miercuri, 22 septembrie 2010

Ardei+somn in carucior+babbinka+mers de o manuta

Azi e a doua zi de ardei. I-am facut ieri cartof dulce aburit cu un ardei portocaliu, sa se asorteze :D. Le-am aburit la oala cu sita, asa ca am avut mai mult lichid. Am compensat cu mei, oricum ma gandeam ca nu papa cereale zilnic. Eu eram innebunita dupa mirosul de ardei din cartoful dulce. El nu :)).

Deocamdata totul e ok. Ma tot gandesc ce sa-i bag alimentul urmator, ceapa, ceva radacinoasa pentru ca noi evitam morcovul, ceva cereala pentru ca tot mei primeste din cauza orezului constipacios?

Azi am fost la plimbare in oras. Cu caruciorul. Asta la noi e foarte comic, pe cand ajungem acasa tot timpul Alex e in brate, sau in sling, sau in ergo. Si imping de carucior. Si ma intalnesc cu cineva cunoscut care ma intreaba ce fac. "Uite, la plimbare cu caruciorul :D". De obicei sta in carucior cam 5-10 minute. Am mai fost o data saptamana trecuta si a stat mai mult, am ramas foarte surprinsa. Si acum... tananaaaaa (tobele in fundal) a stat mai mult si a adormit in carucior la plimbare in oras, pentru prima data in lunga lui viata!!! Uau! Incredibil! La 11 luni si ceva! Ce fain a fost si pentru mine :)).

Am profitat si m-am tot plimbat cu el, am ajuns la fix cand s-a trezit in parc. Pe o alee mai putin umblata l-am pus la san. A fost asa de incredibil de extraordinar! Am realizat inca o data ca s-a terminat cosmarul nostru cu mancatul doar in camera lui, doar la anumite ore, doar daca ii era somn si eu il scuturam... Si am savurat momentul, m-am uitat atenta in jur sa memorez locul si sunetele si tot... Stateam asa comod pe o banca, si el sugea la san... si apoi dupa ce i-a trecut setea/foamea, a inceput sa ma mangaie pe fata, tot cu sanul in gura, dar nu mai sugea, radea de numa :)). A fost minunat. Am simtit la un moment dat ca si cum cineva m-ar fi atins pe picior. Primul meu gand instinctiv a fost: "da, si eu sa fiu o entitate nevazuta n-as putea trece pe langa un astfel de tablou de vis, m-as opri sa-l sorb din priviri...". Apoi m-am gandit ca mi s-or fi miscat cumva blugii...

Am pornit spre casa. Dupa vreo 10 minute a vrut totusi iar in brate din carucior, oricum isi depasise toate recordurile. L-am pus in ergo, si m-am bucurat ca am ales sa-l pun in fata, nu in spatele meu, pentru ca imediat a vrut sa suga. I-am bagat tzitzi in gura si am stat pe loc pe straduta. A trecut lume pe langa noi, nimeni nu a observat ce se intampla. Din punctul asta de vedere e mult mai bun ergo decat slingul. Am pornit apoi spre casa si a mai vrut o data pana acasa. De data asta i-am bagat tzitzi in gura si eu am continuat sa imping de carucior. Nimeni nu a vazut nimic.

Oricum, de cand suge oriunde oricand a devenit tupeist rau. Daca el acum vrea tzitzi, dintr-o data suna sirena, fara sa imi dea timp sa ma gandesc unde sa ma asez sau unde sa ma intorc sa nu ma vada toata lumea. Nu apuci sa desfaci nasturi. Umblu cu tricouri care pot fi largite la gat dintr-o miscare.

Azi a fost mai ok si el. De cateva zile a fost foarte dificil. Maraia continuu sa il iau in brate, apoi sa-l pun jos sa umble. Nu mai statea deloc in fund sa se joace cu ceva, sau sa busileasca. Nu oboseala fizica ma ajungea, cat fondul sonor cu maraielile lui si faptul ca vedeam ca nu-l multumeste nimic. Se cerea in brate ca in secunda urmatoare sa ma impinga. Nici tzitzi nu prea a supt, ca nu avea rabdare sa stea atat fara sa faca nimic. Adica eu sunt sigura ca acum invata sa umble si e frustrat, stresat si nervos cu treaba asta. Si de la tzitzi dupa mai putin de un minut ma impinge si vrea pe jos. La fel cu somnul, si asa ajunge extenuat si nervos si irascibil.

