luni, 19 iulie 2010

Tae-Bo

Tiiii ar trebui sa calculez pe calendar de cand nu am mai facut tae-bo. De vreo 9+9 luni :)).

Azi mi-a adus Relu de la apartament, la cererea mea, dvd-urile de tae-bo. L-am luat pe cel mai simplu si am inceput. Pffff e minunat sentimentul! Il uitasem! Asociam "munca fizica" doar cu oboseala ce mi-o da purtatul in brate al lui Alex. Nu mi-am dat seama, uitasem, ca poate fi munca fizica ce sa te relaxeze si sa te umple de energie.

Am reusit sa fac doar o jumatate de ora, si asta oricum cu intreruperi, ca trebuia sa-l mut pe Alex de la prize, de la sticlele de vin, de la chestii fara echilibru pe care voia sa se ridice, etc. Sau sa ma feresc sa-l lovesc cu picioarele, ca umbla printre picioarele mele. M-am oprit la o jumatate de ora pentru ca era asa derutat, se uita asa mirat la mine, si s-a apucat de plans.

Oricum, la vreo 15 minute dupa aceea, m-a apucat o stare de rau, de lesin, de greata, incat m-am bucurat ca n-am facut mai mult. Poate totusi, chiar daca nu mi-am dat seama in timp ce faceam sport, trebuia sa o iau mai treptat. Inca nu mi-a trecut starea de rau.

Dar ma mai gandesc si la faptul ca am mancat usturoi ieri si azi, si azi parca m-a durut stomacul dupa.

Alex a fost foarte marait incepand de pe la ora 15. Da foarte marait si chiar plangea. Asa cum plange de obicei de nervi daca nu-l lasam undeva, asa se apuca acuma din senin. Nu am inteles toata ziua ce are, ne uitam ca mutii unii la altii ca nu mai stiam ce sa facem, si eu, si mami, si Relu. Plimbat, jucat, distrat, cantat, dus la catei, nimic nu-l multumea.

Posibile motive:
- dintele nr.4 care ne chinuie de multa vreme. E asa de alba gingia de parca ar fi afara, dar nu se simt zimtii.
- schimbarea vremii (am observat ca e meteo-sensibil) - a venit o furtuna azi
- tae-bo meu - in sensul ca poate a modificat structura laptelui si poate a fost mai putin. Mi-am amintit ca in timpul sarcinii am vazut ceva emisiune cu Oana Cuzino in care spunea ca femeile care alapteaza nu au voie sa faca sport cu nu stiu cat timp inainte de un alaptat (dar nu mai stiu cu cat). Ca se intampla tot felul de procese chimice si ajung in sange tot felul de toxine.
- usturoiul de ieri si azi - tot timpul cand mananc usturoi e plangacios, dar parca nu chiar asa
- cine stie ce altceva, inclusiv lipsa bunicului, care a plecat in delegatie.

Nu a prea mancat azi. Azi noapte iar a fost destul de obositor, ca se mai trezeste plangand, ma mai suzeteaza cu zecile de minute. Dar inca nu au fost nopti ca la dintele nr. 3 in care sa am numai 2 ore de somn pe noapte. E ok deocamdata, Doamne ajuta.

In ultima vreme mi se pare un baietel, nu il mai vad bebe oricat incerc :D. Nu stiu, pentru ca e vara si sta mai dezbracat, si-i vad manutele si piciorusele? Poate s-a mai si inaltat putin? Nu stiu... Dar mi se pare baietel. Si asa de fain ne distram in pat impreuna, si ne jucam cu mult contact fizic, ne luam la tranta, ne rostogolim, etc. Si asa il simt, ca baietelul meu drag si iubit! Care e maaarrreee si din cand in cand se culca pe pieptul meu (pentru vreo 2 secunde de vis!).

