duminică, 12 mai 2013

Unde mergeti in concediu?

Am cateva dileme, poate ma ajutati sa ma decid. Suntem o familie de 2 adulti, un copil de 3 ani si 7 luni si un copil de 6 luni :D.

- Vrem neaparat MARE. Deci pica orice idee de statiune din Ungaria cu piscine cu clor.

- Vrem neaparat plaja cu nisip, si pe plaja, si in apa. Singurele concedii in care am avut tensiunea crescuta au fost cele in care am dat in mare peste bolovani. Acum cu doi prichindei musai nisip.

- Nu vreau sa gatesc si sa spal vase. Pana acum mergeam la all-inclusive din cauza asta. Dar acum cu doi copii parca mi-ar surade si o demi-pensiune, m-as vedea mai repede mancand pe o terasa langa plaja decat intr-o sala mare aglomerata de mese fix la ora somnului copiilor. Noi oricum mergeam la all-inclusive desi ni s-ar fi potrivit mai bine doar pensiune completa. Singura bautura pe care o consumam toti 3(4) e apa. Nici alcool, nici cafea, nici suc, nici prajituri sau inghetate intre mese.

- iubim Grecia dar suntem dispusi sa incercam si altceva, desi Tunisia si Turcia nu au fost la fel de placute in trecut.


Sa mergem cu masina sau cu avionul?

Masina e buna pentru ca iti poti pune multe bagaje. Anul trecut am avut nevoie si de portbagaj pe capota, si aveam doar un copil, iar mie mi-am pus doar vreo 4 obiecte de imbracaminte pe langa lenjeria intima :)). Prosop am pus doar pentru Alex. A contat mult faptul ca noi mereu stam 2 saptamani in concediu si nu avem unde sa spalam haine. In avion avem voie cred doar doua bagaje la cala si 2 de mana.

Masina e comoda la destinatie, iti da libertatea sa mergi la cumparaturi in canicula de la pranz la Lidl-ul de la capatul statiunii :D. Sau sa vizitezi tot la pranz (cand e prea cald sa stai pe plaja) oraselele din zona. Inchiriatul unei masini e scump, asa ca mersul cu avionul mi se pare ca te impinge la all-inclusive ca sa nu ai cumparaturi de facut. Totusi, am intalnit AI in care apa nu e asigurata, si sa cari baxuri de apa pe jos nu pare ok :D.

Avionul e mai rapid. E una sa faci 2-3 zile continue in masina pana in Grecia si alta sa faci 2-3 ore. E posibil sa fie copiii chiar in acele 2-3 ore sensibili si suparati, si atunci nu poti face o pauza sa se relaxeze, e musai sa mergi mai departe, dar tot 2-3 ore ar fi. Pe avion, ca apoi la destinatie de multe ori te mai duci si cu autocarul cateva ore pe caldura...

Dar nu avem multe posibilitati de alegere a locului de vacanta cu avionul. De la Cluj anul trecut nu au bagat charter spre Halkidiki. Noi am fost cu avionul in Tunisia si in Turcia si mereu erau curse de noapte, eram terminati vreo 2 zile si la plecare, si la sosire. Sa alin doi copii la 3 noaptea pe un aeroport si intr-un autocar mi se pare crunt :D. Ar mai fi optiunea aeroportului din Budapesta, dar am face vreo 6-7-8 ore pana acolo cu masina...

In Europa nu ai voie sa pui scaun de masina pe locul din dreapta fata, chiar daca dezactivezi airbagul. Si recunosc ca nu m-as simti bine sa pun acolo un copil. Daca ii pun in spate eu nu incap deloc deloc intre ei, nu e  destul de lata masina. Sa calatorim 2-3 zile cu un David care nu stiu cum reactioneaza la drum asa lung, fara sa pot sa ma aplec la el sa-i dau tzitzi din jumate in jumate de ora daca asa ar vrea? ... Hmmm cu opriri pentru orice tzitzi am ajunge poate intr-o saptamana. Ah, si la masina mea nu exista posibilitatea de a dezactiva doar acel airbag, ci numai pe toate. Relu a ochit o masina cu 3 randuri de scaune, dar care ar fi sansele sa o putem imprumuta de la ceva cunostinte? :))


Unde sa mergem?

