vineri, 15 martie 2013

Delfinii – puzzle – campania vALLuntar




Intrerup lunga tacere de pe blog cu niste recenzii la cel putin doua carti (sper sa reusesc la mai mult de doua) in campania vALLuntar. Voi aprecia fiecare comentariu, cu primele 15 comentarii plantam un copac, apoi cu fiecare 20 de comentarii alti copaci. S-ar putea ca din lipsa de timp sa va raspund la comentarii peste ceva vreme, dupa ce scriu si urmatoarea recenzie.

[poza de pe www.all.ro, dar nu e conforma cu realitatea, cartea e lata de fapt]

Ne place mult aceasta carte de puzzle, Delfinii. O avem de mai demult in biblioteca, nu face parte din cele doua carti primite acum de la Editura All. Are 5 pagini groase de puzzle-uri, a cate 48 de piese. Langa fiecare puzzle, pe pagina alaturata, sunt niste informatii despre delfini. 

  [poza personala publicata cu acordul editurii]

De ce imi place?
  • Cartonul e de foarte buna calitate. De un an avem cartea si deloc nu s-au deteriorat piesele.
  • Puzzle-ul nu este prea usor de facut. La inceput Alex ma punea pe mine sa-l fac, el imi cauta doar marginile. Asadar se poate folosi multi ani. Abia acum incearca singur sa il rezolve.
  • Nu ai nevoie de planse pe care sa faci puzzle-ul.
  • Nu trebuie sa ai un loc special unde sa tii puzzle-ul facut pentru a fi admirat.
  • Nu se imprastie dupa ce e terminat.
  • Pentru depozitarea a 5 puzzle-uri obisnuite ai nevoie de spatiu pentru 5 cutii (daca puzzle-ul nu e facut) sau de spatiu plan pentru 5 planse (daca e facut). Pe cand asa ocupa putin spatiu, ca o carte.
  • Din cauza ca e compact se poate duce usor in concedii. Ocupa locul unei carti, dar sunt de fapt 5 puzzle-uri marisoare.
  • Sansele sa se piarda piese sunt foarte mici, doar in putinele minute in care il refaci.
  • Psihologic vorbind imi place mai mult ca la finalul jocului sa pastrez puzzle-ul facut decat sa stric toata munca pentru a face ordine.
 [poza personala publicata cu acordul editurii]

Imi place atat de mult incat mi-am comandat acum la inceputul lui martie si cartea cu Elefantii :).


Aceasta postare face parte din campania vALLuntar initiata de grupul editorial ALL cu sprijinul ROMSILVA. Editia a doua a acestei campanii are un scop minunat, acela al plantarii copacilor. Pentru primele 15 comentarii de la postare voluntarii All vor planta un copac cu ajutorul Romsilva. Urmatoarele comentarii se vor cumula cu cele suplimentare de la alte postari si la fiecare 20 se va mai planta un copac.

 



34 de comentarii:

  1. sunt super cartile de genul asta, avem si noi una cu niste zane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si eu o am si pe aceea (de fapt asa am cumparat pachetul din Auchan, la promotie amandoua la vreo 20 ron). Acelea sunt din mai multe piese, 96 cred. As fi vrut sa scriu si despre ele, dar as fi copiat textul de aici asa ca nu avea rost. Mai ales ca vad ca se obtin tare greu comentarii :D.

      Ștergere
  2. si noi avem o carte de la Teora, ''Orasul meu'', face parte dintr-o serie de carti cu puzzle-uri de 6 piese si e foarte incantata fetita mea de ea:). Chiar cautam puzzle-uri cu mai multe piese, acum stiu unde gasesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super! Noi avem de la All cu 6 piese si micul Alex inca nu s-a saturat de ea, deci au si acelea rostul lor!

