joi, 6 ianuarie 2011

Cum a fost de Sarbatori

De sarbatori

In 24 decembrie Alex a fost si el stresat cu pregatirile, asa ca s-a trezit la 5 dimineata si nu a mai vrut sa doarma toata ziua :D.

In seara de Ajun a primit trei cadouri:

- un aspirator din partea fratelui meu; astfel avem setul complet de curatenie! Acesta a fost cadoul preferat, a inceput sa aspire pe jos vesel tare! Si in continuare de cate ori da de el, ia furtunul si "aspira" prin toate colturile :D

- un balansoar sub forma de ceva gaza din partea parintilor mei, care e tare fain ca e jos, ajunge cu picioarele pe jos sa se legene, si are sa si spatar ca sa nu se dezechilibreze, deci mi se pare perfect pentru varsta lui. A fost indragostit de mica gaza, tot mergea si o imbratisa :x, era asa scump!

- un laptop cu tot felul de jocuri si cu karaoke din partea noastra. Deocamdata nu-i place :D, pentru ca e de fapt pentru copilasi mai mari, cu activitati. Noi am sperat ca in modul asta sa lase in pace laptopurile noastre dar nu am reusit.

M-a fascinat reactia lui. Chiar daca deja isi pierduse rabdarea in ziua si in seara de 24, cand a vazut de la departare cadourile, a fugit vesel inspre ele, si apoi a ras si a zambit toata seara! Nu s-a mai intamplat asa la nici un cadou pana acum, deci Mos Craciun chiar exista!

In 25 am mers pana la Cluj, la ceilalti bunici ai lui Alex. Tot in 25 eu cu Relu am implinit 10 ani de cand suntem impreuna :). Bunicii de la Cluj i-au trimis cadoul in 28 ianuarie parca, un calut care scoate zgomote daca il apesi pe ureche. Deocamdata il tinem mai retras pentru ca Alex s-a speriat tare de el :D.

In 26 am fost in vizita la nasii nostri din Baia Mare. A primit si acolo cadouri Alex, si chiar si noi astia marii :D. Nasa noastra are un catel care latra mult, deci a trebuit putina acomodare, Alex se speria de el cand latra. Dar mai are si un motan imens, imens, a spus ca are peste 8 kilograme. Si o blana bej mare mare, e incredibil de mare si de pufos! Alex era fascinat de el, il mangaia, il admira cu o mare dragoste in priviri :).

Cu ocazia asta iar mi-am amintit cat suntem de norocosi anul acesta, pentru ca anul trecut ne-am vizitat nasa de nevoie, ea fiind medic si Alex fiind bolnav...

In 30 decembrie am primit doua vizite: un Alex mic si un Stefan mai mare, de 3 ani si ceva. Alexul meu e in culmea fericirii cand are musafiri sau cand mergem noi undeva, ii trece orice suparare si orice oboseala. In ziua aia nu reusisem deloc sa-l adorm de amiaza si era foarte marait. Dar cand are lume pe langa el, ii trece ca prin minune! Doar ceva ii mai ramane din starea anterioara, dorinta de a suge :)), asa ca ma trage de tricouri de fata cu lumea.

De Revelion lumea s-a culcat. Relu mi-a zis sa-l trezesc la 12 noaptea sa-mi spuna la multi ani :D. M-am temut ca se va trezi Alex speriat de la bubuiturile petardelor si artificiilor, dar am avut noroc ca avea chiar atunci somnul profund. Asa ca dupa ce ne-am urat noua la multi ani, am mers si la pui sa-l pupam, ne-am aplecat peste el, eu i-am pupat piciorusele, Relu i-a pupat funduletul, si i-am urat tot ce am stiut eu mai bine in noul an. Normal, cu lacrimi in ochi. Tabloul era usor comic daca as fi privit din afara. Pentru ca Alex doarme pe jos, deci noi ne-am pus in genunchi sa il pupam, si parea ca si cum ne-am inchina :D.