Aveti ceva idei de locuri faine? Cu plaja cu nisip? Nu foarte scumpe? Daca au posibilitatea sa putem face un pat imens familial ar fi super. Daca nu au all-inclusive atunci sa aiba un restaurant-terasa aproape si un magazin alimentar.

Dau la schimb informatia noastra. In 2008, 2011 si 2012 am fost la Athos Palace, Kallithea, peninsula Kassandra, Halkidiki. All inclusive decent, nu ceva extraordinar. 15 zile, 14 nopti, ~1700 euro pe toata familia (2-3 persoane). Apa limpede albastra cu nisip fin fin in apa, cu pestisori pe care ii vezi de sus, nisip pe plaja. Piscina semi-olimpica. Gradini multe. Loc de joaca pentru copii. Camera mare, balcon mare cu vedere la mare. Si o multime de calitati de care nu-mi aduc acum aminte. A, in fiecare camera exista pe langa patul matrimonial si o canapea sau un pat de o persoana, fara sa se ceara asta. Anul trecut am nimerit fain un pat single si l-am lipit de cel dublu. Pentru ca acasa noi dormim toti (4 acum)  intr-un pat. Dar probabil intr-un concediu, daca n-am avea de ales, ne-am desparti un adult cu un copil in cate un pat.

In 2010 am fost tot pe Kassandra, in Nea Potidea parca. Istion Club. Scump si frumos, noi am prins ceva oferta si ne-am incadrat tot sub 2000 de euro 2 saptamani all-inclusive (deci acolo nu am mai cheltuit deloc). Mancarea excelenta, locul luxos. Dar plaja cu pietricele si niste platforme de piatra si in apa. Apa mai rece, pentru ca pe Kassandra se pare ca plajele dinspre vest dau spre apa rece, in timp ce plajele dinspre est dau spre apa de minim 30 de grade. 

De ce nu mergem tot la Athos? Nu stiu, parca al patrulea an in acelasi loc, cand exista atatea faine pe lume suna bizar. Dar ce-i drept ca nu e un an bun de experimentari, primul concediu in 4 cu un bebe mic. Ne-am cam saturat de aceeasi mancare :)). Si drumul cu masina vreo 1400 km ar fi prea chinuitor pentru amandoi copiii.

Marea noastra, chiar daca e doar la vreo 800 km de noi, pe drumurile din Ro ne-ar lua la fel de mult timp sa ajungem acolo. E la fel de scumpa si nu stiu cum arata acum. Cand mergeam eu, din copilarie si pana in 2005, pluteau rahatei prin apa, gunoaie, apa era maro, pe plaja era o inghesuiala de toata lumea calca pe lucrurile tale, chistoace de tigari si gunoi in nisip, galagie si manele. Pana in Bulgaria cred ca am face ca timp la fel ca pana in Grecia cum mergem noi pe Serbia si Macedonia pe drumuri excelente. Am vazut anul trecut ca Bulgaria e mai jalnica decat Romania la drumuri. Dar na, daca in rest totul ar fi ok la locatia gasita, am face-o si pe asta. Eventual pana la Bucuresti as merge eu cu copiii cu trenul, sa ne putem misca in voie (vreo 12 ore cat ar dura calatoria :)))) ), si de acolo ne-ar lua Relu cu masina.

Deci? Idei? Experiente? 2 copii mici cu masina? 2 copii mici cu avionul?

Atasez si doua poze cu apa de la Athos. Si a doua, cea cu pestisorul, e facuta tot de deasupra apei, asa se vede din afara.




Editez ca sa adaug inca un motiv pentru care din 2005 am evitat litoralul romanesc, pe langa preturile egale cu cele All Inclusive din afara si mizeria si galagia de pe plaja si din apa. Din 10 zile cat era de obicei concediul, in general doar vreo 2-3 nimeream sa se poata sta in apa (rece) sau pe plaja. In rest am prins frig si ploaie, incat ajungeam sa consideram mall-ul din Constanta a doua casa :D. In iulie si in august, la preturi enorme la hoteluri. Nu prea merita si ne mai faceam si nervi.

