luni, 13 septembrie 2010

Despre weekend + prima zi de prune

Vineri am mers la Cluj. In primul rand ca sa-l vada si bunicii pe Alexul bronzalit din concediu. In al doilea rand, ca sa-mi refac eu analizele de tiroida. Din iulie tot voiam sa mi le refac sa nu cumva sa fie si mai dezastruoase. Adica ma gandeam ca e posibil sa se fi agravat mult de tot pentru ca nu am luat tratamentul recomandat de doctorita (ci am ramas la doza mica de euthyrox). Si sa ma gandesc mai bine totusi la tratament...

Imi cer scuze de mii de ori fetelor dragi din Cluj, dar la lista lunga ce o aveam de rezolvat in timp asa scurt chiar nu mai incapea si o intalnire... Tare rau imi pare.

Am mers la Synevo, oameni super profesionisti ca de obicei. Am terminat cu analizele si am fost inapoi la masina in mai putin de 5 minute. De acolo am mers la Polus, sa cautam incaltaminte la pui. Am intrat la Deichmann si am gasit o pereche de ghetute superbe albastre, cu captuseala, ideale pentru iarna. Am mai gasit si o pereche de pantofi sport de toamna, bej cu maro. Si niste opincute din alea de casa, bleumarin. Superbe toate, si toate doar un pic mari (marimea 20). Opincutele la reducere, la 49 ron. Din piele toate. Absolut delicioase si superbe si minunate! O sa le fac o poza. De fapt cred ca cel mai tare m-a entuziasmat cat de usor i le-am pus in picioare! Piciorul a intrat simplu si usor! Fara nici un impins, nici o fortare! Talpa super moale si flexibila. Asa de tare m-am bucurat, incat m-a inveselit pe toata ziua!

Apoi am mai intrat si la un magazin sportiv, pentru ca Relu voia sa-i cumpere la pui niste pantofi sport adidas. Am gasit, dar nu am luat, pentru ca la pretul ala (200 ron) ne-am fi asteptat sa fie din piele...

Am mai intrat si la ecco si i-as fi luat la pui niste pantofiori marimea 19, ca i-ar fi fost chiar buni acuma de umblat, dar erau numai ghete marimea asta. Apoi am intrat rapid in Carrefour sa ne luam body-uri frumoase cu maneca lunga. Nu mai aveam decat 3 acasa care sa intre pe el, si din Baia Mare iei la pret triplu si tare urate...

Apoi am iesit in fuga, pentru ca mai aveam atatea pe ordinea de zi :)). In fata la Polus era ceva campionat mondial de gatit in aer liber, si circ. Am pus mana pe trompa unui elefant! Chiar a zis si Relu ca atatea chestii faine se intampla in Clujul asta!

De la Polus am zis ca mergem la magazinul Boribon, sa-i luam puiului un antemergator frumos, ce-l vazusem pe site (si chiar sunasem joi sa vad daca il au). Pana am ajuns noi de la Polus in centru, Alex a adormit la san. Asa ca eu n-am putut iesi din masina sa vad magazinul frumos, dar i-am explicat lui Relu ce sa cumpere. Acest antemergator. E absolut superb! Nu numai ca e dragut, dar jucariile astea de lemn de la boribon am inteles ca-s vopsite non-toxic, lemnul e lemn, nu placaj, no, calitate buna. Si pe langa ca e antemergator, si ca va putea sa-l foloseasca de carucior pentru jucarii mai incolo, are pe laterale gaurele pentru formele ce le are inauntru, mai are un vitelus de tras dupa carucior, si are un capac si manere ca sa poata si sa stea pe carucior si sa se miste cu ajutorul picioarelor. Nu stiu daca am reusit sa ma exprim bine :D.

Revenind la Cluj, era deja tarziu, eram lihniti de foame, asa ca am fugit la Iulius Mall sa-mi cumpar papi. L-am trimis pe Relu, ca Alex inca dormea. Dar cand s-a trezit am intrat si noi rapid. L-am recuperat pe Relu si am mai intrat totusi si aici la ecco sa vedem ce gasim, dar nici aici nu i-am gasit ce am fi vrut marimea 19. Au zis ca vor aduce... A, am trecut exact pe langa Mihai Albu :D ca urma sa fie ceva prezentare de moda pe acolo...

Apoi am mers la parintii lui Relu si Alex a fost, normal, in centrul atentiei. Cand n-a mai putut de oboseala, am pornit inspre casa. Inainte de a iesi din oras, totusi, am mai facut o oprire pentru a rezolva tot ce ne pusesem in plan. Mi-am cumparat doi arbusti de Goji Berries! Sunt tare fericita. Am si mancat cateva fructe de pe ei si urmeaza sa-i plantam undeva.