El a inceput sa umble asa dus de brate dinainte de a implini 3 luni. Parea foarte precoce. Si voia el sa umble, de multe ori doar asa il opream din plansul lui isteric ce tinea cu orele. Si ii placea mult sa sara. Apoi, la fix 6 luni a stat in picioare sprijinindu-se de canapea. Cred ca prin luna a saptea deja umbla dus de palme si ridica piciorul la scari. Tot in luna a saptea a invatat din tarasul militaresc de pana atunci, sa umble de-a busilea, in 4 labe. De atunci, pana acum prin luna a zecea, nu a mai vrut deloc deloc sa umble in picioare. Daca mergeam undeva unde era foarte murdar sau foarte rece pe jos, eu il puneam in picioare sa umble dus de manute, si el se trantea cu fundul in jos si o lua "la fuga" busilind. Se simtea foarte puternic, si inainte de a implini 8 luni deja urca scarile cu viteza singur busilind (invatase sa se ridice singur in picioare sprijinindu-se de ceva inca din luna a saptea). Putea ajunge oriunde singur, fara sa aiba nevoie de noi.

Si asta l-a facut sa abandoneze pe moment mersul biped. De cand am venit din Grecia a inceput sa se ridice iar si sa isi intinda mainile sa le ceara pe ale noastre sa-l ducem unde vrea.

Dar saptamana asta a fost extenuant, pentru ca era foarte foarte nervos. Ca urmare, de vreo 3 zile, merge si el puiul mic dus de o manuta. Probabil ca dupa startul precoce, faptul ca abia acum merge dus de o manuta pare bizar. Dar le face si el in ritmul care ii place lui :D. Bine macar ca s-a mai calmat, azi a fost cum am zis, destul de ok.

Am comandat de la Greenbaby ca sa fac cadou unei fetite frumoase, un SSC, Babbinka. Nu am putut investi intr-un ergo, noi oricum l-am luat second. Si as fi vrut sa ofer cadou ceva ce ne reprezinta, nu un set de cosmeticale ce nici noi nu am folosi. Asa ca am ales SSC-ul de la Greenbaby. Aveam emotii daca va fi la fel ca ergo-ul. Am intrebat-o intai pe Reka, si ea a spus ca voi fi multumita de el. Mi-a raspuns foarte prompt de fiecare data, sa stiti daca vreti s-o intrebati ceva.

Babbinka e superba! Asa ca cei care nu isi pot permite ergo sa nu mai stea sa isi roada degetele de nervi :D, sa isi comande o Babbinka din asta. E si foarte draguta, si e in stilul lui Ergo. (Si e fetita, Babbinka, nu? Ergo suna a baiat :)) ).

Oricum, din cate am vazut eu si in pozele cu Manduca, as putea spune ca Babbinka si Manduca sunt pentru niste persoane mai feminine. Ergo-ul e mai sportiv, mai masculin. Babbinka mi se pare asa, artistica. Manduca feminina. Mi se pare ca pentru purtator e mai comod ergo-ul, bretelele parca la Babbinka vin mai spre exterior, spre incheieturile mainilor. Dar sunt detalii nesemnificative. Fiind un SSC, e din start foarte comod pentru purtator si foarte sanatos pentru copil. Copilul mi se pare ca sta mai comod in Babbinka, si Alex mi-a intarit spusele, sarind entuziasmat in el si razand in hohote! I-am facut si poza, dar o voi pune altadata ca mi-e prea lene sa descarc aparatul :D.

De citit interesant:

http://blogulmeumediocru.blogspot.com/2010/09/vocile-care-se-intalnesc.html

Editez sa pun poze cu Alex in Babbinka:





11 comentarii:

  1. si pe Maria la 3 luni o opream din plansete tot tinand-o in picioare! ... dar in afara de aceasta asemanare, ne-ati luat-o inainte tare (comparand evolutia de pana la 6 luni). :)
    Daca nu sunt indiscreta, de ce evitati morcovul? ... mi-ai starnit curiozitatea...

    Pofta mare piticului, iar tie creativitate maxima la inventat retete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Raluca, multi copii se ridica in picioare devreme, la 6-7 luni si ai impresia ca vor merge imediat, dar nu e chiar asa. Ei fac o incercare, apoi regreseaza un pic la partea cu mersul si invata alte lucruri. Ori ca se sperie, ori ca li se pare altceva mai interesant. In principiu, cam la 1 an poti vorbi de mers...Asa ca mai ai si tu putina rabdare si sa vezi ce te alearga Alex prin curte si prin parc:d

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei , exact asa facem si noi , pornim la plimbare cu caruciorul si sling-ul in brate si dupa ce s-a saturat de admirat natura si jucat cu frunze , castane si tot ce se poate in carucior vrea in brate si de acolo pana la supt in sling sunt doar cateva secunde , si asta se intampla aproape de fiecare data , si nu inving cu ea ptr ca plange pana o pun la san in carucior , eu ma gandesc ca poate o si obosese plimbarea ca si iesim cam 2 ore in general ...........oricum nimeni nu mi-a zis nimica niciodata ,imi zambeste lumea si atat , desi eu ma uit sfidatoare cateodata la ei , mai degraba se uita la mine mai bizar cand plange Iza .