46 de comentarii:

  1. Raluca noi anul acesta mergem la Duni, in Bulgaria cu masina in august. Nasii nostri merg deja de 5 ani acolo si sunt super incantati. Cu Isabela de 1 an si 8 luni am fost cu avionul in Turcia si a fost super...multa lume povesteste de bine de Thassos. Si de Muntenegru si Croatia. Noi nu am incercat Croatia cu copil mic...dar stiu ca la ei gasesti apartamente care iti ofera mic dejun si in rest mananici cand vrei ce vrei tu...Spor la gasit locatia perfecta pentru voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cecilia, la ce hoteluri la Duni sau in Turcia? Catre Turci ati prins bilet cu avion din Cluj? Din cate am inteles de la agentii, alegerile cu avion din Cluj sunt limitate si greu gasesti loc la avion, pentru ca in general e cam unul pe saptamana care merge de exemplu in Antalya, deci intr-o zona cu zeci de mii de locuri de cazare in acea saptamana.

      Muntenegru si Croatia pe oricine am intrebat au fost pietre sau plaja betonata. Preturile pe Croatia demipensiune sau mic dejun, cu plaja cu bolovani sunt mai mari decat Grecia All Inclusive cu nisip.

      La fel ne-am lamurit de Italia in 2010, am fi vrut sa mergem acolo cu Alexul mic pentru ca ar fi fost 1000 km aproape exclusiv pe autostrada. Insa la preturile la care in Grecia mergeai la AI la un hotel luxos pe plaja, in Italia aveai doar mic dejun continental, nu bufet suedez (gen doua felii de salam si o branza topita si un gem...), si un hotel mic, fara curte, la strada, departe de plaja. In plus, ce a pus capac si m-a facut sa nici nu ma mai gandesc la Italia, trebuia sa platim o jumatate de bilet pentru Alexul de 9 luni, chiar daca le-am spus ca nu vreau pat de copil si nu mananca nimic. La 500 de euro pentru copil as fi mers doar daca imi dadea si o doica ce sa-l alapteze cat dorm eu... La greci copiii nu platesc pana pe la 6-10-14 ani, in functie de fiecare hotel. Deci tot 2 locuri am platit. Doar daca am merge cu avionul ar trebui pentru Alex sa platim bilet.

      Multumesc mult!

      Ștergere
    2. raluca, din Cluj sunt chartere 2/zi pe perioada de vara spre Antalya. Noi am mers prin agentia TUI (cu ei mergem de obicei). Spre sudul croatiei la Dubovnik sunt si plaje cu nisip fin...dar acolo se ajunge in 2 zile de drum. Italia si Franta pe perioada de vara sunt excesiv de scumpe iar conditiile de cazare dezamagitoare. In Italia ne-am simtit bine in Elba dar la sfarsit de sezon, in septmebrie si la preturi foarte mari (am fost doar noi doi in 2008). Eu zic ca tot Turcia sau insulele grecesti unde mai poti prinde charter de pe Cluj sunt fezabile pentru familie cu doi copilasi mici. Si noua ne e groaza de drumul spre Bulgaria...dar vom face ca anul trecut, din doua etape cu dormit fie la Sinaia fie la Bucuresti...La Duni sunt doar hoteluri de 4,5 si 5*. In Turcia am fost la 5* all inclusive. Ma uit si iti scriu exact hotelurile.

      Ștergere
  2. www.tripadvisor.com%2FShowUserReviews-g1841208-d2298874-r138186021-Archondissa_Beach_Hotel-Therma_Samothraki_Northeast_Aegean_Islands.html%23CHECK_RATES_CONT&h=RAQHLK31k&s=1
    noi aici anul asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-a mers linkul, banuiesc ca e asta http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g1841208-d2298874-r138186021-Archondissa_Beach_Hotel-Therma_Samothraki_Northeast_Aegean_Islands.html.