Pe drum Alex a fost minunat si inspre Cluj si inapoi acasa. A dormit mult, nu a plans, a fost super! Bine, de adormit il adorm la tzitzi, altfel plange, da...

Chiar am vorbit cu Relu cate schimbari in bine ne-a adus drumul de Grecia, incredibil! Incredibil!

Vineri seara acasa la Baia Mare a poftit cum manca bunica fructe si lebenita, asa ca a primit si el, si noi i-am tot dat daca am vazut ca vrea. Dar lebenita era cam veche, asa ca sambata si duminica a avut cate doua scaune apoase pe zi. Drept urmare, nu a mai primit deloc fructe, si la legume i-am dat morcov cu orez. Ii place combinatia asta, poate pentru ca i-o dau cam rar, din cauza ca e el asa de constipat :D. Azi (luni) n-a mai avut deloc scaun, asa ca am indraznit sa ii incep in planul diversificarii si prunele. Normal ca daca a avut impresia ca papa ca mine, cu bucati rupte si date cu degetul, a mancat. Cand vede lingurita inchide strans gura :)).

O, dar apropo de constipatie, joi parca, ajunsese asa de marait saracul, ca ne-am dat seama ca de fapt il doare burta si incearca sa se screama. Nu facuse kk de 3 sau 4 zile, nu mai tin minte acuma. La noi tocmai se luase curentul si eram si asa destul de nervosi :)), a fost luat 5 ore, de ne-a prins si intunericul. Am incercat sa-l ajut pe Alex in fel si chip sa aiba scaun. Pana la urma am ajuns la supozitor din nou, si a reusit sa il scoata intreg supozitorul, langa o bucatica mica de kk super tare! Peste o jumatate de ora a mai facut unul tot tare. Imi e asa de mila de el cat se chinuie cu constipatia! Si in zilele alea, pe langa lapte, singurele firimituri de solide mancate fusesera pere si piersici, doua fructe cu efect laxativ.

Duminica dimineata a vrut Relu sa-l duca in targul de masini cu el, sa prospecteze piata. Pe cand au ajuns acolo, Alex adormise in scaun :)). A stat cu el in masina sa-si faca somnul. Si culmea, spre deosebire de acasa, cand are un somn de o jumatate de ora pe zi, acum a dormit 2 ore! :))) si a stat Relu cu el in masina, si s-a terminat targul si nu a vazut nici o masina :)). Pe cand s-a trezit, a venit acasa :)).

Dupa-masa iar l-a luat Relu cu el cu masina sa mearga pana la un croitor dupa o pereche de pantaloni. Pana a ajuns acolo, Alex a adormit din nou :)) de a trebuit sa-l cheme pe croitor la masina sa-i aduca pantalonii :)).

Ca sa petrecem cumva mai frumos ultima zi de concediu a lui Relu, am zis sa mergem in parc. Daca poate fi denumit asa, sunt cateva alei pe care lumea se plimba. Cred ca e cel mai amarat parc din tara asta... Normal ca Alex a vrut in brate la mine. L-am pus in sling si am vazut ca lumea incepe sa se uite bizar. Cand ma plimb prin oras cu slingul nu mi se intampla, deci probabil ca cei ce sunt duminica in parc sunt alti oameni :))). Alex a vrut sa mearga inspre un carucior cu un copil de vreun an, si a ajuns destul de aproape, incat trebuia sa fac, sa zic ceva, asa ca i-am zambit mamicii. Aceasta a ridicat din sprancene si s-a uitat in alta parte, cu nasul usor in sus :)). Tot in parc am mai zambit si altor oameni, ca asa mi se pare normal, daca vad ca se uita la Alex, sau ca eu ma uit la copiii lor, ca si un fel de salut. Si de fiecare data am fost privita ciudat. Na, poate eu m-am obisnuit asa din Grecia de la atatia straini zambitori, pe cand aici... (A, si sa nu uitam in ce oras locuiesc, am trecut pe langa un bebe cat Alex care primea sticla de Frutti Fresh, banuiesc cu aroma de portocale, ca era galben... no, ce poti sa zici, oamenii or fi crezut ca e sanatos, nu e cola...)