      Ștergere
  3. Imi plac aceste carti, pacat ca piesele sunt asa de micute si nepotrivite pt mamaruta mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt niste carti (noi avem cu animale) cu puzzle-uri de 9 (?) piese, cu piese mari si facute dintr-un carton destul de gros, le avem deja de 3 ani si rezista cu succes :)

      Ștergere
    2. Noi avem una cu animale, tot de la All, cu 6 piese, foarte ok. Asta:http://www.all.ro/colectia_puzzle/animalele-de-la-zoo-puzzle.html

      Multumesc ca ma ajutati cu copacelul :)

      Ștergere
  4. Raluca, te astept cu o recenzie la o carte cu puzzle-uri de alea de mii de piese :D care sunt si eu pasionata. Sau eram, ca acum nu am timp de astfel de pasiuni, dar poate intr-o zi ma va ajuta Santiago. Pana atunci si el se antreneaza cu genul asta de carti :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recunooosc ca abia acum am descoperit forma aceasta de terapie! Cred ca eram tare zgarcita in adolescenta.

      Mi-a zis intr-o zi maica-mea incantata ca a facut un puzzle de-al lui Alex in timp ce asculta la telefon o persoana cu care de obicei nu are rabdare (ea, calmul intruchipat). Si asa bine s-a relaxaaat! :))

      Ștergere
  5. Si fiul meu cel mare e pasionat de puzzle (si mamica lui la fel!!). Ne pune pe fiecare seara sa il ajutam la cele cu piese multe el multumindu-se cu cele de 9 piese. Acum am gasit si o solutie satisfacatoare de depozitare. Cum de eu nu stiam inca de asa lucruri faine???

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu cum, dar la toate cartile cu puzzle pe care le avem, nu reusesc sa pastrez puzzle-urile inauntru; ori cad piesele din ele cand incerc sa le pun pe raft, ori nu mai incape puzzle-ul la locul lui odata ce a fost desfacut initial; pentru mine-i frustrant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) astea fac parte din categoria aceea in care ultima piesa din rand o apesi mai greu, deci nu se pierd piesele.

      Ștergere
  7. Minunate recenzii, nu stiu cum ai timp de toate :D
    offtopic 1: Am primit prima mea comanda de la Kiddy Shop :D
    offtopic 2: Sper din suflet sa ai timp candva sa scrii despre administrarea de Vigantol/ vitamina D3 la bebelusi... sunt intr-o ceata totala. Sunt foarte multe pareri contra administrarii de asa ceva.
    Multa sanatate si toate cele bune tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Ai nascut? Cum a fost? Sa fiti sanatosi!

      Offtopic 1: Multuuuu! Sper ca totul a fost in regula, colega mea e pana peste cap ocupata cu firma, asa ca mici greseli sigur apar.

      Offtopic 2: Pentru adulti recomand vitamina D, mai ales din soarele de amiaza, fara protectie :D. Daca nu, atunci din alimentatie (ulei din ficat de cod, grasimi animale, ...). Daca apar dereglari hormonale, atunci chiar si sintetica.

      La bebelus e evident ca nu putem da ulei de ficat de cod. Daca as naste vara nu as da vitamina D si nu mi-as face probleme, l-as tine la soare. Nascut toamna-iarna am niste dubii. Nu pentru rahitism, da-l incolo, e overestimated :)). Pentru imunitate si pentru dezvoltarea danturii definitive.

      De ce nu as da?
      - pentru ca din pacate am in jur si mamici care au facut analiza bebelusilor si au descoperit ca au prea multa
      - pentru ca tot ce e sintetic nu se absoarbe cum trebuie (vezi suplimentele de calciu cat sunt de periculoase si la copii, si la adulti)
      - pentru ca mamele din Marea Britanie, Australia, Suedia, SUA, ... pe care le cunosc nu au primit de la medici astfel de recomandari si pruncii sunt foarte sanatosi
      - pentru ca daca vreau intestin virgin care sa tina departe orice molecula straina, alta decat laptele matern, nu ii dau copilului uleiuri ieftine nesanatoase...