      E un colt de Rai, nu prea am gasit defecte, are si pat sau canapea in plus. Plaja mi se pare ca ar fi cu pietricele, dar chiar pe malul apei pare nisip. Ma pun pe citit review-uri. Mergeti cu avionul? Ati gasit un pret bun la vreo agentie?

      Mersii!

      Ștergere
    2. Da, ala era, am pus aiurea de pe mobil, scz.
      Noi am pornit de la minimizat costuri de transport, ca sa fie bani de mythos si tzatziki. Din pacate toate variantele care implica zbor nu ies prea grozav, in
      principal fiindca pana la atena sau thessaloniki un dus-intors e macar 160 euro / cap. plus ce mai pui de acolo catre insula de vis, care o fi ea.

      asa ca am descoperit samothraki, insulita mai la est de thassos, de care stim asa:

      - ca e o insula mititica (cam 300 de locuitori stabili, 2500 in sezon), cu
      - foarte putini turisti, foarte frumoasa si plina de fauna si flora. ca are
      - cel mai inalt munte din zona (1600 m), cu trasee de trekking, cu canioane si cascade. ca e un sit arheologic misto, templul zeilor, care merita vizitat intr-o dupa-amiaza lenevoasa.

      in privinta drumului, sunt 560 de km pana in alexandroupoli, adica 8 ore din Bucuresti de mers cuminte + 2,5 h cu ferry-ul.

      de citit:
      http://grecia.de-weekend.ro/despre-samothraki/
      http://grecia.de-weekend.ro/traseu-bucuresti-samothraki/
      http://grecia.de-weekend.ro/samothraki-plaje/
      http://grecia.de-weekend.ro/samothraki-trasee-montane/

      in privinta cazarii, varianta cea mai cool este asta:

      Archondissa Hotel
      * foarte misto, direct pe plaja cu plaja lor pe care au aruncat si niste nisip, foarte misto si familia de greci care-l detine, din cate zice lumea pe net
      * breakfast optional
      * n-au taverna, cea mai apropiata e cam la 8 km
      * fiecare studio (double/triple) sau apartament are bucatarioara
      * preturi low season: 50 eur / double, 60 eur / triple, 85 eur / suite
      (trebuie confirmate, asa zice aici
      http://www.archondissa.gr/index.php?id=17)
      * in iunie sunt mari sanse sa fim aproape singuri acolo

      Ștergere
    3. Uau, mersi! Nu inteleg de pe site daca asta e pretul camerei, indiferent cati suntem, sau pe persoana in camera dubla/tripla/apartament?

      Pe booking.com zice ceva de copii 15% din pret, de asta sunt derutata.

      Ștergere
    4. Noua ne-au scris asa:
      About the rooms, our net rates for June at www.archondissa.gr are:
      double studio: 50 Euros
      tripple studio: 60 Euros and
      suites with 2 rooms: 85 Euros

      Treaba te cum dormi in ele ;)

      si au si pagina de fb cu poze https://www.facebook.com/pages/%CE%9E%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%91%CF%81%CF%87%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1-%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7Archondissa-Beach-Hotel-Samothraki/141478792558737?sk=photos_stream&app_data

      Ștergere
    5. Din acelasi mail primit de la hotelut:
      However we can make you an offer depending on the period you will choose.
      If you choose arrival on 8th of June:
      double: 35 Euros
      tripple: 45 Euros
      suite: 65 Euros
      If you choose arrival on 15th of June
      double: 40 Euros
      tripple: 50Euros
      suite: 70 Euros
      We can add an infant bed for free, if you need one.

