sâmbătă, 24 iulie 2010

S-a oprit ploaia

Dupa postarea ploioasa de azi dupa-masa, am avut noroc ca s-a oprit ploaia!

1. Scutecele imi plac la capitolul pishu. Super. La kk inca nu le-am incercat. Singura data cand l-a scapat kk i-am dat scutecul jos si asa a facut primul kk la olita!!! Iupiii!

Voi avea emotii la kk pentru ca la el kk coloreaza foarte tare. Si cand era alaptat, daca isi murdarea hainele de kk, oricat le frecam cu sapun, le puneam la inmuiat in detergent, le spalam la masina cu detergentii mei bio, la masina alor mei cu detergenti de-ai lor si vanish, tot ramaneau patate. Am inteles ca sunt bebei cu kk care nu iese la spalat si bebei care nu au problema asta. De asta va fi destul de greu cand va face kk. Eu as prefera sa reusesc tot timpul sa ghicesc cand vrea sa faca.

El de multa vreme imi semnalizeaza cand vrea sa faca kk. Pentru ca nu prea poate face decat tinut ca intr-o pozitie de stat pe olita, sau chiar pe olita. De obicei il pun pe olita imbracat si face asa kk. De ce imbracat? Pentru ca asta se intampla de obicei dupa ce suge vreo 3 minute. Si nu l-as dezbraca pe degeaba, daca e o alarma falsa, ca apoi sa trebuiasca sa-l pun pe spate sa-l imbrac. Ar fi risc mare de a voma ce a mancat pana atunci. Si in plus, imi era tare lene ca pe langa el, sa trebuiasca sa spal si olita.

Dar acuma, pentru ca ii pusesem un scutec din asta refolosibil, in momentul in care m-a impins si a vrut jos, l-am dezbracat si l-am pus pe olita. Si ta-na-na!! Primul kk! Ooo, uitasem ca acu doua zile, cand s-a impins asa in mine sa-l las jos, a zis "ca"!

Deci inainte sa comand mai multe scutece, va trebui sa testam daca nu ii apar ceva iritatii de la ele, apoi sa testam noaptea cum rezista, si apoi sa vedem cum reactioneaza la kk si cat de greu imi e mie sa le depozitez si sa le curat. Oricum, deja am "economisit" 2 scutece din astea normale, de hartie, si a intrat microbul in mine, ca acuma am impresia ca stric bani cand ii pun din astea pe el :)).

2. Azi am cunoscut-o pe Iza! O frumusete de fata! E fetita prietenei mele, Diutza. Noi amandoua aveam probleme de fertilitate, si amandoua am nascut in 2009. Iza azi a implinit 1 an si nu stiu cum s-a intamplat, dar noi doar acum am cunoscut-o. La inceput nu am deranjat, pentru ca se nascuse prematur, iar apoi a venit Alex :D. Ne-am plimbat pe aleile din parc si ne-am minunat de miracolul ce ni s-a intamplat. Acu 2 ani povesteam amandoua cate proceduri urmeaza sa facem ca sa putem avea copii. Si nu voiam sa incepem calvarul, tot mai incercam natural. Si acum, acum sa vedem ca amandoua am fost Binecuvantate! Incredibil!

Iza e superba! Are niste ochi albastri cum nu am mai vazut! Si rade muuulltt, e foarte vesela! Si face draga-draga lovind cu palma peste cap :)))). Si spune ta-ta foarte des :x. Si se uita aproape numai la mine, si imi zambea. Si am luat-o in brate si si-a lipit capul de mine! E minunata! Si ochii! Uau uau uau!

La multi ani, Iza! Multumim tare tare mult ca ne-ai dat onoarea sa iti serbezi aniversarea impreuna cu noi in parc! Sa fii sanatoasa si fericita!

