vineri, 21 ianuarie 2011

Inca un update

Da, nu am deloc inspiratie la titluri, dar chiar asa vad ca a iesit postarea asta, mai mult ca o notita undeva, pentru mine, despre diversificarea si progresele lui Alex.

Diversificare

Intre doua zapezi a cules mama mea din gradina niste varza de Bruxelles, asa ca am zis sa-i dam o incercare. Citisem pe net ca e ok la copilasi, nu baloneaza ca si varza normala. A primit miercuri si joi. Saracutul a fost raut toata ziua, in sensul ca plangea mult, tipa mult. Apoi ieri am papat si eu putin din supa lui si m-a durut burta ingrozitor. Pe mine mai tare ma doare burta de la varzoase decat de la fasolifere. Se pare ca ma mosteneste. Saracutul... Asa ca ne luam la revedere de la varza de Bruxelles o bucata de vreme...

In ultima vreme nu mai vrea legume, dar vrea sa muste din bucati de fructe. Dar numai seara. E bizara si treaba asta, pana vor putea cere ei, ca am ajuns sa-l intreb toata ziua de toate felurile de mancare, ca sa vad ca seara accepta ceva ce la amiaza nici nu a vrut sa puna pe buze...

Am si uitat sa spun legat de greutatea lui. A stagnat o perioada indelungata. De prin septembrie nu a mai crescut deloc pana in decembrie. In decembrie, cand a inceput totusi sa manance macar cateva lingurite, a crescut vreo 400 de grame, asa ca acum are 10.6 sau 10.7 kg. Stiu ca daca ar manca mai bine ar creste mai mult, simt ca va avea o crestere mai mare pe cand se va pune sa manance, dar acum nu vad ce as putea face in privinta asta. Continui sa-l intreb zilnic, sa-i ofer de toate, sa ii mai introduc alimente noi, si sper doar ca organismul lui va cere cand va avea nevoie.

Saptamana asta am gasit la real la gama bio porumb dulce la conserva, fara zahar! Chiar voi manca si eu, pentru ca de atatia ani nu mi-am mai pus intr-o salata asa ceva deoarece ma enerva ca are zahar! Chiar si la restaurante cand alegeam o salata ceream sa nu puna porumb dulce. Stiu ca par bizara cu zaharul asta, dar in momentul in care l-am abandonat, hormonii mei si-au revenit la normal si a fost si aceasta o cauza pentru care am scapat de FIV si am reusit sa raman insarcinata fara nici un tratament. Asta pe langa multe alte cauze. Poate o sa-mi gasesc candva timp sa explic, pentru ca sindromul ovarian polichistic e strans legat de rezistenta la insulina. Si daca intr-adevar mi-ar fi pofta si as manca ceva dulce, apoi vreau sa savurez acel dulce, sa fie o prajitura preferata de exemplu, ma enerveaza la culme sa gasesc zahar in alimente in care nici nu-l pot macar savura!

Si am mai gasit rondele ca si cele de orez, tot din gama Real Bio, din orez, mei, porumb si putin susan. Abia astept sa i le ofer si acestea, de multa vreme vreau sa-i dau susan.

Eu am de vreo 3 zile sanii cam goi. Nu stiu daca suge el mai mult decat de obicei (si deci imi va creste productia in urmatoarele zile, dupa principiul cerere si oferta) sau am niste dereglari hormonale... Peste tot scrie ca mamele cu hipotiroidism au secretie slaba de lapte, deci e posibil sa mi se fi dereglat iar tiroida mea. Sau poate fi legat de ovarele mele si de faptul ca de mai mult de o luna de zile am simptome ca ciclul ar vrea sa vina si nu are destula putere :)). Imi propun sa fac o vizita la ginecologie, macar pentru un ecograf, sa vad daca nu mi s-au facut iar ciorchini de chisturi pe ovare si de aceea nu imi vine de fapt ciclul, nu din cauza alaptarii aproape exclusive.

Ce mai face Alex

Cand cascam si scoatem tot felul de sunete eu credeam ca e o chestie capatata in timp :D. Dar se pare ca asa facem noi in mod natural. Alex casca si face cu buzele "uăuă".

Spune "gios" la "jos". Il intrebi "vrei sa mergi jos?" sau "vrei pe jos?" si el raspunde "gios". Mai spune "du-te" :)) dar nu in contextele potrivite :)).

De cateva zile iar ninge si e urat si umed si fleasca plina de noroi pe jos. Nu mai putem iesi nici in oras, pentru ca daca se cere pe jos nu am cum sa-l pun, fleasca asta i-ar trece peste ghete. Plus ca ninge, o ninsoare foarte uda, ca si cum ar ploua.

