joi, 11 august 2011

Leapsa cu dorinte

Ce mi-a facut MoniQ acuma seara (musai sa cititi postarea ei)! Mi-a dat o leapsa asa de apetisanta, incat nu pot dormi pana cand imi fac macar o schita pe fuga... Am citit scriitura ei minunata si, ca de obicei, ma pierd in frumos si simt cum infloresc si in mine emotii si sentimente, cum nu au reusit sa faca in scoala nici un poet, nici un scriitor. Cine stie, poate daca mai citesc mult postari ca ale ei, ca ale Alinei, ca ale lui Mamituni, poate poate se va lega ceva si de mine, in vocabular, in exprimare. Oricum, de castigat castig cel putin pe moment, cand ma simt ca si cum as avea o cutie de ciocolata in fata, cu bomboanele cele mai fine, ca si cum ar fi cel mai mare rasfat, faptul ca mi se permite sa citesc asemenea cuvinte. Si simt cum, pe langa ca traiesc la maxim tot ce vor ele sa transmita, ma schimb ca om. Devin cu ajutorul lor un om mai puternic, un om mai visator, un om mai in-touch cu sentimentele lui...

Buuuun, gata cu omagiul (sincer si spontan), sa trecem la fapte!

1. Imi doresc sa imi inving bolile hormonale. Este de la sine inteles ca in mod natural/naturist, pentru ca alopat vorbind sunt boli cronice, pe viata. Deocamdata simt ca sunt o invingatoare, pentru ca am invins cel mai deranjant efect secundar al lor: infertilitatea si riscul de avort. Poate daca reusesc sa inving toate efectele secundare (depresie, crestere anormala in greutate, caderea parului, acnee, ...), n-o sa ma mai intereseze deloc diagnosticul :)). Hmmmmm nu-mi ies glumele pe subiectul asta :D. Pentru a-l avea pe Alex am incercat multe (de la ceaiuri, la dieta, la sport, la legea atractiei, la rugaciune - le-am pus in ordinea inversa a importantei). Le voi lua pe rand inca o data acum, in speranta ca ma voi simti mai bine. In plus, ce am aflat recent, pe langa ce stiam: am descoperit ashwaganda ca fiind un adaptogen minunat pentru tiroida, am descoperit sportul ideal pentru tiroida: saritul pe mini-trambulina (rebounding in limbaj pentru google :D) si am descoperit ca marea majoritate a cazurilor de hipotiroidism se vindeca cu ajutorul unei diete fara gluten.

Si ca sa testam legea atractiei, cautam o poza care sa exemplifice o femeie sanatoasa :D. Nu numai ca am gasit-o, dar e si la malul marii :D




2. Imi doresc sa ajung sa fac doar ce imi place, si sa castig suficienti bani din asta. Si acest "job" sa imi lase suficient timp alaturi de familie si prieteni, sa pot sa ma bucur de viata. Banuiesc ca toata lumea isi doreste asta. Dar eu pana de curand imi storceam creierul :D sa imi dau seama ce ar putea sa-mi placa pe lumea asta si nu gaseam. Asa ca de o vreme ma simt foarte implinita ca am descoperit. Sunt pe drumul cel bun :D.




3. Imi doresc sa traiesc toata viata la casa cu curte. Am vrut sa scriu ca mi-as dori o casa undeva, intr-un loc linistit, poate usor salbatic, alaturi de oameni mai "salbatici" :D, ca mine. Dar imi place asa de mult locul nostru actual, incat mi-e teama sa-mi doresc altceva, pentru ca, dupa legea atractiei, se va implini, si nu stiu sigur daca asta imi doresc cu adevarat. Eventual ar trebui sa-mi doresc sa am case de vacanta pe langa cea actuala, a parintilor :)). Chiar si in Grecia, cand imi imaginam cum ar fi sa traiesc acolo sau sa ma mut acolo intr-o casuta, la pensie, imi opream gandul pe jumatate, pentru ca inca nu sunt sigura ca asta imi doresc cu adevarat. Dar sa am o casa in Halkidiki, la care sa merg 4 luni pe an... :D Sau si mai bine, o casa pentru lunile octombrie-mai in emisfera sudica :)). Faptul ca nu stiu sigur daca asta imi doresc se aseamana cu parerea mea despre emigrare. Mi-as dori sa fie aici mai bine, sa nu trebuiasca sa ma desprind de parinti, de locurile dragi, de lucrurile cunoscute. De asta nu imi pun in cap ca imi doresc sa locuiesc in alta parte, pentru ca nu sunt sigura ca as vrea.

