marți, 10 august 2010

Prima zi de lebenita

Azi a primit si el prima data lebenita (a.k.a. lubenita, pepene verde, pepene rosu,...). Asa-i zicem noi, asa scriu :D.

A muscat reticent, apoi mai cu curaj. Apoi a dat de niste fibre tari si nu a mai vrut. I-am dat-o pe razatoarea de plastic sa vad ca ramane numai apa roz :D. I-am dat cu lingurita si a luat cateva!!! Mare minune. Apa nu o ia cu lingurita, asa ca ne-am scos daca vedem ca nu suge si nu bea apa. (Apropo de apa, am si uitat sa spun ca sambata a inghitit cred eu prima data apa. De atunci s-a mai intamplat de vreo 4 ori. Adica 4 inghitituri :D. Ne pregatim vertiginos de drumul de Grecia :)) ).

M-am tot gandit dupa cartoful dulce ce sa-i incep, ce va fi prin Grecia si mi-am dat seama ca vor fi pepeni. In plus, sunt o minune pepenii astia ce plini sunt de minerale si vitamine. N-am timp acuma sa caut un link, dar google zice tot. Si inca un "in plus", fac parte din legumele care nu-i bai daca nu le gasesti bio, ca nu acumuleaza multe pesticide.

Alte chestiuni:

- sambata mami cu fratello au mers in concediu. Deci de duminica ne descurcam in formula eu, Relu, tati si Alex :D. Surpriza surprizelor e ca tati si Relu se dau peste cap sa ma ajute. Tati pleaca tarziu la servici si vine devreme :D si Relu cum vine de la servici, cum il ia pe pitic. Aseara i-a udat la mami zecile (oare sunt numai de ordinul zecilor? nu stiu...) de flori cu stropitoarea si cu Alex in brate, ca eu mancam :D. Tati mi-l tine sa-mi fac de mancare salata zilnica. Din astea... :D

- cu somnul o ducem rau eu cu Alex :D. Si cel de zi, si cel de noapte:

- somnul de zi: ieri a dormit de doua ori, azi doar o data!!! De exemplu azi la 9 jumate am inceput sa-l adorm si sa-i dau tzitzi. A adormit si s-a trezit dupa doua minute. Apoi am tot incercat sa-l adorm pentru ca era super marait daca renuntam la leganat si tzitzi si saltat si plimbat si dansat... Da marait in sensul de aproape plans. La 11 a adormit. Si gata, asta a fost tot somnul pe ziua de azi pana acuma la 22... La ora 16 parea ca ar adormi la tzitzi si din nou a tinut-o intr-un plans cu ochii semi-inchisi. La 19 eram sigura ca voi reusi sa-l adorm rapid dar nu s-a putut. Ca o consecinta, sanii imi sunt carpe, ca daca doua ore incerc sa-l adorm, apoi doua ore el tot cu tzitzi in gura e...

- somnul de noapte: de parca pana noptile trecute puteam spune ca dorm bine... NU! Dar momentele de plans-trezit-supt noaptea se derulau doar intre anumite ore, sa zic intre 2 si 5. Acum de pe la 12 incepe si o tine pana dimineata. Se deruleaza in felul urmator: se trezeste sau tipa sau plange sau toate astea :D, cauta tzitzi disperat (de doua ori s-a ridicat pe mine, ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum, pana acum trebuia eu sa-i caut gurita cu tzitzi), suge vreo doua minute sau uneori doar un minut, se desprinde, se intoarce inspre Relu. Dupa un minut adorm si eu (maxima eficienta!). Dupa alte doua minute se trezeste iar si o luam de la capat... Deci toata noaptea dorm vreo doua minute o data la cinci :)).

- Nu-mi dau seama, il doare burta (se intampla cand trage o besinuta mare dupa cate un plans), il dor dintii (reactioneaza ca atunci cand i-a iesit nr. 3 dar acum nu vad nimic in gingiute), ii e prea cald (e cald), ii e prea frig (il tinem dezbracat si dezvelit)? Nu stiu. Cred ca-l doare si capul, ca se freaca de toti peretii cu fruntea, sa fie rece. Stiam ca-i doare capul cand le ies dintii, sper sa nu fi racit cumva... Stiu doar ca pe dimineata sanii mi-s goi goi si ma dor sfarcurile de atata supt. Noroc ca il dau la tati vreo doua ore si dorm. Ma trezesc cu ei plini la loc...

- inca ceva: e predispus la lovituri :D. Ieri era bagat sub un scaun si s-a ridicat brusc si s-a lovit in bara aia de la scaun pe care iti pui de obicei picioarele. Din cauza asta azi are o mica vanataie pe frunte. Tot ieri s-a lovit la pat de ma mir ca nu are o vanataie mare la ochi. El la patul nostru tot timpul se ridica in picioare pe tablie si se joaca la perete. Nu stiu cum, dar ieri i-a alunecat un picior si a dat cu ochiul exact de cantul ala, de marginea subtire a tabliei patului. A plans infiorator. Acuma seara cand am mers la dush, in entuziasmul lui (tot timpul sare la mine in brate si rade si "fuge") a dat cu capul de dulapul din baie, dar foarte usor. A plans iar... Ce ma "distreaza" e faptul ca eu cred ca el are impresia ca l-a lovit persoana care il ingrijeste atunci. Cu scaunul era Relu langa el, si s-a intors nervos de la el, l-a impins, si s-a intins inspre mine. Cu celelalte doua accidente, era la mine. Si eu voiam sa-l consolez, dar el ma impingea nervos si speriat!

- azi l-am invatat sa zica "ptui" :)). Era la mine in brate, ii dadeam sa muste dintr-o caisa. A dat de fibre multe si s-a scarbit, imi tot arata ce are in gura, ramasesera ca niste ate. Si i-am tot zis sa scuipe afara. Incercam sa-i arat cum si la un moment dat am zis "ptui" si el a inceput sa rada, si sa zica si el, perfect fiecare sunet "ptui"! :)) Pana la urma i-am luat eu fibrele alea, dar el tot se distra si zicea "ptui" :))

2 comentarii:

  1. Mi se strange sufletul cand citesc prin ce chinuri treceti voi :( cu somnul. Cand simt ca ma supar prea tare ca plange Paul, sau vrea in rate cand am treaba ma gandesc la tine si la cat efort depui ca sa ii fie puiului bine,atunci ma simt cea mai norocoasa,si ma rog incetisor sa fie si Alex ca PAul,macar sa dormi si tu putin. Daca as putea,as veni eu sa il legan,de tzitzi nu poate fi vorba ca nu-s nici sfarcuri,dar lapte nici atat(!) ,macar sa te odihnesti. Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lali, multumesc mult! Sunt sigura ca nu ne da Domnul ce nu putem duce. Important e sa fie sanatosi. Sunt sigura ca de cate ori sunt bolnaviori ne gandim ca am face orice numai sa fie sanatosi. Orice asta e mare :)).

    Multumesc inca o data! Va pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...