marți, 20 iulie 2010

Nr. 4!

Cred ca au iesit zimtisorii la dintisorul nr. 4! Spun "cred" pentru ca trebuie sa-l intorc cu capul in jos pe picioarele mele si sa-l fac sa rada ca sa vad ceva :D. Nu ma lasa nici sa-l simt cu degetul.

Azi n-a prea dormit toata ziua, dar mi-a adormit in Kaufland in sling :D. Treceam pe langa raionul de mezeluri, deci cred ca il plictiseau :)). Oricum, somnul asta nu a durat mai mult de 15 minute. Drept urmare a fost un mic marait toata ziua.

Acuma seara am intrat cu el in piscina chiar inainte sa vina furtuna. Am reusit chiar sa il departez de mine putin si a inceput sa dea din maini si din picioare. Pana acum statea doar strans in brate la mine si lovea apa cu o mana.

Apoi am crezut ca ii dau tzitzi si eu merg la balaceala. Dar a venit furtuna de Sf. Ilie. Si in plus, mai nou nu pot pune pe altcineva de paza la somnul lui Alex, pentru ca se trezeste din somn si in timpul zilei plangand dupa tzitzi. Adica e plangacios, morocanos, si cand il iau in brate se coboara la tzitzi. Eu ma gandeam ca e de la canicula, se trezeste cu sete. Dar nu suge deloc, ia in gura tzitzi, face vid de nu o mai pot scoate, si sta asa. Ma suzeteaza. Si uneori adoarme la loc, alteori nu.

Alex a acceptat suzeta vreo 3 saptamani in luna ianuarie. De fapt a acceptat-o in noaptea de revelion, cand a fost pus la foame din cauze de vome mari si dese (asa ne-am petrecut noi revelionul, cu Alex vomand in jeturi, apoi umbland la nasa noastra medic pediatru ca sa nu mergem la urgenta, iar apoi cu Alex plangand de foame. Ei si atunci, de foame, a acceptat intr-un final suzeta, chiar daca pana atunci plangea daca incercai sa i-o dai. Si s-a obisnuit cu ea. Dar numai cand era aproape adormit i-o puteam da, sa o suzeteze in timp ce il leagan sa adoarma. El credea ca e la tzitzi. Nu o voia in somn si in nici un caz nu o voia in timpul zilei. Dar din luna ianuarie incoace nu i-o pot da, orice modele am cumparat si orice tehnici am incercat. Am incercat sa i-o dau in somn, cand stiu ca vrea numai sa ma suzeteze, dar se stramba si se trezeste sa vada cine a vrut sa-l pacaleasca :D. Ma distreaza ca daca el nu a vrut suzeta eu nu sunt obisnuita si mi se pare asa bizar cand vad bebei in poze cu suzeta in gura, mai ales treji, la joaca, etc. Nu zic, ca intr-un fel ma bucura, ca am citit multe rele de suzeta, dar uite ca as fi scapat si de jobul asta de "suzetor" :D.

Nu reusesc sa-mi dau seama daca astia mici au nevoie de antemergator. Oare dupa ce reusesc sa faca unu-doi pasi singuri nu le place doar asa, sa exerseze ce au invatat? Sau asta le trebuie pana cand invata acei primi pasi? Mi se par super super faine cel de la Ikea (Carucior Ikea). Rotile se pot frana sa mearga mai incet. Si e super simpatic si sa isi care jucariile cand e mare. Si tot in genul asta imi place Premergator cu cuburi. Mi se par foarte foarte frumoase. Si utile pe termen lung. Asta daca ma gandesc ca Alex ar avea nevoie de un antemergator. Pe la Ikea e clar ca nu am cum ajunge anul asta, nici in Bucuresti, nici in Budapesta. Asta al doilea e cam scump... de asta as vrea sa fiu sigura ca astia mici au nevoie de asa ceva.