Dar o casa cu curte (chiar daca vorbesc de cea actuala, si imi doresc sa ne ajute Dumnezeu sa putem sta in ea pana la sfarsitul nostru) iti da o liniste incredibila. Trecand peste faptul ca ai mai mult de lucru pentru intretinere, dar iti da un sentiment de apartinere, de stabilitate. Azi-dimineata am avut o mica divergenta cu Alex. Am iesit in fata usii, eu m-am pus pe scari cu o cana de cafea in mana (de cand alaptez beau foarte rar cafea, dar acum era cazul), la razele timide ale soarelui si la vantul care de la 6 august batranele spun ca "sufla a toamna". Nu au trecut 10 secunde si o stare de calm m-a cuprins. Sa ai picioarele pe pamant este o terapie incredibila. Sa auzi in locul ventilatorului calculatorului (ca sa nu mai vorbesc de alti factori sonori enervanti) ciripit de pasarele si fosnetul frunzelor in vant. Sa simti mirosul naturii in loc de miros de praf. Sa vezi lumina zilei in locul unui bec. Sunt sigura ca exista chiar si explicatii stiintifice, legate de hormonii nostri de baza, pentru care ne simtim dintr-o data mai bine cand suntem in natura (exista chiar si asa numitul diabet de tip 3, care apare de la campurile electromagnetice). Dar mai cred si ca trebuie sa fii constient de asta si sa savurezi totul. Degeaba stai pierdut in gandurile pesimiste pe care le aveai si "inauntru".




4. Imi doresc sa vizitez in amanunt Americile (Nord, Centrala, Sud), Australia si Noua Zeelanda. In sfarsit am o dorinta mai putin egoista, in sensul ca cele de mai sus se cam refereau la toata viata :D. De ce exact tarile astea? Sunt atat de fascinata de ele, incat de multe ori ma simt de parca as fi trait acolo in alta viata. Cred ca mi-ar placea o calatorie de un an, doi, in care sa mergem noi, familia, sa ne facem singuri programul. As sta in New York cam o luna totusi :D. De cate ori vad un film american, australian sau neozeelandez, sunt in transa uitandu-ma la peisaje, parca au o natura mai verde decat la noi, si orizontul e mai indepartat :D. Si stilul caselor mi se pare asa de fain! Ce fericita as fi sa fiu acolo, sa vad cum sunt toate in realitate...

(Poate dorinta asta de a merge cateva luni in (auto)cunoastere "runs in the family", pentru ca verisorul meu primar Felix tocmai face o astfel de calatorie prin Asia, de capul lui. Si cand spun de capul lui, spun ca fara autocar, fara ghid, fara bilete la hotel, fara nimic. Si-a inghetat jobul important si banos si s-a dus prin lume :D.)












Ca sa dau dovada totusi de egoismul de care spuneam, ca toate dorintele mele sunt pe termen nelimitat, imi doresc sa facem in fiecare an cel putin doua concedii super babane (acum avem o singura excapada pe an), si mai multe mai micute. Cele super-babane sa fie tot timpul la o mare, iar cele micute sa fie pe la munti, prin lume, pe la tara.







5. Deja e numarul 5? Imi doresc mai multi copii. Probabil 3 :D, daca nu ma speriu cat de greu e cu 2... Cand nu reuseam sa raman gravida, i-am zis lui Dumnezeu ca daca imi da si mie un prunc nu ma mai feresc niciodata de sarcini. Sa vedem ce ar implica o astfel de promisiune :D. Daca avem mai mult de 3 copii nu numai ca trebuie sa castigam la loto ca sa ne intretinem familia :D, dar va trebui sa umblam cu microbuze in loc de masini :D.




Plus: Pentru ca se pare ca daca imi dai un deget eu iti iau toata mana, imi doresc sa inot mult. Adica nu 2 saptamani pe an, cat e concediul. Ci sa pot toata viata sa inot aproape zilnic (cu pauze de luni si ani, in functie de circumstante). Sa imi permit timpul si banii si sa am unde. In plus, tot legat de asta, dar si de vacantele amintite mai sus, vreau sa inot cu delfini si vreau sa fac scufundari. Macar o data in viata.