      Ștergere
    6. Multuuuu! Ce face facebookul asta din mine, cautam butonul de like la mesajul tau :))

      Ștergere
  3. Recunosc, starea mentala de om mai izolat ma determina sa caut ceva micut si linistit, in locul hotelurilor allinclusive aglomerate. DAR ma enerveaza totusi cum se poate sa fie dublu pretul unei cazari linistite cu mic dejun doar, cu camere mici si modeste, de exemplu, fata de un hotel all inclusive cu teren de tenis, piscina mare, loc de joaca pentru copii, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii foarte bine cum Raluca :D. Eu nu m-as duce nici moarta la all inclusive (pot scrie pe multe pagini ce ma enerveaza de mor la AI).

      Ștergere
    2. :)) in primul rand cei care profita de gratuitatea alcoolului

      Ștergere
  4. Raluca,nu stiu ce sa te sfatuiesc dar eu as vrea in primul concediu cu copilul(1an si putin) la mare..in Grecia daca se poate,cu masina...dar sotul nu vrea fara o alta familie cu copii (poate ne unim :)) ) zici ca e fain in Athos?
    E mai departe decat Thassos..zice-se ca se fac doar 8ore din Buc pana in thassos anul asta ca dau drumul la noi granite intre bulgari si greci,poate iti da vreo idee ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca e mai aproape decat Thassos. Multumesc mult de idee, poate ne dam intalnire! Sa gasim intai locul ideal. Din Bucuresti eu zic ca e rezonabil de aproape. Sau iti programezi un drum de doua zile. :)

      Ștergere
  5. anul trecut am fost aici
    http://www.elaresort.com/en-US/homepage.html
    cu orar bun de charter, la 6 dimineata avionul dus. a fost super ok

    RăspundețiȘtergere
  6. am scris aici
    http://mariacoman.blogspot.ro/2012/06/vacanta-in-turcia.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, tin minte ca mi-a placut mult review-ul tau. Partea despre delfinariu mi-a amintit ca asa au fost turcii peste tot in Alanya si Antalia in 2007 cand am mers la ei :D, ma exasperau. Degeaba ofereau servicii luxoase daca te agasau cu bacsisul. Vazand ca toti din jurul meu adora Turcia in continuare mi-am dat seama ca eu sunt diferita, eu vreau sa fiu lasata in pace in concediu, nu sa impart cu bancnote in stanga si in dreapta pentru serviabilitate.

      Dar as trece si peste asta daca drumul ar fi usor si acolo ar fi nisip. Ma pun pe cercetat, mersi mult!

      Ștergere
    2. in afara de delfinariu n-am avut nici cea mai mica problema. plaja e cu nisip, drumul a fost usor :)

      Ștergere
  7. nu stiu ce sa zic de transport...eu cred ca as opta pt masina proprie...daca vreti sa va mai plimbati acolo unde mergeti e greu de inchiriat masina cu scaune pt copii asta daca nu le luati cu voi pe avion...alta bataie de cap...

    in Grecia insule frumoase, linistite cu plaje cu nisip fin...aproape de Athena cam pana la 4-5 ore cu ferry... Andros 2.5h, Tinos, 3.5h, Syros, 4.5h sau din Patra catre marea Ionica - Zakynthos, Corfu, Lefkada...

    Sunt sigura ca in toate poti gasi apartamente de inchiriat...studio le spun ei aici..au un dormitor cu bucatarie, gen garsonierele de la noi.

    in Zakythos iti pot recomanda pe cineva de incredere...
    https://www.facebook.com/fourseasonszante

    in afar subiectului....ce scaune de masina ai pt baieti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, insulele cred ca le lasam pe cand mai cresc, sa nu mergem chiar asa de departe. O sa profit atunci de recomandarea ta! Am ochit deja in poze camere cu pat dublu + pat simplu!

      Avem un BeSafe care ne place mult. Il foloseste Alex dar parca i l-as schimba. Insa nu stiu daca la grupa urmatoare mai gasim unul care sa se lase asa mult pe spate pentru somn, am vazut doar niste scaune ca pentru cosmonauti :)), super verticale.

      Avem un Britax rear-facing care ar fi fost ideal pentru varsta lui David, dar pe sotul meu il deranjeaza ca nu e cu isofix. Pe langa mici amanunte, gen se lasa pe spate doar din tot felul de reglaje, nu o maneta cum e BeSafe-ul.