      Asa ca eu as recomanda sa ia mama cat poate de mult (ulei de ficat de cod de exemplu, dar din cel crud fermentat, nu procesat). Daca vrea sa-i dea copilului, sa incerce sa-l dea in zona scutecului cu ulei de ficat de cod, se absoarbe si prin piele vitamina D, exact ca la soare, fara sa inghita prostii. Eu cum folosesc scutece textile si sunt pe fundul sticlei la ulei, nu i-am dat la fund. De baut eu nu am mai putut dupa internare pentru ca se pare ca de la antibiotic a facut ceva intoleranta la peste :(. Eu nu i-am dat in prima luna, dar dupa internare i-am dat desi nu as fi vrut, pentru imunitate. Dupa antibiotic si hidrocortizon nu puteam sa ma mai cramponez la uleiul din vitamina D ca ar fi nociv.

      Sper ca am fost cat de cat coerenta :).

      Ștergere
    2. Wow, ce raspuns complet! Multumesc!
      Am nascut prin cezariana, fortata de imprejurari... deci s-au dus planurile mele cu nasterea calma si minunata. Si nu stiu de ce m-au sedat complet si nu m-am trezit decat cand ieseam din sala de operatie, nu imi amintesc cand au scos copilul, cand l-au lipit de mine... nimic. Am avut un start prost in alaptare, dar am recuperat in a doua zi acasa cu un consultant in lactatie. Long story oricum. Nu a fost asa cum ma asteptam eu si dupa o sarcina asa usoara si frumoasa, in care am incercat sa evit medicii si interventiile abuzive, am ajuns la ce ma speria mai tare: cezariana la rece :(
      Referitor la vitamina D, am sa fac asa: Vacanta cu bebele cel putin o saptamana pe luna, in care mergem la munte si il expun la soare in interval orar potrivit, plimbarica in zile insorite si ulei de cod pentru mine. Si pot fi linistita :D

      Te admir mult pentru ce ai facut pentru mamicile nestiutoare, asa ca mine si ma simt onorata ca iti faci mereu timp sa raspunzi la intrebarile mele. Pupici si spor la toate! :)

      Ștergere
    3. Tare as vrea sa iti citesc undeva povestea nasterii. Poate facem un blog comun pentru orice mamica, sa isi scrie acolo povestea nasterii, sa invatam toate celelalte ceva din ea. Sa bocim impreuna de emotie :D.

      Multumesc mult de tot, nu merit cuvinte asa frumoase :).

      Pupici si sa fiti sanatosi!

      Ștergere
  8. Multumim ca ne impartasesti din bucuriile voastre zilnice. Cred ca ma tenteaza si pe mine una

    RăspundețiȘtergere
  9. frumoasa initiativa celor de la ALL! multe salutari din Santiago :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Bun gasit,

    Si Pisi e mare fan al cartilor puzzle.

    Fram

    RăspundețiȘtergere
  11. avem si noi o carte cu puzzle, o s-a scot din nou la joaca, pentru ca initial nu prezentase prea mare interes

    RăspundețiȘtergere
  12. Si noi am primit o carticica de asta de pe plaiuri mioritice (ba chiar una care si canta pe alocuri) asa ca sunt cat de cat obisnuita cu formatul. Eddie s-a jucat cu ea pe avion, dar de atunci nu l-a mai interesat absolut deloc :)

    O zi (mai) faina,
    Miha

    PS
    Se planteaza copacelul, da? Sau trebuie sa comentez "pe subiect", nu asa aiurea-n tramvai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ai comentat pe subiect! Sigur se planteaza. A trebuit sa aleg daca il plantez eu sau ei, am ales sa-l planteze ei ca nu ma simt in stare sa fac planuri :)). Altfel faceam postare cu poze de la plantarea copacelului :).

      Pupici!

      Ștergere
  13. O idee buna de cadou pentru copii mici! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. faina ideea! am trecut pe lista de must have, deocamdata suntem micuti :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Deocamdata distractia preferata a lui Alex este pitirea pieselor sub covor, si calaritul cutiilor aferente. In speranta unor evolutii mai costructive, avem in vedere sugestiile tale.

    RăspundețiȘtergere
  16. Super carte. Am vazut-o in librarii si m-am gandit la ea ptr recenzie .
    Dar avem deja multe puzzle-uri. Si Gabriel face deja de-alea complicate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai, ce-ti faceam de nu veneai cu un comentariu la campanie :D

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...