12 comentarii:

  1. si noi cu acelasi fel de kk....nu mai iese neam din rufe. pupam Alexu' care face kk la olita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite un ton mai optimist!
    Bine ca s-a oprit ploaia.
    Bravo pentru kk la olita! Iupiiii!

    Ralu, sincer, cu mana pe inima, te admir pentru initiativa cu scutecele refolosibile. Eu, pe de alta parte, sunt in stare sa dau averi pe scutece de unica folosinta decat sa spal la kk si pisu sa imi iese ochii...chiar si cu masina, as innebuni! Dupa mine, pampersii astia de hartie sunt cea mai buna inventie EVER!

    Va imbratisez. Duminica placuta sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, o chestie funny: cand am comentat la postul dinainte, ala cu ploaia, mi-a aparut cuvantul de verificare, inainte de a posta, ceva de genul "depsia"... of course ca am citit depresia, ca tot era in ton :)))) Ma gandeam: "Hai, na! Mindreader"
    M-am tacanit! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca pana la urma ti-ai achizitionat cele scutece refolosibile.
    Eu recunosc ca mi-am confectionat unul dar cred ca l-am facut atat de aiurea ca dupa 1-2 pisu deja parca se simte (i-l mai pun in casa ori de cate ori il am curat). Ei, in situatia actuala nu as avea rabdare sa-l schimb de fiecare data cand o comite :D pentru ca e vara si face muuult si des.
    Iar la alte treburi mai "consistente", in afara faptului ca are o coloratura intensa...mai face si multe ture pe zi. Ca un bebel mic de tot. (in seara asta mi-a executat 3 in 15 minute)
    Stii ca aveam ganduri marete cu cele scutece dar se pare ca metoda nu-i de noi, din pacate :((
    Se pare ca ramanem ultimul mohican cu olita asa ca o sa o scot si eu de-acum ca sa am inca un lucru in plus de care sa ma impiedic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu va grabiti cu olita. Copiii percep nevoile fiziologice abia dupa 1 an si 8 luni. Pana atunci nu-si pot controla sfincterele. Iar aceasta varsta nu e nici ea o regula, lucrurile se pot regla pentru multi abia dupa doi ani.

    Daca nu va stresati isi ascultati copilul, cand va apucati de operatiunea olita aveti toate sansele sa mearga smooth.

    Sunt mai multe "retete de succes", dar mie una mi se pare ca va straduiti sa incepeti mult prea devreme cu asta.

    Copiii urmeaa exemplul celor din jurul lor. In general, la intrarea in colectivitate vor progresa enorm din punctul asta de vedere. De asemenea, exemple ale unor copii ceva mai mari sunt iarasi de folos. Fetita mea, dupa 3 saptamani de stat cu sora mea cea mica, vrea sa stea pe olita si pe WC, unde acasa nu voia sa auda de niciuna, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Raluca, ai pus Vanish direct pe pete si tot nu au iesit? Si la noi este la fel, dar nu s-a intamplat sa nu iasa petele daca pun Vanish pe pata cat de repede de la producerea accidentului.

    Iar cu scutecele refolosibile este la fel. Ideea este ca nu trebuie lasat sa se usuce pata. In ultimul timp in loc de Vanish (care-i foarte toxic si puternic si agresiv pentru mainile mele si mediu) folosesc un sapun din bila de bou care-i foarte, foarte bun. L-am avut si la mare pentru pete si si-a facut treaba.

    Iar daca nu se poate si nu se poate, exista o alternativa ecologica la poluantele scutece de hartie din supermarket. Sunt ecologice 100%, nu sunt inalbite cu clor si sunt la fel (ca si pret) ca si Pampers. Se numesc Alana si se gasesc la DM. Dar poate ca stiati asta deja.

