luni, 30 august 2010

Al saselea dintisor

Am scris aseara o postare si blogger nu m-a lasat s-o trimit. Asa ca dau copy acuma, iar deseara sper sa pot intra sa scriu alta:

Ieri seara l-am culcat foarte tarziu si nici netul nu a mers bine, asa ca nu am mai scris nimic.

In timpul zilei salvasem niste linkuri interesante de citit:

- Despre "gelozia" dintre frati: http://purtatulbebelusilor.blogspot.com/2010/08/despre-gelozia-dintre-frati-pentru.html

- zoozie a scris in ultima vreme cateva articole faine despre alaptare cu pasiunea caracteristica:
---http://blogulmeumediocru.blogspot.com/2010/08/mituri.html
---http://blogulmeumediocru.blogspot.com/2010/08/mituri-ii.html
---http://blogulmeumediocru.blogspot.com/2010/08/alaptarea-in-public-face-minuni.html
---http://blogulmeumediocru.blogspot.com/2010/08/cand-chiar-nu-se-alapteaza-si-chiar-nu.html

- Mariamagdalena a scris niste articole foarte interesante:
---http://bobulmeudeorez.blogspot.com/2010/08/din-gradina-publica.html
---http://bobulmeudeorez.blogspot.com/2010/08/despre-frica.html
---http://bobulmeudeorez.blogspot.com/2010/08/cea-mai-frumoasa-mama.html

- si cine merge la workshop de nutritie rog sa-mi povesteasca si mie :D http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/08/workshop-de-nutritie-pentru.html


Si acum despre noi. Azi in sfarsit a spart cel de-al saselea dintisor! Am zis ca e musai sa venim inapoi in acelasi loc atunci cand ii va cadea. E vorba despre incisivul lateral stanga inferior. Culmea e ca desi are 6, nu e simetric. Pe langa cei 4 centrali, sus are iesit in dreapta, si jos acum in stanga. Azi noapte a fost intr-adevar mai linistit. Acum vad ca o luam de la inceput, ca in timp ce scriu eu aici el geme prin somn...

In noaptea de vineri spre sambata m-a terminat. M-a si supt de m-a golit de tot, aveam sanii carpe ieri. Si dormeam pe mine, n-am mai fost asa obosita de ceva vreme (nu multa :)) ). Asa ca, dupa premiera cu vinul, a mai urmat una, tot negativa... Am baut ieri prima cafea din ianuarie 2009 incoace. Problema cu cafelele e ca dau dependenta, deci imediat voi fi somnoroasa daca nu le iau si daca nu am motiv de oboseala. Stiu ca ar fi trebuit sa caut moduri de energizare mai sanatoase, dar eu aveam nevoie foarte rapid de o doza buna, nu puteam astepta efecte mai lente ale unui grapefruit de exemplu... simteam nevoia sa-mi bag direct in ochi cumva daca as fi putut...

Ieri am luat prima data si Galafor pentru laptic. Mi-am adus sa nu cumva sa pateasca ceva rezerva mea de lapte, din moment ce doar asta papa piticul. Nici nu stie sa suga din biberon sau din cani cu cioc, deci daca Doamne fereste s-ar fi intamplat ceva, nici nu-mi vine sa ma gandesc. Imi pregatisem frumos si ceai de lactatie, dar le-am uitat intr-o geanta acasa. Azi dimineata deja imi erau plini sanii si (ca de obicei) stropeam peste tot in jurul meu :)).

Asa ca desi doar azi a spart un zimtisor, lupta interioara cred ca s-a purtat in cealalta noapte. Azi noapte a fost destul de ok. Se trezeste totusi foarte dimineata :)). Azi l-a plimbat Relu o jumatate de ora pe malul marii sa mai dorm putin.

Chiar daca in ultimele luni mai prindeam cateodata cate un gest de afectivitate din partea lui, uneori chiar ne pupa, ei bine, in ultimele zile ne iubeste tare tare tare!!! :x :x :x Iar noi ne topim dupa el cand il vedem! Se intinde la noi si ne pupa!!! (da, nu accidente de genul ca vrea sa suga tzitzi si se intinde la gura, sau ii e foame si se intinde la gura, etc. chiar ne pupa!) Se intinde cu fata si cu gura facuta de pupic si direct pe gurile noastre! :)) Si gestul asta mai e acompaniat si cu ambele manute puse din proprie initiativa pe umerii nostri, si apoi strans capul nostru in brate! E un moment minunat!!!

