duminică, 25 martie 2012

Postare finala - Budapesta


Din cate postari am scris pe tema mini-excursiei in Ungaria, veti crede ca am stat acolo o luna :D. Ei bine nu, au fost doar 3 zile pline, 4 nopti dormite acolo, la Hotel Broadway. Ne-a placut Ungaria si mai mult ca sigur vom merge destul de des. Mai ales ca dupa cei 60 de kilometri pana la Satu Mare de drum rau, ajungem direct in occident :D. 

Sistematic, despre zilele petrecute in Ungaria:

20 februarie seara – am ajuns in Budapesta, am mers pana la un mall de la marginea orasului, citisem intr-o brosura ca are ceva special pentru copii. Dar noi nu am gasit nimic. Alex a facut o pasiune pentru o masinuta din aceea cu fise, incat a trebuit toata seara sa stam acolo, si a cerut sa-l mai ducem acolo de mai multe ori. Cumparaturi in Tesco. Pe Alex il apucase independenta si nu voia sa mearga decat mai departe de noi, si el sa impinga caruciorul... Seara baie in piscina hotelului.

21 februarie – mers pe jos la Gradina Zoologica, apoi tot pe jos inapoi la hotel pentru pranz. Dupa-masa si seara plimbare pe jos pe langa Dunare, la funicular, la podul cu lanturi.

22 februarie – mers cu tramvaie si autobuze pana la Trenuletul Copiilor. De acolo inapoi in oras, apoi pranzul la pachet pe Insula Margareta. Hotel, Mall-uri, plimbari, mancare, relaxare.

23 februarie –mers cu tramvaiul si autobuzul pana la muzeul masinilor clasice, de acolo alt autobuz pana la mallul cu Tropikarium. Pranz la pachet la mall. Acolo am intrat iarasi in Tesco la cumparaturi si am tot mers pe autobuze si tramvaie si metrouri si iar autobuze, catre Aeroport. Citisem in ceva brosura ca la aeroport este un muzeu al avioanelor. Dar se pare ca, din moment de Malev a intrat in faliment, si acest parc-muzeu s-a inchis. Am coborat la primul terminal, si trebuia sa mergem la al doilea. Am asteptat iar autobuzul, am mers la al doilea terminal. Se trezise si Alex la fix ca sa vada muzeul de avioane, care era inchis. Frig rau rau rau, de-abia am asteptat sa ajungem din nou acasa. Am vazut autocarul de la CFR Cluj, care mergea dupa jucatori. M-am gandit atunci ca nu suntem chiar rataciti aiurea departe de casa in frig, daca avem chef mergem direct la Cluj :)). Am mers la Mall ca sa ne luam mancare, a trebuit sa mai stam putin sa se dea Alex in masinuta la mall :D. La hotel nu mai fusesem de dimineata. Noaptea s-a jucat pana pe la 3, cand deja nu mai puteam de oboseala...


 in drum spre aeroport, la iesirea din metrou, Relu a vrut sa faca o poza la cat de invechite metrouri au



 muzeul vazut doar de dupa gard. Sufla vantul, asa ca l-am invelit pe pui cu haina



 inapoi catre hotel



joaca de noapte ce a tinut pana la ora 3


 


24 februarie – checkout de la hotel, ikea, drum spre casa. La iesirea din oras catre Ikea au inceput sa ma napadeasca amintirile. Ultima oara cand am fost la Budapesta eram insarcinata in luna a patra cred, si am facut drumul acela ca sa cumparam tot ce ne trebuie pentru Alex de la Ikea. Impreuna cu prietena mea (si colega mea de business), care si ea era insarcinata si avea acelasi scop :D. Am avut emotii cand am trecut cu masina acum pe langa Arena Plazza, unde atunci am fost de vreo doua ori, ca era aproape de hotel. Am avut emotii si cand am trecut pe langa hotelul la care am dormit atunci o noapte, Danubius Hotel Arena (normal ca am facut poze din masina, dar nu va agasez :D). Si am avut emotii mari mari de la intrarea in parcarea Ikea (aceeasi Ikea la care am fost si atunci, ca in Budapesta sunt doua), pana la toate cotloanele de acolo. Mi-am amintit cu drag cum eu si colega mea ne leganam burtile pe acolo. Si ea, fiind cu sarcina mai avansata, fiind pornita de la Baia Mare de la 5 dimineata, si fiind cu o sarcina cu risc, se mai aseza pe acolo prin Ikea pe unde putea, si ma punea pe mine sa-i aduc tot felul de produse sa le vada :))))). Ce amintiri frumoase! 


 M-a emotionat teribil sa stiu ca acu aproape 3 ani, cand am calcat aici ultima data, el era in burtica, iar acum fugea printre rafturi...



 la bucataria Ikea a luat ochiul de panza si l-a pus in tigaie, si a luat legumele si le-a “spalat” in chiuveta. A fost delicios de dulce cum a gatit el preocupat. 





 Exact aici, inainte de a ajunge la case, era zona in care acu 3 ani eu si prietena mea ne pusesem tabara, cat au mers sotii nostri pana la cealalta Ikea. Si ea imi spunea ce sa-i mai aduc din jur, sa studieze produsele. Acum aveam chiar ajutor la impins caruciorul!