Linkuri

Dau inca o reteta pentru lapte de migdale.

Am gasit cateva pdf-uri si documente scrise de Elizabeth Pantley care se pot downloada de aici

Saptamana asta am aflat de Miranda Kerr, top-modelul Victoria's Secret, care a nascut natural, alaturi de sotul ei, Orlando Bloom. Ea a facut apoi publica poza aceasta cu ea alaptand in pat puiul mic, poza facuta chiar de catre sotul ei! http://www.drmomma.org/2011/01/breastfeeding-in-bed-miranda-kerr-and.html

Apoi am aflat si de John Travolta si Kelly Preston ca au un bebelus si ca ea doarme impreuna cu puiul mic, ca sa-l poata alapta toata noaptea: http://www.bestforbabes.org/2011/01/stars-kelly-preston-miranda-kerr-show-soft-side-of-breastfeeding/

Mi se pare absolut minunat ca starurile fac aceste alegeri si ca le fac publice, pentru ca asa vom ajunge poate sa le consideram normale. Asa au fost candva, inainte de industrializare si de razboaie, si asa ar trebui sa fie si acum.

Si tot despre o actrita care a ales sa isi creasca bebelusii intr-un mod natural si iubitor, Mayim Bialik, tipa din Blossom: http://moms.today.com/_news/2011/01/18/5839973-meet-the-newest-today-moms-blogger-mayim-bialik?gt1=43001

Si un link despre cum ar trebui sa ne tratam copilasii Stop being mean to your toddler

4 comentarii:

  1. Sa stii ca nicimie nu mi-a venit inca ciclu , mai apara niste simtoame din cand in cand , dar si eu ma gandesc la o vizita la medic ptr un control , stiu sigur ca o sa vrea sa-mi dea ceva ca sa vina , poate de asta si ezit inca , oricum am inteles ca atunci cand vine ciclu si laptele parca mai scaze putin .
    Legat de greutatea puilor , si Iza a stagnat multa vreme , cateva luni , ba chiar a si slabit, de la ultimul vaccin la 1 an ( care nu ma mai lasa pe mine sa dorm de ingrijorarea) s-a invartit tot asa la 10,500 insa in ultimile 2 saptamani a inceput sa bea apa multa si parca, parca sa manance un pic mai bine si hop a si pus cateva sute de grame .
    I-am luat si eu rondele de porumb bio ieri si tare-i plac , au gust de pufuleti , si am mai gasit de quinoa si tot felul , insa ei nu-i plac numa alea mai subtiri , ca ea inca numa 4 dintisori are .
    Super din partea vedetlor , cum ai zis si tu o sa promoveze un pic , alegerea de a creste un copil altfel decat anumite standarde prea rigide.
    va pupam

    RăspundețiȘtergere
  2. Dana, de ce sa-ti dea ceva sa iti vina ciclul? Eu am citit pe kellymom cred ca la mamele care alapteaza media de revenire a menstruatiei e 18 luni. Fiind media, inseamna ca sunt multe mame carora le revine menstruatia mult mai tarziu! Nu, nu as fi de acord sa iau ceva hormonal, sa dereglez ceea ce mama natura stie asa de bine!

    La mine e o alta situatie, ca eu si inainte de Alex aveam menstruatia neregulata, imi venea o data la 3 luni sau mai mult. De aia spuneam ca nu stiu daca asta e motivul pentru care imi intarzie. Daca e asa, as cauta pe net ceva naturiste care sunt ok cu alaptatul. De exemplu, vitex-ul ce-l luam eu inainte, pentru fertilitate, probabil ar readuce menstruatia. Dar am inteles ca si asta scade putin lactatia.

    Si mersi ca m-ai lamurit cu greutatea! Astept si eu sa mai creasca putin :D. Stiu ca greutatea lui e normala, dar ma deranjeaza putin stagnarea. Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai , ultima data cand am vrb cu medicul meu de familie despre urticaria mea zicea ca e foarte posibil sa o fac din cauza lipsei ciclului ( desi eu cred ca e mai degraba alimentatia mea care lasa de dorit ) si cica sa fac analize ca sa-mi poata da tratament , dar eu am zis stop ptr ca nu iau nimica cat timp alaptez .

    ps- merci ptr reteta de lapte de migdale , vreau sa fac si eu sa-i dau Izabellei , ce este in comert pana si ala bio ,are zahar mult in el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vad ce legatura ar avea o urticarie cu ciclul, dar nu le stiu eu pe toate :D.

    Lapte de migdale musai de facut acasa, ca sa fie si "crud", sa aiba toti nutrientii. La noi nu este de vanzare, dar ala pe langa ca e pasteurizat, cum zici tu, mai si adauga chestii nocive in el...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...