vineri, 16 noiembrie 2012

A doua minune din viata noastra



El e David Teodor, nascut in 10.11.2012, la ora 6. Prima poza este din 12 noiembrie, iar a doua din 11 noiembrie, de la externare. Nu era prima intalnire dintre frati, se mai vazusera de doua ori in ziua anterioara.
 



Deocamdata suntem foarte bine, insa nu pot face cate simt nevoia, asa ca le iau in ordinea prioritatilor. Copiii (ce bine suna!) sunt primii, apoi igiena mea de baza :)), si deci raman neatinse facebookul, blogul, mailul, mailul de serviciu, alte indeletniciri cu firma. Nu imi place sa-l radiez asa micut pe David, asa ca nu stau pe internet si nu vorbesc la telefon cu el in brate. Plus ca daca e in brate, nu reusesc sa ma uit in alta parte decat la el :). Ne ocupam la maxim de Alex, sa nu simta ca am avea mai putin timp pentru el, macar acum la inceput. Am un mare noroc ca e si Relu acasa in perioada aceasta. Si pana acum suntem bine si fericiti si impliniti toti 4. Doamne ajuta sa fim sanatosi cu totii, ca apoi daca vin tantrumuri de gelozie si colici, le biruim noi cumva. Am scris toate acestea si ca o explicatie pentru absenta raspunsurilor mele la multitudinea de mesaje si intrebari de-ale voastre. Imi cer scuze, va multumesc pentru gandurile bune, dar stau pe internet cam 10 minute o data la vreo 3 zile :)). Si pentru a vorbi la telefon trebuie sa-l dau pe David cuiva in brate, iar posibilitatile de schimb sunt rare, e la san cam jumatate din timpul unei zile :)). Asa ca atunci cand prind ocazia sa i-l dau pe David lui Relu, profit si merg la baie :D. Cu Alex, desigur, doar si inainte de nastere aveam acest special time numai al nostru :D. Abia astept sa imi fac timp sa-mi scriu undeva cum a fost, mai ales nu as vrea sa uit sentimentele (mai mult decat faptele) ultimelor zile de sarcina si primelor zile de mama de doi baieti.

Ce m-a determinat acum sa scriu? Faptul ca m-au napadit emotiile la gandul ca in urma cu o saptamana eram inca insarcinata (imi dau lacrimile de emotie si numai cand scriu fraza asta, pentru ca de acum perioada pe care o voi putea mentiona “in urma cu... David era in burtica” va fi tot mai mare...), si am nascut sambata dimineata. A trecut o saptamana minunata, in care eu am simtit ca explodez de fericire, mai ales in situatiile in care am timp sa constientizez minunea ce o traiesc. Asta se intampla mai ales la somn, cand eu stau intre Alex si David, cu o mana pe fiecare. Sau ii citesc lui Alex ce sta sub aripa dreapta o poveste in timp ce David sta broscuta pe inima mea. Simt ca as vrea sa prelungesc cat de mult perioada aceasta, sa mi-i intiparesc pe amandoi in memorie bine de tot cum sunt acum. Si din cauza aceasta prefer sa imi dedic timpul exclusiv lor acum, pentru ca e mult mai fain sa pupi un obraz fin, sa mangai un par ce inca miroase dulce-vanilat a lichid amniotic, sa iti creasca inima cand cel mare inca iti spune ca te iubeste, decat sa citesti internetul :).

Asadar in urma cu o saptamana...

... ma linistisem. Nu numai ca eram la Oradea de fix o saptamana, dar acum venise si Relu, nu mai eram doar cu mami si cu Alex.

... stiam cat e de minunat sa strangi in brate si sa iubesti si sa pupi un baietel pe care il credeam mic. Si care imi era teama ca nu ma va mai iubi la fel de mult, la fel de intens. Nu stiam inca ce simti cand poti iubi un baietel care dintr-o data pare mare, dintr-o data pot pupa mai multa burtica, picioruse mai mari, genunchi mai puternici, spate mai lat, obrajori pe care incap mai multi pupici. Si in plus sa am un ghemotoc de viata la piept.

... puiul meu David era inca in burta mea. Acolo ma mai mangaia, in timp ce eu ii raspundeam din afara. Spre seara a inceput sa-mi dea semnale subtile. Iar acum ma cutremur de emotie de cate ori imi pun mana pe burta si realizez ca el era acolo! Acu’ o saptamana! Si acum e la mine in brate, un minunat care invata treptat ce e viata si lumea aceasta.

... seara pe la 11-12, intre contractiile surde, faceam puzzle-uri cu unicul meu copil scump si drag, dar cu greu imi gaseam o pozitie comoda pe jos. Copil caruia i-am pupat fundul noaptea la 3:50 cand m-am dus la maternitate, emotionata pana la lacrimi, stiind ca e ultima data cand il mai vad in postura de copil unic, iubit exclusiv.

... eram fericita si implinita. Acum totul s-a dublat.

Imi cer din nou scuze pentru absenta din prezent si viitor :).

 

28 de comentarii:

  1. Draga mea nici nu stii cat ma bucur pentru tine. M-am rugat pentru tine si m-am gandit la tine cu emotie in speranta ca totul va fi bine legat de nastere. Felicitari si multa sanatate va doresc, multa putere voua parintilor si rabdare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti mamica frumoasa a doua minuni de baietei! Sa fiti fericiti si sanatosi cu totii! Vom astepta cu nerabdare sa ne impartasesti cate ceva si vom pretui si mai mult timpul pe care il petreci cu noi, aici. Numai ganduri bune pentru voi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos! Mi-am amintit si eu! Oh, ce frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. oau, aproape ca m-ai facut sa lacrimez la final...cred ca e o senzatie unica, pe care din pacate cred ca nu voi mai apuca sa o traiesc, asa ca ma bucur de minunea mea la maxim.
    sa va traisaca david, sa fie fericit si implinit alaturi de voi ca parintii si alaturi de fratele lui mai mare....
    stiam ca ai nascut, chiar din ziua respectiva, ca a aparut mesaj pe kiddy , dar si pe forumul pe care il frecventez eu unde te cunosc multe fete.