Azi a fost mai greut un pic cu el, pentru ca Relu s-a intors la servici, si mami a lucrat toata ziua sa ne faca noua magiun fara zahar. (Si in plus, nu am prea dormit azi-noapte, ca puiul tot gemea, plangea, tipa, foarte des, nici nu apucam sa inchid ochii sau sa-mi scot tzitzi din gura lui. Cred ca ii iese dintele nr.8. De vreo luna e alb un colt al gingiei, se vede clar dintisorul dedesubt, dar nu a spart. Noaptea asta se anunta la fel dupa cat geme deja...) Alex are o energie incredibila si nervi daca nu-l lasi unde vrea el. Asa ca spre seara era murdarici ca un purcelus, si pe fata, si pe maini, si pe haine, cum s-a plimbat prin toata gradina, prin toata curtea, avea inclusiv funingine pe fata si furnici pe pantaloni. Si normal ca iar nu a vrut sa adoarma cand am crezut eu, si a adormit in masina lui Relu cand a vrut sa-l duca la spalatoria de masini :D.

O, dar cand s-a intors Relu de la servici, ce emotionant! Alex totusi in ultima luna l-a vazut zilnic toata ziua, banuiesc ca el chiar credea ca asta e starea normala. A zis tata de cateva ori azi. I-am pus si la ureche telefonul sa ii vorbeasca Relu si se uita mirat la telefon, l-a luat din mana si a zis "ta-ta"! :x

Dar cand a venit Relu acasa, s-a uitat la el aproape cu lacrimi in ochi. Ca si atunci cand a fost Relu plecat la Bucuresti, suparat si pentru ca nu a fost tata lui acasa, dar si ca si cum s-ar simti pacalit, ca numai atunci si-a dat seama de lipsa. Cum a ajuns Relu la un metru de noi, s-a aruncat de era sa-l scap, din brate de la mine in bratele lui, si s-a agatat de hainele lui, chiar daca Relu nu-l putea tine cu mainile, ca avea niste pungi in maini. Emotionant!

Acuma cand sa pun tagurile mi-am dat seama ca nu am povestit ca atunci cand eram la socri, am intrat pe net sa-mi vad rezultatul la analize, ca trecusera cele 3 ore. Vestea rea e ca anti-tg sunt 414 si trebuie sa fie <115. Dar am mai multe vesti bune: in primul rand, anti-tg am mai avut si am mai scapat o data de ele, deci se poate. Trebuie doar o detoxifiere buna de tot (ceea ce nu pot acuma cu alaptatul, dar nici nu e o urgenta) si o reimunizare buna. Alte vesti bune: anti-TPO 10 (trebuie sa fie <34), FT4 14.5 (trebuie sa fie intre 12 si 22), si TSH 1.97 (valori normale 0.27 - 4.2). Deci un TSH minunat pentru cineva care ia un sfert din tratamentul recomandat. Adica doctorita mi-a dat de inteles in luna mai ca daca nu iau tratamentul soc va creste si mai mult decat rezultatele dezastruoase de atunci. Deci nimeni nu s-ar fi asteptat chiar sa si scada si sa ajunga normal! Rescriu rezultatele de atunci: anti-tg: 676 - valori de referinta: <115, anti-tpo: <5 - valori de referinta: <34, ft4: 7.7 - valori de referinta: 12-22, tsh: 73.6 (!) - valori de referinta: 0.27 - 4.2. M-am gandit ca va fi bine, din cauza "curei" de mare si soare. Dar incerc sa profit sa imi re-dresez (ma refer chiar la dresaj) tiroida sa lucreze mai mult, si in timp ce voi continua sa mananc alimente bogate in seleniu si iod, voi scadea si 25 de micrograme astea ce le iau. Deja iau doar 3/4 din pastila de doua zile. Doamne ajuta!

15 comentarii:

  1. Raluca, sanatate multa. Eu cand te vad ca vorbesti de indici si valori si alte cele, mi se face rau. Imi inchipui ca nu e usor sa duci pe picioare problemele cu tiroida.

    Ce emotionat trebuie sa fi fost Relu cand s-a intors de la servici si se bucura puiul! TRaiesc acelasi sentiment de fiecare data cand ma duc dimineata la birou... parca as fi pacalit-o, m-am ascuns si dintr-o data ma vede! Tipa de fericire si pana ma spal pe maini sa o iau in brate trage o portie zdravana de plans, pentru ca isi inchipuie probabil ca plec iar... e emotionant momentul revederii, in fiecare zi, si trist... desi lipsesc numai cateva ore dimineata!

