luni, 14 iunie 2010

La multi ani, bunicule!

Azi a fost ziua bunicului Teddy, adica bunicul lui Alex asta de aici de acasa :D. Sa traiasca sanatos sa isi creasca si stranepotii :D.

Alex a papat o jumatate de cireasa la masa de fructe si 3 lingurite de supa de dovlecel si salata verde la masa de legume.

Azi a urcat prima scara de-a busilea! Si-a ridicat genunchiul stang, l-a pus pe treapta, si apoi tot incerca sa si-l ridice si pe cel drept si nu reusea, asa ca s-a tras de un ghiveci de flori ca sa poata, si gata, a fost sus pe treapta!

E un mare catarator. Acum nu numai ca se ridica in picioare punand mana pe orice, dar daca de exemplu se ridica la fotoliu, sau la biblioteca, pe urma incearca sa ajunga si mai sus si sa se catere, se tine cu mainile de ceva si isi ridica picioarele, exact ca un alpinist. Azi in carucior afara la aer s-a intors pe burta, apoi s-a ridicat in picioare, si pe urma a incercat sa ajunga la manere urcand cu picioarele pe spatarul caruciorului. Nu a reusit asa, dar apoi a descoperit ca isi poate pune picioarele pe manerele lui, cele de langa scaun, si a fost sus! Fara sprijin, dar totusi eram cu mainile la 1 cm de el, sa-l prind. Si sustineam si caruciorul.

Apropo de carucior, e foarte pasionat de el, dar din afara, sa-l studieze cum e facut. Toate suruburile le cerceteaza, toate mecanismele, trage de orice, e super pasionat de asta. In plus, de mai mult de o saptamana, trage si impinge orice. De la jucariile mici pe parchet, la olita, la carucior, la jumper, scaune cu rotile si chiar tarc! Da, si-a tras tarcul dupa el mai mult de un metru, si l-a tot impins inapoi... Si se joaca destul de violent :D. In plus, daca il ridici de unde vrea el sa se joace, plange tare dulcic :)).

Azi i-a mirosit transpiratia :)) asa ca imediat trag concluzia ca poate si noi mirosim de fapt din cauza gelului de dus :)). Daca Alex nu a mirosit deloc pana azi... Asa ca acuma seara a fost iar dush cu gel de dush. Cel mai comic e ca si eu si Relu am ajuns la concluzia ca ii miroase transpiratia exact ca a lui, a taticului lui :D.

8 comentarii:

  1. La multi ani fericiti! Cred ca trebuie sa-ti pregatesti o crema cu arnica ca vad ca juliturile le aveti, maine-oimaine vin cucuie si vantai... ei uite eu nu am avut pana de curand grija sasta, zuzulina mea a fost hiperprudenta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani bunicului! Iar lui Alex, la cate mai multe trepte! :-) Poate il faci alpinist :)

    RăspundețiȘtergere
  3. zoozie, multumim mult! Poate fetele au mai multa minte ;). Ai o idee buna de crema de arnica?

    Maria, multumim mult! Hai mai, ca am tot zis eu ca as vrea sa fie o fire sportiva, sa faca miscare multa in aer liber, dar nu vreau sporturi din astea de la care eu sa fac boli de inima :D

    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am de la tis, e buna ca doar n-o folosesti decat la nevoie chiar daca nu-mi place un component (nu mai stiu care ca nu o mai gasesc). Am vazut insa una in acelasi format ca anala crema de galbenele si o sa verific daca e la fel de naturela :)

    Aia de la Tis e cam 6 lei. Deci OK.

    RăspundețiȘtergere
  5. zoozie, am gugalit, si mi-am dat seama ca poate nu-ti placea parabenul si petrolul. Intr-adevar, nu il dai mult cu ea, dar tot m-am distrat dupa lista ingredientelor de super afirmatia cu cele 3 semne de exclamare:

    "-INGREDIENTE:
    -Petrolatum , aqua , lanolin , cetyl alcohol , cera alba , Arnica montana , glyceryl stearate , sodium borate , ceteareth-12 , methylparaben , BHA .

    -Este un produs natural !!! "

    RăspundețiȘtergere
  6. am scris o tampenie in loc de banal mai sus. Este natural produsul nu bio, produsele naturale au si componente de sinteza, alea organice nu au. Si firmele mari au produse ”naturale” :P si pliiine de chimicale neplacute ochiului meu sau periculoase.

    Aaaa... tot nu gasesc crema de arnica, e semn de sus ca trebuie sa caut alta. Vad doua vanatai pe piciorul Andei - de la scara metalica de la tobogan sunt. Mai Alex al tau e foarte vioi, pai la 7-8 luni eu o lasam pe Anda in pat fara frica ca ar cadea! Concluzia e ca fiecare copil e altfel. Nu am descurajat fata niciodata sa se catere dar e drept e ca nici nu prea avea unde, am mobilat casa cu gandul la ea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce dulce ai fost ca ati mobilat casa cu gandul la ea! Super super!

    Eu stiam ca un produs natural are doar componente naturale, chiar daca nu sunt bio. Sa zicem o crema de galbenele facuta cu galbenele si ceara de albine. Dar galbenelele nefiind bio, nu poate fi un produs bio. In schimb, eu am o pasta de dinti "bio" care poate sa-si puna eticheta asta chiar daca are doar menta din compozitie bio, in rest are toate chimicalele unei paste de dinti obisnuite. De asta la produsele bio trebuie cautat procentul de bio si citite totusi ingredientele.

    RăspundețiȘtergere
  8. scrisesem pe telefon si vad ca nu am mai trimis. Ce spui tu despre produse naturale se aplica standardelor pentru produsele ecologice. AM citit mai demult un articol care explica de unde denumirea natural, bio, eco l produsele comercializate si cum se diferentiaza. Creme naturale au si L"occitane de exemplu cu tot felul de extracte de ierburi. Dar pe langa extractele alea gasesti muuulte chestii nasoale. Si ei chiar se lauda cu traditia lor de sute de ani... Marketing agresiv, that's all.

    stiai de www.cosmeticdatabase.com? Nu gasesti toate produsele de la noi dar iti faci o idee despre alea cu adevarat nasoale. Ma intriga totusi ca zic ca acidul acetilsalicilic e toxic. Asta e aspirina god dammit.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...