La masa de fructe azi a papat putin, dar apoi cand am mers in casa cu el, si cu farfuria de fructe in mana, s-a servit cu o jumatate de caisa, a molfait-o, si a vrut sa loveasca cu ea peretii :D. Asa ca l-am pus in scaunul de masa si a uns tot scaunul de masa, inclusiv spatarul, cu biata caisa. Putin a si mestecat pe ea, deci scopul meu de a simti mai multe gusturi si a se imprieteni cu mancarea, a fost atins. La masa de legume, piure, nu a mancat deloc. Totusi, voi considera azi ziua a patra de fasole verde, si deci de maine pot incerca ceva nou... Oare ce? La fructe m-ar tenta piersici, avocado. La legume patrunjel, sfecla rosie. (Uleiuri inca nu ii introduc, lactate nici vorba.) La cereale sa incercam tot ceva fara gluten, dar care sa nu constipe, mei, malai sau quinoa. Si la o masa separata pepene rosu sau galben. Zic separata pentru ca am tot citit si pentru oamenii mari cat e de important ca pepenii sa se manance separat. Trebuie sa ma gandesc care din astea e mai "in sezon", sa nu-mi para rau mai tarziu ca nu am mancat de mai demult... Poate totusi pepenii, pentru ca sfecla rosie de exemplu va fi si mai la toamna. Am pus-o totusi in enumerare ca sa ii includ ceva radacinoase. Morcovul i-l dau foarte rar pentru ca il constipa. Azi nu a facut kk deloc chiar daca de 4 zile "mananca" la legume dovlecei cu fasole verde :D. Si la fructe caise si cirese.

Ahhhh am o mare dilema. I-am cumparat o cutie de cereale de orez integral bio de la Organix. Am gasit la real. Le-am luat sa i le pun cand mi se pare ca supa crema de legume e prea supa, ca in rest ne ferim de orez, ca il constipa rau. Si am vazut ca daca fierb eu faina de orez intr-un ibric, in vreo 20 ml de apa, ii ajunge pe multe zile si mai si arunc :D. Asa ca mi se pare risipa de energie. Eventual ii voi fierbe faina de orez cand va manca mai mult, nu asa, pentru un pic de praf. DAR vreau sa-mi spuna cineva si mie de ce nu am gasit pur si simplu cereale de orez (care sa fie un terci de orez dezhidratat, deci oricum mai putin natural decat faina). De ce in toate se adauga vitamina B1? De ce sa incep sa bag in el vitamine chimicalizate de acum? As vrea si eu sa stiu logica. Stiu, ar trebui sa ma bucur ca nu sunt "imbogatite" cu fier, ca de ala peste tot scrie cat e de rau adaugat asa in alimente. Dar de unde stim ca asta nu e la fel de rea? Si exact la orezul integral, care e o sursa de vitamina B1...

3 comentarii:

  1. Eu cand le-am spus socrilor ca vreau sa rasnesc orez la rasnita de metal,de aia veche,sa fac faina si sa ii fierb ,ca nu vreau cerealele din comert cu vitamine in ele,m-au facut "zaluda" ,ca cica mereu tre sa fiu contra :D. Doar ca ai dreptate cu cantitatea,PAul manca mai mult decat mananca Alex, si merita sa spal ibricul cu orez lipit .Lasa ca o sa creasca si Alex,si o sa pape mai mult,atunci o sa poti varia mai mult papica lui,o sa ii poti amesteca alimente care constipa cu cele care au efectul opus, poate se va regla tranzitul lui si nu vor mai avea un efect atat de drastic.
    Va pupic.

    RăspundețiȘtergere
  2. yupiii pentru Nr.4!!!
    este super fain caruciorul cu cuburi! stii ca exista magazin Borbion in Cluj? bine, probabil nu au premergatorul pe stoc, dar sunt multe jucarele frumoase din lemn..de acolo i-am luat eu Anei un Pinochio care avea o ata intre picioare:D (no, asa era) si daca trageai de ea isi intindea manutele si picioarele...ii placea tare mult pe cand avea 3-4 luni! am avut neinspirata idee sa-l daruiesc unui baietele mai mare:(...cand ajungem in Cj, merg ata la Borbion!

    aceeasi dilema am si eu..este necesar antemergatorul?
    eu l-as lua pentru simplul fapt ca se va juca mai mult timp cu el..nu-l va folosi numai la mers..va cara jucarele/pietricele/floricele cu el..chiar e fain!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lali, mami moderna, nu-i baga in seama pe socri, de fapt, ce dau eu sfaturi, ca stiu ca te descurci tu cu ei! Te pup!

    Dana, mersi de pont, nu stiam de magazinul din Cluj! Mai, arata super antemergatorul asta, parca mi l-as lua mie :)), ce eu n-o sa am de carat chestii? Si mie mi se pare dulce o imagine cu un pui asa de vreo 2 ani carand chestii cu caruciorul asta :x :x :x. Dar la fel visam si la un pui ce sa stea intr-o scoica sau in landou la aer, si un pui ce sa se joace pe patura, cu mine facand plaja alaturi :)))) deci nu stiu cat de realiste sunt imaginile din mintea mea. Ma tem sa nu cumva sa-l iau si asta degeaba :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...