    Va imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca mi s-a deschis si pagina cu jucaria...Ce dragut e Vacutzul...Vitzi Premergatorul. Sa il stapaneasca sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Raluca, de ce se uitau oamenii ciudat in parc? Poate nu sunt obisnuiti cu ideea de sling...Habar n-am. Noi nu am avut probleme d-astea aici. Andreea de cand e bipeda "viziteaza" cam orice copil din carucior, il mangaie, il gadila, etc..asa ca trebuie sa ma intretin cumva cu mamica respectiva. Daca o vad un pic nemultumita de situatie, o iau pe Andreea si plec. Dar de obicei am vazut ca oameni reactioneaza ok, zambesc, mai vb cu astia mici. Poate si pentru ca parcurile din bucuresti sunt arhipline de copii mici:)) de zici ca s=au vorbit femeile sa faca bebei in acelasi timp, sa se poate juca intre ei:d

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea, ce de lucruri bune s-au intamplat in we trecut!

    -imi place la nebunie Vitzi Premergatorul! (Nela te pup! m-am emotionat pana la DD si inapoi incercand sa vizualizez scena cu puiuta de plange de teama sa nu pleci iar..)

    deci..Vitzi este super super! ca o cotofana ce sunt, vreau si eu! de nu-i place Anei, imi pun eu cosmeticelele-n cutiuta aceea, serios!
    am intrat pe site, dar nu era afisat pretul..pot sa indraznesc sa intreb cat a costat? eu stau in dubiu daca sa-i cumpar sau nu ceva asemanator de aici..la magnifica valoare de 75 euro :(...sau sa comand la Boribon, de unde oricum vreau mai multe jucarele...ne gandim ca vom veni in ro la jumatatea lui octombrie si l-am lua atunci; ocupa mult spatiu daca-i strans?
    te bombardez cu intrebarile,scuza-ma!

    Vreau si arbusti de Goji Berries!!!! de unde? de unde?
    ii duc la parinti, la socri si le dau sarcina importanta sa aiba grija de ei..si sa-mi pastreze fructele, bineinteles:)

    Abia astept sa vad pozele cu opincutele!

    si ma bucur nespus de mult pentru schimbarea in bine ce o traiti in ultima vreme..sa pape puiul pe masina?!! super super!

    va imbratisez cu drag!

    oare mai vroiam ceva?!

    m-am distrat de Relu..cum i-a facut in ciuda puiul si a adormit tocmai la targul de masini:)..dar il felicit! e un tatic minunat! poate altul in locul lui, trezea copilul ...

    RăspundețiȘtergere
  5. oare de ce mi-a aparut mesajul asa?:( nu am vrut sa apara paragrafele in ordinea aceasta..imi incheiasem comentariul cu "va imbratisez..." in fine, oricm uitasem sa adaug ceva...

    Daca ai nevoie de ceva pentru tine, pentru pui, orice...aduc cu mult drag, stii da?
    Camillia se gaseste de ex, la orice farmacie...si sunt si doua magazine marisoare de produse bio..pot merge sa ma uit de pretul unor chestii care te-ar interesa..sa te gandesti, bine?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ralucule drag ce rau imi pare ca iar nu ne-am vazut:(( Sper sa ajungem sa ne vedem si face to face.

    Si poate pe cand ajung frantuzoiacele in tara sa ne vedem toate trei cu puiutii! Vai ce frumos ar fi.

    Vad ca Alex pe zi ce trece face/stie tot mai multe si se schimba in bine. Ma bucur tare pentru voi.

    Iar antemergatorul e super...eu imi tot propun sa ajung la magazinul acela dar acum joi nu il mai ratez! Au lucruri super (am vazut de pe site).

    Va pupam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nela, ce emotionant!!! Incredibil! Multumim!

    Roxana, da, sunt sigura ca din cauza slingului. Cand il purtam in wrap ma aborda multa lume de ce chinui copilul :D. Cu copiii, poate la inceputul crizei financiare nu au mai avut oamenii bani de mijloace contraceptive :))).

    RăspundețiȘtergere
  8. Dana :-*

    - vitzi e 210 ron
    - are un minus important pentru tine, din cate imi amintesc eu de mai demult: rotile nu se pot frana
    - in rest e tare dulce, Alex adora urechile alea de material si la Vitzi si la mini-Vitzi :D
    - zi-mi daca il vrei, sa sun dinainte sa-i intreb daca au, sau chiar sa-l retina. Cand am fost noi aveau doar doua bucati.
    - marimea cutiei... hmmm vreo 25cm pe 50 pe 25? Asa din ochi. Dar daca e important o masor.
    - Goji din curte de la nenea asta: http://www.moca.ro/main/page_produse_cumpara_goji.html

    Dana, Cecilia, da, totul e absolut minunat de cand suge oriunde si oricand. Si azi la plimbare in oras, unde a vrut la san, acolo i-am dat! Incredibil! Inainte nu puteam iesi in oras decat intre mese, iar daca adormea in oras, nu mai manca apoi nici acasa.

