vineri, 16 ianuarie 2015

Ce cadouri și-a dorit Alex de ziua lui (5 ani)

A fost primul an în care ne-a spus din timp ce vrea. Până acum se baza pe noi și îi plăcea să fie surprins. Eu mă simțeam bine cumpărându-i ce aș fi vrut eu să-i placă :)).

A început din vară. Lista e scrisă pe o foaie imprimată cu însemnele hotelului din Turcia, deci de atunci. La început am fost încântată de idee, apoi m-am speriat când am văzut că lista se tot lungește. Noroc că am cooptat toată familia să contribuie, iar apoi le-am atribuit fiecăruia cadourile ce și le-au ales. Am făcut deci un fel de registru de cadouri :D. Am decis așadar să îi fac pe plac cel puțin anul acesta pentru că mi s-a părut foarteee interesant cum și-a gândit el cadourile și a fost palpitantă și căutarea lor. A fost un pic stresant să încerc să găsesc mai multe obiecte într-un magazin ca să nu plătesc prea multe taxe de transport.

Le scriu în ordinea în care mi le-a dat el. Nu mi le-a spus pe toate într-o zi. Din august până în octombrie tot a completat. Să mai zic că deja din decembrie îmi spune ce cadouri vrea în octombrie viitor și ce fel de petrecere?

1.    Mamut




M-am bucurat mult să-l găsesc. De la Safari. Mare, de 14 / 20.5 cm. Pe elefant.ro. Se joacă des cu el, ca de altfel cu toate figurinele animale.


2.    Cușcă pentru mamut

Am găsit o cușcă mică ce se atașează altei cuști de animale. La Zoomania Baia Mare. Are gratii, are ușă. I-a plăcut o perioadă, punea acolo tot felul de animale, acum i-a cerut Moșului altfel de cuști, care să poată fi transportate de mașini. Moșul, ca să fie sigur, i-a adus două feluri...


3.    Trompetă



- de pe BestKids
Cât timp copilul nu e un geniu și își schimbă preferințele de la o săptămână la alta nu voi cumpăra instrumente mai profesionale. Îi place încă, dar mai mult ca play pretend, adică îi place să creadă că e o goarnă în timp ce se joacă de-a cavalerii, îi place să cânte la ea total aiurea în timp ce eu pun un cd cu muzică și dansăm, mai mult de formă deci. Îi place ideea de a cânta la trompetă mai mult decât cântatul. De Crăciun a cerut și un saxofon. Sper ca acum să fie amândoi satisfăcuți, pentru că atunci când unul din ei voia să cânte la trompetă, în mod cert voia și celălalt și ieșea cu scandal, bătăi și plânsete.



4.    Om preistoric cu suliță

Ei, eram sigură că dorința aceasta nu i-o voi putea satisface, deja începusem să-l pregătesc emoțional :)).
Însăăăă am dat peste el după îndelungi căutări și am fost foarte fericită. Într-un tub safari cu mai multe animale preistorice, deci în temă cu noile lui preferințe. Știu, are și un mamut micuț, dar eu deja îl cumpărasem pe cel de mai sus grăbită că era chiar ultima bucată din Romania atunci în august/septembrie.



De pe elefant.ro.


5.    Soldați cu puști și săbii

N-am găsit chiar ce am vrut (chiar soldați din războaie mai actuale, găsisem de la firme de machete de avioane, dar nu erau nicăieri în stoc). În lipsă de așa ceva, în acord cu petrecerea de anul acesta, care a avut tema cavalerilor, am cumpărat cavalerii aceștia tot în tub Safari de pe elefant.ro. În plus a luat și tatăl meu de la o librărie niște cavaleri mai mari un pic. Toți îi plac și se joacă cu ei.



Alex inventează lupte, scenarii, filme cu animale, cu soldați, cu orice găsește. Și vorbește mereu, ”spune” povestea. Îmi amintește de fratele meu care până în adolescență ne făcea "filme" la țară, "plăteam" toți copiii bilet ca să intrăm la "film", iar acolo, pe masă într-o cameră, inventa o scenetă pe care noi o admiram și o savuram. Fără soldați sau jucării, doar cu piese de remy sau alte obiecte. Fratele meu nu a fost cel mai popular în școală sau după, de aceea îmi place să-mi amintesc de anumite momente "de glorie" ale lui, când era apreciat de cei din jur. Încerc să învăț din trecut, pentru că Alex seamănă foarte mult cu el și sensibilitatea asta pură ce o văd la Alex știu că poate fi ceva excepțional de bun sau îl poate și doborî.



6.    Super-erou (batman) cu pușcă-pistol

(noi îl avem pe acesta din poză. Pe Elefant acum la aceeași denumire ca cel luat de noi văd că e alt Batman. )

Batman cu pușcă-pistol. Așa mi-a dictat, așa am scris. Nu știam dacă Batman are armă, nu știu nici de unde știe el de Batman. Nu-mi vine să cred că i-am făcut pe plac și am dat atâția bani pe ceva ce nu-mi place, chiar cred că m-a dat gata cu ideea unei liste cu cadouri și de aceea am căutat să i le găsesc toate ce le-a gândit și le-a inventat. Cu Batman se joacă mai puțin, bănuiesc că asta se întâmplă din cauză că se teme că dacă îl vede David o să vrea și el și o să i-l strice. 



