marți, 11 ianuarie 2011

Hrisca si ulei de floarea soarelui

Diversificare

Nu imi place sa se incerce doua alimente noi intr-o zi, dar asa au fost circumstantele, era singurul ulei ce il aveam la indemana dupa ce am pus cerealele in piureul de legume. Hrisca e din mixul de 4 cereale de la organix: orez, porumb, quinoa si hrisca. Mi se pare un mix absolut genial, cu niste cereale minunate. Cred ca daca era mei in loc de porumb il decretam amestecul ideal (daca ma refer la cerealele instant), cu cele mai sanatoase cereale. Uleiul e ulei de floarea soarelui presat la rece bio.

Ce mai face Alex

Dimineata si-a gasit o carticica stil acordeon cu animale de casa pe care nu a mai vazut-o de mai mult de o luna. Si pe vremea aia eu ii spuneam cum fac animalele, dar el nu ma imita inca. Asa ca azi m-a surprins foarte tare cand si-a pus degetul pe pisica, eu am spus "pisica" si el a zis "maaaau". Apoi surprinsa am ajuns la cal si el a inceput "cla-clo-cla-clo" cu limba, ca si cum ar calari. Intr-adevar de calut i-am mai spus sunetele astea, dar fara sa asocieze cu poza. Puiul scump!

Oricum, ne imita in orice facem. Daca stranutam, spune si el "haaapta" si rade, daca tusim, tuseste si el. Am si o imitatie pe care o practica de multa vreme si nu stiam daca s-o scriu sau nu. In fiecare dimineata pana ma trezesc de tot el se plimba prin camera. Apoi isi pierde rabdarea si eu spun "bun, hai sa mergem la baie". El, vesel, ma ia de mana si ma "ridica" de pe jos. Fuge apoi in fata mea si merge direct la usa de la baie. Acolo intram amandoi si se joaca cu un sul de hartie igienica. Apoi rupe din sul o bucata si se sterge la fundulet, peste pantaloni, desigur :D. Apoi se urca pe cantar :)).

Partea comica vine cand isi duce noua insusire mai departe, stergandu-se la fund si cand gaseste cate o bancnota prin casa :)).

Ce mai face Alex? Danseaza toata ziua! De cate ori aude muzica incepe sa danseze. Azi am fost la cumparaturi la Real si la Jysk cu el si danseaza in caruciorul de cumparaturi cand aude muzica. Daca il pun pe jos danseaza si acolo :)). Acasa la fel. Daca incepem noi sa cantam, danseaza, daca aude muzica la tv danseaza :)). E al meu, clar :)).

Cred ca am mai spus cum stie el sa ne arate ca ii e frig. Adica noi intrebam "Alex, cum faci tu cand ti-e frig?" si el se zgribuleste tot, cu umerii apropiati :D. Ei, acuma seara chiar a fost de folos treaba asta, si m-am bucurat mult ca am ajuns sa putem comunica cu el. A iesit la plimbare cu Relu cu caruciorul si avea pe el o scurta care ii e cam fixa, nu e lunga la maneci. Si cum el nu suporta manusile, asa l-am trimis. De obicei, daca e frig, ii dau o haina de iarna mai mare ca sa ii tina cald si la manute. Dar acum era cald de tot afara, cred ca erau vreo 5-7 grade. In timpul plimbarii, Alex a inceput sa-i arate lui Relu ca ii e frig la maini. S-a uitat la el in spate, si-a ridicat manutele sus si a inceput sa-i arate exact cum face el cu umerii adunati si ridicati, ca ii e frig. Relu si-a dat de pe el bluza ce o avea, l-a acoperit pe pui, si a venit spre casa in tricou cu maneca scurta. Sper sa nu raceasca nici unul din ei. E pentru prima data cand stiu ca ii e frig de la el, nu prin semne de genul "stranuta", "are mainile reci" si altele... Trebuie sa-l invat cumva sa imi arate cand ii e cald, ca ma trezesc cateodata cu el super iritat si se calmeaza dupa ce aerisesc camera si aduc temperatura la limite normale..

