joi, 15 decembrie 2011

Leapsa muzicala


Vad ca e sezonul lepselor :D. Adriana mi-a trimis una muzicala. Dar la cat de fain a scris ea, cu date, nu stiu cum o sa ma ridic la nivelul ei :D.

Mai ales ca nu e vorba de melodii preferate din toate timpurile :D. Ci, dupa cate am inteles, melodii care sa ma lege de un eveniment. Care sa-mi aminteasca ceva specific.

Imi place mult muzica, s-o cant (desi n-am voce deloc), s-o dansez, ma relaxeaza mai mult decat orice altceva. De fapt am scris despre asta. Si tare mi-e teama ca voi uita ceva melodie importanta din viata mea :D. Daca le-as putea avea undeva pe toate, sa imi ajut memoria...


1. Ce stiu sigur e ca am vrut din tot sufletul melodia aceasta:



la nunta noastra, dar nu la primul dans. Acela am vrut sa fie vals, traditional. Am facut un moment special dupa aducerea tortului, si am dansat impreuna.


2. Tot legat de nunta, am un regret. Am incercat si noi sa mergem la un curs scurt de vals (eu stiam sa dansez, Relu nu). Si domnul de acolo ne-a pus aceasta melodie



si apoi a fost asa dur cu noi :)), incat n-am stiut cum sa iesim de acolo fara sa ne certam. Cumva am asociat melodia cu nervii ce ni i-a provocat. Dar ni s-ar fi potrivit mult mai bine ca vals, decat un vals clasic vienez, tocmai pentru ca noi nu suntem foarte culti in muzica clasica :D. In plus, noi in luna decembrie aniversam anii ce au trecut de cand suntem impreuna (anul acesta implinim 11). Si de atunci, de cate ori o ascult, imi imaginez cum am fi plutit la nunta pe aceasta melodie... Asa ca sigur va fi in playlist la nunta de argint peste 20 de ani :).


3. In concediile noastre, din moment ce nu stim limba posturilor lor de televiziune, alegem posturile muzicale la tv. Si asa ajungem sa ascultam multa muzica r&b, ceea ce nu am fi facut acasa :D.

Asadar concediul din Turcia din 2007 mi-l asociez cu dans neintrerupt, chiar hipnotizat, in camera pe melodia aceasta:



Si nu stiu de ce, dar nu-mi pare rau :D.


4. Nu voi uita niciodata melodia lui Gaga



Pentru ca Alex a avut o perioada de vreo luna cel putin in care adormea doar dansat pe muzica din asta moderna, asa ca stateam doar pe U, Kiss tv si MTV. Si uneori dura mai mult de o jumatate de ora pana aparea Gaga, alteori aveam noroc si venea mai repede. De la primele acorduri... Alex adormea dus!

Nu pot scrie aici preferintele lui muzicale actuale, pentru ca l-as face rau rau de rusine, Gaga era high class pe langa melodii de pe Hora, mai ales cele ale lui Varu’ Sandel...


5. De cate ori ascult Dido, White Flag



imi aduc aminte de niste amici de-ai mei, o idila imposibila, la al carei final el i-a trimis aceasta melodie ei. Abia atunci am fost atenta cu adevarat la text. Si m-am emotionat pentru ca li se potrivea perfect.



Sunt sigura ca daca as fi fost mai odihnita, sau as fi avut mai mult timp, veneam cu amintiri mai importante decat despartirea amicilor mei :)))). Asa cum Ada Milea, Cargo, Phoenix si Pasarea Colibri imi amintesc de studentia in care fumam si cantam si iar fumam si iar cantam.


De exemplu, melodia aceasta



am ascultat-o mult chiar intr-o camera mica, plina de prieteni, intr-o luna de mai....


Dar eu ma bazez mult pe inspiratiile de moment, asa ca... asa ramane lista! :)


Trimit leapsa mai departe, daca vor, catre Cecilia, Onixa, Miha, Meli si Maria.


4 comentarii:

  1. Aoleoo. nu mi te imaginez fumand Raluca.
    Dar mi-ai adus aminte de melodiia mea cea mai preferata. Hhmmm. daca gasesc suficient timp maine, poate ma incalt si eu cu leapsa asta, asa nesilita de nimeni si de buna voie bagacioasa in seama ce sunt :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai, abia astept sa aflu care e melodia ta preferata :D

    RăspundețiȘtergere
  3. facui leapsa http://dpnori.blogspot.com/2011/12/leapsa-muzicala.html

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumooooos!!! sunt inca in cautare de casti :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...