7.    Pistol






Am vrut să îl iau tot de pe elefant.ro, ca să iau cât mai multe dintr-un loc, pentru transportul gratuit. Însă singurul pe care l-am găsit fără capse, deci fără riscul de a scoate ochii cuiva, a fost acesta destul de micuț. Nu-i asta o problema, îi place mult. Crăciunul trecut și-a dorit o pușcă pe care a purtat-o luni de zile peste tot cu el, până când s-a accidentat pe un tobogan cu ea. Cred că îi dă curaj când se întâlnește cu copii mai tupeiști decât el în parcuri, de aceea îl duce aproape peste tot acum cu el. E excelent, desigur, pentru a-l prinde pe bunicul de la Cluj și a-l băga la închisoare :D.



8.    Casă de vrăjitor

El a inventat cadourile astea fără să le vadă undeva, la tv, în magazine sau la alți copii. Pur și simplu din imaginația lui. Eram sigură că nu voi găsi nicio casă de vrăjitor. Eu credeam că există doar vrăjitoare :D. Însă am găsit un set Lego (nu duplo, ci din cele pentru copii peste 6 ani), se numește Lego Castle Muntele Dragonului, și are vrăjitor și castel pe lângă alte chestii. Deci am bifat ușurată și punctul acesta din cadou. Ușurată și de niște bani, noroc că au preluat ceilalți din familie cadoul :D.



O perioadă i-a plăcut fooooarte mult, nu voia seara să se culce ca să se mai joace. Apoi a început să se supere că vrea și David și că David i le desface. Acum a revenit o perioadă la bătaia cu săbiile de lemn, așa că a uitat un pic de dragon. Și cred că se enervează că el nu îl știe face ca în instrucțiuni și dacă se demontează ceva trebuie să apeleze la mine. Se joacă deci și cu Lego doar joc de rol, nu de construcție. Nici cu duplo nu cred că a construit vreodată până când l-a văzut pe David construind, acum vreun an. În rest, și la duplo doar joc de rol făcea. Cât pot fi de diferiți copiii ăștia!


9.    Robot


N-am știut că roboții sunt atât de scumpi. La fel ca la Batman, nu-mi vine să cred că i-am făcut pe plac și am dat atâția bani pe ceva ce nu-mi place. Și cică e varianta mini... WowWee Mini Robosapien V2.


Nu face nimic special în afară de faptul că se deplasează când îl pornești și i se aprind ochii. S-a jucat puțin cu el. Apoi mai mult s-a jucat David.


10.    Rachetă

Nu am găsit pur și simplu o rachetă de jucărie, doar aceasta ce face parte dintr-un experiment pentru copii. Am mai avut de ales între una de pluș sau una stil puzzle din lemn. Nu s-a jucat cu ea, probabil că-l deranjează fragilitatea ei și faptul că îi mai cade vârful sau coada. Oricum, eu chiar speram să am o dovadă că nu tot ce cere chiar merită cumpărat :).






11.    Binoclu

După un studiu intens de vreo săptămână și comparații de mărci și de accesorii, ba lanternă, ba gentuță, ba mărire de 4x, ba cu zoom fix sau cu reglare manuală, ba lentile de sticlă, ba scris la observatoare astronomice pentru binocluri de marcă, am rămas la cel mai ieftin din cele care totuși măresc (adică nu sunt doar de formă, de joc de rol). Asta ca să văd dacă îi place, apoi să trecem la artileria grea.






12.    Dacă mai erau finanțe, mă gândeam la un rucsac cu mamut, bonus pe lângă lista lui. Însă cum are deja două mici ghiozdane și oricum nu prea are nevoie de mai mult și deja lista era prea lungă, am abandonat ideea.


13.    Tot o dorință de-a mea a fost trotineta Micro 

El nu a avut niciodată trotinetă și vârsta de 5 ani mi se pare chiar bună pentru un copil mai nesportiv și prea precaut. Am ales Maxi Micro ca să-i fie bună mai mult timp. Îmi place la nebunie conceptul Micro cu luarea curbelor prin înclinare și cu cele 2 roți în față, ca să nu dai cu piciorul în ele. Și oricât am citit prin forumurile internaționale, sunt cele mai bune. Mai există care le copiază, dar lumea spune că se cam strică repede, pe când Micro nu. Îi place muuuuult mult de tot, a învățat extrem de repede să se dea pe ea. Nu face el scamatorii, dar nu mă așteptam să știe să se dea încă de la prima încercare. Am încercat să învăț cum se pune frână, nu am reușit, el a putut din prima. La prima plimbare a reușit să meargă pe ea aproape 5 km. Când îl doare piciorul pe care se dă, e simplu, îi ridic mânerul să fie ca pentru copii mari și o duc așa pe trotuar, pe roțile ei proprii, nu trebuie s-o car.

Se poate lua din mai multe locuri. Eu am vrut s-o iau de la ma-na.ro pentru că Maria mi-e prietenă. Acum că am văzut cât sunt de faine o să vreau să aduc și la Kiddy în magazin.


Noroc că eu am un frate, Relu are două surori, așa că pe lângă cele două perechi de bunici s-au putut împărți în așa fel cadourile încât să încapă și cadoul ce-l doream eu pentru el. 


Am scris această listă pe blog nu numai pentru că simțeam nevoia de ceva mai personal, dar și pentru că atunci când mergeam în vizită la copii cu vârste mai mari decât ai mei nu am știut niciodată ce ar prefera. Poate ideile vă sunt de ajutor pentru cadouri pentru băieți de cinci ani.




2 comentarii:

  1. Mama, dar are dorinte, nu gluma :)) Bine ca ai gasit si ca ati impartit suma cu familia.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...