miercuri, 8 februarie 2012

Vesti bune

Voiam doar sa spun ca zilele trecute s-a dat acest anunt minunat pe blogul lui Bibi.

Azi am lacrimat de fericire cand am citit vesti bune de la Raisa.

Doamne ajuta tuturor copiilor bolnaviori, sa primeasca toti banii necesari, si sa fie puternici toti apoi, la tratamente si operatii. Pentru ei si pentru parintii lor, va fi greu in continuare. Multa multa putere, rabdare, incredere si sanatate.

Si seara se incheie cu inca o veste buna, legata de spitalul din Sibiu. Stiu ca nu am scris despre asta, dar sigur stiti despre ce vorbesc.

In urma cu cateva luni am vazut intr-un grup de pe Facebook, public, dar in care nu eram, despre necazurile mamelor care sunt despartite de copiii si bebelusii lor, in timp ce acestia sunt spitalizati. Povesti infioratoare care apoi nu-mi dadeau pace zile intregi. Mame si copii disperati.

Saptamanile trecute am vazut tot pe FB link catre o petitie. Am semnat si eu atunci, in 29 ianuarie, si am dat share la petitie. Era vorba despre o petitie catre conducerea spitalului.

Saptamana trecuta a ajuns sa se publice si mai mult despre situatia inumana, pe mai multe forumuri, pe mai multe bloguri. Imi cer scuze ca nu mai tin minte unde am vazut prima data. Dar le-am admirat mult mult pe mamele din Sibiu care s-au luptat cu atata putere cu sistemul incuiat si inuman si ilegal.

La un moment dat a aparut acolo la petitii un comentariu despre un copil ce a decedat in spital, singur. Mesajul era infiorator, cica venea de la bunica acelui copil. Sper din inima ca nu a fost adevarat, nu am mai auzit nimic pe tema. Din moment ce nu stiu daca a fost adevarat, nu vreau sa-l copiez aici.

Acuma seara, dupa multe lupte, dupa aparitii la tv si in presa scrisa, dupa intalniri cu conducerea spitalului, dupa detalii juridice, acuma seara mamele din Sibiu sunt fericite pentru o prima victorie:

"Stimate Mame,

Am primit comunicatul Domniilor Voastre si va marturisesc ca citindu-l am ajuns la concluzia ca impreuna am putea realiza infinit mai multe decat am incercat noi singuri sa obtinem pentru Spital si micutii nostri pacienti. Ei, copiii bolnavi, ar trebui sa ne uneasca in cuget, simtiri, aspiratii si de ce nu realizari.

Cu acest sentiment devenit intre timp convingere am plecat de la intalnirea cu Domniile Voastre. Copia xerox a documentului atasat reprezinta o marturie a celor de mai sus.

Asa cum reiese din acest document am transmis deja catre DSP Sibiu si dorinta noastra solidara cu solicitarile dvs. ca dincolo de limitele reglementarilor actuale sa ni se aprobe suplimentarea numarului de paturi cu inca 11 (5 paturi pentru supraetajare) si 6 fotolii pat, cifra la care in actuala configuratie de spatii de spitalizare in clinica de pediatrie, am putea cu mari eforturi sa asiguram cat de cat profilaxia infectiilor interioare de spital.
Referitor la celelalte concluzii exprimate am fi onorati si usurati de sprijinul pe care il promiteti pentru ca ne asteapta o munca titanica ce ar presupune si schimbari in legislatia actuala (spre exemplu normare si remunerare preferentiala in spitalele de copii pentru personalul de ingrijire) si concentrarea tututror eforturilor pentru realizarea unui nou spital de copii in Sibiu.

Asteptam, asadar, persoana pe care o veti desemna sa va reprezinte in Consiliul de Administratie ca invitat, de indata ce veti primi personalitatea juridica.

Inchei prin a va asigura ca apreciez Comunicatul de Presa pe care ni l-ati remis si asteptam cu totii si sa-l postati si pe site-ul www.petitieonline pentru ca sa-i putem spune cu adevarat Comunicat de Presa. Consideram ca acest comunicat al Domniilor voastre va ilustra pentru cei interesati faptul ca ne-am intalnit si, mai ales, faptul ca vom relationa si actiona impreuna. In ceea ce ne priveste, asa cum se vede din documentul atasat, pe care il facem public, am adresat deja DSP Sibiu cererea de suplimentare de paturi.

Cu stima si, sigur, bunavointa,
Prof. Univ.Dr. Mihai Neamtu

P.s. Astept o reprezentanta desemnata de Dvs. pentru a detalia implementarea suplimentarii de paturi."


Drumul e greu, dar ceea ce au realizat mamele din Sibiu este fenomenal. Succes pe mai departe! Bine, eu personal nu gust vorbele frumoase. Pentru ca acolo situatia a fost ingrozitoare si mamelor le era interzis sa stea cu copilasii, chiar daca ar fi fost dispuse sa doarma pe jos sau pe un scaun. Nu paturile au fost problema, ci atitudinea personalului. Dar... macar par ca s-ar indrepta inspre bine.

Si inca ceva emotionant: http://malinaiordache.com/2012/02/despre-cum-noi-am-schimbat-lumea/

2 comentarii:

  1. Raluca chiar vesti bune.
    Si eu cand am semnat petitia si am citit comentariile celor de acolo, m-a apucat plansul. Ce dureros e sa fi mama si sa treci prin asa ceva. Mi-am amintit in timp ce citeam, de conditiile din spitalele pe unde am fost eu internata cu ai mei copii. Pai dormeam in pat cu fiul meu desi eram gravida in luna a7a. nici nu s-a pus problema sa il las singur in spital. si apoi ultima data cand am fost internata cu ei, am dormit intr-un patut din-ala cu gratii cu ei amandoi. Eu ii spalam, hraneam, schimbam, jucam, adormeam. Pai e un cosmar sa fi despartita de copil pe orice motiv: medical, social, etc... Apai sa mai si sti conditiile din locul unde l-au dus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe langa chinul bolii, si pentru copil, si pentru mama, sa mai trebuiasca sa mai fie si traume... of... Doamne ajuta sa fie toti copiii sanatosi.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...