marți, 16 noiembrie 2010

Mix

Azi Alex implineste un an si o luna, dar nu am ales sa fie acesta titlul pentru ca nu am facut un bilant, un sumar al acestei luni. La multi ani, pui scump!

Azi e ziua bunicii de la Cluj! La multi ani, bunica Mariana!

Un cantec frumos de Craciun:



Somn:

Aseara a adormit la ora 20:10! Am ramas perplexa. Nu cred ca are legatura cu rutina, pentru ca tot cu rutina in seara anterioara adormise dupa 23, chiar daca i-a fost somn de la 19... Cred ca a fost doar o intamplare. Adaug acuma seara ca da, a fost o intamplare aseara :)). Azi si-a revenit la programul normal.

Azi a adormit a doua oara la bunica in brate :)). O angajez! Ce-i drept ca m-a supt toata ziua de numa, deci putea adormi si fara tzitzi... S-a trezit dupa 20 de minute si apoi dupa alte 20 de minute de incercari, a mai adormit putin... Si cel mai comic e ca la bunica adoarme fara sa se straduiasca sa-l adoarma de fapt. Cum am mai zis eu mai demult, ca el doar pacalit adoarme, daca fiind obosit si somnoros, are impresia ca lumea il ignora. Doamne fereste sa isi dea seama ca vrei sa-l adormi. Si la mine cand il adorm, vreo 10 minute il tot leagan in brate, altfel se trezeste. Pe cand la bunica, in momentul in care a inchis ochii a fost dus, l-am putut lua linistita de la ea din brate si l-am putut pune in pat fara sa schiteze nici un gest... Foarte interesant...

Un articol superb despre somn! Superb! Concretizeaza tot ce spune Pentley: http://www.phdinparenting.com/2009/02/28/gentle-baby-and-toddler-sleep-tips/

Alte linkuri:

Mare atentie la scarile rulante! Am citit cu sufletul la gura...

Raceala?

Ma suge mai mult, e putin cald la frunte, stranuta mult mai des, si azi i-am vazut niste mucisori transparenti. Sper sa nu raceasca, pentru ca eu am ramas traumatizata de prima lui raceala cand i s-a oprit rasuflarea si cand nu putea manca/dormi de nas infundat de tot. I-am dat azi vitamina C picaturi. In plus, la noapte vin taica-meu si frate-meu acasa si ne-au anuntat deja ca vin raciti amandoi... :(

Ce mai face:

Am uitat sa spun ca de saptamana trecuta deja scoate si pune cu usurinta toate discurile de lemn ale turnului Montessori. Si e foarte incantat...

Ca o dovada ca intelege tot, azi i-am spus sa mearga la calorifer (ca umidificatoarele sunt desenate cu animalute) si s-a dus. Apoi se juca cu cosul lui de rufe murdare si nu avea ce sa scoata afara, cum se distreaza de obicei. Asa ca i-am dat un material de finet si i-am zis sa mearga sa-l puna in cos, si l-a pus!

Orice obiect mic de lemn il duce la magnetul macaralei de la ikea, asa cum s-a obisnuit cu cele 6 figuri din lemn, dar care au ceva mic de metal :D.

Imi aduce carticica cu animale, spunand "beee", chiar daca doar de doua ori i le-am mai descris pana acum. Si cand ajung la catel, si spun ca face "ham-ham", merge la geam si imi arata cu degetul geamul, ca acolo sunt cateii nostri :).

Carti de recomandat:

Am zis cu Elizabeth Pantley ca mi-ar placea sa incep o serie de recomandari pentru gravidute si mamici. Am terminat de citit cartea "Mami, tati, ma auziti?" de Jacques Salome. O recomand tuturor gravidutelor, mamicilor, tatilor, bunicilor, tuturor care au interactiune cu un copil. A mea e imprumutata de la biblioteca, dar o voi cumpara ca sa am ocazia sa o mai rasfoiesc. Si sa i-o dau si lui Relu sa o citeasca, si bunicilor. Nu e savuroasa, nu e incredibil de usor de citit, dar e plina de informatii foarte utile. E incredibil cat de mult ii influentam pe copii si cat de usor le putem distruge personalitatea, copilaria, viata! Incredibil! Neaparat trebuie citita aceasta carte.

Filmulete cu Alex:

27 septembrie - mergea de o manuta:



1 octombrie - singur cu antemergatorul:



4 octombrie - urca pe scara (in seara aceea pur si simplu s-a dus la scara, fara nici o alta incercare, si a urcat direct pana sus; pana am adus camera urcase deja de vreo zece ori, nu il mai puteam opri):



1 noiembrie - joaca fotbal cu tati (dar se opreste cand vede camera):



5 noiembrie - joaca fotbal cu mine:



si repriza a doua, tot in 5 noiembrie:



12 noiembrie - o chestie ce o face acum zilnic de cate ori ma vede, se ascunde dupa pereti si fuge de mine :))



14 noiembrie - incearca sa-si puna prosopul in cap, super super simpatic!



14 noiembrie - si asta imi place mult, cum fuge el de mine dupa pereti, si apoi ma pandeste sa vada pe unde vin :))



14 noiembrie - Alex danseaza!



15 noiembrie - am vrut sa-l filmez pe Alex cum joaca fotbal singur, dar pana la urma am ajuns sa-l filmez cum se joaca el cand e in pase bune :D

10 comentarii:

  1. ♥♥♥♥♥Wow wow creste Alexutu' vazand cu ochii!!E un pui minunat!!Ce m-am distrat la filmulete.
    Ce veselie e acolo la voi cand e el bine dispus si ce ma bucur ca ai prins niste momente tare frumoase.

    Il pup dulce dulce pe frumosul Alex!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alex e minunat, m-au incantat nespus filmuletele. La multi ani si sa va bucurati de el in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fetelor, multumesc mult mult! Va pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. I-am aratat Degetzicii filmuletele cu Alex si asa i-au placut. Mi-l arata continuu pe Alex si cand se ascundea dupa perete, Degetzica spunea Baooo! Baooo!

    Foarte frumos va jucati cu el si foarte frumos ii vorbiti. Ma bucur ca mai exista familii in care parintii vorbesc cu dragoste, incet si fara pedepse cu copiii. Felicitari, mai asteptam filmulete.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca te-am "descoperit" si vreau sa iti spun ca m-am delectat cu filmuletele puiului tau. Si noi suntem apropiati de varsta cu voi, din cate cred eu cam cu o luna si jumatate - doua mai micuti, insa jocurile si activitatile sunt similare. Voi reveni cu drag pe blog-ul tau sa vad ce ati mai facut :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Mariamirabela, multumesc mult mult de tot! Ce m-am distrat ca s-a jucat Degetzica cu Alex :)). Si iti multumesc mult de aprecieri, am mai ascultat o data filmuletele sa vad cum de ti-am facut o impresie asa buna. Nu mi-am dat seama :)) dar accept oricum vorbele frumoase, chiar mi-au ramas in minte :x :x :x

    BB la bord, multumesc mult! Deja la varsta asta doua luni nu e ceva sesizabil la ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ralu, ultimul filmulet e SUPERB! Cu muzica de Craciun pe fundal, Alex jucandu-se frumos, linistit! Frumos, frumos!

    RăspundețiȘtergere
  8. la multi ani, sa se faca mare,frumos si sanatos!
    ce simpatic e cand merge, cu manutele ridicate :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult, Octavia, trimit rauri de ganduri bune si energie pozitiva inspre tine, sa vad in curand si la tine filmulete din astea!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...