      Mai avem un Aprica luat second de pe ebay de catre sotul meu, caruia ii plac Apricele astea si eu nu l-am lasat sa dea atatia bani pe un scaun de masina :)). Acum nu ii place gandul ca e second :D.

      Aici am dat linkuri inspre ele si am mai spus ceva despre ele in comentariu: http://alexcreste.blogspot.ro/2012/09/lista-de-cumparaturi-pentru-bebe-si_23.html.

      Ștergere
  8. Super ca aveti scaune RF. Am si eu un Britax Max Way care este pt ERF pana la 25 kg cam pana pe la 4-5 ani in functie de copil bineinteles. Si eu am stat mult pe ideea cu Isofix...Isofix tine pana la 18 kg...iar acum sunt scaune care dupa cum vezi au limita de greutate mult mai mare. Daca este instalat corect scaunul cu centura este la fel de sigur.

    Noi am luat scaunul de pe www.carseat.se au destul de multe modele acolo, iar tipul care are pagina este super de treabea si raspunde destul de repede la mail-uri.Suedezii au istorie in privinta scaunelor RF, au si teste pentru asemenea scaune, iar la ei este lege ca minim pana la 2 ani sa tii copilul in scaun RF.

    Cu cele 2nd aveti grija ca au termen de valabilitate...nu stiu exact ce si cum, dar am citit pe niste grupuri pe FB ca toate scaunele expira la un mom dat.

    Tipa care are acele apartamente in Zakynthos este f de treaba si sunt sigura ca va poate acomoda in ce conditii aveti nevoie :). Sper sa gasiti o destinatie de vacanta pe placul vostru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) de pe carseat.se am luat Britaxul Hi-Way! Ce coincidenta!

      Ștergere
    2. ha ha ha acum am vazut in linkul cu articolul - desi l-am citit mai demult- ca stiti despre carseat.se....cei de la Britax au scos MaxFix care este cu Isofix...dar pana la 18kg...

      Ștergere
  9. ahh...daca vreti sa schimbati be safe-ul...cele de la MaxiCosi am citit ca sunt fff confortabile la somn.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, besafe si maxi cosi par din filmele de pe youtube singurele care se lasa cat de cat pe spate. Din Europa. Aprica asiatic se culca de tot chiar si pentru cei mari (https://www.youtube.com/watch?v=i8RBhfWywpA).

      Ștergere
  10. E interesanta treaba cu Duni,Bulgaria(iti recomanda cineva pe fb) lasi si avionul si drumurile lungi pt cand e David mai mare! E in sudul Bulgariei,deci poate mai diferit ca la noi..cine stie.cu postul tau am aflat chestii noi..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asta i-am spus sotului meu acuma seara. Daca mergem cu avionul, Turcia are cele mai multe chartere. Daca vrea cu masina, eu sa vin cu baietii pe tren pana la Bucuresti ca sa nu stea o zi intreaga chinuiti in masina pe drumurile Romaniei, si apoi vreo 300 km sa mergem toti cu masina, sa ne ia el din Bucuresti. N-am vazut inca preturile :D.

      Ștergere
  11. In ultimii 3 ani ne-am facut concediile la Sozopol (30 km sud de Burgas, un pic mai sus de Duni) in apartamentul din link - la aprox 50euro pe noapte (inceputul lui sept):
    http://www.apolonsozopol.com/rent_details.php?code=APT2_2
    Aparthotelul este al unor englezi, de altfel multi dintre locatari sunt din Anglia. Foarte curat, bine intretinut, 2 piscine mari, 1 piscina ptr copii, sezlonguri si umbrele din partea casei. Nu au restaurant, dar gasesti unul foarte frumos, practic este o terasa in aer liber, la doar 500m pe sosea. Ai in apart chicineta, frigider, microunde - noi cumparam mancare din Carefour-ul din Burgas sau din piata locala - au legume, fructe si peste foarte ok.
    Orasul este vechi, seamana cu Nessebar-ul, stradute inguste, casute vechi, negustori stradali, foarte pitoresc. Plajele sunt curate si ajungi repede la ele.
    Recomand cu draga inima.
    Am fost acolo de cand avea fii'mea 8 luni si a fost perfect dar anul asta vrem sa schimbam si mergem (si noi) la Samothraki - cel mai probabil tot la Archondissa si tot in sept.
    Daca mai vrei detalii sa-mi zici.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ralu, noi am fost in Creta aici:
    http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g644211-d615321-Reviews-Kavos_Hotel-Stavros_Chania_Prefecture_Crete.html

