vineri, 20 mai 2011

Despre Kiddy Shop

Dupa cum deja stie destula lume, eu am avut multe probleme de sanatate “pe vremuri” si cel mai mult ma suparau cele de fertilitate. Din aceasta cauza, de ani de zile cercetez mult in ceea ce priveste bolile de infertilitate, cele hormonale, diete sanatoase, sport, stil de viata sanatos, fitoterapie, suplimente nutritive, cosmetice sanatoase etc. Si culmea e ca am o prietena buna care avea aproape aceleasi probleme. De alta natura hormonala, dar tot infertilitatea o supara cel mai tare. Impreuna am inceput in urma cu multi ani sa ne cumparam produse bio, de la cele alimentare, pana la cosmetice si detergenti. Pentru ca citisem cat sunt de nocive produsele conventionale si cum provoaca exact bolile pe care le aveam noi. Boli carora doctorii nu le gaseau un remediu. Si ni se prognozau tratamente hormonale lungi si dureroase si fertilizare in vitro.

Eram si colege de servici, asa ca ne impulsionam reciproc :D. Tot cumparand noi produse bio, ne-am gandit cum ar fi sa ne deschidem o firma si sa ne facem un magazin online care sa comercializeze asa ceva. Asta era in 2008, cand pe piata erau putine magazine online de acest profil. Asa ca loc mai era suficient. Nu ne pricepeam la nimic, nici la partea juridica, nici la cea contabila, asa ca inclusiv deschiderea unui srl a fost un real succes pentru noi :)) la birocratia existenta la noi in tara. In septembrie 2008 deschideam firma. Am inceput repede sa cautam furnizori si in tara si in strainatate si anuntam pe blog (http://organicshop.blogspot.com) ce produse noi am reusit sa aducem. Eram primii care am adus Balm Balm (care acum se gasesc in multe alte locuri) si Baby Boo Organics (care acum se gasesc intr-un magazin virtual din Romania).

Incet incet puneam la punct detaliile magazinului online si ne pregateam de deschidere. Apoi, in 1 decembrie 2008, circumstantele crizei financiare din Canada (firma la care lucram era canadiana) au facut sa se faca reduceri si eu sa fiu printre oamenii dati afara. Am trecut printr-o mare depresie si demersurile de deschidere a firmei au stagnat putin. Si psihic, si financiar, imi era mai greu acum sa ma ocup de asa ceva.

Partea mai interesanta e ca in decembrie 2008 si eu si prietena mea am fost la Cluj, respectiv la Targu-Mures sa ne mai verificam starea de sanatate si ni s-a spus amandurora ca e absolut imposibil sa avem ovulatie in starea in care ne era organismul si la cum aratau analizele noastre. Asa ca depresia era maxima.

In ianuarie 2009 prietena mea a aflat ca e gravida si a fost un moment absolut minunat! In februarie 2009 am aflat si eu ca sunt gravida si am povestit deja ce a insemnat aceasta veste pentru noi. Amandoua aveam o sarcina dificila, obtinuta cu greu si ni s-a recomandat cat mai multa odihna, fara efort, fara sport, fara stres. Apoi, cand a venit si guvernul boc cu ideea teribila a impozitului forfetar a fost limpede pentru amandoua ca nu are nici un sens sa pastram deschisa o firma care ne aduce numai cheltuieli (plateam lunar salar contabilei si daca firma nu facea nimic). Nu avea rost sa platim impozitul forfetar si sa nu stim daca ne vom putea ocupa de firma. Vara am fi fost amandoua cu burta mare :D, fara alti salariati, si dupa nastere iar era clar ca nu am fi putut sa ne ocupam de un magazin online.

Asa ca am inghetat firma si ne-am bucurat mai departe de sarcina si de copilasii nostri.

Dar pasiunea pentru o viata sanatoasa a ramas, ba chiar a crescut din cauza ca acum vrem sa facem tot posibilul ca sa ne crestem copilasii sanatosi. Daca pentru noi mai faceam compromisuri, parca pentru ei facem orice sacrificii ca sa le asiguram o crestere sanatoasa. Chiar daca intre timp veniturile au scazut mult...

Asa ca ne-am gandit sa ne redeschidem firma. Mi-ar placea sa fiu o WAHM (Work At Home Mom), dar nu am cum in urmatorii ani, pentru ca va dura putin pana cand firma va aduce venituri. Dar recunosc ca acesta ar fi fost visul meu si intr-un fel imi pare rau ca nu am avut puterea si timpul necesar ca sa repornim firma in urma cu un an, pentru ca la finalul CIC-ului sa pot sa observ daca pot trai din aceasta afacere sau nu. Deocamdata va trebui sa ma intorc la servici si pentru salar si continuitate in munca, dar si pentru a avea bani de bagat in firma :)).

