miercuri, 3 noiembrie 2010

Mix cu ce mai facem

- Am uitat la cealalta postare sa spun ca de cateva luni are o pasiune pentru magnetii de pe frigider. Si s-a invatat in timp sa ii ia in asa fel incat sa nu cada magnetul jos cand el desprinde o margine cu degetutele lui mici.

- De vreo luna iar adoarme doar dansat pe muzica. Pana atunci eram suficienta eu sa-i cant :D. Il dansez si la verticala, si culcat oblic la san.

- Ma distreaza teribil cum se joaca cu sanul liber atunci cand suge...

- Alex nu se uita la tv. Nici nu as vrea. Cat sunt doar eu cu el nu merge tv-ul, dar tatalui si bunicului lui Alex le place sa se uite la tv la stiri. Niciodata nu l-am vazut insa sa fie atent la tv. Dar bunicul mai nou incearca sa-l invete pe bebe tv, doar doar va vrea puiul sa stea putin la el in brate, pe fotoliu. Ca in rest trebuie ori plimbat in brate peste tot, ori dus de manuta, ori avut grija la el cand umbla singur. Ce au mai observat bunicii legat de tv e faptul ca ii plac cateii. Nu e atent la tv decat cand vede pe animal planet ceva emisiune cu catei! Puiul lui mama!

- Ma cam oboseste sa fug dupa el cu lingurite sau cu fructe sa pape ceva. De multe luni deja nu mai vrea sa stea in scaunul de masa. Asa ca ma bucuram cand vedeam ca daca e atent sa faca altceva il mai pacaleam cu mancarea. Dar acum sunt asa de obosita sa umblu cu el de o manuta pe scari in casa si in cealalta mana sa am o cescuta cu piure de legume... Mai ales ca el nu mai mananca legume deja de mai mult de o saptamana... Doar roate de orez expandat si cateodata fructe.

Apropo de diversificarea noastra, datorita faptului ca e asa de pretentios (ca sa spun asa...), am ajuns la concluzia ca voi renunta la regula mea de 4 zile. Adica daca tot nu mananca aproape nimic, mi se pare absurd ca atunci cand mananca ceva nou, si in aceeasi zi ar manca alt aliment nou, eu sa i-l restrictionez. Imi place regula, si sunt de acord cu ea, dar la cat e de mofturos Alex ma gandesc sa mergem inainte fara testul de 4 zile. Si daca vedem ca e ceva bai, oprim tot si revizuim ce ar fi putut fi. Ieri in gradina musca din frunze de gulii si de varza. Nu cred ca i-a ajuns in stomac nimic dar era asa de fericit, ca nu am putut sa-l opresc. Mai ales ca stiam ca e mancare sanatoasa. Oricum, am in gand multe alimente pe care vreau sa i le mai aman. Dar la cat de rar si putin mananca, m-am gandit ca daca il vad ca pofteste la ceva mancare sanatoasa, sa-i dau si daca incalc regula de 4 zile. Voi reveni cu o postare legata de alimentele introduse si cele pe care as vrea sa i le mai introduc in viitorul apropiat.

Editez sa adaug ce era mai important: de mai mult de o saptamana plange noaptea foarte rau. Nu stiu daca e burta sau dintii (sau burta il doare din cauza premolarilor), am mai zis. Azi noapte am adormit la 5:05. Pana atunci nu am reusit nici sa inchid ochii. La 6:45 el a fost in picioare. De la 3:30 a stat treaz treaz in fund. Dupa ce o jumatate de ora am incercat sa-l adorm la loc si nu am reusit, m-am pus in pat cu el. La 4:30 a facut kk. Era clar ca ceva il deranjeaza.

Editez a doua oara sa adaug ce a mancat nou acuma seara: ludau ii spune la noi, ceva dovleac dulce dulce, mai sec decat dovleacul de placinta, mai dulce si mai mic, cu coaja gri-albastruie :D. Deci iar mi-am incalcat o regula, pentru ca nu ii dadeam de obicei un aliment nou seara, ca sa nu aiba ceva efecte noaptea. Dar a vazut-o pe strabunica lui mancand si a vrut si el. Din moment ce e un aliment cu care sunt de acord, l-am lasat. A fost foarte simpatic. A mancat putin si cu degetele, apoi s-a jucat cu furculita lui de plastic pana a prins in dintii ei o bucatica de ludau si si-a dus-o la gura!!! E prima data cand se hraneste cu ajutorul unui tacam :D. Apoi si-a pus o rondea de orez pe farfurie si a mers la bunica sa o serveasca. Mi-a bagat si mie ludau in gura cu furculita. Suntem pe drumul ce bun! Cum am zis de la bun inceput, cel mai important mi se pare sa aiba o relatie buna cu mancarea, sa nu ma simta ca vreau neaparat sa-i dau, ca sa nu riposteze. I-am dat si putin ceai de colici cu lingurita, avand in vedere ultimele nopti cu dureri de burta. Sa vedem...

2 comentarii:

  1. Raluca, Alex e deja maricel si poti sa-i dai mai repede alimentele noi. El oricum baga in gura diverse si regula de 4 zile e depasita. Daca ii dai ceva si in ziua aia e ok, eventual si la primul kk de a doua zi, mergi mai departe:).
    Cu mancarea te cred ca e o problema. Si a mea a avut o etapa cand nu statea in scaun, dar eu o puneam pe un scaunel in sufragerie cu ochii in desene animate. SI asa statea pe loc. Nu e cea mai fericita metoda, dar macar nu alergam prin casa. Sau ii puneam desene pe laptop

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Roxana, m-am prins cu regula asta ca nu mai are sens. Cu desenele as mai amana cat pot :)).

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...