    A fost una din cele mai frumoase vacante, pustiu asa cum iti place tie. Noi am fost la inceputul lui iulie.

    In camere ai o minibucatarie asa ca poti tine acolo lapte, fructe, iaurt. Dimineata micul dejun nu este extraordinar, la pranz mancam la plaja la care mergeam si seara la restaurante de pe aproape.
    Noi am inchiriat masina de la aeroport si ei iti asigura si scaune de masina.
    Am rezervat prin KretanTour, care sunt specializati exclusiv in vacante in Creta.
    Eu sigur mai vreau in Creta.

    Pozele aici:
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2193657851441.253395.1547011299&type=3

    Te pup,
    Monica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uau, Monica, multumesc mult, nu stiu cum de nu ti-am vazut pozele astea superbe pana acum! Din cate imi dau seama, plaja din dreptul hotelului nu se poate folosi, nu? Mergeati in alte parti cred.

      Ștergere
  13. Am vazut ca ati mai scris si de scaune de masina, e am acum la ambele fete Recaro, modelul acesta:
    http://en.recaro-cs.com/child-seats-details/recaro-young-sport.html

    Se inclina foaste putin dar este super comod, fetele dorm in el foarte bine, de cand l-am luat Andreea rezista mult mai bine la drum lung decat in Maxi Cosi Tobi.
    Va pup din nou :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de interesant, mie scaunele astea pentru copii mari mi se par atat de incomode. Inclusiv modul in care le atarna picioarele in jos fara sa atinga nimic, plus dormitul in fund. In BeSafe Alex doarme ca intr-un sezlong, cu genunchii mai sus decat fundul. Nu le cade capul in barbie cand dorm asa vertical?

      Cred ca ar trebui la urmatorul drum in Cluj sa mergem la ceva magazin sa le incercam inainte de a le cumpara. Dar nimic nu imi rezolva marea dilema, faptul ca la un drum asa lung ar trebui sa stau langa David in spate si nu am loc intre doua scaune :)).

      Multumesc mult, pupici!

      Ștergere
    2. Ralu, sa sti ca nu le cade deloc capul in barbie in Recaro, dorm foarte comod in ele. Noi in Creta am luat un Fiat Multipla, aveam o groaza de loc in spate. Este oribila altfel masina dar oricum pentru circulatia din Creta este OK.

      Ștergere
    3. Buna, Raluca! Noi avem o fetita de 2ani si 4 luni care sta in scaun Roemer si un bebe de 7 luni care sta inca in scoica (pe mijloc in spatele masinii)si eu la drumuri lungi stau intr-o margine si-l alaptez in mers. E mai incomod dar e ok. inca. Si noi ne gandim la un concediu cu ei undeva la mare dar tot asa....nu stim unde si cu ce mijloc de transp... Succes in toate!

      Ștergere
    4. Eu nu sunt multumita de scoica Inglesina, sta cumva cu umerii adunati in fata, foarte incomod. Nu stiu daca la fel sunt toate, poate e prea grasut al meu pentru orice scoica.

