marți, 7 septembrie 2010

Al 7lea dintisor + a doua zi de piersica

Despre Grecia tot as mai vrea sa povestesc, dar nu azi ca e tare tarziu...

Ieri i-am dat prima data piersica. E un fruct riscant pentru ca da enteroviroze, banuiesc ca datorita pufului care nu se spala foarte bine. De aceea am asteptat sa se coaca piersicile din gradina noastra pentru a-i da (nectarine nu am gasit deloc bune de vanzare anul asta). S-au copt cu o zi inainte sa plecam in Grecia, asa ca acum sunt pe final. Totusi, ieri i-am pus in piureul de fructe si piersica. Nu a papat nici macar o lingurita de-a lui. Nu stiu daca i-a ajuns ceva in stomacel, ca se stramba de numa cand atingea cu varful buzelor varful linguritei :D.

Nu a avut inca reactii bizare, gaze are el de vreo luna foarte dureroase, asa ca nu le putem pune pe seama piersicii. Azi a papat totusi o molecula de piersica, pentru ca i-am dat cu degetele direct rupt din fruct. De piure nu a vrut sa se atinga.

La "masa" de legume i-am oferit azi si ieri cartof dulce, ca am stiut ca ii place si am relua diversificarea cu un pas mare. Ieri a mancat vreo 2 lingurite de-ale lui, dar azi nu a vrut...

Azi-noapte nu am reusit sa leg 10 minute de somn continuu. Ce imi place e ca am inceput sa ma obisnuiesc, nu mai sunt franta. A gemut aproape continuu. Si se trezea plangand tot la 3-4 minute. De fapt nu se trezea, plangea si se foia. M-am gandit care ar putea fi motivele:
- reacomodarea cu casa
- gazele dureroase (dupa ce se foieste, mai scoate cate o besinuta)
- dintii? (stiam ca sunt doi care se vad albi sub gingie)
- sau faptul ca sanii mei erau cam goi? Si el ar fi vrut sa-i curga usor...

Sanii mei erau carpe. Nu stiu de ce, ca nu mi se paruse ca ar fi supt mai mult. Si acum sa reiau obiceiul de mai sus cu gasitul cauzelor...
- de oboseala drumului
- din cauza ca acasa pap mai putin (da, am pus un kilogram in 2 saptamani de mancat ca o scrofita, eu care de obicei pun un kilogram daca intr-o seara mananc un fruct in plus fata de obicei; si acum am pus aproape un kilogram de ieri pana azi, cu mancat salate... e clar ca trebuie sa ma intorc in Grecia :D)
- apropo de kilograme, si faptul ca in Grecia nu ma ingrasam si daca mancam mult, cu ploile astea intra in scena hipotiroidismul, ceea ce pe langa ingrasare, aduce si lapte mai putin... (si vitamina D, si apa de mare ajuta mult la hipotiroidism)
- sau faptul ca in Grecia la fiecare marait il puneam la san (super incantata ca suge oriunde oricand, nu ca acasa, unde trebuia sa-l pacalesc sa suga si sa-l adorm intai), si deci se producea mult lapte ca o consecinta, iar aici mai sta la bunici, mai merge Relu cu el la plimbare, si deci suge mai rarut...

Oricum, m-am speriat. Am vazut ca vine seara si el va vrea sa suga mult si sa adoarma la san si eu nu aveam lapte in tzitzi. Am si facut un ceai de colici, daca tot are gazele astea dureroase si am sperat sa-l pot pacali in somn. Da de unde, cum a simtit ceva pe buze ce nu e tzitzi, a facut urat!

Noaptea la un moment dat, cand l-a apucat maraitul si am vazut ca nu putem dormi nici unul, l-am trezit sa-i dau Camillia. Nu ma zgarcesc la ea, dar am amanat pentru ca trebuie sa-l trezesc de tot ca sa o accepte in gura. Si a inceput sa planga asa dureros de ce il trezesc de tot cand el se straduieste atata sa adoarma... Ei si nici nu ne-a rezolvat nimic Camillia. Asa ca am tras concluzia ca nu e de la dinti, ci de la gaze. Si cum noi suntem niste constipati, ma gandesc ca gazele lui sunt cum au alti copii diaree de la dinti. Altfel nu-mi pot explica ce se intampla de au aparut la aproape 11 luni...

Azi am lapte :D. Puiul nu mai plange. Nu stiu daca de la reaparitia laptelui sau de la faptul ca azi i-a iesit un dintisor!!! Incisivul lateral superior stang. Asa ca acum sus ii avem pe toti 4, jos doar 3.

Sa vedem cum va fi la noapte. Ca azi de la 9 pana la 12 jumate am incercat sa-l adorm ca nu mai putea de somn. Si somnul ala de aproape o ora de la amiaza a fost singurul pana acuma dupa ora 10 seara...

Am si uitat sa scriu ca in Grecia a avut doua nopti in care de la 10 cand s-a culcat, nu m-a mai trezit pentru supt pana dupa ora 5!!! Deci se poate, numai sa ne iasa toti dintii astia!

2 comentarii:

  1. Bine ati venit!
    Bun venit si dintisorului no. 7!
    Imi place colajul ala cu picioruse de mor !!!
    Ma bucur ca v-a priit vacanta, e extraordinar!
    Va pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uka, pupici dulci inapoi! Multumim mult mult!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...