Din moment ce acum avem alte idei si prioritati, ne-am gandit sa comercializam si multe produse pentru copii care nu sunt neaparat bio. Si cum nu mi-ar placea sa intalnesc produse ne-organice intr-un magazin ce se numeste Organic Shop, am hotarat sa facem doua magazine, unul cu produse organice, Organic Shop www.organicshop.ro , si unul cu produse pentru copii, Kiddy Shop www.kiddyshop.ro. Normal ca produsele organice pentru copii se vor gasi in ambele magazine :D. Avem si bloguri aferente: http://organicshop.blogspot.com si http://kiddyshopblog.blogspot.com. Oricum, faptul ca acum suntem mame amandoua are un mare impact in alegerea marfii :)).

Deocamdata am ales sa ne ocupam doar de magazinul pentru copii, asa ca Organic Shop va trebui sa mai astepte putin. Kiddy Shop a fost deschis azi-noapte, la primele ore ale zilei de 20 mai 2011! Iuhuuu!

Deja pe blogul Kiddy Shop, http://kiddyshopblog.blogspot.com/, mi-am cam facut de cap cu multe articole legate de babywearing.

Voi copia şi aici ce am scris pe site la secţiunea Despre noi:

Kiddy Shop este un magazin ecologic pe care noi, două mame, ne-am gândit să îl deschidem pentru că am observat o lipsă pe piaţa din România. Practicăm natural parenting, suntem mari susţinătoare a alăptatului, a purtatului copiilor şi a unei vieţi în armonie cu natura.

La Kiddy Shop veţi găsi produse care sunt bune pentru copilul dumneavoastră, pentru creşterea lui naturală şi sănătoasă, pentru dezvoltarea lui intelectuală şi afectivă. În acelaşi timp, încercăm să aducem produse care să fie bune şi pentru planetă, pentru a le oferi copiilor noştri un loc frumos unde să crească fericiţi.

Credem în valoarea legăturii puternice dintre copii şi părinţi şi în importanţa calităţii lucrurilor cu care copilul vine în contact, fie că e vorba de calitatea fizică a materialelor, fie că e vorba de impactul pe care acestea îl au asupra psihicului lui în dezvoltare.

Comercializăm doar produse în care avem încredere şi pe care le folosim chiar noi pentru copiii noştri.

Vă aşteptăm cu drag.
Diana şi Raluca.


Deocamdată avem mijloacele de purtare Sleepy Wrap şi Boba Carrier. În curând vom primi scutecele textile Charlie Banana (şi multe alte accesorii Charlie Banana). Şi peste puţin timp vor veni şi sutiene pentru alăptare, jucării ecologice pentru copii, cosmetice bio şi multe altele.

Asa ca speram sa ne mearga bine si sa aducem produse utile pentru toata lumea!

29 de comentarii:

  1. Multe multe felicitari! Sa fie intr-un ceas bun! La cat mai multe comenzi si profit mare:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari si mult succes! (succes pe care sunt convinsa ca il veti avea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitaaaaari!!!!
    sa sti k primele 2 linkuri care le-ai pus, nu se acceseaza.-cele cu .ro
    blogurile sunt o enciclopedie de informatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mult succes si la cat mai multi parinti purtatori! Sa porniti cu dreptul, va tin pumnii! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa fie intr-un ceas bun. Mult succes va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari Raluca!!! Sunt sigura ca o sa fie asa cum va doriti! Tin pumnii stransi de tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari mamici curajoase!
    Sa va mearga bine si sa creasca mare:).

    RăspundețiȘtergere
  8. Va felicit si va doresc mult,mult succes,clienti si tot ce va mai doriti!Sa fie intr-un ceas bun.

    RăspundețiȘtergere
  9. vai ce faina e ideea voastra..mult succes sa aveti..ce n-as da sa am si eu asa o prietena cu care sa pot face un magazin on-line, pe care de mult il am in minte:)..dar mna din lipsa de fonduri..ramane un vis. Multa, multa bafta va doresc din tot sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ooo, mult inainte, ce idee frumoasa! Sa jungeti acolo unde va doriti, adica doua WAHM fericite langa doi copii fericiti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari, colega! :) Arata f dragut magazinul vostru, va tin pumnii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Veti avea mult succes pentru ca faceti totul cu multa pasiune si mai ales iubire pt. copiii vostri.

    RăspundețiȘtergere
  13. cel mai fain mi se pare faptul ca amandoua ati ramas insarcinate cand doctorii nu va mai dadeau nicio speranta si la interval de o luna una de alta, deci cam in aceeasi perioada... :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari pentru proiectul frumos pe care il demarati. Va doresc amandurora, si tie si prietenei tale, sa vi se indeplineasca visul si sa se dezvolte mica afacere. Daca vrei imi poti trimite un advertorial si il postez si pe blog-ul meu, pentru a anunta cat mai multe mamici despre produsele voastre.