Am gasit o poza ce le incorporeaza pe amandoua, si mai e si din Australia, deci chiar sunt o modesta, ca nu trebuie pentru asta sa caut o destinatie noua...




Asa ca lege a atractiei universale, pune-te in actiune! :)



(pfff ce ciuda mi-e, vazand poza asta mi-am amintit cat de mult imi doresc sa zbor o data in spatiu... mai astept o leapsa mai lunga pentru asta :)) )

Trimit leapsa mai departe la... Amy, Monis, Mamituni, si Maria, daca nu-i cu suparare :).

MoniQ, m-ai tinut pana tarziu in noapte si de cateva nopti oricum aveam restante la somn... ei ei ei...

19 comentarii:

  1. Aha, gata, ma apuc sa sar la trambulina. Pe plaja, :))
    La delfini mi-am propus musai sa ajungem si noi, avem chiar in oras, din pacate cam scumputa terapia, e drept insa ca sunt salbatici, nu e un delfinariu, deci e the very real thing!! Probabil ca merita. Dar pentru asta trebuie sa invat sa inot mai intai. :))
    Gata, nu mai suflu nimic, sa ma mobilizez sa scriu si eu raspunsul. :))
    Pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. saru'mana ca te-ai gandit la mine, o sa scriu postarea cat pot de repede :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu incep sa-mi doresc sa fiu var-tu! :)
    Multumesc pentru leapsa, preiau, prelucrez si postez!
    La casa cu curte subscriu... din toata inima!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand citesc ce scrii despre mine ma fac mica, mica. Si iti multumesc. :)
    Dorintele tale mi-au dat un sentiment de seninatate si de bine, de confort. Si iti doresc sa inoti mereu in ape limpezi si clare, indiferent de continent :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos ca de obicei...n-ai vise rele :D. Eu iti doresc tot ce-ti doresti si tu :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Super, leapsa ta ma face si pe mine sa visez. Si cel mai tare imi doresc partea cu jobul; asta ma macina si inca nu am gasit raspunsul. Tu ce ai gasit si cum ai reusit sa identifici acel "ceva" Help plsss.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina, iti spun sigur ca tu un-doi te "rezolvi"! Ai plaja si ai atata frumos si iubire in jur!

    Iti propun sa vin eu acolo sa te invat sa inoti, si apoi mergem si la delfini! Iupiiiiii!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Amy :-* ai scris-o repede si frumos!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mamituni :)))) ei, in primul rand e barbat, deci deja pot spune si pentru atata ca imi doresc sa fiu varu-meu :))))

    Propun sa ne facem un sat al bloggeritelor :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. MoniQ, ce faina urare! Super super! Mersi mult! Si mersi si pentru leapsa, uite asa avem parte doar de ganduri bune! Si de wishful thinking :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Gabi, multumesc mult mult! Si la fel si voua!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ely, am observat ca indiferent de job sau de gradul de oboseala, tot timpul imi faceam timp sa cercetez despre chestii sanatoase si sa le pun in practica. Asta de multi ani. De cand cu infertilitatea, cercetarea mea putea fi o teza de doctorat :)). Apoi, cand a aparut Alex am inceput sa fiu atrasa de parentingul natural si sanatos.

    Asa ca am inceput sa scriu mult despre asta si la un moment dat ma gandeam cum as putea sa imi si castig existenta facand ceea ce-mi place. O idee ar fi fost si un website despre natural parenting, din care eventual sa castig din reclama. Dar inca dinainte sa existe Kiddy Shop, eu incercam sa conving pe toata lumea sa isi cumpere wrapuri, carrieri si cate si mai cate, asa ca a venit ca un pas normal sa aduc si eu pe piata niste itemuri in care cred si pe care le-am folosit cu drag. Mi se pare foarte important sa te reprezinte ceea ce vinzi.

    Am vazut mamici care, dupa nasterea copiilor, au vazut lumea altfel. Si a venit dorinta de a sta cat mai mult aproape de copil, de a petrece timp pretios impreuna. Si a mai aparut si dorinta de a transmite copilului valorile vietii. Nu vrem sa-l invatam ca viata e o insiruire de zile monotone de mers la servici de dimineata pana seara, de venit obosit si morocanos acasa, dupa ce iti dai sufletul si timpul pentru altii, pentru ceva in care nu crezi. Parca nu valorile astea vrem sa le transmitem. Mi-ar placea mai mult sa vada ca apreciem timpul petrecut in familie, in natura, apreciem munca fizica, sa vada cum se fac anumite lucruri, cum vine mancarea pe masa.

