marți, 8 februarie 2011

Pentru Raisa

Pe forumul desprecopii.com eram inscrisa intr-un grup de mamici minunate, cele cu data probabila a nasterii in septembrie-octombrie 2009. A fost o odisee de vis, de neuitat.

La aceasta odisee am cunoscut-o pe Ecaterina, o mamica din Slobozia. Mi s-a parut frumoasa, emotionata de burtica ei, cu mult bun simt... Ulterior aveam sa o cunosc si mai bine, pentru ca e una dintre cele mai puternice mamici pe care o cunosc, e incredibila, e minunata, si reuseste sa isi pastreze toate calitatile in cele mai grele situatii. Eu una sunt sigura ca daca am de trecut prin greutati devin chiar rautacioasa. Ei bine, Ecaterina e o fiinta minunata chiar daca trece prin niste momente pe care nici o mama nu ar trebui sa le cunoasca vreodata.

Ecaterina a avut incredere totala in medicul ei ginecolog. Si cand acesta i-a spus, chiar daca avea doar 37-38 de saptamani (nu-mi mai amintesc concret), sa vina la spital sa-i induca nasterea, ea l-a ascultat. Motivatia acestuia pe care mi-o amintesc perfect de atunci era ca aveau un singur anestezist care nu venea la nevoie. Si in acea seara erau de garda deodata si medicul si anestezistul, deci era o singura ocazie sa ii prinda pe amandoi la spital.

Tin minte cum stateam ca pe ghimpi toate sa aflam stiri, noutati. Ce ne gandeam atunci, ce se poate intampla cel mai rau? Ne minunam ca nu reusea sa nasca, inducerea nu dadea rezultate. Contractii avea dureroase dar nasterea nu avansa. Si noi ne speriam prin ce chinuri trebuie sa treaca ea. Nici nu stiam ca doar acum incep chinurile ei...

E posibil sa gresesc cu unele date, au trecut de atunci mai mult de un an si patru luni. Dar tin minte ca toata treaba asta a durat vreo 2-3 zile! Stiu ca m-a afectat enorm toata povestea si in mintea mea nu le prea doream de bine doctorilor care i-au impus sa faca asa ceva. Cum sa treci prin atatea zile de contractii? Asta era tot stresul meu de atunci. Si probabil doar la asta s-au gandit si doctorii si or fi dat din mana ca nu-i nimic. Pentru ca se pare ca la micuta Raisa nu s-a gandit nimeni ca sufera in travaliu. Nimeni nu a hotarat o cezariana sau alte moduri de a grabi nasterea daca tot au inceput. Nu stiu de ce, probabil e o legatura cu coruptia ce ii cuprinde pe multi medici ginecologi...

Tin minte cum din timpul sarcinii Ecaterina o numea pe printesa ei "trandafiras iubit". Si numele Raisa e asa de frumos! Ca ea, mica printesa!

Ei bine dupa nastere, Ecaterina ne-a mai zis doar fugar unele detalii. Ca a suferit mult fetita, ca a trebuit sa stea in spital mai mult... Noi eram nervoase pe doctor, nu stiam cum s-o lamurim sa-l dea in judecata. Ea voia acum sa se concentreze mai mult pe fetita si pe recuperarea ei.

Recunosc ca eu credeam ca e doar ceva ce se rezolva cu niste sedinte de kinetoterapie. Si asta pentru ca Ecaterina de atunci intra mai rar pe forum. Si cand intra ne spune mandra pe unde au mai fost la recuperare. Ne povesteste pe un ton asa de normal despre fetita, si asa de senin, incat parca ne da noua putere, cand de fapt ea e cea care are nevoie.

Niciodata nu ne-a facut sa ne simtim prost ca noi ne plangem de lucruri marunte. Niciodata nu s-a plans de situatia in care sunt. Stau si ma gandesc cat e de greu pentru o casnicie sa treaca impreuna prin asa ceva! Ei bine, ea tot timpul avea o vorba buna pentru noi, tot timpul era asa calma si din randurile ei se vedea o bunatate greu de descris. De ce lucrurile rele se intampla oamenilor buni?

Zilele astea Ecaterina a intrat pe forum sa ne intrebe daca nu stim vreun loc in Bucuresti unde sa stea in chirie cand va merge la terapie in luna martie, sa fie aproape de spitalul Marie Curie. Pentru ca ultima data cand s-au internat pentru aceasta terapie, micuta a contactat o enterocolita cu rotavirus si e-coli! Greu de imaginat ca peste toate greutatile ce ii apasau deja, au mai avut de luptat si cu asta!

