duminică, 12 septembrie 2010

Linkuri diverse

Weekendul asta mi-am umplut timpul cu ceva. Nu ca ma lafaiam in timp liber, dar am strecurat si eu cum am putut :)). De cate ori il duceam pe Alex de manute prin camera trageam cu urechea cum mi-am dat la laptop volumul mai tare sa aud. In fiecare seara ascultam la casti, si il puneam pe Relu sa-mi spuna cand trebuie sa fug la pitic. Si pana la urma nici nu stiu daca a meritat sacrificiul de timp. M-am uitat la 3 filme lungi, de aproape 2 ore fiecare: http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/02/calendarul-maya-o-intelegere.html. Nu am simtit nimic de genul cum scrie Andreea acolo. Nici o revelatie. Ba chiar mi s-a parut enervant omul cu glumele lui. Si in plus, filmul e din 2003 si profetiile pentru 2003, 2004 si 2005 nu s-au adeverit, deci nu poti sa-l mai crezi. Oricum, nu am iesit in pierdere, pentru ca abia acum am aflat si eu cum e structurat calendarul maya. Pana acuma daca ma intrebai ceva de Maya, spuneam doar decembrie 2012 :)). Deci filmele sunt interesante, dar nu merita 5-6 ore din viata noastra super ocupata de bebei. Pentru cei care se plictisesc, da, te acapareaza.

Mi-a placut si ce e scris aici: http://www.drmomma.org/2010/09/peaceful-parenting-following-your.html

Articolul asta http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/08/china-study.aspx?aid=CD945 de la Mercola m-a intors putin, desi nu are de fapt nici o baza medicala, stiintifica, se bazeaza doar pe experienta. Dar sunt de acord ca sunt mult oameni care o duc mai rau cand sunt vegetarieni. Stiu ca oamenii sunt facuti sa manance carne si vegetale crude, si nu lapte. Suntem care o ducem mai bine fara carne. Mai ales cand vorbim de carnea din timpurile noastre. Chiar si vegetalele nu mai sunt ce au fost, si continutul lor de minerale depinde de solul in care sunt crescute si de modul in care sunt crescute. Articolul asta mi-a amintit de un filmulet de-al lui Kevin Gianni, raw-food-ist, care era uimit de oamenii din Peru parca, ce mancau aproape numai cartofi gatiti, si erau super super sanatosi! Si el pana atunci ar fi fost sigur ca daca nu mananci o anumita cantitate de frunze verzi zilnic, sigur te imbolnavesti.

Asa ca adevarul e de multe ori la mijloc. Probabil cel mai bine o ducem pe alimente locale, cu care corpul nostru este obisnuit genetic. Mai mult bine iti va face un mar local decat un mango.

Si asta a fost exemplul sanatos. Pe langa asta, eu stiu multe persoane super sanatoase care arata perfect, chiar daca nu fac sport, nici un dram de miscare, un mers pe jos, ceva, nu mananca decat junk food, etc. Tenul le arata perfect, parul, sunt sanatosi tun! Ce sa mai intelegi de aici? (eu pe de alta parte, eram cu cel mai sanatos regim posibil pe o dieta vegetariana, ca nu am putut renunta la lapte, dar cea mai sanatoasa dieta vegetariana posibila, si gandita si calculata bine! Si in plus, faceam si sport zilnic! Si eram grasuta, cu acnee, parul imi cadea, cu probleme de tiroida, probleme de ovare, de fertilitate, de digestie,... )

Revenind la mercola, articolul de fapt m-a pus pe ganduri. Bun, stiu ca eu sunt fericita pe regimul meu actual, nu as merge inapoi la carne Doamne fereste! Stiu cand si ce imi trebuie si stiu cand nu ma simt bine. Dar cum sa stiu eu daca Alex se simte mai bine pe un regim preponderent vegetal sau pe unul cu mai multe proteine? De unde stim cum sunt ei? Hmmmm....

Mi-a placut cum vorbeste tipa asta http://www.youtube.com/watch?v=qInBqTiCXw8
despre retractia preputului, lucrul care noi, mamele de baieti, suntem indemnate sa-l facem...

Oricum, eu sunt uimita de faptul ca in ultimele luni am aflat despre circumciziile din Statele Unite: cat de multe se fac, motivele stupide pentru care se fac (sau mai putin stupide pentru cei direct interesati), riscurile, numarul imens de decese, numarul incredibil de mare al efectelor adverse pe viata, faptul ca evreii sustin ca ei nu practica circumcizia in acel fel, faptul ca e aproape obligatorie in state (trebuie s-o refuzi, ca un vaccin), chiar daca e o forma de mutilare, asa cum era circumcizia feminina pe vremuri, si atatea si atatea noutati. Fara sa vreau mi-au trecut prin fata ochilor si am ramas uimita de prostia umana. Am citit eu articole super bine puse la punct, de la aspectele religioase pana la cele legate de sanatate. Dar nu le-am pus aici pentru ca m-am gandit ca nu au pe cine sa intereseze. Totusi, postarea asta de pe un blog mi-a placut mult, asa ca dau linkul. E vorba de scrisoarea unei mame pentru copilul ei ne-circumcis: http://ashley-fridgemagnets.blogspot.com/2010/09/letter-to-my-intact-son-why-i-kept-you.html

Am sperat sa ajung sa povestesc despre weekendul asta, si de drumul la Cluj de vineri, dar sper sa reusesc maine. Acum am vrut sa-mi explic disparitia, asa ca am dat linkul cu filmele mult prea lungi :)).

3 comentarii:

  1. Ai mare dreptate cand spui ca un mar din curtea ta sau a taranulului care vinde la piata, e mult mai bun si mai plin de vitamine si minerale ca un mango, care a calatorit saptamani de-a randul cu vaporul in jurul lumii (ca sa nu mai vorbim de cat sunt de stropite ca sa reziste unei astfel de calatorii si bineinteles ca sunt culese toate verzi)!!!
    Dr. Bruker, marele medic german, avea o serie de recomandari standard pt. oamenii carora li se parea greu de urmat regimul sanatos si una suna asa:
    "Mancati ce ar fi mancat un taran cu 100 de ani in urma."
    Cat despre cei care arata bine si sunt aparent sanatosi tun in ciuda unui regim de viata nesanatos, e tare adevarat, exista si in tabara asta multi reprezentanti, unii au mostenit pur si simplu gene nemaipomenite, ceea ce ii face mai rezistenti la toate, dar experienta a demonstrat ca este numai o chestiune de timp, candva ii loveste si pe ei ceva si de multe ori e atunci ceva f. grav (ex. Kylie Minogue, Anastasia, Patrick Swayze, etc.).
    Mi-a mai placut mult ce ai scris despre circumcizie, noi (fiul nostru si noi) am rezolvat chiar si o fimoza f. accentuata pe cale naturala....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok, deci am la cine apela daca Doamne fereste facem si noi fimoza!

    Mare dreptate cu taranul ala! In plus, ar trebui sa facem si munca fizica a taranului de acu 100 de ani, pentru ca el mai manca si ca sa aiba energie de coasa si de sapa :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact, ai pus punctul pe i!!!! In general ne miscam mult prea putin, cati km mergeau oamenii inainte pe jos si cate lucruri faceau care necesitau efort fizic mare...
    Dar stii ce energie am eu, de cand mananc hrana vie si ce obosita in permanenta eram pe vremurile cand mancam carne?!
    Baiatul mei a avut fimoza de la inceput, daca nu are Alex acum nimic, probabil ca nici nu vor fi mai tarziu probleme.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...