    Cecilia, abia astept sa ne vedem, nici nu am indraznit sa ii propun Danei, m-am gandit ca sigur vor avea un program incarcat. Dar ce fain ar fi! Dana, drum bun inspre casa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu am ceva probleme cu tiroida, ca multi alti oameni din Ro (salutari de la Cernobil!), mananc acum alge (cel mai mult imi plac Wakame), Dr. Schatalova (93 de ani) le recomanda cu mare caldura, sunt bune si pt. eliminarea substantelor radioactive. In Germania nu este voie sa se vanda algele ca alimente (exact ca si Stevia-indulcitorul) si exista o gramada de persoane (platite de stim noi cine!), care tot previn lumea de pericolele care te asteapta de la consumul de alge, eu am inceput de aceea, incet-incet si am studiat exact reactiile corpului, am marit doza treptat, am scos complet sarea (e f. indicat in afectiunile tiroidei sa renunti complet la sare), mie nu mi s-a intamplat nimic rau, ma simt minunat. Am inceput acum sa mananc algele cand mi-e pofta de ele, iau aceasta pofta ca pe un semnal al corpului ca are nevoie de ele.

    RăspundețiȘtergere
  10. Hai ca astia is culmea, cum sa nu se vanda algele ca alimente? Incredibil!

    Da, si eu folosesc foarte putina sare, si aceea roz de himalaya, ca sa nu fie iodata artificial. Am citit ca iodarea asta a sarii a dus la aparitia tiroiditei autoimune Hashimoto, ce o am eu. Pe de alta parte, iodul natural ajuta, cum spui si tu. Mi-am cumparat de la rawz o punga de Kelp si mai iau o lingurita din cand in cand. Stiu ca asta e cu mult iod, deci nu abuzez. De as fi gasit fucus, ala am inteles ca se poate consuma zilnic.

    Ai mare dreptate cu poftele! Super idee!

    RăspundețiȘtergere
  11. Si Wakame-le cica au mai putin iod, se pot consuma zilnic 2g. Fucus nu mi-au placut de nici un fel, au fost singurele alge (aici se gaseste un pachetel de proba, cu cate putine alge din toate soiurile - o idee tare bune, nu-i asa?) care nu le-am putut manca...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ralu, multumesc mult pentru informatii..si ca te-ai oferit sa suni sa rezervi pe Vitzi; nu-i nevoie, ca-l comand pe net pe adresa parintilor;

    RăspundețiȘtergere
  13. Si inca un aspect important, japonezii mananca de sute de ani alge, IN FIECARE ZI (de unde iar vedem ca totul este f. relativ, in special avertizarile care vin din directia industria farmaceutica si alimentara) si in afara de faptul ca nu au probleme cu tiroida, mai consemneaza si cea mai mare longevitate din lume.....
    Va doresc tuturor o zi minunata!
    Ps Eu am purtat-o pe fetita mea in DIDYMOS http://www.didymos.de/cgi-bin/start-godt.pl?gclid=CL610ojVjaQCFQ09Zgod_DHIIA
    La inceput a fost mai greu pana am prins tehnica, dupa aceea a mers f. bine, eu am fost f. multumita. Pe saracul baietel l-am pus in carucior, ca eram si neinformata rau de tot pe atunci si eram operata de cezariana si nici nu as fi putut sa-l duc....

    RăspundețiȘtergere
  14. Am auzit mult si de didymos, daca nu ma insel e un wrap ne-elastic, nu? Astea se spune ca se pot utiliza cel mai mult, ca cele elastice de la un moment dat nu mai tin pasul cu greutatea puiului. Am citit ca e mai grea tehnica decat la cele elastice, dar mamicile ce au asa ceva sunt toate multumite.

    Multumim mult! Ai mare dreptate cu avertizarile alea :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu bineinteles ca am scris comentarul despre wrap aiurea, nu unde trebuia, acum vad, scuza-ma....
    Da, didymos e din bumbac 100%, e tesut cumva pe un fel de bie, dupa o tehnica traditionala dintr-o, nu mai tin minte exact care, tara, unde copiii se poarta asa. Prima saptamana am fost mai stresata, dupa aceea chiar mi-a facut placere sa incerc toate modurile de legare (la cumparare ti se da si o revista aproape, cu modalitati de legare pt. dif. varste!). Se poate folosi si la copii mai mari (parca pana la 3 ani), fiica mea insa, nu mai vroia in el , vroia normal in brate....

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...