      Ștergere
  14. Noi de dimineata mergeam la alte plaje, cu masina. Sunt foarte aproape 5-10 minute, la pranz mancam la restaurantul de pe plaja. Dupamasa dormeau fetele si cand se trezeau stateam la piscina care era cu apa de mare apoi seara la restaurant. Cam asta era programul :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Raluca, eu am fost acum 2 ani in GRecia si anul trecut in Ulgaria. E drept ca in Bulgaria am fost intr-o statiune de langa Balchik, dar de acum inainte o sa merg numai in Grecia. Nu stiu cum e apa in sudul Bulgariei, dar tot Marea Neagra e, asa ca e neagra:)), nu se compara cu apa limpede din Grecia. Asa ca daca esti indragostita de marea turcoaz, eu iti recomand sa mergi in GRecia sau Turcia, ca sa nu fii dezamagita de un concediu in Bulgaria. E foarte frumos si litoralul bulgaresc, dar nu cred ca gasesti o plaja linistita si pustie ca la greci, unde la 8-9 dimineata sa fii singura pe plaja:)

    Noi am facut un compromis vara trecuta, am mers la bulgari caci eram insarcinata si drumul pana la greci mi s-a parut prea lung(am baietelul de-o seama cu David). Ma gandesc ca un drum pana in sudul Bulgariei, unde e marea mai limpede sau pana in Thassos sau Halkidiki e cam acelasi lucru. Mai bine Grecia.

    Uite aici cateva idei de hoteluri la mare: http://www.printesaurbana.ro/2013/01/la-mare-cu-bebelusa.html

    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Noi am fost (si vom mai merge inca vreo 2 ani pana creste Edi, care e mai zvapaiat ;))) in Albena la hotel Flamingo Grand. Am ales studio deluxe care e un mini apartament doar ca nu au usi intre camera (o zona cu pat dublu, una cu canapea si una cu minibucatarie). Nu au all inclusive, dar poti alege daca vrei pensiune completa sau demipensiune si cina sa o iei la restaurant sau terasa. Plaja pentru copii e super; hotelul are plaja proprie unde nu gasesti pe nimeni dimineata dupa micul dejun (majoritatea stau la piscina sau vin dupa 9-10). Apa am prins-o de fiecare data curata si este foarte mica la mal, ideal pentru copii si pentru linistea noastra. Mi-a placut aici si varietatea de legume si fructe, ceea ce pentru noi e super.
    Anul trecut am vrut sa schimbam putin si am ales Sunny Beach pe care nu il recomand pentru cei ce vor odihna si liniste (ca mine). Si, desi hotelul era cu multe stele, mancarea a cam lasat de dorit la modul ca ai mei mananca multe legume si fructe si nu mancare condimentata.
    Drumurile in Bulgaria sunt mai bune ca in Romania; sau asa erau pana anul trecut.
    Duni m-ar incanta si pe mine, dar e ceva mai departe si anul acesta spatele meu nu suporta un drum pana acolo.
    Deci anul acesta tot Albena, am ales mai multe zile sa putem face o vizita prin Balcic si alte statiuni alaturate (sa vad cum e plaja, in caz ca vrem sa mai schimbam).
    Spor la cautat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Alina! Fiind mai la nord cum e vremea si apa? Intreb pentru ca atunci cand mergeam la marea noastra nimeream aproape tot sejurul ploi si apa de 16-20 grade, in iulie sau august. Iar Alex se zgribulea la intrarea in apa de 30 de grade din Grecia :))

      Ștergere
  17. Noi tocmai ne-am intors acasa din Duni. Avem o fetita de 2.5ani si conditiile au fost extraordinare. Am plecat din Brasov si am facut 7.5 ore pe drum. E fosrte placut acolo, lumea super amabila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! La ce hotel?

      Ștergere
    2. Noi am stat la Belleville.Nu e chiar pe plaja dar e f aproape...dar noua ne place sa alergam asha ca ne prindea bine miscarea. Se poate servi masa la oricare dintre hotelurile din resort - cred totusi ca la Marina Royal Palace nu se putea...in fine...oricum nu era in drumul nostru ca noi eram mai mult la locurile de joaca si pe aleile din holiday village unde era umbra. Doua locuri de joaca erau umbrite si unul nu. O harta faina aici: http://www.familytravel.ro/oferte-vacante-strainatate-litoral-2013-bulgaria-duni-royal-resort

      Ștergere
  18. Si uite si aici un filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=1hC-rW-tDjE

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...