miercuri, 16 martie 2011

O zi fara bunica

Da, azi bunica a fost plecata la tara, asa ca am fost singura cu Alex.

Stiu ca marea majoritate a mamelor sunt singure cu copilasii, unele cu mai multi, unele mai fac si facultate, unele mai tin si gospodaria, unele merg si la servici, unele mai fac si doctorate, unele sunt in strainatate si nu au pe nimeni care sa le ajute in jur la nevoie. STIU. Asa ca dinainte spun un JOS PALARIA si sper ca acum am dreptul sa ma plang :))).

Sunt sigura ca daca as fi fost singura cu Alex de la nastere si el ar fi fost altfel la varsta asta, pentru ca s-ar fi invatat cu faptul ca nu tot timpul pot fi la dispozitia lui, poate ar fi fost lasat si sa planga. Dar asa, daca se intampla asa rar si asa tarziu, normal ca e mult mai greu sa fii o zi intreaga cu un copil invatat sa fie tot timpul cineva la dispozitia lui.

S-a trezit la ora 6 si ceva. Deci dupa 6 ore de somn intrerupt la mine, ma usturau ochii si senzatia asta nu a trecut inca :D. Nici dupa doua ceaiuri verzi mai tarziu :)). Nici dupa 6 patratele de ciocolata neagra de 99% (!). Mda, bateriile imi erau pe terminate si nu mai stiam cum sa ma droghez :)).

Dar excesele azi nu au fost numai din partea mea. Pentru ca si Alex azi s-a diversificat cu primele lui cereale cu gluten, fulgii mei de ovaz. Eu am vrut sa ii dau doar cand voi gasi de cumparat bio. Dar numai daca i-am dat cutia mea de fulgi am putut manca dimineata micul dejun. E a treia zi in care se joaca cu ei si pana acum nu isi baga in gurita. Azi insa au fost deliciosi... direct de pe covor!

Ca sa pot manca de pranz pe la ora 3 si ceva nu am putut sa ma lupt cu el si a trebuit sa-i dau din ciorba mea, pentru ca piureul lui nu era tentant. Asa ca s-a diversificat din ciorba cu apa de robinet (cu clor si alte prostii, viermi si alte animale), cu sare comuna (de obicei mami cand imi face ciorbe separate de restul familiei imi pune sare de Himalaya; dar acum cum e Post, a facut ciorba de legume simpla pentru toata lumea, asa ca a pus sare normala, din aia cu cianura :( ) si s-a mai diversificat cu champignoane si putin bors! Cam multe diversificari pentru o zi :)). Dar tot e bine ca nu era ciorba facuta cu vegeta, cu rantas, cu faina, smantana si altele... Si noroc ca apoi a dat iar de fulgii de ovaz de pe covor si am putut sa mananc sarmalele de Post in liniste, altfel se mai diversifica si cu varza. Si eu am niste crampe ingrozitoare de la varza, asa ca la el nu stiu cum ar fi fost!

Sper ca nu a bagat si in gura cum s-a jucat pe covor cu pliculetele mele de ceai verde (pe care le-a spart si le-a imprastiat si in cana, si in bolul de lapte, si in cutia de fulgi de ovaz si in galeata din baie in care ii spal scutecele textile si hainele cand si le murdareste cu kk :D).

De fapt dupa ceaiul verde a dormit mai bine. Pe mine a vrut sa doarma, nu in pat, dar a dormit mai bine acuma dupa-masa/seara (exact cand venea Relu acasa de la servici si aveam si eu ajutor :D) decat dimineata cand s-a trezit dupa mai putin de o jumatate de ora...

A si mancat azi binisor. Dupa ce pana ieri era aproape pe lapte exclusiv. De cand cu maselele, pe langa lapte mai accepta doar rondele de orez... Si nu are legatura cu mancarea mea pentru ca i-am mai oferit si alta data de la mine si degeaba.

Si a fost incredibil de cuminte!!! Obositor, dar cuminte tare! Nici un tantrum, nici un marait, nici un plans, totul a fost perfect! Cand am vrut sa iesim afara, nu m-a lasat sa-l imbrac pana cand s-a saturat sa se plimbe cu caruciorul lui de lemn prin casa!