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite ca m-ai facut sa plang de fericire si bucurie pentru tine si familia ta, Raluca... bravo, bravo, esti un om minunat!

    Salutari din Chile,
    Andra

    RăspundețiȘtergere
  6. >:D<
    O viata fericita si implinita, numai cu bucurii; de fapt cu doi pui asa minunati nici nu are cum sa fie altfel :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-au dat lacrimile pe bune, iar eu ma emotionez destul de greu :) Abia astept sa imi strang si eu puiul in brate, chiar daca deocamdata va fi prima si singura comoara din viata noastra!
    Sa fiti sanatosi si sa aveti parte numai de bucurii in familie, unul din partea celuilalt!

    RăspundețiȘtergere
  8. No pressure, no worries!
    Ne gandim toti cu bucurie si iubire!

    RăspundețiȘtergere
  9. Raluca, si noi(toti cei/cele care te citim si aflam lucruri interesante) ne bucuram nespus alaturi de tine! Sa va traiasca si sa va bucurati de el/ei ! :) Internetul nu pleaca nicaieri, dar momentele alaturi de prichindei da :) Hugs and Kisses!

    RăspundețiȘtergere
  10. E superb! Bine zice Octavia, internetul nu fuge. Muuuulta multa multa sanatate celor doi baietei minunati ai vostri!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari! Multa sanatate si timp ca sa va bucurati cat mai mult de clipele astea minunate!

    RăspundețiȘtergere
  12. ma bucur enorm pentru voi!!!! deci asa se simte cu doi barbatei in jurul tau! si eu mai am vreo 2 saptamani...
    va pupam si muuuulta fericire! <3

    RăspundețiȘtergere
  13. Bun venit, David Teodor!
    Felicitari, Raluca! Sper c-ai avut parte de-o nastere asa cum ti-ai dorit (din poza, radiezi) si ca te bucuri din plin de primele zile!
    Refacere si adaptare usoara si... calatorie frumoasa in formula de 4!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bine ai venit minune mica! Ce nume frumoase ati ales Raluca..:) Desi eu mor de nerabdare sa citesc povestea nasterii....cred ca mai pot astepta. Sunt tare frumoase dar si grele momentele de inceput...sa va bucurati de minunile voastre clipa de clipa. va pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. :) Bine ai venit, pui mic! Ești într-o companie de excepție. Sa fii sănătos și fericit, David Teodor!
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  16. Raluca draga mea, esti o minune. sunteti niste minuni minunate si va doresc sa aveti parte de zile si nopti frumoase, de bucurii nemasurate si de odihna :)

    RăspundețiȘtergere
  17. sa-ti traiasca minunat minunile si voi pe langa ei!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multe felicitari si din partea mea!
    Dupa tonul postarii imi dau seama ca totul a mers cel putin bine!

    Ma bucur tare mult pentru voi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mi-au dat lacrimile... Felicitari pentru copiii minunati! Ce frumos si dulce suna "copiii mei".:-) Sa ai parte de multe, multe clipe frumoase alaturi de ei si de ceilalti oameni dragi ai tai.

    RăspundețiȘtergere
  20. Multe felicitari Raluk, sa fiti sanatisi si fericiti cu totii! Ce scumpi sunt amandoi, aproape de tine, imi si imaginez cum ii citesti povesti lui Alex, iar David doarme linistit langa voi, foarte frumos :)

    pupici multi!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Felicitari Raluca! Toata saptamana aia m-am gandit la tine sa ai o nastere asa cum iti doresti, sper ca asa a fost! Ma bucur foarte mult pentru voi! Va doresc sa fiti sanatosi si puternici sa aveti viata lunga sa va vedeti copiii nepotilor vostri!! Stau cu Ioachim in brate, doarme cu capul pe sanul din care a halit, si tremur de emotie si de bucurie!! Ahh abia astept si eu pe urmatorul... Pupici multi si o imbratisare mare mare!

    RăspundețiȘtergere
  22. Felicitari, multi pupici, toate gandurile bune pentru voi, in special sanatate!
    Noi mai avem cam 3 saptamani... pana vine cea de-a doua minune :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Felicitari! Scrii asa de frumos ca parca te cunosc de-o viata si pot sa-ti simt trairile. esti minunata! Felicitari inca o data pt familia marita!

    RăspundețiȘtergere
  24. Draga Ralu sper sa va treaca repede colicile caci noi in fiecare seara va cantam la chitara.Cand m-am uitat la poza cu David Edi era langa mine si de atunci in fiecare seara imi cere"mami io vede bebe" si ii pun poza cu David si el ii canta la chitara pupa poza si pe urma vine la mine sa ne culcam :))). Va pupam cu drag si ne bucuram ca sunteti bine si asteptam rabdatori sa povestesti :).Dar sa stii ca ne gandim la voi.

    RăspundețiȘtergere
  25. Eram f curioasa cum va descurcati si cum sunteti . Ma bucur tare ca sunteti bine :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce frumos, felicitari pentru cei doi baieti, multa sanatate si iubire.

    RăspundețiȘtergere
  27. M-ati emotionat rau rau de tot. De cate ori recitesc comentariile voastre imi dau lacrimile si simt ca orice as raspunde nu as putea sa exprim in cuvinte sentimentele ce mi le-ati provocat. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...