marți, 29 mai 2012

TIME – I am mom. Enough!


Mi-a placut mult schimbarea titlului, propusa de un grup de bloguri de natural parenting. Aceste bloguri au facut un “carnaval” al postarilor cu aceasta tema, “I am mom. Enough!”, titlu inspirat de tot iuresul din media provocat de coperta revistei Time.

Stiu ca sunt intarziata ca scriu abia acum despre asta, dar uite ca ultimele doua postari din acest carnaval le-am citit abia ieri, si mi-au placut mult mult.

Am vrut sa fac o adunare de linkuri interesante pe aceasta tema, fara sa-mi mai spun eu parerea, pentru ca au facut-o altii multi mai bine:

Aici puteti vedea pozele din sesiunea foto pentru coperta. Eu recunosc ca imi place mult mult cea a Dionnei, pe care o citesc cu drag de multa vreme la Code Name: Mama.

Dupa ce a inceput nebunia cu acuzatiile si jignirile primite de mamele ce au pozat si de parintii ce practica Attachment Parenting si de parintii ce practica intarcarea naturala, Hobo Mama (care impreuna cu Dionna a fondat naturalparentsnetwork.com) a scris foarte frumos pe aceasta tema aici.

Dionna insasi a simtit nevoia sa se exprime si sa povesteasca despre alaptatul pana la termen (nu pot sa-i spun prelungit, pentru ca asa ar trebui sa fie natural pentru noi, ca specie) aici.

Tot despre familia Dionnei, dupa aparitia revistei, aici.

O postare neutra si frumoasa: No.I am not mom enough.

Despre alaptare, cat timp se alapteaza la nivel mondial, si cat timp e normal pentru specia noastra sa fie alaptata, parerea doctoritei antropolog Katherine Dettwyler, aici.

Tot despre varsta naturala a intarcarii la om, aici.

Un interviu minunat cu protagonistele din pozele propuse pentru coperta Time, dupa scandalul iscat, pe kellymom.

O postare cu mult umor, simpatica, despre alaptare si despre alegerea dornica de scandal a pozei, aici.

Mi-a placut mult chiar in primele zile dupa aparitia revistei, pozaaceasta si comentariul de la ea. Poza este a lui Mommypotamus, in timp ce o alapta intr-o pozitie naturala, nu fortata, pe fiica ei de 3 ani, in ziua in care il nascuse pe fiul ei mai mic.

Mommypotamus a fost chemata la tv sa isi spuna parerea. Despre interviu aici.

Un interviu video cu mamica de pe coperta aici.

Mayim Bialik a fost chemata la tv pentru o serie de interviuri pe tema Attachment Parentingului. Puteti vedea filmarile aici.

Dr. Bill Sears raspunde acuzatiilor aici (ca doar a fost tarat fara sa vrea in acest scandal).

Cred ca una dintre postarile cele mai frumoase pe tema aceasta, aici.

Dar de departe cea mai plina de umor postare, spusa de un tata (banuiesc ca ati observat deja de multa vreme ca in general femeile sunt impotriva oricaror chestiuni legate de alaptat, fie ca e vorba de alaptare la cerere, alaptare noaptea, alaptare in public, alaptare pana la intarcarea naturala, etc. Barbatii privesc mult mai degajat si natural problema).

Si Attachment Parenting International a simtit nevoia sa scrie cu ocazia aceasta despre alaptarea la termen.

Despre strategia dornica de scandal adoptata de Time, aici.

Tot despre alaptare si coperta Time, aici.

Despre alaptarea unui toddler, aici.

Din carnavalul amintit chiar la inceput, postarile Dionnei si a lui Hobo Mama:
Celelalte postari pe tema le puteti vedea in insiruirea de linkuri din josul celor doua pagini de mai sus. Imi place mult postarea lui Hobo Mama pentru oricine care spune ca are ceva impotriva Attachment Parenting-ului. Explica frumos ce inseamna de fapt Attachment Parenting.

Chiar si celebrul raw-food-ist Kevin Gianni a scris despre Attachment Parenting.
 

La noi in tara? Pot aminti doar postarea de pe poarta-ma. Stiu ca s-a scris si pe Mame pentru mame, mai ales dupa scandalul de la TVR. Stiu ca este pe net inregistrarea emisiunii total neprofesionale de pe TVR. Stiu ca si pe Digi24 si-a dat un nene cu parerea ca sunt mame bizare care isi tin pruncii in tot felul de chingi si care ii alapteaza (rumoare in public)! Stiu ca psihologul/psihiatrul dezinformat si subiectivo-pasionat-de-experienta-propriei-sotii a scris si pe blog si chiar stiu ca a primit niste comentarii frumoase, civilizate, care sa il faca sa vada greselile. Dar recunosc ca sunt intr-o perioada in care nu am chef sa ma supere ceva, ceva ce nu as putea schimba, ceva ce imi da impresia ca poate distruge usor increderea fragila a unei mame mai putin informate, care alapteaza, sau ceva care m-ar jigni gratuit. Asa ca nu le-am citit/vizualizat deloc, le admir pe mamicile ce au avut nervi si rabdare sa se lupte cu morile de vant. Daca doriti sa completati lista cu linkurile acestea ce nu le-am pus eu, sau cu altele care v-au placut pe tema, sunteti invitati sa o faceti.

Nu am scris pentru a deschide o cale de scandal, am vrut doar sa am undeva toate aceste linkuri interesante la un loc.

Edit 18 februarie 2013:


"If all women around the world breastfed their babies immediately after birth, the lives of 830,000 babies a year could be saved, Save the Children estimates in a new report released today.

In “Superfood for Babies,” the international humanitarian and development agency identified four significant barriers that prevent more women from successfully breastfeeding, including during the critical “power hour” after birth. They are: cultural and community pressures, the health worker shortage, lack of maternity legislation, and inappropriate marketing of breast-milk substitutes. "

http://www.businesswire.com/news/home/20130217005030/en/Earlier-Breastfeeding-Save-830000-Babies-Year-Save


8 comentarii:

  1. O postare citita acuma seara, care critica articolul din interiorul revistei, legat de AP si Sears si insinuarea ca Sears e un fel de guru: http://www.theconnectedmom.com/2012/05/dr-sears-is-not-my-sons-mom.html

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.huffingtonpost.com/alanis-morisette/attachment-parenting_b_1563667.html

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.thedailybeast.com/articles/2012/05/22/the-bogus-breastfeeding-debate-over-nursing-older-kids.html

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.huffingtonpost.com/2012/09/11/jamie-lynne-grumet-breastfeeding-pathways-to-family-wellness_n_1874263.html

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.huffingtonpost.com/carolyn-s-miles/breastfeeding_b_2696195.html

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.iamnotthebabysitter.com/watershed-breastfeeding-year/

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.iamnotthebabysitter.com/how-to-handle-media-attention/

    http://www.iamnotthebabysitter.com/advocacy-media-attention-page-2/

    http://www.iamnotthebabysitter.com/how-breasts-make-headlines/

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.iamnotthebabysitter.com/time-cover/

    http://www.iamnotthebabysitter.com/time-cover-mom-perspective/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...