vineri, 9 iulie 2010

Analizele mele + altele de-ale lui Alex

Aseara m-a tinut pana la 12. Muream de somn, Relu mersese deja la culcare, el nu avea nici un chef sa doarma, oricat l-am leganat...

Dimineata am mers la analize ca nu se mai putea deja. Pe langa vanatai aparusera si greturi si ameteli si stari acute de oboseala, ma asteptam la ce e mai rau. Adica am zis ca ori vor fi perfecte si doctorii nu vor stii ce am, ori vor fi toate groaznice si doctorii nu vor stii de unde sa reinceapa cercetarile :D. Se pare ca sunt PERFECTE!!! Am ras in hohote vazand hemoglobina! Pai copilul asta m-a facut bine. Eu niciodata in viata asta nu am avut hemoglobina in intervalul 12-15 sau cat e. Tot timpul o aveam 11 virgula ceva. Ei, acum e 13 virgula ceva :)))). M-am prapadit de ras! Calciul perfect, analizele de ficat super! Urina, scaun, vsh, aslo, fibrinogen, timpii de coagulare, hemoleucograma, glicemia! TOT TOT! As putea fi pusa in manuale, ca la toate sunt pe la mijlocul intervalului :)).

Chestia asta imi aminteste de perioada de dupa operatia de colecistectomie, in care timp de 3 ani am avut greturi zi de zi, ingrozitoare, nu mai puteam face aproape nimic. Si toate analizele si investigatiile ieseau perfecte. Probabil ca eu as avea alte intervale de referinta pentru a ma simti bine :)).

Oricum, nu o pot lasa asa, ma voi duce la un hematolog bun sa mai investigheze mai departe. Important e ca nu e grav, recunosc ca m-am gandit la orice ar fi fost posibil... Daca ar fi fost grav s-ar fi aratat in analizele astea. De acum, stiu eu? Ceva analize de vitamina C sau vitamina B12, sau vitamina K... o sa vada hematoloaga. Numai ca pe mine ma streseaza la culme sa ma programez undeva, ca nu stiu cum se suprapune cu programul de supt al puiului, care si-l stabileste zilnic singur...

Azi a fost a patra zi de test pentru caisa! Totul e ok. Desi pot zice ca doar in prima zi a mancat bine. In rest, cum simtea pe varful limbii gustul, cum scuipa si maraia si nu mai voia. Nici azi nu a vrut fructele. Ieri si alaltaieri nici fructele nici legumele. Poate si incisivul asta gata sa iasa e vinovat. Dar si faptul ca lui nu-i prea plac fructele, si trebuie sa tot schimb tactica (intre blw si piureuri).

Dupa-masa i-am dat dovlecel de anul acesta, cu terci de orez. A iesit o supa crema mai groasa si am vazut ca ii place mai mult asa masa de legume decat aceea mai "supa" facuta din dovlecel si salata verde, de exemplu. Dar ce sa fac daca incerc sa ma feresc si de morcovi si de orez, ca e un constipat? Incet incet ii voi introduce si alte radacinoase, si alte cereale, dar se pare ca nu tinem pasul cu introducerea fructelor de sezon...

Ei bine, terciul ala de orez cu dovlecei i-a placut la nebunie! Desi avea un gust... no, lui i-a placut si a mancat enorm de mult. Aproape 3 lingurite de-ale noastre, care inseamna multe multe lingurite de-ale lui. Record suprem! Si intindea gurita foarte frumos, se vedea ca ii place!

La vreo jumatate de ora, stateam cu el in brate si l-a vazut pe frate-meu mancand o caisa. Eu oricum am in plan ca daca e asa pofticios si vede ceva ce poate manca, sa-i dau, asa ca i-am cerut lui frate-meu jumatate de caisa. Piticul mai s-o bage toata in gura! El asa face, de asta nu merge BLW la el, ca isi baga in gura cat incape si apoi musca asa o imbucatura cat limba lui. Apoi se ineaca si incep emotiile si incercarile de a-i scoate bucata. Si acum incercam sa tin cu degetele si sa aiba acces doar la o margine de caisa. A facut tot posibilul sa muste mult, si se enerva si urla pe degetele mele, si impingea mana mea inspre gura lui cu ambele manute! Un adevarat show! A, si caisa asta era si necoapta, si acra! Bine ca dimineata ii facusem piure dintr-una coapta si buna si aromata, si n-a vrut sa manance... Am avut ceva emotii, ca musca bucati destul de mari, si cu tot cu coaja. Dar la un moment dat i-am luat-o si gata.

Cu somnul, nu numai ca renunta la cel de noapte :D, si suge de zeci de ori pe noapte, dar din 4 somnuri pe zi (somnuri care durau de la 3 la 45 de minute) a ajuns la 2. Si nu sunt mai lungi, cum as fi crezut. Si in pauzele cand nu doarme e foarte rau.

Cu vorbitul, azi a zis "bu" cand era vorba de bunicu'. Si se pare ca, dupa cateva saptamani in care tot urmarim treaba asta si nu vrem sa credem, la bunica ii spune "baba". Tot am sperat sa nu fie adevarat :)) dar se pare ca asa ii spune :)). Nu stim cine l-a invatat asa ceva :)).