In 1 si in 2 ianuarie am mers in vizita la niste prieteni ce isi petreceau Revelionul la o cabana in munti, la doar 15 kilometri de Baia Mare. Un loc minunat, cu aer curat, brazi inzapeziti, ca in tablouri. Ne-am dus si sania si normal ca Alex a fost din nou bine dispus ca vede locuri noi si lume noua.

Ce mai face

Nu este ora din zi in care sa nu ma minunez de el cate progrese face, cat de mult intelege! Chiar am observat ca intelege aproape orice vorbim! I-am spus intr-o zi "hai, Alex, colinda" si el a inceput sa-si potriveasca buzitele si sa incerce sa cante! Mi s-a parut ceva extraordinar pentru ca nu i-am asociat noi cuvantul cu asta, nu s-a intamplat niciodata sa "cante" el si eu sa spun "ce faci, puiule, colinzi?". E incredibil! Si ma termina de fiecare data cand face din astea! Simt un val de caldura si ma cuprinde asa o stare de fericire si de iubire si de recunostinta ca imi este dat mie sa traiesc asa ceva!

Ne imita in absolut orice facem. E o mica maimutica si ne distram incredibil cand il vedem imitand actiunile noastre! De la vorbitul la telefon cu gesturi ca si taica-sau, la faptul ca duce galeata si se preface ca varsa continutul ei in wc, la faptul ca toarna din pet in boluri, etc.

"Vorbeste" foarte mult, toata ziua! Ne imita cand tusim, cand stranutam, cand strigam mai tare la cineva mai de departe. Daca cineva ma striga "Raluuu", incepe si el "aluuuu", daca eu strig "Reluuu" incepe si el "eluuuu" :)).

Eu ii spuneam cum fac leii, asa un raget cu gura deschisa si el stia sa faca si el asa. Ce ne-a surprins a fost ca recunoaste acum leii, chiar daca sunt desenati bizar, ca doar nu orice desen poate fi inteles repede. De exemplu, pe o babetica de-a lui, sunt 3 animale, printre care si un leu, dar noi nu i l-am aratat niciodata. Si-a luat intr-o zi babetica si a inceput sa faca si el ca leii aratandu-ne cu degetul. Tarziu ne-am prins ca era desenat un leu...

Mai noi ne arata cu degetul orice animalut si dupa ce ii spunem ce e, incepe sa sara dansand, semn ca trebuie sa-i cantam ceva despre acel personaj. Asa ca am ajuns sa inventam cantece despre tigri si urangutani :)).

Cand apasa pe vreo jucarie cu melodii, incepe sa sara si sa puste din degete :)).

Imita indienii cum urla cu mana la gura :).

Daca il intrebi cum face cand ii e frig, incepe sa se scuture cu umerii stransi, ridicati :)), ma termina cand face asa. Si bunicului ii place la nebunie, asa ca il intreaba toata ziua acum :)).

Bunica mea e la noi de dinainte de Craciun si nu am vazut-o in viata mea razand asa de bine. A si recunoscut ca ii place de Alex mai mult decat de noi cand eram mici :)).

A luat din baie masina de tuns si chiar daca noi il tundem cu una mica albastra, el a recunoscut asemanarile si a inceput sa se dea pe cap cu ea :D.

Aspira si matura si spala pe jos toata ziua! :D

L-a vazut in cateva dimineti pe bunicul lui suflandu-si nasul, asa ca a inceput si el cand prinde o bucata de servetel sa si-o duca la nas si sa sufle cu zgomot :)).

Tot ca sa-l imite pe bunicul, canta la muzicuta si culmea, chiar a reusit sa sufle sa iasa sunete.

Avem mare noroc cu bunicul ca e inca in recuperare si deci e acasa, nu la servici. Se ocupa de Alex toata ziua. Si dimineata cand se trezeste Alex la 4 sau la 5 si nu mai vrea sa doarma, am unde sa-l duc sa mai dorm putin, pentru ca bunicul se trezeste la 3-4 dimineata :)). Da, deci are cu cine sa semene...

Se catara pe mobila, isi ridica piciorul sa urce sus pe rafturi, chiar daca ii sunt la nivelul soldului, si de trage tinandu-se cu mainile de un raft superior.