    RăspundețiȘtergere
  7. Maria, o fi de la tiroida, ca altceva ce avem noi in comun? :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Nela, Lili, sa stiti ca nu ma gandeam sa incerc din ratiuni ecologice, pentru planeta, ca gandeam ca tot "romanu" ca daca restu nu fac nici un pas pentru planeta noastra nu conteaza tona mea de gunoi. Am citit de cat e de nesanatos gelul ala din scutecele de unica folosinta, provoaca si cancer pe langa multe alte prostii. Apoi am mai dat de un studiu ca baietii risca sa fie sterili daca poarta scutece din astea de hartie. Deci eu pentru el as fi incercat, pentru sanatatea lui. Si pentru confortul lui. Ma gandesc cum ar fi sa stau eu pe hartie sau pe material moale.

    Ce m-a facut sa imi fac curaj sa incerc a fost faptul ca nicaieri nu am gasit review-uri negative, decat de la persoane care nu au incercat. Cei care incearca doar lauda. Asta mi-a pus semne de intrebare. Si de asta mi-am comandat 3 ca sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  9. zoozie, al meu nu are de la cine lua exemplu, ca nu avem copii mici in jur :D.

    Oricum, el de mic, de la o luna, ne semnalizeaza cand vrea sa faca kk, si nu putea sa faca decat daca il tineam noi intr-o anumita pozitie, ca si pe olita. Imi era chiar teama, ca inca nu era voie sa-i tinem in fund, dar al meu constipat rau rau nu putea sa se screama decat asa.

    Si acum, il apuca dupa vreo 3 minute de supt. Incepe sa maraie, sa dea din fund si sa ma impinga. Stiu ca vrea sa faca kk si il pun pe olita imbracat, pentru pozitie. Si se screme si face kk. Daca nu-l pun maraie dar nu poate face. O singura data l-am pus dezbracat, atunci cand i-am pus scutecul de panza.

    Stiu treaba cu sfincterele, dar eu nu traumatizez copilul, nu-l pun pe olita si sa nu-l las sa se ridice pana nu face. De fapt intr-adevar, se ridica dupa ce termina :D. Cu sfincterele intr-adevar, nu pot tine sa NU isi faca treburile pana spre 2 ani. Nu se pot tine. Dar faptul ca imbin utilitatea olitei (ca el e constipat si altfel nu se poate screme) cu familiarizarea cu noul obiect mi se pare ok. Sa nu i-l arat pe la 2 ani doar, cand el va avea nervi si va refuza orice lucru nou.

    Si attachement parenting-ul dezvolta si ramura asta de EC (comunicarea eliminarii) in care bebeii semnalizeaza cand fac kk si pishu. Am cunostinte care de la o luna le pun scutece copiilor doar noaptea, pentru ca ziua fac anumite semne cand "vine". Consider ca e o comunicare foarte buna intre parinte si copil, nu o trauma. Eu nu-mi dau seama cand face pishu, de exemplu. Dar kk as putea evita daca nu mi-ar fi lene sa-l dezbrac cand il pun pe olita.

    Deci nu ma stresez si nu ma straduiesc deloc sa-l "invat" la olita. El doar acolo face kk imbracat si o data s-a intamplat sa il si dezbrac :D.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mariamirabela, multumesc mult pentru comentariu. Te-am citit cand ai facut postarile despre scutece refolosibile, foarte utile si postarile si comentariile la ele. Am asa eu cateodata impresia ca exista o crema a blogurilor "parintesti", si blogul tau face parte din crema asta, il vad la blogrollurile multor altor bloguri. Asa ca ma simt onorata de vizita :D.

    Cu vanish din pacate am incercat tarziu tot timpul. Abia dupa ce am stiut ca nu mai folosim hainuta aceea. M-am gandit ca pana la bb2 am timp sa scot chimicalul din haine. Eu le limpezesc de kk, le pun la inmuiat in detergent bio, le frec apoi de mana cu sapun bio si apoi le bag la masina cu detergent bio. Raman pete, asa ca la finalul sezonului le spal cu detergent normal si vanish.