    Eu ador plimbarile astea cu ea chiar daca ajung lesinata de oboseala acasa mai mult de la impinsul caruciorului decat de la altceva .

    Noi la capitolul miscare am fost mult mai incete dar am recuperat , in asa fel incat acuma zboara in 4 labe prin casa si se agata si ea si se ridica de orice si de pantalonii de pe noi , si merge tinuta de maini si mai rar doar de 1 , inca nu are atata echilibru.

    ma faci curioasa cu Babbbinka , mai ales ca sling-ul meu ma enerveaza deja , am impresia ca materialul incepe sa fuga prin inele , poate din cauza greutatii ? si tot trebe sa-l strang intr-una .

    va tzucam.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea, ce mi-a placut cum ai descris momentul din parc:x...cred ca daca treceam pe acolo, mi-ar fi placut sa fiu un fluturas ..sa stau sa admir fara a avea teama ca deranjez:)

    Ma bucur ca sunteti mai linistiti..sunt ferm convinsa ca Alex se va desprinde de mana ta cat de curand.

    M-ai facut curioasa cu Babbinka (atat de fain suna! vorba ta, este feminin, dulce..) si am intrat pe site sa o vad...arata tare bine!
    Asteptam poze!

    RăspundețiȘtergere
  5. In Germania sunt f.recomandate ca radacinoase pt. "incepatori" patrunjelul radacina sau pastarnacul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Extraordinar articolul de pe blogul meu mediocru!

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabi, fiecare copil cu ritmul lui. In grupul copilasilor de-o varsta cu Alex erau care la 7 luni jumate (cand el se ridica in picioare si busilea in sus pe scari) nici nu stateau singuri in fund, nesprijiniti. Si aceia umbla de la 10 luni!

    Morcovul il evitam pentru ca il constipa foarte rau. El si asa are scaun doar o data la vreo 3 zile. Daca papa morcov sau orez merge spre 5 zile, si cu dureri mari.

    Dar mi-ai amintit ceva, morcovul e bine sa se dea copilului doar daca il ai din surse bio, pentru ca inmagazineaza multe pesticide. Stiu asta si de pe web, dar si de la doctori, care s-au confruntat cu multe reactii adverse pe termen lung de la consumul de morcovi. Se pare ca din acest motiv in multe tari nici nu mai e recomandat pentru primele alimente. Noi i-am dat doar din gradina proprie, unde am stiut ca n-am pus nimic chimic.

    Multumim de urari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Roxana, da, uite cum ii spuneam si lui Gabi mai sus, am avut in jur copii cu o evolutie mai tarzie si totusi mai rapida. Cred ca la Alex problema a fost ca i-a placut mult prea mult sa mearga de-a busilea si nu l-a mai interesat mersul in doua picioare.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dana, mi-am imaginat un tablou foarte frumos cu plimbarea voastra :x, mai ales ca am impresia ca acolo si frunzele sunt mai frumoase toamna si imaginea mai romantica :x :x :x.

    Sling cred ca ti-ar placea mult unul fix. Noi il folosim si ala mult (pouch de la sling.ro, iti comand daca vrei si-ti trimit).

    Dar e minunat si un SSC (Ergo - SUA, Manduca - Germania, Babbinka - Ungaria). Noi ergo l-am luat second de pe ebay. Poate gasesti ceva. E super. Ar trebui deja sa-l port doar in spate la cat e de greu, dar problema e ca in spate nu am tzitzi :))))

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dana, esti o scumpa! Sa stii ca am downloadat pozele cu Alex in Babbinka, o sa editez azi postarea sa le pun aci.

    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mimi, am ascultat de tine :). Am inceput cu pastarnacul! E super! Multumesc mult!

    Tot am vrut sa iti spun cat de surprinsa am ramas cand te-am vazut in poze ce bine arati si ce tanara esti! La cata intelepciune erau in vorbele tale eram sigura ca ai vreo 40 de ani :D.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...