De tzitzi ce sa zic, ca de multe ori eu stau intinsa, el in fund langa mine si se apleaca la tzitzi si suge o gura, apoi se joaca singur cu degetele si ma trage :))))

L-a recunoscut azi pe calculator pe taica-sau intr-o poza si era foarte nervos ca nu poate pune bine mana pe el :)).

Peste tot aici toata lumea il striga "Alex!", toata lumea il cunoaste si la plaja si la masa. Si el se intinde la toti. Daca ei vor sa-l ia in brate, merge rapid. Daca vede pe cineva interesant, noi nici nu mai contam. Dimineata a stat in brate la o doamna in apa vreo 15 minute si nici nu s-a mai uitat la noi unde suntem. Si inainte sa-l ia era un marait si jumatate. La ea era fascinat! :)) Cred ca am inceput sa-l plictisim :)).

In apa dimineata mergem intr-un loc, la vreo 10 metri de plaja oficiala a hotelului, ca e mai linistit si mai putina lume. Dupa-masa mergem la plaja hotelului, special pentru Alex sa vada lumea si sa nu fie asa marait. Dar e cu doua taisuri, ca se opreste din maraiala sa vada lumea, dar se intinde la ei si daca oamenii merg in treaba lor, e jale :D.

A inceput sa faca din mana "pa" sau "tai-tai", cum vreti sa spuneti. Noi ii spunem aici in functie de nationalitate :)) dar am observat ca majoritatea spun "ciao", foarte putini spun "bye-bye", desi nu sunt italieni. Nu noi l-am invatat, ci cum ii tot fac oamenii. Ieri am crezut ca e o intamplare si da din mana doar asa. Dar azi am observat ca il saluta o fetita mica si a inceput si el s-o imite :).

Incepe sa ne imite si la unele cuvinte. Dupa ce stranut eu sau el, din cauza ca se sperie, eu ii spun tot timpul "hapciu" si incepe sa rada. Azi a zis si el "haci". Cand e gata sa cada eu spun "hopaaa", azi a zis si el "opaaa". L-a mai imitat pe Relu la ceva cuvant dar am uitat, cand mi-l amintesc o sa scriu...

Si acum detalii mai scarboase. Ieri nu a facut kk singur, dar azi dupa lungi chinuri da! Si inca unul foarte tare, si foarte lipicios, de abia am reusit sa i-l spal de pe fundulet, degeaba era in apa, trebuia frecat bine... Nu inteleg, de doua zile chiar a revenit la alaptare exclusiva. Azi a ros pe o para si cred ca a si inghitit o firimitura mica, deci pentru azi nu mai pot afirma acelasi lucru. Dar cum se poate ca un bebe alaptat aproape exclusiv sa aiba kk asa solid?

A, inca ceva :)) tot din categoria treburi... Noi de vreo 2 luni il vedeam de multe ori in timpul zilei ca se da asa usor pe spate din pozitia sezut, ca si cum ar vrea sa priveasca mai bine, si se cutremura asa tot, ca un fior, si mai si spune un "ha", ca si cum ar spune "ce-i cu treaba asta?", se scutura tot foarte comic. Ei si azi am vazut, cand era fara scutec, ca se scutura asa cand face pipi! Mi se pare super comic si mi se pare foarte util sa stiu cand face pipi!

Cum de am avut timp acuma seara sa intru sa scriu? Desi el de obicei adoarme la 10-11, azi mi-a adormit in brate la mini-disco! A intrebat bunica de la Baia Mare daca l-a vazut vreo fata ca a adormit dansand :)), si i-am spus ca sigur!

3 comentarii:

  1. felicitari pentru dintuc! :) ... probabil ca de aici se trageau parte din starile lui... Bine ca a iesit!
    Tare frumos petreceti.... citesc si visez cu gandul la primul nostru cincediu in 3... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim! Abia astept sa imi spui cat de minunat e in concediu! :x :x :x

    RăspundețiȘtergere
  3. hahah, bine ca n-ai zis cu patima :))

    a propos de fior cand face pipi, stiu ca poate fi si semn de infectie urinara, desi nu-i o regula. Acum sper ca nu te-am pus pe jar ca n-am vrut sa-ti strica vacanta. DIn ce povestesti, pare un reflex mai vechi la voi, deci, totusi... :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...