    Si asa cunosc multe mamici care dupa nasterea copilului au renuntat la jobul mai banos intr-o multinationala pentru a face ceea ce le place, alaturi de copil. Gandeste-te ce iti place sa faci, sa fotografiezi, sa gatesti, sa faci agricultura, sa scrii, sa faci sport.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ralukule ca de obicei ma umpli de bine si de energie pozitiva! Sa iti ajute Dumnezeu sa ajungi sa faci tot ce iti doresti!
    Vacantele babane mi le doresc si eu...si un alt fel de job care sa imi permita sa stau mai mult cu Isabela...
    Pupicei de la Cluj!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cecilia, multumesc mult! Doamne ajuta sa ne intalnim peste vreo 2 ani si sa ne impartasim bucuria unui job perfect, care ne permite sa ne petrecem mult timp alaturi de familie, dar si concediile babane si dese :))))

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Raluca,
    eu nu vreau sa fiu barbat. Chiar deloc.
    Ce invidiez la varu-tau se refera strict la calatorit :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce faina e lista, super, super si te reprezinta asa de bine!
    Citisem postul mai demult, dar n-am apucat sa comentez, m-a zapacit Ana cu programul de somn, mai tarziu, asa...eu care ma culc cu gainile, am avut de suferit. :PP

    O sa imi fac si eu un wish list, ma inspir de la tine si ma autoinvit la leapsa! :))
    Simplul fapt de a pune pe hartie dorintele e un pas mai aproape de a ajunge acolo unde vrei.
    Va pup, un weekend frumos va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  17. Aaa, nici eu nu vreau sa fiu barbat! :))
    Dar o croaziera in jurul lumii tot fac pe la 40 asa... :D

    RăspundețiȘtergere
  18. ce fain Raluca. mi-au placut toate dorintele tale. cea cu casele de vacanta, a fost tare. pai eu zic asa...cand ai o casa de vacanta undeva la cald si bine si te retragi pentru vreo 3 luni, cat sa treaca frigul in Romania, nu inseamna ca emigrezi. se cheama ca iti ieie un concediu. gandul asta ar trebui sa te linisteasca. nu te rupi, de fapt, de tot ce ti-e drag. iti iei doar putin liber :-D. cam asta ii cant si eu lui Sergiu...chiar daca o fi sa ramanem pe aici...as vrea o casa in sudul Frantei...sa pot sta cand vin ploile pe aici. ce? o fi rau? te pup cu drag.
    ba nu...mai am una...am fost la un health shop aici si mi-a spus fata care vindea de un medicament natural pentru tiroida, care sa inlocuiasca euthyroxul pe care-l iau acum. eu am ajuns la 25mg de 3 ori pe sp si 50mg restul saptamanii. si mi-a spus ca daca o iau treptat si monitorizat, cu pastilele astea pot renunta la medicamente si sa trec direct pe naturale. trebuie sa revin, ca nu le aveau pe stoc. Doamne ajuta! acum chiar te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Mamituni, eu pana sa nasc voiam sa fiu barbat. Acuma ma mai gandesc :))

    Nela, ce ma bucur ca iei leapsa! Si ai mare dreptate, si in visele in care putem avea o influenta, si in cele care nu tin de noi, are o mare importanta sa avem specificata clar dorinta! "Cere si ti se va da!" :) Ooo si daca e sa ma gandesc la cineva care va face o croaziera in jurul lumii dintre cunoscutii mei, apoi evident tu esti aceea! Abia astept poze :))

    Maria, pai hai sa ne facem casa de vacanta undeva impreuna, sa stam si noi la un ceai pe terasa de lemn, pe un fotoliu comod, si sa povestim despre tiroida :))))). Medicamentul de tiroida e posibil sa fie Armour? E foarte bun, e de fapt tesut de tiroida de la porc. Eu stateam in dubii daca sa-l iau (fiind de la porc :D), dar faptul ca nici nu-l gasesc si nu as stii ce doza sa iau m-a oprit. Gasesti si pe naturalnews.com si pe mercola.com pareri de bine despre el. E primul pas inspre a te lasa. Dar cumva, chiar daca ai ramane pe viata pe Armour in loc de Euthyrox, e foarte bine, ala nu vine cu efecte adverse ca prostia asta de o luam noi...

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...