Ce se poate vizita in Budapesta, pentru copii. Ce spun brosurile: (apropo, am adus brosurile si ma intreaba Alex “ale cui sunt astea?”. Eu raspuns “ale noastre”. El: “Daaa? Ale noastre pentru cand mergem la Budapesta?”. UAU :D.) (a doua paranteza: sunt prea multe linkuri sa le fac sa se deschida intr-un nou tab, deci sa fiti atenti ca daca dati click simplu va duce acolo direct)

Normal ca mai sunt atractii si pentru copii, si pentru oameni mari, de la vaporase, la muzee, la vizitarea cu autobuze/autocare dragute. Se pot inchiria biciclete cu trasurica atasata, masinarii din alea pe doua roti care se misca in functie de inclinarea corpului (am uitat cum se numesc). Se pot vizita si imprejurimile, se poate merge la Balaton. In Budapesta sunt foarte multe spa-uri cu apa termala. Deci numai timp si bani sa fie :).


Iphone – aplicatia maps

Relu a fost incantat toata excursia noastra la Budapesta din cauza aplicatiei Maps de pe iphone. Cea mai tare chestie e ca nu e nevoie sa ai constant acces la internet. Pentru ca, normal, in oras nu aveam peste tot. Dar initial iti trebuie acces la internet (i s-a terminat bateria la un moment dat si pe al meu nu aveam nici o harta :D). Deci la inceputul zilei, la hotel, deschidea aplicatia, ca sa ii arate harta Budapestei, si apoi aceasta se incarca definitiv, in totalitate. Ii dadea de acasa indicatiile unde vrem sa ajungem. Si gata, nu mai avea nevoie de acces la net. 

Cu ce ne-a ajutat aplicatia iphone?
  •  Aveam harta tot timpul, a intregului oras
  • Ne spunea ce metrou, tramvai, autobuz, troleibuz sa luam, peste cate minute vine, in ce statie sa ne dam jos ca sa schimbam cu alt mijloc de transport, si estima timpul petrecut la fiecare
  • Ne spunea mereu unde suntem! Vedeam pe harta in mod real unde ne indreptam, daca suntem bine pe traseu, cat de departe e statia la care trebuie sa ne dam jos, si mai ales unde gasim statiile. Au fost multe situatii in care vedea pe harta daca facem un metru in directia gresita, si ne intorceam. De aceea Relu apare in majoritatea pozelor privind ecranul iphone-ului. A venit acasa decis sa-si lamureasca socrul amator de calatorii ca e musai sa-si ia un iphone.
  • Bine, normal ca si iphone-ul ca atare ne-a fost de mare ajutor, pentru ca in multe puncte este internet gratuit, si puteam intra rapid sa vedem adresele locatiilor ce le cautam (ca sa putem introduce datele in Maps), puteam vedea repede orarul, daca mai prindem deschis, si multe alte detalii.
  • Ca sa nu mai spun ca am instalat viber pe iphone si astfel, din locurile cu internet am vorbit gratuit acasa. Si din hotel, dar si din Ikea, de exemplu :)). Am facut poze cu doua produse la care nu ma puteam hotari in Ikea, le-am trimis prin mail mamei mele, am sunat-o apoi pe viber sa vorbim gratuit care ar fi mai ok din cele doua produse. Cool, nu? :D Bine, pe viber se pare ca la sms-uri e mai rapid auto-correctul decat mine :)))). (Si SMS-urile sunt gratuite) Mie la sms-urile normale nu mi se intampla sa trimit cu greseli comice :))))). Dar pe viber i-am trimis colegei mele un SMS din ikea, la plecare, in care eu voiam sa scriu “Gracias” si i-a trimis “gravida”. Pana sa scriu eu explicatii, ea si alta prietena de-a noastra deja strigau de fericire :)))))))) credeau ca tocmai am aflat ca as fi gravida :))))).

9 comentarii:

  1. Felicitări, băimăreanco! Să-ți trăiască Alex, să crească mare și să devină cel puțin la fel de deștept ca mămica lui,...:-)

    Stau să mă întreb, de unde atâta răbdare, să prezinți, într-un spațiu anodin, cu atât de multă acuratețe, informații, dar și impresii personale?

    Felicitări, încă odată!

    Un fost băimărean, venit în vizită pe plaiurile natale,...:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos mesaj! Multumesc mult mult! Eu scriu de obicei fara diacritice, dar apreciez atat de mult cand le vad! :)

      Ștergere
  2. Felicitări, băimăreanco! Să-ți trăiască Alex, să crească mare și să devină cel puțin la fel de deștept ca mămica lui,...:-)

    Stau să mă întreb, de unde atâta răbdare, să prezinți, într-un spațiu anodin, cu atât de multă acuratețe, informații, dar și impresii personale?

    Felicitări, încă odată!

    Un fost băimărean, venit în vizită pe plaiurile natale,...:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut tot ce/cum ai scris despre timpul vostru la Budapesta. Am citit dar n-am apucat sa comentez.
    Locuri faine oameni faini amintiri faine.
    Ai mai pus si linkuri catre obiective. super. esti o zana.
    de poze ce sa mai zic. cred ca nu v-am vazut de-o luna. ati mai crescut. tu esti o zambareata si o frumoasa.
    Alex. un minunat.
    Relu. un supertatic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte fain ati petrecut timpul la Budapesta. Mi se face dor de orasul asta. Sunteti toti 3 tare frumosi! Alex cel mai dulce si cat de mare a crescut!!! :)

    Blogul tau e minunat, plin de informatii, totul atat de bine explicat, documentat. Sincer iti spun ca mi-a fost atat de util de foarte multe ori. Multumim ca iti faci timp sa impartasesti atatea! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. postarea ta m-a facut sa ma hotarasc sa revad budapesta. pe 1 iulie aterizam acolo, fix de ziua mea:) te puuuup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce faaaaain!!! Abia astept poze! Distractie placuta!

      Ștergere
    2. Multumiiiiiim!! Si noi asteptam vesti bune de la voi:)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...