Ieri o colega de-a noastra care tine legatura mai mult cu Ecaterina ne-a adus la cunostinta ca putem sa indreptam cei 2% din impozitul anual pe venit inspre o Asociatie care ii ajuta. Abia cand am citit povestea Raisei din documentul pentru acei 2% mi-am dat seama de gravitatea cazului. Ecaterina nu ne povestea ca sa nu ne intristeze, ca sa nu ne incarce, ca sa nu ne simtim noi cumva. Da, se pare ca mai sunt si astfel de oameni, plini de bunatate, de putere si de bun simt.

Ne-am mobilizat toate si am facut un grup pe facebook, un blog, am rugat-o noi pe Ecaterina sa-si faca si un cont, si paypal. Ea nici macar nu se gandea sa stranga banuti de la altii. Banii din 2% i-ar fi primit cel mai devreme la toamna.

Blogul este acesta: http://pentru-raisa.blogspot.com/. Citind povestea plangeam si ma gandeam continuu ca puteam fi oricare in locul ei. Copiii nostri sunt sanatosi si alearga si sunt veseli. Ecaterina nu a gresit cu nimic si totusi trece prin aceste momente grele care par ca nu se mai termina. Sper din tot sufletul ca Raisa sa se recupereze total si sa poata sa se bucure de viata si ea, si familia ei puternica.

Sa indreptam cei 2% din impozit nu e greu. Pe blog veti gasi un document pentru administratia financiara gata completat cu datele asociatiei ce o va ajuta pe micuta Raisa. In aceasta seara a fost pus la dispozitie si contul bancar pentru donatii directe in contul mamicii Ecaterina. Va rog din suflet ajutati-le cum puteti! Chiar si dand mai departe linkul blogului, si spunand o rugaciune.

Doamne ajuta!

Editez sa adaug ce am aflat intre timp. Contul respectiv este si de paypal si cand trimiteti sa nu uitati sa bifati "send as a gift" ca sa nu taxeze paypal banii.

15 comentarii:

  1. super , super imobilizarea voastra , aveti toate un suflet mare si sunt sigura ca o va ajuta pe fetitza .

    Doamne ajuta .

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ii ajute Dzeu sa reuseasca! De aia nu vreau sama intorc in sistem:(

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne ajuta! Ce poveste trista, dar ce mama nemaipomenita!! Iar voi sunteti niste prietene grozave!
    Si cum invat eu iar, sa apreciez ceea ce am si sa pricep, ca nimic nu e de la sine inteles...

    RăspundețiȘtergere
  4. scuze, voiam sa scriu mobilizarea voastra , asa-mi trebe daca scriu asa tarziu
    inca odata , bravo si Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  5. Raluca cum se numeste profilul de pe facebook? Sau daca vrei sa lasi si contul pt ca as vrea sa donez si eu pt Raisa. E ft trist ca un copil care s-ar fi nascut sanatos sufera acum din cauza incompetentei medicilor. Sa o ajute Dumnezeu pe mititica sa se recupereze repede ca sa se poata bucura de viata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut contul acum. Nu vedeam partea din dr a paginii de pe mobil.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim mult, fetelor, tuturor!

    Pe facebook este un fanpage

    http://www.facebook.com/pages/Ajutati-o-pe-Raisa/185016031538503

    si un grup de discutii

    http://www.facebook.com/home.php?sk=group_162312983819877

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamne, ce poveste trista! Saracuta de ea...dau si eu mai departe, desi am un blog "mic"...Doamne ajuta!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumim mult! Eu zic ca sunteti chiar faimosi! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. noi:O? poate ne confunzi:)) dar daca nu, multumim:D
    oricum am postat si eu...poate se mai umple contul acum de 1 martie sau de iepuras:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Raluca,
    Ai putea sa ma contactezi te rog pe mail hranaviero@googlemail.com? Este in legatura cu Raisa, si eu iar nu stiu care e adresa ta.....
    Cu drag,
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  12. Adriana, voi sunteti Ciobaneii, voi il aveti pe taticul purtator de sling din toate pozele de intalniri de mamici alaptarese, purtatoare, etc din Bucuresti! :)

    Sigur nu te confund!

    RăspundețiȘtergere
  13. Raluca, ca de obicei ai exprimat cel mai bine ce am simtit si simtim toate in legatura cu Raisa si cazul ei...sper sa o puteam ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi amintesc de tot ce povestesti tu de parca ar fi fost ieri...cum stateam cu sufletul la gura asteptand o veste buna...care din pacate nu a mai venit! Doamne, ajut-o pe micuta Raisa, ajut-o sa fie un copilas ca toti ceilalti de la odiseea noastra, si ajut-o pe mamica ei sa aiba puterea sa mearga pana la capat. Ajut-o ca intr-o zi sa aiba fericirea imensa ca acesta fetita minunata si greu incercata sa-i poata spune "MAMA"!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...