A reusit sa coboare singur treapta care pana acum il incurca. Ori tinandu-se de margine, ori chiar incetuc singurel. In picioare. De urcat le urca singur in picioare, tot tinandu-se de ceva de pe margine.

Si a inceput "distractia" cu dessurubatul. Pana acum il lasam sa se joace cu orice sticle si recipiente, dar acum l-a gasit bunica umbland cu o sticla de pronto desfacuta, chiar daca era insurubata bine cand a luat-o...

In domeniul "noutati in diversificare", zilele astea s-a servit cu niste frunze de ceapa verde. Si i-am mai dat eu stafide inmuiate in apa. In rest, fructele sunt yak, iar legumele sunt yammi. Cerealele cand cum.

Linkuri

Despre nastere naturala dupa cezariana In primul link din postare, cel de pe youtube, este descrisa decizia unei femei de a naste natural dupa 3 cezariene. (Vaginal Birth After 3 Caesareans) Iar in linkul de sub cuvintele "asa a fost" este descrisa nasterea naturala dupa o cezariana a mamei care a deschis subiectul. Da, am citit povestea si inainte sa nasc si mi s-a parut superba, iar acum mi-a facut placere sa o mai citesc o data!

Un review al stirilor legate de sanatate din anul 2010

Top 7 parenting controversies of 2010

Si chiar daca la noi in tara nu se practica circumcizia, mi se pare incredibil la ce nivel a ajuns SUA in problema asta! Incredibil! In era moderna in care traim! Si cand stiu ca totul a pornit de la un doctor care astfel voia sa se asigure ca barbatii nu se vor masturba. De ce parintii care aleg sa faca asta nu se documenteaza inainte sa isi chinuie copilasul perfect ce le-a fost dat de la Dumnezeu? Sa nu uitam ca intr-o vreme erau normale si mutilarile genitale la fetite, si in unele tari ele mai sunt considerate normale. Dar sa vezi asa ceva la nivele mari in SUA mi se pare de necrezut. Ca sa nu mai spun cate studii sunt care au dovedit ca acest obicei e total nesanatos, ba chiar sunt enorm de multi bebelusi care mor din cauza asta... Ma rog, la articolul asta http://www.drmomma.org/2011/01/violated-baby-boys-point-of-view.html am plans iar...

Editez sa mai adaug un link primit chiar acum! Am mai citit exact acest text din Kay Kuzma, dar de fiecare data reuseste sa ma atinga la suflet: Copiii au nevoie sa fie iubiti.

5 comentarii:

  1. sarbatori frumoase ati petrecut! :) Am vazut si pozele din articolele anterioare si nu-mi vine sa cred cat de mare s-a facut micutul vostru. :) Cel mai mult mi s-au lipit de suflet imaginile cu el la zapada. :)

    Va dorim sa aveti parte de un An nou precum vi-l doriti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi place cum va striga si el "aluuuu" si "eluuu" ,cred ca e un scump!
    Am ramas profund impresionata de videoclipul de pe youtube cu VBA3C...iti cer drepturile de autor :D sa-l pun si la mine pe blog :)

    Va pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim mult mult, fetelor, va pupam cu drag!

    Meli, sa inteleg ca te bate un gand? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai , da ce au astia cu fructele ? ca si Iza se scutura toata cand pune mana pe un fruct curatat , pana acuma nu-i dadeam , mar sau para cu coaja de frica sa nu se inece , dar am obs ca asa le accepta mai bine si scuipa pe urma coaja , oricum mare lucru nu mananca dar macar le simte gustul .

    Multe evoluari mai fac piticii astia si de acuma o sa fie si mai si .
    Ma bucur ca tatul tau e mai bine , am citit inainte , multa sanatate la toti va dorim .

    RăspundețiȘtergere
  5. Al meu pune mana pe ele, dar le tocaneste pe jos, spaland parchetul sau covorul cu ele :)). In gura daca ii intra se cutremura tot :)).

    Multumesc mult! Multa sanatate si voua! :-*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...