Intelege multe din ce povestim cu el. Doua exemple:
- daca il intrebam de dinti, se rusineaza, inchide strans gura, si isi intinde degetele inspre dintii nostri
- noi avem suporturi de sticle de vin. El tot voia sa le traga jos. Bunicul l-a invatat sa le mangaie doar :D. Asta acuma, recent. Ei, in ziua urmatoare dupa ce l-a invatat asta, eram eu cu mami si cu Alex pe hol la sticlele de vin. Si incepe Alex sa le scuture. Si zice bunica "nu-i voie, Alex, cum te-a invatat bunicul?". Dar trebuie sa specific ca atunci cand l-a invatat, erau numai ei doi, nu era si bunica prin preajma. Si incepe Alex sa mangaie cu degetul aratator sticlele!!! Nu erau niste cuvinte pe care sa le fi folosit si tati meu, deci era clar ca a inteles "bunicul" si a stiut la ce facem referire! Super mi s-a parut! Am ramas paf!

Pentru maine am o mica surpriza pentru mamicile de "dovlecei". Sper sa reuseasca planul. Dar s-ar putea sa nu reusesc sa intru maine seara cu pozele, asa ca va tin in suspans pana poimaine :D.

Weekend placut!

9 comentarii:

  1. Ce am bucur ca au iesit bine analizele ! Ce usurare pentru tine!
    Imi pare rau ca Alex isi scurteaza durata somnului, la noi parca e invers. Nu-ti spun cat doarme si cat de usor adoarme Carina, tin enorm la tine .
    Abia astept surpriza :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur enorm ca in toata agitatia ta zilnica ai reusit sa-ti faci macar analizele. Si..au iesit perfecte!!!
    Deci, cand ceva simti ca se modifica de la normalitate...iti trebuie un bebe la purtator!
    Si io stau cu ochii pe surpriza ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Uka, m-ai distrat ca nu vrei sa-mi spui cat doarme Carina :))

    Lili, da, Relu a zis ca daca toate analizele sunt normale si eu nu ma simt bine sigur sunt gravida :)).

    Fetelor, multumesc mult! Sper sa iasa surpriza :D.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am intrat repede ca m-am gandit ca aici ai spus ceva . Inspiratie nu am la ora asta sa iti spun ceva asa ca spun doar atat: ma bucur ca esti bine,si sa dea DD sa se faca si Alex baiat si mai de gasca si sa te lase sa te odihnesti. Acum ma rog sa iti iasa si celelalte analize bune. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Raluka, ce bine ca toate analizele sunt bune! Ma bucur din suflet.
    Si pentru progresele lui Alex.
    Mai, ce ma enervezi... cum sa ne tii asa in suspans?!

    Va pup, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur draga mea sa citesc ca totu-i bine cu analizele! super, super!
    si de Alexutul, ce progrese mari face, puiul mic!

    ia zi, terciul acela cu orez l-ai mai blenduit? ca am incercat si eu cu Ana (orez fiert si blenduit) si nu a fost prea incantata..bine, s-a intamplat mai demult treaba asta..poate ar trebui sa reincerc;

    si eu astept surpriza!!!!

    va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  7. super mami!!Nici nu ma asteptam så ai rezultatele asa de repede mai ales ca ai avut o groazå de analize..dar må bucur tare mult ca sunt bune.Ma gandeam cand spuneai tu ca Alexu' a fost marait in una din nopti de ai dormit decat 2 ore adunate, påi numai tu puteai så spui a doua zi ca inca mai poti.:)

    Si cu surpriza aia m-ai facut tare curioaså!

    Vå pupåcesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, eu la 1 an si doua luni raceam inruna si a vru savd cum sau... eram perfecta sa ca am mancat ceva echinacea si mi-am revenit cmplet. Acumde curand a fact si Anda analize si ea e bine. Pot zice ca alaptatul ne prieste amandurora. ma bucur ca esti O, eu una banuiam asta cumva, ca n-o sa iasa nimic la analize.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fetelor, va pup cu mult drag!

    Nela, Lali, recunoasteti ca v-a placut suspansul :D

    Dana, terciul de orez il fac foarte simplu, ca am o faina bio de orez de la Solaris. Zi-mi daca vrei sa-ti trimit. Pun apa la fiert si o fac ca o mamaliga. Nu ma descurc cu cocoloasele ce se formeaza, asa ca la sfarsit scurg crema printr-o sita de ceai :)).

    Iulika, nu stiu daca merit aprecierile :-*. Sunt sigura ca oricare am face orice efort pentru puii nostri. Sau daca ai fi Relu :)) ai zice acum ca intr-adevar nu am dreptul nici sa ma mai plang, la cat de bune mi-s analizele :)).

    zoozie, saptamana asta citeam la green&crunchy la mine in blogroll. E o mama de 5, insarcinata cu al saselea. Si face si homeschooling cu ei, si le gateste zilnic super misto, fac curatenie impreuna, au tot felul de proiecte super super, fac miscare, no, mama perfecta. Si o intreba o tipa cum se descurca cu alaptatul la cea mica, de 2 ani, daca e gravida (parca, nu mai tin minte contextul tare bine). Dar ce m-a socat a fost raspunsul ei (si repet, e o mama plina de energie, lucra de 10 ori mai mult decat mine si e si gravida): de 14 ani nu a avut nici macar o zi sa nu alapteze cel putin un copil. In sensul ca a prestat si alaptat in tandem, pana cand fiecare copil s-a intarcat cand a vrut. De ce am scris asa de mult? Ca sa zic ca poate alaptatul asta o sa ne prinda bine si noua :)).

    Dar chiar asa, de ce sunt obosita, ca n-am nici un motiv se pare :))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...