fost om cateva zile, si nu am mai putut manca bine si nu am mai putut dormi bine, am considerat ca e datoria mea ca om sa vad ce fac alti oameni. Doar prin cunoastere putem, cu pasi mici, si cu atitudini marunte, sa incercam sa facem ceva inspre bine. Nu mi se pare normal sa intoarcem spatele, sa ignoram ca si cum nu s-ar intampla. Prin pasii marunti nu ma refer ca daca filmul e despre cruzimea omului fata de animale, sa devina toti vegetarieni, nu. Dar sa stim cum cresc animalele care le mancam, si cum mor, ar fi ceva important. Poate cand alegeti carnea la magazin sa alegeti o ferma unde animalele cresc fericite, stiu eu? Nu ma pricep. Sa nu purtam blanuri, sa nu cumparam produse cosmetice testate pe animale, etc. Trebuie vazut filmul, neaparat! Ca sa facem alegeri constiente. M-a surprins mult ca in film marea majoritate a tarilor in care s-au filmat cruzimile sunt asa zisele tari super dezvoltate...

2 comentarii:

  1. Mama cate laudeeee! Ma bucura ca ti-a palcut de noi asa de mult incat ne-ai pus pe blog. Vs pupam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pupici inapoi, au fost laude meritate!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...