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari Ralu,sa fie intr-un ceas bun! O sa aveti mult de munca dar si satisfactia o sa fie pe masura! Tin pumnii sa va mearga bine:-*

    RăspundețiȘtergere
  16. Adriana, multumesc mult! :-*

    Alina, imi transmiti incredere si energie pozitiva! Multumesc!

    sakura, o atenta, ca de obicei. Multumesc mult! Am si corectat rapid linkurile!

    MoniQ, multumesc! Da, ar fi bine sa stim ca asa vor fi si mai multi parinti ce isi vor purta copilasii.

    Monica, multumesc mult!

    Cristina, entuziasmul tau e molipsitor! Multumesc tare mult!

    Roxana, ce fain ai spus-o! Multumesc mult!

    KaBea, esti o scumpa, multumesc mult! Clienti multi si tie! :)

    Laurita, multumesc! Sa nu incetezi sa visezi si sa iti doresti! Sigur se va materializa repede gandul tau! Intr-adevar eu am mare noroc cu prietena mea pentru ca ne plac lucruri diferite. Mie imi place sa scriu pe blog, sa caut produse, sa corespondez cu producatorii, ei ii place sa lucreze la solutia de magazin, sa comunice cu clientii si sa faca treaba de birocratie si comunicarea cu autoritatile romane (brrr). Asa ca fiecare lucreaza cu mare placere si fiecare are impresia ca cealalta sigur face tot ce e mai greu :))))). Iti tin pumnii si astept vestea cea mare!

    Maria, multumesc de urare! Ai dreptate, daca se implineste asta, suntem fericite si implinite!

    Rox, multumesc mult!

    Cristina, esti o scumpa, iti multumesc mult! Si nu uit cata rabdare ai avut cu mine cu intrebarile mele :)).

    Andreea, multumesc mult! Sa stii ca si eu am acelasi sentiment. E prima data cand fac ceva cu pasiune. :)

    Octavia, da, a fost minunat! Am plans de bucurie cand mi-a dat vestea, pentru ca ea incerca de 8 ani, eu numai de 1 an. Eram hotarate ca daca deschidem organic shop, sa spunem (in gluma) lumii sa cumpere produse de la noi, ca isi vor rezolva infertilitatea.

    BB la bord, esti foarte atenta si draguta, multumesc mult! M-ai emotionat cu oferta ta. Nici nu stiu cum se face un advertorial, dar ma voi inspira de la altii si te voi contacta. Multumesc!

    Miha, multumesc mult! Da, am observat ca atunci cand faci ceva din pasiune nimic nu mai pare greu.

    Va imbratisez pe toate tare tare!

    RăspundețiȘtergere
  17. waw , super-zuper
    ma bucur ptr voi si va doresc mult succes si sa fie cat mai profitabila afacerea.
    Abia astept sa comand ceva de la voi .
    bisous.

    RăspundețiȘtergere
  18. Va felicit si eu pentru initiativa luata si la cat mai multi clienti !
    P.S : Este traznet designul de la boba! Love it!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma bucur ca ti-a placut sugestia mea :) si astept cu drag articolul despre magazinul vostru online pentru a-l publica.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ralu, ce ma bucur pentru voi! sa aveti multe vanzari, sa faceti cati mai multi copii si parinti fericiti!Va pupam!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Au Raluca, o data plec și eu în excursie fără net și tu din astea faci!! :P
    Te îmbrațișez, draga mea, mă bucur din suflet pentru afacere, țin pumnii strânși, strânși să meargă bine.

    Vă pup.

    RăspundețiȘtergere
  22. Bravo Raluca! Felicitari pentru initiativa si cat mai multi clienti!

    RăspundețiȘtergere
  23. Felicitari pentru magazin, aveti un mare curaj sa deschideti un magazin cu produse pentru copii pe o piata saraca si deja cam saturata de produse bio/eco etc. Cred ca tocmai acest curaj si elan cu care ai pornit te va diferentia de ceilalti. Iti tin pumnii, multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  24. Felicitari pentru magazin, la cat mai multe vanzari si venituri!:)

    RăspundețiȘtergere
  25. Dana, pai te asteptam in vizita sa le si probezi! :)

    Madalina, multumim mult! :)

    BB la Bord, sper ca nu e bai ca inca nu am inspiratie :D si macar asteptarea va face sa mai vina ceva produse in magazin :D.

    Anca, pupici dragi! Bine zici, daca asa vor fi mai multi copii alaturi de parintii lor, va fi super!

    Nela, esti o scumpa :))). Si sa-ti mai spun ceva. Scutecele textile ce sunt pe drum le aducem de la... Hong Kong! Asa ca sa stii ca de multe ori pe zi ma gandesc la tine! Pe langa asta cu scutecele, de fiecare data cand scriu pe blogul magazinului, cu diacritice, imi sare gandul la tine!

    Amy, multumesc mult! :-*

    Cecilia, multumesc mult!

    Laura, multumesc mult! Ai dreptate, va fi greu, dar niciodata nu am pus atata pasiune in munca mea! :)

    Cristina, multumesc mult mult! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...