Si la alaptat de vreo 2 zile am parte si de clipe minunate, pe langa chinul obisnuit de a-l plimba si a-l adormi. Vrea tzitzi si cand se trezeste, asa, putin, doar vreo 3 minute. Dar in alea 3 minute sta linistit, pe pat, langa mine. Si suge linistit si eu il strang in brate si am impresia ca sunt in RAI! Si ma mangaie, si mai doarme putin linistit. Sau se uita smechereste in ochii mei. (Va rog nu-mi spuneti ca sunt mame care au astfel de experiente pe toata durata alaptatului, ca la noi si acuma sunt doar accidente de cateva minute pe zi)

Noaptea ma distreaza ca am vazut cum ma gaseste. El de obicei se tot rostogoleste pe toate partile. Deci nu se nimereste tot timpul langa tzitzi. Cand incepe sa se foiasca, ma trezesc putin si il trag inspre mine, il rotesc sa fie cu fata spre mine. El incepe sa dea cu mainile in aer pana da de mine. Cand ma loveste cu mainile in piept, el dintr-o atingere isi da seama unde e fata de tzitzi, si deschide gura si gata! Se mufeaza perfect!

Tot din chestiile ce le face, nu mai stiu daca am zis ce face el cu unchiul lui, fratele meu. In weekend, din joaca, frate-meu s-a apropiat de el si l-a atins cu fruntea, frunte in frunte. O singura data a trebuit, ca asta micu' sa prinda jocul. De atunci, de cate ori il vede pe frate-meu, isi apleaca in fata capul, sa dea cu capul :))). Oricum, e fascinat de frate-meu, tot timpul il admira, il priveste, ii zambeste timid, vrea sa se puna cu buna pe langa el... e o atractie! Frate-meu nu se prea pricepe la copii, ca si mine inainte sa-l am pe Alex. Dar si lui ii place tare mult de Alex si se inteleg perfect, se joaca fain impreuna, povestesc, etc. Cel mai mult ii place lui Alex sa-l priveasca pe unchiu-sau tunzand iarba. A facut chiar o pasiune pentru masina de tuns iarba, si deja de cateva luni cand trece pe langa ea vrea sa o pipaie, sa apese pe chestii, no, treburi barbatesti, nu ma pricep :D. Unchiu-sau acuma de-abia asteapta sa-i predea stafeta la munca asta!

Intrebare: ce sa fac cu cele 5118 de mailuri necitite pe yahoo? Cum citesc un mail, am de fugit de la laptop, nu pot raspunde. Apoi revin, si s-au mai pus cateva peste, si uit sa raspund asa la mailuri importante...

Edit: Ca sa fie amalgamul total in postarea asta, editez sa adaug ca azi am reusit sa-i dau putina apa!!! A inghitit de vreo 3 ori! Cu seringa!

Am incercat asa:
- cu biberonul nu poate, oricate marci am incercat - nu stie sa suga din ele, le musca si se sperie ca ii tasneste apa in gat si nu mai vrea sa le vada
- cu cana cu cioc care curge singura e la fel ca si la biberon
- cu cana cu cioc cu supape nu stie sa suga
- din pahar am crezut ca vom reusi, ca se intinde la el, ia cu pofta apa in gura si sta cu gura deschisa, asa ca nu poate inghiti si i se scurge toata pe barbie in jos, si pe piept. Si iar se intinde la pahar. Ce sa zic, ca nici eu nu as putea sa beau apa cu gura deschisa, dar nu stiu cum sa-l invat sa bea si am vazut ca ar vrea.
- am reusit azi cu seringa, pentru ca isi inchide gurita pe langa ea. Si dau drumul incet la apa, sa nu-l stropesc in gura. O parte o da afara, ca deschide gura, dar l-am si auzit inghitind. Yeeee! La noi mersul in concediu depinde de bautul apei, ca daca nu suge pe masina, si nu reusim pana atunci sa-l invatam sa bea apa, ar fi imposibil un drum lung.

