vineri, 16 iulie 2010

9 luni!

Incredibil! Parca saptamana trecuta am facut pozele alea de la 8 luni! Incredibil cum zboara timpul, in viata mea nu am simtit asa de tare ca acum. Nu am putut afirma asta de la inceput, in fiecare luna, le tot auzeam atunci pe alte mame spunand asta, dar mie primele luni mi s-au parut ani intregi. Poate din cauza plansului lui Alex. Dar acum sa treaca asa repede lunile!

Cat o sarcina! Vorba lui mami meu azi, 9 luni l-am purtat in burta, 9 luni l-am purtat in brate :x! Incredibil! Nu ma bagati in seama in seara asta, ca voi tot rosti cuvintul asta! Cand eram noi mai mici si citeam pe alte bloguri de copilasi de 9 luni mi se pareau maaaarrri :D! Si acum am ajuns si noi mari :D!

Am impresia ca ar trebui sa spun ceva memorabil si nu imi vine nimic in minte, sunt doar mirata continuu ca Alex are 9 luni. Si as fi vrut sa scriu azi doar chestii faine, de suflet, fara detalii zilnice, dar daca nu-mi vine nimic :D...

Asadar, datele tehnice:
- am uitat azi sa-l cantaresc pe stomacul gol, dar in timpul zilei are 9.71 kg. Ceea ce inseamna un plus de 290 grame. Mult mai putin ca in lunile anterioare.

Motive posibile:
- de la o varsta nu mai cresc in acelasi ritm
- e mult mai activ, busileste continuu, se ridica peste tot
- nu prea mananca solide :D
- abia recent i-am introdus chestii ingrasacioase, gen orez si banana, dar care oricum nu i le dau zilnic si din care oricum nu prea mananca. Dar pana acum a avut fructe si legume dietetice :D.
- in saptamana cand a iesit dintele nr. 3 nu a avut nici o crestere in greutate, plangea toata noaptea si nu putea dormi
- a fost racit o zi, asta nu cred ca are importanta totusi
- am incercat eu intr-o zi sa-l invat sa suga atunci cand stau jos, si in ziua aceea a scazut la cantar pentru ca n-a mancat
- am avut un drum de Cluj, care de obicei il slabeste aproximativ 250 grame
- de doua zile nu mananca nici solide, nici tzitzi, de la caldura cred eu

Si acum, sa dezvolt ultima liniuta. Dupa ce suge un minut, partea de apa deci, se impinge in mine sa il las din brate si incepe sa planga! Mai incerc sa schimb tactica de alaptat, apoi tactica de adormit. Plange si tipa orice fac. Se opreste doar daca vede ca nu mai vreau sa-l alaptez sau sa-l adorm. Adica daca vede ca merg sa deschid usa de la balcon sau ca ies cu el din camera. Atunci incepe sa rada. Il las, vreau sa incerc mai tarziu, nu am cu cine. Drept urmare sarim peste o gramada de somnuri, il adorm in carucior afara (pentru ca e extenuat, dar nu stiu de ce nu vrea sa ma lase sa-l adorm), e marait de numa, nu-i convine nimic... Eu sunt sigura ca e din cauza caniculei. Si maine iar se anunta 34 de grade. (Nu mai inteleg nimic, ca e ori canicula de ti se face rau, ori ploi si furtuni... nu mai sunt zile de vara ca pe vremuri)

El e tot transpirat. Dar foarte tare ma ingrijoreaza faptul ca pe astfel de canicule nu vrea sa suga. Mai ales ca el nu bea apa! Azi am mai incercat sa-i dau apa. Am vazut ca din pahar accepta cel mai bine, ca din cani cu cioc se sperie cand ii ajunge apa in gura, se ineaca si maraie. Dar din pahar are el controlul, vede ce se intampla. Ii place, ar vrea sa bea, ii e sete, se intinde acum dupa pahar. Dar NU STIE! Ii ajunge apa in gurita si nu stie sa-si inchida gura sa inghita si asa cu gura deschisa nici eu nu as putea inghiti apa :D. Asa ca i se scurge toata afara din gura. Mai incercam...

Dar, probabil datorita faptului ca nu prea a supt, si in plus din cauza ca mai nou incerc sa mananc si eu cand ii dau lui solidele, azi a mancat fructele de ne-a speriat! Azi i le-am oferit intregi, din mana de la mine, ca el e pofticios si isi baga tot in gura cand i le dau lui. Caisa, cireasa si mar. Marul ii este cel mai putin preferat, pentru ca se rupe bucati. Deci ce rupe tot scuipa afara, nu ii ramane nimic. Dar a mancat aproape o cireasa si un sfert de caisa!!! Pentru noi, pentru el, e ceva fenomenal!!! El cand faceam autodiversificare din asta musca milimetric din caisa de cateva ori si apoi maraia. Acum, mai ales ca dupa fiecare muscatura de-a lui mancam si eu mancarea mea, imi cerea, isi intindea gurita si o deschidea sa ceara!!! Am ramas cu mami tablou, nu ne-a venit sa credem!

Oricum, minunea nu a tinut mult, pentru ca legumele (morcov+dovlecel) pe care ieri le-a mancat cu placere, azi nu le-a mai vrut. Si nu stiu daca nu le-a vrut pur si simplu sau nu i-au placut. Pentru prima data am muls putin lapte in legume. M-am gandit ca daca tot nu suge, sa ii pun putin laptic in legume, sa ii fie gustul familiar.

Asa ca putem face si un raport al mancarii la 9 luni:
- 5-6 mese de tzitzi pe zi
- fara numar tzitzi noaptea, habar n-am cat si de cate ori suge
- doua tentative de mese de solide, una de fructe crude, alta de legume aburite

In rest, tot ca un raport, ce imi amintesc ca a facut in luna a 9-a:
- a inceput sa urce scarile de-a busilea, le si coboara daca nu sunt mari si consecutive :D;
- urcatul si coboratul scarilor cand merge in picioare dus de manute l-a facut in luna a 8-a cred;
- vorbeste cu cateii de numa;
- se enerveaza des daca nu il las sa faca ce vrea el;
- a spus "tata" si "Lachi";
- a avut a doua raceala, mult mai scurta si mai usoara ca prima;
- i-a iesit dintele nr. 3, cel mai chinuit;
- am inceput si noi cereale

Hihi, e ultima data cand numarul de luni are o singura cifra :). La multe lunite, pui drag! Sa fii sanatos!

6 comentarii:

  1. Sa traiesti, sa cresti mare Alex!
    si voua Ralu, multi ani fericiti impreuna :*

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, Alex!
    Sa fii sanatos, voios, voinic!

    VA pup si weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  3. La multe luniteee!. Dupa 1 an noi nu mai serbam lunile, acum suntem mari si serbam anii. Dar pana a 1 an si noi ne bucuram de fiecare noua luna trecuta.
    In alta ordine de idei, eu de la 9 luni am inceput sa ii dau legumele mai cam cum le mancam noi. Adica am inceput sa pun putin mai mult ulei de masline, chit ca le fierbeam, putine ierburi (patrunjel, busuioc, etc), putin suc de rosii eco (la noi a fost mare hit asta ca a inceput sa manance foarte bine piureul), in fine chestii care dau putin gust mancarii. Ei deja nu mai accepta alimente fade pentru ca s-au cam obisnuit cu gusturi, mai ales de la fructe.

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani de doua ori! O data pentru aniversarea voastra (superbe poze btw) si apoi pentru Alex care a facut 9 lunitze!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...