Azi am vazut si eu cum sta el pe bunicu'. Se intinde asa ca intr-un fotoliu moale, se lipeste de el, ori pe spate, ori pe o parte inconjurandu-i burta :)). Pentru altii poate e ceva normal, dar pentru noi e ceva incredibil pentru ca Alex nu statea asa culcat pe noi nici cand era mic, el voia la verticala de tot, in fund. Si se zbatea si plangea daca il inclinam putin inspre noi. Plus ca normal ca se simte agasat de toate dovezile noastre de afectiune si ne cam respinge pupaturile si imbratisarile. Trebuie sa lasam in general sa vina de la el. Asa ca a fost un tablou unic sa-l vad asa lipit de bunicul lui azi :). Si datorita situatiei speciale, normal ca si bunicul a fost extrem de mandru.

Linkuri

Un link interesant de pe DC din care avem de invatat chiar daca bunicii puilor nostri nu sunt asa, dar sa tinem minte sa nu cadem noi in capcana comparatiilor copiilor si a oricaror comportamente care le-ar submina increderea in ei. Si sa mai stim cum sa le inchidem gura bagaciosilor :D.

Mamituni ma binedispune ca de obicei :)).

Pe Green Mommy blog aflam lucruri foarte interesante despre inceputul diversificarii. Inclusiv la comentarii, idei ca avocado si apa de cocos sunt bine de tinut minte. Acum am vazut si update-ul bestial! Uau, incepe sa-mi para rau ca am inceput la 6 luni jumate diversificarea :D.

Si inca un link de pe DC la care am ras in hohote la ironiile fetelor pe tema greselilor sintactice si gramaticale :)).

5 comentarii:

  1. cred ca te topesi de dragul lui in fiecare secunda! :)
    mi-l si imaginez imitandu-va... :) :)
    Hrisca zici... o sa caut si eu cerealele acestea, poate o voi indupleca pe Maria sa pape si ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Haha, ce tare e Alex cu bancnota!!! mi-l si imaginez :)))

    Raluka, eu n-am inteles prea bine, amestecul acela de cereale de care zici este de cereale instant? la noi nu se gasesc din astea, din cate stiu eu...

    Referitor la inceperea diversificarii, este cel mai mare regret al meu ca am inceput sa ii dau cereale instant la 5 luni...doar pentru ca era sub grafice, grafice care sunt facute dupa copiii hraniti cu lapte praf si grafice sub care este si in momentul de fata. Si e ok. Nu-i nimic, stiu pentru bebe 2 :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Astea sunt cerealele: http://www.organix.com/our-foods/organic-four-grain-cereal

    Va pup cu drag! Da, Nela, si eu multe le propun deja pentru bebe 2 :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca mai e de actualitate: ziceai ca ti-ar place o modalitate de a comunica (el cu tine). Poate sign language (sined language, signin' language - il gasesti sub diverse denumiri).

    RăspundețiȘtergere
  5. Nina :-*

    Am citit catva despre sign language. Atunci credeam ca e prea tarziu deja, pentru ca incepuse sa spuna mama si m-am gandit ca mai este doar un pic pana cand poate comunica cu noi... Asa ca nu am luat-o in forta. Am vazut filmulete incredibile pe subiectul asta.

    Eu am zis ca il invat sa spuna lapte si gata. Mi se parea ca astea le-ar folosi mai des. Am incercat lapte vreo 3 saptamani, si doar o data a zis el "apte", fara sa faca semnul. Gata nu a facut niciodata, chiar daca semnul de la gata il fac in mod reflex de cate ori spun gata.

    Poate sunt copii mai recepitivi la asa ceva sau poate trebuia sa-l iau mai din timp. Asa, daca a inceput sa se exprime verbal, poate i se pare bizar ce vreau sa-l invat.

    Va pupam cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...