5 comentarii:

  1. Super, super ca ai facut sport! La mine e eveniment mersul la bazin, desi mi l-am propus in fiecare dimineata. Nu-mi iese si pace. Perseverez.
    Ce draguta esti tu ca incerci sa dai de cauza tuturor maraielilor puiului...hihi, eu m-am lasat pagubasa demult. Imi zic: are o zi proasta Banana. Punct. Sper din suflet sa nu o ia maine de la capat:D
    Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. RAluca, incearca si cu bibe d-ala cu pai. Nici a noastra nu bea apa, dar de cand s-a invatat cu paiu bea la greu. Si a invatat intr-o zi. Adica i-am dat sa bea dintr=o cutie cu suc Teddy, cu pai. Si apasam eu pe cutie incet si ei ii venea suc in gurita, pe pai. Si s-a prins cum e cu suptul la pai. O prietena mi-a zis ca fi-sa a inceput sa suga din pai de cand i l-a pus in gura.

    RăspundețiȘtergere
  3. -Ralu, iti doresc sa reusesti sa mai faci sport, atat cat sa-ti dea energie si sa te simti multumita de tine;
    -ca si Nela, am cam incetat sa caut posibile cauze ale maraielii Anei..are o zi proasta! asta este! bine, "am incetat", in conditiile in care stiu ca nimic nu a fost altfel decat ieri, iar ieri a avut o zi minunata... :D
    -draga mea, daca as stii ca am 5118 mailuri necitite, chestia asta ar apasa ca un bolovan greu, greu, pe umerii mei..tu chiar crezi ca vreodata, candva, vei reusi sa le citesti? poate la pensie..sau nici atunci caci vei fi ocupata sa-ti dragalesti nepotii:)
    Eu le-as sterge! cu maxima satisfactie si usurare! (ce rau imi pare ca nu pot boldui asta)

    Si eu primesc multe newslettere..pe unele le sterg din start, pe altele le las (Babycenter, Dr Mercola) si daca nu reusesc sa le citesc in 7 zile...ghinion! daca as fi fost in Ro, i-as fi sunat pe prietenii care ne scriu...dar cum nu pot, imi fac o listuta cu max 3 persoane/zi carora sa le raspund..la unii scurt, la altii mai lungut..adesea ma enerveaza YM, ma stresez cand vad la cata lume am de raspuns (desi prietenii nu sunt multi...), dar ma simt tare linistita cand mai "tai" o persoana de pe listuta si mai ales cand primesc raspuns inapoi cu "ce ma bucur ca mi-ai scris";
    -mai, eu m-as duce in concediu! pe bune! hai, gasiti-va destinatia si nu mai stati mult pe ganduri! Ralu, chiar nu cred ca puiul va rabda de sete in asa fel incat sa se deshidrateze si sa devina grava situatia...parerea mea!

    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluk, felicitari pt jumatatea de ora de sport!!! Mergeti neaparat in concediu, Alex se va adapta. Cu lingurita ai incercat sa-i dai apa? Noi asa am inceput :). Soimita e un copil al rutinei, daca ii dau cateva zile la rand apa dimineata, ea stie si asteapta bibe cu apa cand se trezeste. Insista, la un moment dat va prinde obiceiul, zic si eu. Si lasa mailurile in pace, ignora-le deocamdata. Asta e si una din suferintele mele, ca nu am timp sa citesc macar un pic de-ale mele. Cica primii 20 de ani sunt mai grei :))), hai, curaj!

    RăspundețiȘtergere
  5. Fete dragi, multumesc mult pentru ca v-ati facut timp sa-mi scrieti, in viata noastra si asa ocupata pana peste cap! Va multumesc mult pentru incurajari, felicitari, sfaturi si pupici! Da ce va pricepeti sa dati sfaturi buuunnneee si scrise asa cu avant, cel putin eu cand le citesc ma ia asa un avant ca totul va fi bine!!!

    Va multumesc din suflet si va pup cu mult drag! :-* :-* :-* :-*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...