    M-am distrat cu sapunul ala. Eu am fost operata, nu mai am bila, si toti doctorii, si reali, si de pe net, recomanda medicamente pe baza de bila de bou sau de porc. Si eu numa nu ma pot pune sa iau asa ceva, daca nu pap carne. Acuma ma gandeam cat de comic ar fi sa o folosesc la spalat haine...

    Am folosit o data scutecele Alana. Alex nu a vazut diferenta, da mie mi-au placut mult mult, ca sunt si cu talie mai inalta si no, aveam in cap ca-s eco :)). Dar nu am dm in Baia Mare, e prea complicat sa-i pun pe socri sa-mi trimita din Cluj. Si sunt si cam dublu la pret fata de Libero :D.

    Te pup cu drag si multumesc mult mult mult de sfaturi. Cum iti zic, dupa ce am citit la adelle.ro descrierea tipurilor de pampersi, am citit apoi pe blogul tau atatea chestii utile privite din perspectiva utilizatorului nou de scutece, care observa chestii care sunt uitate de obicei de cei mai vechi in scuteceala textila. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Raluca, am descoperit blogul tau mai demult, il citesc din cand in cand pana ajung la zi si te admir enorm. Cand am citit ce "probleme" aveti cu alaptatul in mers, cu alaptatul doar in camera lui, cu drumurile pana la Cluj sau oriunde vreti sa mergeti, mi s-a parut ca n-ar trebui sa ma mai plang in viata mea de ceva legat de Degetzica. Spune-mi cum reusesti sa fii intotdeauna bine dispusa dupa un astfel de program? Ca eu sufar enorm cand ma enervez pe fetita si ridic tonul sau nu o pot consola ca sunt eu prea necajita sau prea plansa.

    Mie mi se pare ca blogul tau abunda in informatii extrem de interesante dintr-o multime de domenii legate de bebelusi. Si nu inteleg cand ai timp sa cauti si sa citesti atat.

    Cu unele nu sunt de acord, am tot citit pe langa sa vad daca am dreptate sau doar mi se pare si m-am tot gandit daca sa-mi dau si eu cu parerea sau nu, ca n-as vrea sa supar pe nimeni.

    Eu sunt o incepatoare in stilul de viata eco, pana acum ma gandeam doar la planeta, acum ma gandesc si la Degetzica si la noi. Fii pe faza, urmeaza episodul trei din saga scutecelor textile ca am mai cumparat si alt tip intre timp si urmeaza comparatia intre cele doua. Eu sunt foarte, foarte multumita de ele si-mi pare rau ca nu le-am folosit de la inceput. Intr-adevar, investesc mai mult timp in curatarea lor (la treaba majora - ca eu am un fix cu petele), dar rezultatul merita pe deplin.

    PS. Era sa uit: am vazut pozele de cand faceati baie in piscina. Mie mi se pare ca arati foarte bine, nu inteleg de ce-ti faci atatea probleme legate de silueta. Pana sa vad pozele ma gandeam ca cine stie cate kg ai, dar apoi am si ras.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mariamirabela, stai un pic, ca voi sunteti mai mari, cine stie ce se va intampla si cu rabdarea mea :D. Am noroc ca m-am mutat la ai mei. Deci stresul cu mancarea nu prea il am (imi fac eu salate, dar tot ma ajuta mami atunci si il tine), maica-mea e pensionara. Are ea de lucru, cum e la casa, toata ziua e de lucru. Dar tot daca vreau sa merg la baie sau sa fac ceva, am la cine sa il las pe Alex. Ca de multe ori ne testeaza limitele la toti :D asta e altceva. Oricum, e de 1000 de ori mai greu in zilele in care raman singura. Nu stiu cat as rezista.

    Iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Mult! Cu parerile contra m-ai facut curioasa, dar nu stiu cum sa facem sa aflu ce vrei sa zici, ca eu nu reactionez tare bine la critici :)))).

    Esti o draguta cu kilogramele :). Multumesc mult inca o data!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...