miercuri, 5 mai 2010

Ziua 2

Azi am incercat sa papam dublu decat ieri :D. Cred ca au reusit 3 picaturi de suc de mere sa patrunda pe gatut in jos. Cu lingurita nu am avut succes deloc, strambaturi de parca i-as fi dat lamaie :)). Se stramba cu toata fata, iar apoi se scutura tot, ca de frig :)).

Daca am vazut ca nu merge cu lingurita, i-am dat sa suga tifonul cu care am stors marul. Lui ii place asa de mult sa muste si sa suga orice material! L-am si imbibat in suc. Saracutul, a fost asa entuziasmat pana cand a simtit din nou gustul! Si apoi, cu el in mana, din cand in cand uita ca nu i-a placut, si in joaca si-l ducea in gurita. Cand am vazut ca nu mai are chef si rabdare am incheiat masa. A si ragait la vreo 2 minute dupa!

A zis mami ca asa se facea si cand era ea mica, la tara, asa se dadeau tot felul de chestii copiilor, in material, sa le suga toata ziua. (se numea "shomoiog" :D)

Concluzii: ma bucur ca nu am inceput luni diversificarea.

Pentru ca:

- de vreo doua luni, pana sambata, Alex facea kk de 2-3 ori pe zi. De sambata nu a mai facut deloc
- de o vreme nu mai voma. De luni vomita mult zilnic. Asta e in stransa legatura cu kk, tot timpul cand e constipat vomita mult. Pana acum doua luni, facea kk o data la 5 zile si voma foarte mult.
- daca as fi inceput luni diversificarea as fi zis ca de aceea vomita mult.

8 comentarii:

  1. Mai, asta cu shomoiogul e de vis! N-am intrebat-o pe maica-mea ce mancam eu cand eram mica:D..mi-e teama de raspuns:D
    Imi povestea o prietena ca parintii ei ii puneau sarmale in tifon si-i dadeau sa suga zeama aia:D
    Ce zici, il delectezi pe Alex cu varianta vegana a sarmalelor:D?

    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. si mie mi-a spus mama ca pe vremea copilariei ei "suzeta' era un shomoiog in care initial se punea putina mamaliga si din aia sugea pruncul mult si bine. o fi fost bine? o fi fost rau? :)

    Sper sa mearga mai bine maine... Santiago are 1 saptamana de mar si la prima lingurita tot asa se scutura ca de frig, in fiecare zi. O face frig marul asta...

    Pupam

    RăspundețiȘtergere
  3. Ralu, io sper cand ajungem la sarmale sa ne descurcam si fara shomoiog, sa accepte sa mestece solide :)). Pupici dragi!

    Moni, da, da, ceva cereale am retinut si eu, indulcite cu zahar sau miere :D. Si papati mar mult acuma? Sa am sperante ca si astia frigurosii vor papa bine? :D Oricum, trebuie tinut minte pentru la vara in loc de aer conditionat. Pupici!

    Scumpii de ei, ce soc o fi si asta pentru ei...

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluk, uite aici "shomoiogul" modern.
    http://www.bebestore.ro/saculet-pentru-hranire-bebelusi-primii-pasi.html
    Poate merge mai bine asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hihihi, multumesc, Catalina! Uite ca s-a mai gandit cineva :D.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alex, te imbratisez. Pe tine si pe mamica ta! Lasa ca o sa fii un mancacios, stiu eu! Uite maine nu-i poimaine si o sa infuleci de toate. Stiu eu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Raluca, azi am experimentat si morcovul. Si ala face frig. Ca si avocado. Ca tot ce a bagat comestibil in gura. Dar copilul deschide gura in continuare, asa zgribulit cum e el :). Deocamdata merge ok, doar ca nu m-am aruncat eu f tare, mergem incet de tot si ii dau san la greu :).

    RăspundețiȘtergere
  8. Nela, ce simpatica ai fost! Deci asa, stii tu :)). Pupici si imbratisari dragi la doua fete frumoase!

    Moni, saracutii, cred ca sunt tare dezamagiti de ce mancam noi :)). Ce chestie si cu frigurile astea :)).

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...