vineri, 30 decembrie 2011

2012

Ce imi doresc si ce imi propun in 2012:

Cecilia m-a provocat la ultima leapsa din acest an. Si Nela iar a scris tare frumos pe tema asta.

In general nu imi place sa-mi propun nimic, sau sa-mi pun dorinte pentru anul ce vine. Pentru ca nu ma tin de planuri, fac altceva (care, culmea, ma fac sa ma simt mai implinita decat planurile initiale, dar abia pe parcurs imi dau seama de asta). Si simt ca daca as avea o lista pe care s-o revizuiesc apoi, la final de 2012, si as vedea ca nu am realizat ce mi-am propus, sau nu mi s-au indeplinit dorintele, m-as simti prost (desi, cum am zis mai sus, de cele mai multe ori fac ce ma face fericita, nu ce era in plan). Pe cand, daca nu am liste, ma simt excelent cu ce am reusit sa fac.

Dar ca sa raspund Ceciliei, voi indrazni sa scriu ce gandesc, cu acest risc.

Pe anul 2011 am un regret. Acela ca nu am reusit sa merg cu mami cu tot sa stam macar o luna la Napradea. Chiar eram trista asta-vara, cand credeam ca in octombrie ma voi intoarce la serviciu, ca nu am profitat de ultima vara sa mergem sa stam la tara muuuuuult si bine. Au tot intervenit alte planuri, ba era foarte frig, ba cand era cald eram ori noi, ori ei in concediu departe, ba avea mami de pus conserve pe toamna, etc. Asa ca in 2012 imi propun sa stau mai mult la Napradea! (mai ales ca nu stiu ce ma asteapta mai departe, cu serviciul...)

Am observat pe final de 2011 ca am inceput sa am activitati placute, creative, distractive, cu Alex. Plastilina, creioane de colorat, cantat, dansat, fotbal, lego duplo, joaca in natura, munci agricole,... Sper sa am timp sa fac cat mai multe impreuna cu el si anul viitor. Chiar mi-as dori, daca pot financiar sa mai raman acasa, sa il dau la gradinita numai daca isi doreste el. Altfel, sa facem macar grupa mica homeschooling/unschooling. Pana acum credeam ca e greu, nu ma vedeam in stare. Dar in 2011 mi-am descoperit alaturi de el, si chiar deodata cu el, latura asta creativa pe care nu credeam ca o am. Asa ca pentru grupa mica zau ca ma vad in stare.

Imi doresc sa lucrez mai mult afara, in gradina. Si ca s-o ajut pe mami, saraca, si ca sa simt eu mai bine de unde vine mancarea, si ca sa ma simt mai linistita, mai apropiata de natura decat de tehnologie. Imi doresc sa lucrez mai mult impreuna cu mami si la bucatarie, tot ca sa fiu mai constienta cum se pun conservele de toamna, si ca sa-l invat pe Alex si sa ne distram impreuna.

Deci imi doresc sa stau mai mult in natura decat la calculatoare :D.

Apropo de ce am scris mai sus, mi-e si teama sa scriu aceasta dorinta a mea. Mi-as dori sa mearga Kiddy Shop atat de bine incat sa nu ma mai intorc la serviciu cand mi se termina concediul fara plata pe care mi l-am luat in octombrie. Si asta nu numai pentru ca as vrea sa fiu mai mult timp aproape de Alex, ci si pentru ca e prima data cand fac ceva cu atata pasiune si placere. Si mi s-ar parea minunat sa ajung sa pot trai din ceva ce fac cu atata drag.

Imi doresc sa imi fac ordine in toate lucrurile, am atatea in cutii si aici, si in garaj, si la tara, puse deoparte, fara sa le sortez sa le dau, in ultimii doi ani nu am avut timp pentru asta. Imi doresc sa donez mai mult, sa ajut mai mult si sa ma implic mai mult in cazuri umanitare, chiar daca vor fi, ca pana acum, situatii apropiate, locale, nu neaparat online.

Imi doresc sa reusesc sa-mi fac ordine in harduri, dvd-uri si computere incat sa am toate fisierele si bookmark-urile organizate in acelasi loc. De pe fiecare fost computer le-am copiat undeva si acolo le-am lasat... Imi doresc sa-mi fac ordine si in cele 10273 mailuri necitite de pe yahoo :)) si in cele cateva zeci de mii de mailuri citite si arhivate in foldere :)).

Imi doresc sa socializez mai mult. Si pentru mine, cu prietenele mele, si pentru Alex, cu alti copii. Sa mergem saptamanal la biblioteca din Baia Mare, care e absolut superba, si care are atat de multe activitati si pentru copii, si pentru oameni mari, inclusiv o ludoteca, un loc de joaca frumos pentru copii. Si imi doresc sa iesim mai mult, noi familia, din oras, in weekenduri. Sa calatorim mai des. Stiu ca pentru toate acestea eu trebuie sa ma schimb, pentru ca eu eram cea reticenta la schimbari de orice fel (de planuri, de decor, :D...).


Sa avem si sa aveti un 2012 jucaus, vesel, plin de iubire, in familie, cu prieteni dragi, in natura, sanatosi si fericiti! La multi ani!

9 comentarii:

  1. Raluca iti doresc ca tot ce iti doresti tu sa se intimple. Esti o mamica formidabila si o femeie incredibila de la care toate avem cate ceva de invatat. Asa ca eu una iti mai doresc sa nu te schimbi...sa ramaii la fel de implicata si de empatica. Si apropos de partea cu socializarea...eu una imi doresc sa va revad (pe tine si pe Alex)!
    La multi ani 2012!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cecilia, iti multumesc mult pentru cuvintele atat de frumoase! Nu cred ca le merit, dar venind de la tine le apreciez mult!

    Si eu sper sa ne vedem mai des in 2012! Va pup! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mamica frumoasa si fericita ce esti tu. Am venit sa te tzuc si sa te imbratisez ultima data pe anu asta si sa-ti multumesc ca existi.
    Ne vedem la anu :)

    Fi binecuvantata minuneo cu un an nou fericit.

    La Alex pupici multi multi, sa creasca cu dragoste zi de zi.

    RăspundețiȘtergere
  4. sakura, nu merit asa cuvinte frumoase, you're too kind. Multumesc de onoarea vizitei la ora asta! Si tu sa ai un an nou fericit si sa fiti sanatosi! Pupici!!! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa cresteti frumos in anul acesta, Ralu si Alex. Sa fiti sanatosi!
    Pupam, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim mult, Dana! La fel si voi! Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani!!! Un an nou cu sanatate, bucurii si realizari pe masura viselor!

    Va pup!
    Oana

    RăspundețiȘtergere
  8. La Multi Ani!

    Sa ti se implineasca visele!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...