Ca sa ne treaca timpul mai repede, am mers iar la fostul meu servici in vizita, la prietena mea. Cea care are frumusetea de fata Iza cu care ne-am mai intalnit noi. Iza canta! Chiar canta pe note, si spune vocalele ca in cantec. E cu 3 luni mai mare ca Alex! Si are niste ochi incredibil de albastri! Si era curajoasa, venea si il tragea pe Alex inspre ea si voia sa-l pupe! Pe mine m-a cucerit total ca s-a pus singura la mine in brate si s-a lasat pe mine! Dar al meu era timid si se tot cerea in brate cand venea domnisoara la el :)). Apoi a vrut sa-i arate ca e fortos si a inceput sa impinga niste carucioare de marfa de la un hipermarket din apropiere :)).

A fost iar cald azi, foarte cald! Se preconiza 16 grade, ca zilele trecute, dar au fost 21-22! Asa ca si eu si el eram in tricou cu maneca lunga, dar cu manecile sufulcate :D. Sa mai spun oare ca erau zeci de copii in oras cu carucioarele, imbracati cu cosmonaut, cu sapca de blana si cu protectia de picioare prinsa??? In general eu sunt de parere sa-l imbrac si pe el cum ma imbrac eu, la fel de multe straturi de haine. Si culmea era ca nu le puteam reprosa nici in gand nimic mamelor respective, pentru ca in afara de una toate erau in paltoane si fular la gat!!! Eu nu mai puteam de cald in tricou si am si hipotiroidism, deci imi e mai frig decat altor oameni :)). O singura mama era in maneca scurta, dar fetita ei era cu o pufoaica mare si groasa si o caciula la fel de groasa!

Nu mai zic cat de relaxanta mi s-a parut scalda la piscina de acuma seara de la 8-9... aveam impresia ca apa imi face masaj la picioare...

Chiar daca nu am facut poze cu Iza, am imortalizat fulgii de ovaz pe covor :))

O, apropo, la multi ani de un an si 5 luni!!! :)

7 comentarii:

  1. La multi ani dragilor!Am vazut pozici,e mortal.Il ador!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu pot sa nu remarc faptul ca tot el singurel ii strangea cu aspiratorul de pe covor ;)!La multi ani ,puiule!Sa fii sanatos si norocos!Pupi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Saluti Ralukutz, la multe lunite puiului frumos! Si harnic, am vazut :). Draga mea, nu trebuie sa te justifici daca vrei sa te plangi, pe bune, fiecare are toleranta sa la efort. In alta ordine de idei, mi-e dor tare sa te citesc, sper sa-mi gasesc timp de-acum. Merci mult pt mailurile pe care mi le-ai trimis si scuze ca nu mi-am facut timp sa raspund. Te pup!
    Ah, si atat de mult am invatat din postarea ta cu analizele, merci ca ai detaliat, foarte util !
    pipici !!

    RăspundețiȘtergere
  4. te inteleg perfect. Eu am avut parte mult mai devreme de cateva zile home-alone, si la sfarsitul primei zile eram terminata. Acum deja ne-am obisnuit si singure. :)
    Alexucu' mi-e drag de mor!!! :) Toate inclinatiile lui spre treburile casnice ma dau gata.
    pupam

    RăspundețiȘtergere
  5. Fetelor, va pupam cu mult drag! Va dati seama ca ma ung la sufletel cuvintele voastre frumoase!!! M-ati emotionat!

    Delia, uite ca nici eu n-am apucat sa iti raspund la ultimul mail, cu pozele, chiar daca le-am admirat pe fuga (si eu nu am si servici, ca tine)! Sunteti asa frumosi! Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multe lunițe, Alex!
    Ralu, mi-era dor de voi.
    Mă uimești cu cât de organizată ești si câte lucruri poți face, cu toate că ai atât de puțin timp la dispoziție!
    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nela, pupici dragi! M-ai dat gata, eu nu ma vad organizata, parca tot timpul sunt zapacita si sigura ca am uitat ceva :)).

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...